Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Nu ska jag lära mig att borsta tänderna!

Inlägget är i ett annonssamarbete med Oral-B

Ni anar inte hur peppad jag är på detta samarbete! Jag har under hela mitt liv borstat tänderna med en vanlig, manuell tandborste. Jag har tänkt att det där med eltandborste är en sådan där ”hitta-på-grej”. Varför skulle det vara så mycket bättre liksom?

Jag har redan nu börjat bli övertygad om att det faktiskt fungerar efter bara en veckas användning. WOW vad rena mina tänder känns efter varje borstning.. Dom är liksom lena på något vis.. Förut var dom alltid lite sträva typ…. Usch, vad äckligt det låter men jag gick helt enkelt runt med smått smutsiga tänder hela tiden!

Jag har blivit tillfrågad av Oral-B att testa deras eltandborste GENIUS ROSE GOLD och tandkräm Oral-B PRO EXPERT SENSITIVE i en månad. Allt började med ett besök hos en tandhygienist i Stockholm nu i slutet på februari och fick veta lite mer om just mina tänder och hur dom mådde där och då. Vi la bland annat en rosa färg över hela tänderna och sedan fick jag skölja munnen. Områdena där den rosa färgen stannade kvar var områden som var ”smutsiga”, fulla med plack och dåligt borstade. Jag blev uppriktigt sagt CHOCKAD. Fy, så vidrigt det var. Jag som ändå tycker att jag borstar tänderna okej ändrade helt min syn på det. Som tur är har jag ändå klarat mig helt från hål i tänderna såhär långt..

Tandhygienisten berättade för mig om att det är viktigt att alltid borsta i två minuter, använda tandtråd varannan dag samt att borsta tand för tand med eltandborsten. När man använder manuell tandborste så är det ju också lätt att man sliter upp tandköttet vilket gör att emaljen kan komma fram lite. Så var det för mig på flera ställen i munnen.. Och det ilar ju massor på dom partierna i munnen! Så hon förklarade verkligen vilken skillnad det blir med eltandborste. Då sliter man inte på tandköttet på samma vis.

Tandborsten kommer dessutom med en sådan fin och smidig reseförpackning som du dessutom kan ladda tandborsten igenom! Och i den kan du också ladda ex. din telefon. Hur bra!?

Nu ska jag som sagt prova Oral-B Rose Gold under en månad. Ska också använda mig av en tandkräm som heter Oral-B Pro Expert Sensitive. Tycker såhär långt att det fungerar SÅ bra och upplever som sagt redan att jag mår bättre i munnen. Känns så himla rent och fräscht! Du kan dessutom koppla upp tandborsten till din telefon via Oral-Bs app! Så himla smart och smidigt. Där kan du följa din tandborstning och få hjälp att borsta så att du inte missar något område i munnen, borstar för hårt eller liknande.

Lite kort om tandborsten: 

• Precis som samtliga Oral-B GENIUS borstar har Rose Gold Position Detection. Teknologin som med hjälp av sensorer i handtaget och mobiltelefonens kamera läser av vilka områden i munnen du har borstat. Detta gör att du inte missar något område i munnen.

• Borsthuvude rengör tand för tand och kommer åt ställen som man missar när man använder en manuell tandborste.

• Tandborsten ger en varning när man borstar för hårt, samtidigt som borsten automatiskt drar ned på varvtalet och upphör med pulseringarna för att inte skada tänderna eller det runt omkring.

• Med hjälp av appen så har du koll på hur länge du borstat! Och du ser också vilket område i munnen som borstats noga, vilket område du missat lite på osv. SÅ bra!

 

Du kan läsa mer och köpa tandborsten HÄR. 

Det går också att välja mellan flera olika borsthuvuden. Så man kan verkligen anpassa tandborsten helt efter sig själv. Vill man vara lite extra ekonomisk så kan man ju dela tandborste med sin partner. Då byter man bara borsthuvud till sitt egna när man ska borsta tänderna.

Jag använder också tandkrämen Oral-B Pro-Expert Sensitive. Det är en fluortandkräm med stabiliserad tennfluorid som hjälper till att skydda känsliga tänder.

I appen kan man också bestämma vilken färg tandborsten ska lysa =) Kan ni gissa vilken färg jag valde?

Inlägget är i ett annonssamarbete med Oral-B

Kommentarer

  1. Minna

    Hej. Jag och min man blev så taggade på att bli bättre på att sköta munhygienen efter ditt lnlägg. Jag visade tandborsten och jan blev såld. Men Har en fråga gällande appen- Om man ska dela tandborste- kan man ha två olika användare och tandborsten förstår det? Eller går de bara för en användare? Vet du hur det funkar?

    Kramar Minna

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det funkar jättebra!! 🙂 eller man får ha appen på var sin telefon så som jag har förstått det! KRAM <3

  2. Ida

    Jag bytte till eltandborste för några år sedan, det bästa jag har gjort! Min son på 3 år har också eltandborste (för barn), super! Det enda dåliga är att borstarna är så dyra heheh..

  3. Sanna

    Dina tänders yttre lager består av emalj. Vid tandborstskador ”nöter” man bort tandköttet så att en del av tandens rot blir synlig. Roten har ingen emalj som skyddar den och det är därför ilningar/isningar kan uppkomma. Det är lättare att undvika dessa skador med eltandborste. Med vänlig hälsning, Tandsköterskan

  4. Linnea

    Såna tabletter fick vi av mamma lite då och då när vi var små. För att vi skulle lära oss att borsta ordentligt! Mycket klokt för än har jag inte haft några hål och jag är 29 år!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish