Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

För och nackdelar med att bygga hus igen

Nackdelar: 

– Vi får större lån då huset blir större och dyrare

– Tomten är 100 kvm mindre och lite dyrare då det är en hörntomt. Just nu har vi en mittentomt.

– Jag kan inte låta bli att tycka att tomten vi har idag ändå är lite bättre än den vi funderar på att bygga på. Men samtidigt så vet jag inte om det faktiskt är så jag känner eller om det mest är så att jag inte gillar förändring. För det är väl så att man som människa inte gillar förändringar så mycket på något vis? Minns att jag kände lite samma precis när vi hade köpt den tomten vi bor på nu.. ”Oj, ska vi bo där borta!?”. Och idag kan jag liksom inte tänka mig något annat. Det brukar ta ett tag att smälta.. Åh, vet inte. Tomten ligger iallafall på samma gata som vi redan bor på så blir ju ingen stor flytt utan bara ett par hundra meter typ.

– Jag är orolig inför försäljning av huset vi bor i nu. Vill inte sälja nu och bo någon annanstans medan vi bygger utan vill bo kvar under hela byggtiden. Och det har vi fått godkänt av banken. Men vet samtidigt inte om jag vågar då vi har noll koll på vad vi får ut för vårt nuvarande boende. Så svårt.. Hur hade ni gjort? Sist sålde vi ju vår lägenhet med vinst och flyttade ut ganska direkt när bygget drog igång.. Och det var ju inte alls en rolig resa, haha.. Ni som har följt oss så pass länge vet ju hur det var. Vad tusan gör man!? Så mycket tankar och känslor på denna punkt! Det tar 12-14 månader att huset står klart från att man skriver på alla papper.

– Vi måste göra om hela denna långa resa igen… Det ÄR kul att bygga hus tycker jag men det är också sjukt mycket att tänka på, fakturor, papper, mail hit och dit..

Fördelar: 

+ Tomten är mer privat då det är en hörntomt.

+ Vi får ett större hus

+ Mer förvaring

+ Större badrum, lite större sovrum, lite större klädkammare, tvättstuga osv.. Och framförallt så får vi lite större sällskapsyta med.

+ Vi får bo kvar på samma gata men får bygga huset vi verkligen, verkligen vill ha. Nu vet vi ju verkligen exakt vad vi är ute efter, vad vi vill ha, vad vi ångrar och vad vi saknar. Så det känns ju verkligen som om vi hade kunnat bygga det perfekta huset för just oss nu när vi står lite mer med facit i handen. ÄLSKAR vår gata och vll inte flytta härifrån men detta är en av dom absolut sista tomterna dom ska släppa. En är redan tagen och en är fortfarande ledig. Men det är lite nu eller aldrig om vi vill bygga nytt på just denna gata.

+ Vi får göra om alla val igen! Vet precis vad jag hade gjort annorlunda med alla tillval osv.

+ Långsiktigt så tror jag att detta är det bästa alternativet för oss som vill ha en stor familj och fler barn. Om vi bygger nytt så bygger vi större och då får vi alla plats. Jag tycker att huset vi bor i nu känns perfekt för oss idag men jag vet också att det med åren kommer att kännas på tok för litet. Så alternativet är ju att göra en utbyggnad på huset vi faktiskt redan bor i. Eftersom att ingen av oss vill flytta från denna gata. Vill att barnen ska få bo här nu när dom är små! Så det är lite nu eller aldrig.. Antingen så bygger vi nytt på samma gata igen eller så stannar vi i detta hus vääääldigt länge.

+ Detta plus får bli samma som det sista minuset. Att få göra om denna resa känns som ett stort plus! Vi båda är sjukt peppade på att få bygga nytt igen. Det hade varit en dröm! Och det är ju en så rolig och spännande sak att få göra.

Vad är era spontana tankar när ni läser mina för/nackdelar med att bygga hus igen!? HJÄLP MIG! Min hjärna kokar typ och allt är ett stort virrvarr i mitt huvud, haha. Ni brukar alltid vara så kloka och ha så bra råd och tips <3

Kommentarer

  1. Elisabeth Enholm

    Haha sitter i samma båt jag oxå. Byggde nytt för 4 år sedan och nu ska vi bygga igen 😳

  2. Marie

    Efter att ha läst din plus sida känns det rätt självklart 🙌 samt om de går ihop ekonomiskt 🙂 Men bo kvar tills de nya är klart 🙌 Är nog inga problem att gå med vinst med det😀 Stort lycka till! Ska bli kul att följa eran resa vilket beslut ni än tar 🌸

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi har varit så kluvna men känns ändå som om vi har kommit fram till rätt beslut nu <3 kram! 🙂 <3

  3. Loolapaloza

    Jag och min kompis tycker ni ska köpa tomten med tanke på att ni vill ha en större familj, och ett större hus där alla får gott om plats. Nu vet ni också hur ni vill ha ert drömhus, och det kan inte vara en bättre placering på tomten!

  4. Cassandra

    Ett råd jag fick när vi letade hus var ” Ett hus kan man ändra, men man kan aldrig ändra platsen det står på.”
    Kanske kan hjälpa er lite i hur ni ska tänka 🙂
    Kram

  5. Jossan

    Jag skulle ha väntat. Ok att ni vill bo i samma område men det kanske kommer byggas ännu mer om ett par år? Alltså skapas fler tomter. Ni har ju inte riktigt bott in er än och om ni väljer att bygga nytt sen kommer ni säkert ha mer kunskaper/känsla för hur ni vill ha det än om ni bygger redan nu. Och om det dessutom finns möjlighet att bygga ut det ni har… och den tomten ni har nu egentligen är bättre på vissa sätt? Nää… jag hade definitivt väntat. Och bostadsmarknaden känns dessutom lite osäker nu så om ett år vet man ju inte alls hur det ser ut. Men jag tycker det är jobbigt med renoveringar osv så jag är väl en annan slags person 🙂

  6. A

    Jag tycker att ni bygger nytt! Varför inte efs det är det ni vill/behöver om ni vill ha fler barn. Tänker att tomten på nuvarande gata kanske inte finns kvar om ni väntar några år? Sen tycker jag personligen att det är ”lättare” att göra större saker när barnen är små. När barnen är större om några år har ni träningar osv för barnen som ska tryckas in i allt. Så jag röstar för nytt, tror inte ni ångrar er😊. Lycka till oavsett val!

  7. Linda

    Även fast jag bor i ett nybyggt hus och skulle vilja bygga om igen så hade jag nog inte vågat om jag inte varit ekonomisk oberoende. Man vet aldrig hur marknaden är och om man får sålt. Är inte roligt att stå med 2 huslån.
    Jag hade vågat att bygga om jag visste att jag hade en köpare på huset och att jag inte gick back på huset.
    Men apselut skönare med större hus och en hörntomt 😁.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej,det är ju så! 🙂 <3 det är det som får mig att tveka.. Och lite tomtens placering med. KRAM<3

  8. Johanna

    Ni kommer ångra er om ni inte tar chansen å bygger ert drömhus! Skulle vara så kul att följa er resa igen med husbygge! Tycker ni har såå fint hemma så ska bli spännande och se det nya huset! 🙂

  9. Miranda

    Har ni möjlighet så KÖR!!!! ❤️ Vi håller också på att leta tomt för att bygga nytt hus (bor i ett gammalt nu) och det ska bli såååå roligt! Hade varit kul att få läsa om allt ni vill ändra på/göra om samt följa bygget hyfsat samtidigt som vi ska bygga😍

  10. Isabella

    Hur är läget på den här tomten? Bra med sol på baksidan? Får ni bättre läge, utöver att det är en hörntomt? 2-300 kvm på en tomt märks ju inte så jättemycket, men om läget är bättre hade jag kört!

    Är läget bättre på er nuvarande tomt så hade jag funderat på att bygga ut ist, men att bygga ut är ju kanske inte det ni vill om ni vill ha större sovrum tex.

    Jättesvårt att bestämma sig, förstår att ni får beslutsångest!

    Själv tar jag till mig dina tankar och funderingar till vårt egna husbygge, så är väldigt tacksam till att du delar med dig! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nja, det är ju lite både och typ.. Alltså det är bättre läge för att det är på ett hörn men samtidigt sämre läge med sol osv.. Så vi kommer att få tänka till med hur v ställer huset och sådär.. <3 Jättesvårt verkligen.. 🙁 och så måste man ju förhålla sig till vissa regler när man ska placera huset på tomten med. SÅ svårt. KRAM:) och vad glad jag blir!

  11. Nathalie

    Tycker du ska följa ditt hjärta och göra det som känns bäst. Jag tycker iallafall att ni ska bygga! Är väl bäst med tanke på ni kanske får fler barn osv.. men gör vad du tycker är bäst/vill.

  12. Lisa-Marie

    Tycker att det låter på hur du har skrivit dessa för och nackdelar att du redan har bestämt dig, egentligen. Du vill och ni borde satsa på att bygga nytt!

  13. Linda

    Jag tänker ”gör om, gör rätt”! Nu har ni testat att bygga eget och som du säger, ni har lite facit i hand med nytt husbygge.
    Vi bor i en liten trea just nu med två barn, när man sedan ska leka eller ha släkten över så blir det liten yta! Större sällskapsyta gör mycket, Jag tycker ni ska köra på och bygga drömhuset för er! Såå mycket förtjänar ni, som kämpar så🌸

  14. Frida

    Ni kan ju be en mäklare göra en värdering på ert hus så vet ni ungefär vad ni kan vänta er vid försäljning, det skulle iallafall få mig att känna mig tryggare i er situation! 🙂

  15. Susanna

    Hej! Spännande med nytt hus! Skulle inte du kunna skriva vad ni är nöjda med och vad ni skulle gjort annorlunda nu när ni bygger nytt? Vore kul att få veta då vi själva går i tankar på att bygga nytt.
    Tack!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kanske 😉 man vet ju aldrig! Jag vill aldrig nöja mig! Varför ska man!? 😀 så länge man njuter längs vägen så tycker jag alltid man ska våga drömma och köra stenhårt på det man vill just här och nu!

  16. Anna

    Hade ni inte kunnat bo kvar i huset som ni bor i under tiden hade jag röstat nej, men eftersom ni kan bo kvar på samma gata som ert nya hus byggs på tycker jag det låter som ett unikt drömläge- inga tvivel- kör 😍❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst 😀 men kommer vara rädd ändå hela tiden att vi kanske inte får vårt nuvarande hus sålt.. KRAM <3

  17. Sofia

    Jag tycker att ni är lite galna som vill bygga nytt innan allt ens är helt klart i nya huset! (Vill bara kräkas när jag tänker på att behöva börja om med allt som altan, måla osv😂)
    Men samtidigt förstår jag er om ni känner att ni skulle behöva större (för den förhoppningsvis utökade familjen)
    Men när jag insåg var tomten ligger (bor på samma gata som er) skulle jag nog hellre bo kvar i ert hus och ev bygga ut det. Även om det är en hörntomt så gör vägen att den inte blir särskilt privat (tänker jag). Skulle de inte bygga typ ”65+”- radhus där borta? Eller har de skrotat den idén? Eller blir de era grannhus?
    Men om ni skulle trivas bättre där så ska ni ju absolut köra! Inte roligt att gå förbi där när någon annan har byggt och känna att ”fan! Där skulle vi ha bott!” Huvudsaken är ju att ni trivs och mår bra! Så kör på det som känns bäst för er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Dom har skrotat den idén och därför släpptes det tre tomter. Och en är redan såld och ska börja byggas på snart 😀 den närmst vägen! 🙂 <3 ja, du har sååå rätt! Håller med dig om att vi har bättre tomt nu trots att det är en hörntomt 🙂 <3 kram kram!

  18. Sofia

    Hej! Så härligt att ni är så drivna till att skapa och leva erat drömliv, älskar när människor är sånna! Själv är jag oxå väldigt spontan och storsint i vad jag vill ha och ser alltid en möjlighet i allt och när det gäller att skapa mitt drömhus så har jag så många idéer och önskningar och när jag får en idee om hur jag vill ha det så vill jag helst redan ha det gjort. Däremot är min sambo lite mer realistisk jordnära och tänker efter mycket mer innan nått händer (vilket jag kan få panik på ibland) men som jag uppskattar så i efterhand när vi gjort massa renoveringar att han har bromsat upp mig och att vi filat lite längre på våra projekt än vad jag tyckt varit nödvändigt, dock har det alltid slutat med att resultatet blivit så galet mkt bättre än min första plan! Det jag vill säga med detta är att jag verkligen förstår er att ni vill bygga ännu ett hus (hade själv vijat bygga ett) samtidigt som jag skulle rekommendera att vänta lite och njuta färdigt av erat fina nuvarande hus och samtidigt skapa er en ännu mer genomtänkt plan om hur ni vill ha erat slutgiltiga hus😊 det kanske blir en helt fantastisk ide att bygga ut i framtiden ist, det är ju oxå ett sätt att skapa sig ett nytt hus på). jag tror på att om man verkligen vill nått och att det är meningen så flyter det bara på och då är det bara att följa med, så lyssna verkligen på den inre känslan, för det är bara ni två som vet om det är helt rätt för er och är de inte det just nu så kommer det garanterat komma fler möjligheter! Lycka till hur ni än gör, det viktiga är att ni får de liv och hus ni helst vill leva i😍

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Väldigt klokt skrivet 🙂 Låter som mig och F, haha! Vi hade aldrig varit där vi är om det inte vore för mig för han ska alltid fundera såååå länge på allt, haha!! Jag bara kör och han hänger på typ ;p och han säger att det är en av grejerna som han älskar mest med mig. Att jag är så spontan och vågar köra stenhårt på alla mina drömmar och visioner. 🙂 Men ja, det är skönt att man kan ha en motpol som kan hålla en tillbaka lite vid vissa situationer där det kanske behövs men man inte förstår det själv 🙂 Tack för dina tankar. KRAM <3

  19. DM

    Hej, ni kan ju värdera och lägga ut huset ”på gång”
    Vi har precis värderat och lagt ut hemmet på mäklarens hemsida ”på gång” och bara efter någon dag vart det folk som hört av sig om intresse 😊

  20. Linnéa

    Den där babysittern är från babybjörn va? Har sett den flera gånger och undrar om inte bebisen behöver bälte eller är det ett bälte med? Eller är det så djupt där bebisen sitter att det inte behövs? Verkar så smidigt för i den jag har får man liksom tråckla ner benen så bebisen har som ett skärp eller vad man ska säga. 🤣 hoppas du förstår vad jag menar 🤣 menar inget dumt min fråga kanske lät lite knäpp haha kram och återigen måste jag säga att din blogg är underbar!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Stämmer jättebra 😀 denna är så smidig och man kan bara sätta ner bebisen i den. Behövs inga spännen eller så! SÅ SÅ bra är den <3 rekommenderas varmt. KRAM <3 och tack för fina ord!

  21. Emmelie

    Du vill egentligen bara höra flera säga ”kör
    På!” Så då vill jag säga såhär: KÖR PÅ! ❤️ Du har svaret i din lista gällande nu eller aldrig, huset kommer inte passa er när ni blir fler och ni tycker framför allt att det känns roligt att göra om det! Lätt val 😍👍🏼

  22. Madde

    Tar ni inte tillfälle att bygga nu, så ångrar ni er säkert i framtiden. Jag själv tycker att ni borde satsa på nytt om möjligheten finns. Hade detta hus ni bor i nu känts rätt till 110%, så hade ju aldrig tanken på ett nytt hus funnits och lockat er. Låter underbart att få en till chans att få bygga nytt!! 😍 lycka till med vad ni än väljer att göra. Följ era hjärtan och vad som känns bäst för ER 🤗 älskar din blogg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, förmodligen.. Det är sååå svårt.. KRAM och tack för så fina ord!! Blir så glad 😀 <3 <3

  23. Helena

    Min spontana tanke. Bo kvar och bygg ut ert befintliga hus istället. Med tanke på allt ni satsat på att få det klart, nybyggd altan och nyligen målat om, ni håller fortfarande på att inreda och få alla rum i huset klara. Du har skrivit att ni ska fixa till trädgården och stensättningar mm (det är också en kostnad) Så min känsla är att ni inte bott in er riktigt än eftersom inte allt är klart…. Ni bor i 150kvm nu och ni ska bygga vad jag förstår 50 kvm större, för mig personligen så hade jag valt att bygga ut där jag bor nu och då kanske byggt ut större än 50 kvm!? och sedan eftersom ändrat och bytt kakel kök mm om det då fortfarande är aktuellt.
    Sen förstår jag att det är lockande att bygga nytt och få göra om och göra rätt. Men under tiden ni ev bygger det nya huset så kommer ju trenderna förändras och ni kanske vill ha nytt kakel annan färg i köket osv. när nya huset väl är klart.
    Låt en mäklare göra en värdering av ert hus och kolla hur det ser ut på husmarknaden, om det kommer bli lätt eller svårsålt. Om ni kommer få ut det ni satsat, om ni går plus eller minus. Överlag har väl bostadspriserna gått ner en del på senaste?
    I slutändan är det ni som bestämmer om ni vill satsa på ett nybygge en gång till. Och ni verkar ju ha både ekonomi och ork så då är det väl bara att köra om det känns 100% rätt.
    Lycka till! Blir spännande att följa hur ni kommer att göra.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      TACK för en väldigt klok och genomtänkt kommentar. Jättebra skrivet och jag tar verkligen till mig.. Det är lite sådär mina egna tankar går också.. KRAM <3

  24. Malin thuresson

    Hej! Först tänkte jag ”hon är ju helt galen som ska bygga igen” haha men nu med eftertanke så tänker jag ”varför inte liksom? För vems skull ska ni vänta? Kör så det ryker!” Precis som du säger så är de nu eller aldrig, så bara kör! Får ni inte sålt huset så kan ni ju hyra ut det och på så sätt använder ni den hyran ni tar ut till att amortera de huslånet, se det som ett pensionsspar. Och ett rejält sådant! Bara en tanke som slog mig 🙂 lycka till med vad ni än väljer och tack för att vi får följa med på er resa. Kram! <3

  25. Ylva

    Det är inget lätt beslut. Men jag brukar resonera så att jag hellre ångrar saker jag gjort än saker jag inte gjort. Annars kommer man aldrig kunna sluta fundera ”tänk om…”. Skulle ni ångra er på resans gång får ni väl sälja det nya huset 😉 Lycka till med ert beslut ❤

  26. Beata

    Hej fina du! Så svårt det här… Men jag hade väntat. Även om det känns nu som att ni vet exakt vad ni hade ändrat på för att få det ”perfekt”, tror jag ni hade/kommer känna likadant nästa gång med (det vill säga att ajdå, det där hade jag velat göra på ett annat sätt, osv). Vår smak förändras hela tiden och människor i allmänhet (och kanske du framförallt om jag tolkat det rätt?), gillar förändring, och har svårt att känna sig helt nöjda hur bra det än blir. Det är inte säkert att ett nytt hus hade fått er att känna er mer färdiga och nöjda än ni gör nu, är väl vad jag försöker säga – det kommer alltid upp nya saker! Tror dessutom ni bott lite för kort tid i huset för att verkligen veta… Om ett år kanske ni känner helt annorlunda. Du vet inte vad som väntar i framtiden men just här och nu funkar huset ni har bra och ni trivs. Jag hade fortsatt på det spåret. Njutit av det och kännt efter lite längre. Om några år när barnen är i ett annat stadie av livet kanske ni inte alls vill bo kvar i samma område, osv. Man vet aldrig! Men om ni vill och inte bara gör det för att ni kan (lätt hänt för oss alla) – något bara ni vet! – spelar inga kommentarer i världen någon roll. Ni gör det som känns rätt för er och er familj och blir det husbygge säger jag bara grattis, lycka till!, och ser fram emot att följa med på resan. Stor kram och tack för en fantastisk blogg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för dina kloka tankar <3 <3 du har ju väldigt rätt. KRAM och all kärlek <3 blir så glad för dom fina orden 🙂

  27. Louise

    Jag hade nog bott kvar och ändrat om/byggt ut med åren. Vi har bott i vårt hus i 3 månader och det finns mycket jag skulle ändra men hade aldrig orkat gå igenom en byggprocess igen. Det finns ju en charm och hemma känsla i att forma huset med åren och utefter ens behov. Det blir ju personligt och eget som ett nybyggt ”modellhus” från en leverantör inte riktig är.

    Väljer ni att bygga så sälj innan! Vi bodde kvar och försökte sälja huset under tiden nya byggdes. Det värsta jag varit med om. Huset blev inte sålt, vi fick sänka priset och visningar blev inställda. En vecka innan nya var klart blev det sålt. Vi gick inte minus men det var precis på gränsen. Vi mådde så dåligt av det. Den stressen var fruktansvärd. Förstår om ni inte vill flytta under tiden ni bygger för barnens skull. Ibland funkar det ju att sälja hus och ha lite längre tid innan tillträde, typ 6 månader eller så. Kolla hur marknaden ser ut med en mäklare. Här på västkusten har den varit skit enligt många mäklare och vår erfarenhet då…😅

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det förstår jag! Fy 🙁 vill inte gå igenom det.. 🙁 <3 får ont i magen av bara tanken på den stressen! Tack för dina tankar. KRAM <3

  28. Yasmine

    Kör på bara! Det är ju fler fördelar på listan du radat upp med att bygga nytt igen än nackdelar ❤️

  29. Stephany

    Alla är så olika! Jag blir trött bara av att tänka tanken på att ni ska behöva vänta så länge igen och som du skriver fixa med fakturor, försäljning av ert hus, en ny flytt o allt, MEN som sagt alla är olika. JAG hade varit alldeles för lat och bekväm för att bygga nytt men eftersom att NI är peppade och tycker det är roligt tycker jag verkligen att ni ska göra det ☺️ Tänk vilken känsla det kommer vara när allt är klart sen och ni flyttar in i ert drömhus.

  30. Sara

    Om er ekonomi klarar det så kör på! Ett hus kan man ändra på men inte läget och hörntomt skulle jag välja alla dagar i veckan. Tror tom att värdet ökar i och med det… även om tomten är mindre så har ni/barnen skogsyta/lägda eller så. Då upplevs det ju större och öppnare 😊 Mitt tips är att ni vänder er till en mäklare. Dem vet bäst hur marknaden ser ut, vart det är attraktivt, prisläget etc. Ni har ju tid på er och har inte bråttom att få det sålt. (Eller?) Så jag skulle inte oroa mig för den saken. 😊 lycka till ❤️ Älskar din blogg!

  31. Ellen

    Tänker lite så här: Om ni känner att ni vill bo i Umeå hela livet så kör, bygg ert drömhus! Men om ni tänker att ni kanske skulle vilja bo i en annan stad eller ett annat land i framtiden så kanske det inte är värt att gå igenom denna resa igen? Följ era hjärtan 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      För barnens skull så blir vi kvar i Umeå hela deras liv fram tills att dom flyttar någonstans själva 🙂 så vi blir kvar här läääänge <3 kram

  32. Linda

    Jag skulle bo kvar. Ibland blir man så ivrig och tror att ”detta är sista chansen, vi måste ta den”. Syftar alltså på den lediga tomten.
    Det kommer fler tillfällen och möjligheter. Tror hellre på idéen att i framtiden bygga ut erat befintliga hus😀 Ni har ju såå fint hus!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja kanske! Jag är ju lite så som person men samtidigt så ÄR det här sista chansen på denna gata iallafall 😀 kram <3 och tack!! Blir så glad <3

  33. Sofia

    Har banken godkänt att ni får bo kvar i nuvarande hela byggtiden? Kör kör kör! Om det verkligen finns så få tomter på marknaden som ni säger så kan det ju knappast vara svårt att sälja en nyproduktion… Umeå är ju också en växande stad.

  34. Jennie

    Ska ni bygga med myresjöhus igen? Kan du inte göra yt video där du visar erat hus nu och visar sakerna ni skulle gjort annorlunda o förklara så man ser mer vad som skulle bli förändring ?:)
    Hörntomt är ju alltid perfekt att bara ha granne på ena sidan o fritt på andra kan jag tycka!🙂Kör man lever bara en gång bara ni inte ångrar er

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Stämmer bra 😀 <3 ja, om det blir av med husbygge så kan jag göra det 🙂 kram <3 och du har så rätt!<3

  35. Alexandra

    Hej! Svårt val. Jag tycker ni ska köra på att bygga ert drömhus. Man lever bara en gång, och har man då som ni faktist möjlighet att bygga sitt drömhem-kör! MEN bara om ni kan bo kvar där ni bor idag medans ni bygger. för barnens skull. Känns otryggt att flytta runt..
    hoppas ni väljer rätt för er. Älskar er familj, ni e så mysiga!

  36. Michaela

    Känns som att bygga ut ert nuvarande hus och göra om de val ni inte är nöjda med (typ kök osv) känns mer ekonomiskt? Men har ni energi och ork att dra igång hela processen igen så är det såklart bara att köra på 🙂

  37. Emma

    Min spontana tanke är stackars barn som ska hålla på och flytta. Av egen erfarenhet så blir man mest orolig av att aldrig få en fast trygg punkt.
    Det är bara så jag kände…

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi är barnens trygga punkt 🙂 både jag och F har flyttat en del som små och det blev folk av oss också 😉 tror inte du behöver tycka synd om våra barn som får bo i ett stort, fint hus med två föräldrar som älskar dom mer än livet 😀 KRAM <3

      1. Mona

        Jolie har ju aldrig flyttat och Jason minns nog knappt att han flyttat. Det blir även på samma gata så det är nog ingen större fara för barnen. Det är bara en liten bagatell i sammanhanget!

      2. Marlene

        Har du sett The buckey list family apropå ”fast punkt” tänkte jag rent spontant där… Mest trygga ungarna ja sett. Huvudsaken man har trygg uppväxt i övrigt. Jag säger bara skit i andra och gör som NI känner!!

  38. Jennifer

    Kör bara kör. Tror ni kommer ångra er annars. Och eran dröm är ju fler barn osv så tror det blir bra. Erat nuvarande är jättefint med. Men tror ni ångrar er annars

  39. Bahar

    Om ni har råd då tycker jag att ni ska bygga ett till hus för när jag läser för och nackdelar så ser jag att ni vill bygga ett till hus och i framtiden kommer ni ha behov av ett störe hus
    Lycka till…

  40. Lina

    Hade nog valt att bygga nytt ändå. Så man får större vardagsrum och kök så man kan umgås lite fler utan att känna att det är trångt

  41. Isabella

    Min spontana tanke och vad jag får upp i huvudet är att ni borde vänta tills ni hittar en annan tomt. Valen ni vill ändra på kommer ju inte försvinna från era tankar för att ni väntar liksom ☺️🥰
    Känns lite som ni stressar i er att bygga ett nytt hus så snabbt och tätt inpå om du förstår vad jag menar 😊 så för mig låter det mer som att du ej e super sugen på att bygga nytt på den tomten.
    Vänta tills ni hittar en annan tomt som känns bättre och är större.

  42. Terese

    Kör hårt ni kommer känna så värt det när det blir klart annars kommer ni ångra er verkligen 🙌🥰

  43. Frida

    Bra och genomtänkta punkter! Jag tänker såhär; man ska vara 100% nöjd, inte 99. Är ni inte 100% så tycker jag helt klart ni ska satsa! 🙂 ni kommer verkligen inte ångra er när ni står med nycklarna till drömhuset i handen.

  44. Åsa

    Jag och min sambo har precis byggt hus och det är som du skriver, nu när man har facit i hand så vet man hur man skulle göra ”nästa gång”. Har hört att första huset man bygger, bygger man åt sin fiende, det andra huset åt sin vän och det tredje åt sig själv. Så ni har ju ägt en lägenhet (där ni kunde bestämma lite hur det skulle se ut) och så har ni byggt detta hus, så om ni bygger igen tror jag precis som du skriver att ni kommer få erat drömhus, för nu vet ni exakt hur ni vill ha!! Är det dessutom på samma gata som ni redan trivs så bra på så kör!!!! Minus är ju dyrare lån meeen ni kommer inte få ok från banken om dom inte tror att ni klarar det, så ni kommer klara er om ni får ok! 🙂 lycka till hur det än blir! Spännande att följa er 🙂 Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Har också hört det flera gånger 🙂 <3 det ligger nog något i det! 🙂 TACK för peppen! Kram <3 <3

  45. Bella

    Jag tycker lätt ni ska bygga om ni har den ekonomiska möjligheten (tänker på kostnaderna för ränta med lån och så). Känns ju som ett guldläge med hörntomt i området ni redan bor i och älskar.
    Dock hade jag nog velat sälja först bara för att veta att man inte går minus. Jättejobbigt med två flyttar så klart men så gjorde vi. Sålde vårt parhus först för att veta hur mycket pengar vi skulle få loss. Sen köpte vi vårt hus som vi renoverar nu. Visst det är så jäkla drygt att bo i lägenhet under tiden men det är så kort period och hade nog aldrig vågat köpa något så dyrt och lägga ut enorma pengar utan att veta vad man skulle få in från den befintliga boendet! Kram och hoppas allt löser sig till det bästa för er <33

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig helt! Känner likadant som du! Det ÄR jobbigt men det är ju skönt att veta vad man får ut.. KRAM 🙂 <3 tack för peppen!

  46. Emma

    Känns som ett SOLKLART ja till att bygga! Särskilt nu när ni faktiskt fått ett ja från banken med att ha dubbla lån nu, man vet ju inte hur framtiden ser ut och det vore ju tråkigt att ha missat chansen nu att få bo kvar under tiden nya huset byggs? Jobbigt att få ett eventuellt nej på dubbla lån i framtiden och tvingas hitta ett mellanboende under tiden hus byggs. KÖR! Lita på magkänslan och min magkänsla när jag läser inlägget är att du innerst inne bestämt dig 🙂 om inte annat- testa att singla slant! Det du tänker på när den är i luften är rätt. Eller om du blir besviken på resultatet. Då vet man 😊😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, det är ju verkligen så!! Du har så rätt. TACK för peppen och sjukt bra tips 🙂 <3 måste prova 😉 Kram fina <3

  47. Sandra

    Mina spontana tankar är att fördelarna överväger nackdelarna, ni ska helt klart bygga nytt, ni kommer ångra er annars. Dock fundersam till varför ni inte byggde större från början då ni alltid vetat att ni vill ha fler barn? tänker att om man bygger hus så blir det där man ska bo tills man dör.. men det kanske är mer applicerbart på landet där jag bor, man får nämligen aldrig igen pengarna om man säljer ett nygbyggt hus tyvärr. Därför har vi inte vågat bygga för jag är en rastlös själ 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi tänkte att 150 kvm var stort, haha! Och det är det ju men vi vill ha lite större ändå 😀 <3 förstår dig helt.. <3 det är ju såklart en oro som vi har med och man vill ju verkligen inte förlora pengarna man har lagt in! Det är det som tar emot mest, kram <3

  48. Emma

    Känns som ett SOLKLART val att ni ska bygga nytt!!!!!!!! Lita på magkänslan! KBK! Kör bara kör ☺️ Kontakta mäklare direkt för att få ert hus värderat också så vet du ungefär vad ni får för det vid försäljning ? 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååh tack <3 <3 jaa, vi har ju en värdering så vi vet på ett ungefär men man kan aldrig vara säker ju! Kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish