Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Nytt hus igen?

Ja, som jag skrev igår så lutar det åt att vi ska bygga nytt igen. Jag måste förtydliga att jag ÄLSKAR vårt hus. Alltså verkligen ÄLSKAR. Är nästan lite ledsen att vi kanske ska skiljas åt. Grov separationsångest här, haha.. Så är det faktiskt!

MEN jag vet också exakt vad jag vill ändra på och vad jag hade gjort annorlunda om jag fick bygga ett nytt hus idag. Det jag (eller kanske borde skriva VI då F också är med på detta såklart, hehe) vill förändra är:

– Större hus! Vill ha större! Inte mycket större egentligen men större hall och sällskapsytor. Känner ändå att vi har besök ofta och jag vill att alla ska rymmas så att det räcker och blir över. Skulle också vilja känna att vi kan få typ fyra barn utan att det känns för trångt.

– Ett större badrum. Detta tänkte vi ju var onödigt när vi byggde sist. Vi tänkte att badrummet ändå inte är ett ställe man ”hänger” på men så fel vi hade! Barnen badar och då är ju vi med ofta och sitter där inne.. Det hade varit så skönt med mer luftiga badrum över huvud taget tycker jag. Så ett lite större badrum! Behöver inte vara mycket större men lite iallafall.

– Jag vill ha andra val när det kommer till allt kakel och klinker! Förutom hall och tvättstuga. Skulle kunna tänka mig att köra precis samma i nästa tvättstuga. Är så nöjd med det vi har! Så snyggt och stilrent men ändå med det lilla extra. Och så vill vi båda behålla högblankt i hallen men skulle kunna tänka oss att köra ännu större plattor. Är dock sjukt nöjd med alla våra val av just kakel och klinker men får vi bygga igen så vill jag ha annat ändå i kök/badrum.

– Vi vill ta bort den inbyggda trappen. Hur mycket vi än älskar förrådet där under så vill vi hellre göra någon form av större klädkammare där man kan hänga upp jackor, ha vinterskor och annat som man inte kan ha uppe på vinden eller i ett garage.. Skulle ju såklart bli mer luftigt utan inbyggd trapp. Förrådet ska vara in anslutning till tvättstugan och inte ha en dörr från något annat ställe utan bara ingång därifrån.

– Och då kommer vi ju till nästa punkt! Ska vi ens ha en trapp eller ska vi köra ett enplanshus? Vi är båda lite taggade på idén men i så fall vill vi ha jättehögt i tak.. Så svårt det där. Som ni ser har vi inte ens bestämt vilken husmodell vi ska köra, HAHA! Detta var som sagt väldigt spontant. Typ lika spontant som vårt förra husbygge.. =)

– Göra en utbyggnad! Vill göra en utbyggnad där man kan ha matgruppen.

– Dubbeldörr! Det känns som ett måste för oss nu!

– Andra kommoder och speglar i badrummen. En sååå liten detalj men vill ändå nämna den.

– Tror jag kommer vilja ha en ljust grå väggnyans i alla rum istället för vitt som vi har nu! Och så andra färger i vårt sovrum + barnens rum!

– Köket kommer vi nog att köra grått! Men har inte bestämt oss än!

Vad vi inte vill ändra/vad vi vill ha ungefär likadant: 

– Älskar vårt golv så blir samma eller något liknande!

– Skippa groventré! Är så glad att vi satte ett fönster där istället. Har inte ångrat det en enda gång.

– Högt i tak! Ett måste för oss. Älskar det!

– Vägghängda toaletter. Också ett måste. Så mycket lättare att städa då osv.

– Badkar! Detta kan man ju dock ställa dit efter husbygget också. Får se hur vi gör..

– Mycket fönster. Älskar det!

– Inga överskåp i köket (eller ja, något enstaka kanske som vi har nu).. Det känns så luftigt nu tack vare det och det gillar vi. Har ändå mycket förvaring.

Har massoooor med tankar, planer och idéer men allt hänger så löst nu! Vi ska på möte med Myresjöhus nu i veckan och då ska vi prata om allt. Och innan det är väl tanken att vi ska prata ihop oss här hemma också och skriva upp allt som är viktigt för oss, skissa ihop någon planlösning, klura ut vilka hus vi kan tänka oss och skriva upp alla frågor vi har.

Sedan har vi såklart tusen rädslor med, haha. Vi har ju alltid bara kört på våra drömmar och på något vis har allt alltid löst sig längs vägen. Men tänk om vi inte får vårt ”gamla” hus sålt exempelvis? Vad tusan gör man då? Så mycket tankar och känslor just nu.. Tror ni att vi får huset sålt? Hur har det gått för er andra som varit i liknande situationer? Men allt blev ju så plötsligt och spontant! Inget som vi planerat för men ändå en guldchans som plötsligt bara kom till oss.

Vi får se om vi kör helhjärtat på detta eller om vi drar oss ur. Tomten är iallafall reserverad och vi vet typ inte ens exakt hur stor den är än, haha! Ja, ni ser ju.. Vi får väl se. Men det känns rätt än så länge så vi hoppar in i detta och skissar upp vårt nya hus iallafall.. Och så måste vi ju se hur vi får placera det på tomten osv. Så får vi se sen.

Ni andra som har byggt/renoverat hus! Vad är det viktigaste/bästa valet ni har gjort!? Och det sämsta? Vad önskar ni att ni hade gjort annorlunda? Kan vi inte dela med oss till varandra!? =) 

Kommentarer

  1. Leonore

    Hej Gabriella, du skrev någonstans att ni var sugna på att bygga likadant som grannen. Vilken husmodell va detta ? Vi ska troligen med bygga via myrsjöhus. Men sjukt svårt att bestämda modell på huset. 🙈

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Oj, minns inte exakt vad det heter! Men det är också ur Smart-serien 🙁 <3 ja, det är sjukt svårt det där! Stort lycka till <3

  2. Victoria

    Vi har enplanshus. Vi har det uppdelat i ”familjedel” och sällskapsspel i olika flyglar. Högt i tak i större delen huset utom kidsen rum, deras tvrum och kontoret. Vi har golvfönster runt om i hela finrummet och stora fönster i gästrummet – älskar ljuset. Älskar vårt hus men hade också gärna haft några kvadratmeter till, trots att alla säger att 200m2 är stort så känns enplan mindre ön tvåplan. 😂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha ja man kanske aldrig blir nöjd med storleken på huset.. 🙂 känns om om alla man har pratat med vill ha större oavsett hur stort dom har, HAHA! 😉 kram <3

  3. Emelie

    Vi byggde nytt från Fiskarhedenvillan och flyttade in sommaren 2017 i vårt enplanshus. Helt galet så fort tiden går! På ett sätt känns de fortfarande nytt men det är ju inte nytt nytt längre 😂 har väldigt öppen planlösning iaf, kök, o vardagsrum i ett liksom. I ena delen av huset är ”barnens” del med badrum, sällskapsrum o sovrum. Andra delen är vårt sovrum med badrum, har även groventre och klädkammare på den sidan. Har en hyffsat stor klädkammare vid ”riktiga”ingången med vilket är guld värt ! Har ryggåstak i kök o vardagsrumsdelen vilket gör såå mycket! Rekommenderar det! Känner lite som du med badrummen,de kan aldrig va för små. Men hade exakt samma tankar om det när vi byggde huset som du hade att de räcker gott o väl..
    Har inget fönster i sovrummet utan en altandörr.. vilket ej är så smart när man vill öppna upp eller sova med öppet fönster för man är varm.. man vågar ju inte sova med öppen dörr!
    Större barnrum! De vi har är väl standard i många husföretag ( ca 10kvm) men känns aldrig som de räcker till..
    Kanske enskild tvättstuga o inte tillsammans med groventren..blir så smutsigt. Har väldigt stora fönsterpartier i kök o vardagsrumsdelen vilket är väldigt fint men oxå jätte opraktiskt när solen verkligen står på då vi har fönsterna mot syd.. man ser inte Tv:n o golv o hus blir supervarm när solen står på.
    Lite tankar som man haft sen man flyttade in 😂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha åååh förstår precis!! <3 <3 Det är nog så när man bygger. Att man måste bygga för att sedan se alla för/nackdelar och saker som man hade gjort annorlunda idag. KRAM <3

  4. Helena

    Imponerad över att ni orkar och har ekonomiska möjligheter att bygga nytt efter knappt ett år.
    Hur stort är huset ni bor i nu (kvadratmeter)? Går ni på husvisning innan ni bestämmer er för nästa modell för att få en uppfattning om storlek mm?
    Vi har aldrig byggt nytt hus däremot var vi på en mängd husvisningar innan vi hittade rätt.
    Vi har bott här i snart 10 år och har renoverat lite då och då. Kaklet i köket är fortfarande original från 1970 ! Och nu görs det i nyproduktion och är modernt igen 😉
    Lycka till och blir spännande att följa.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha 😀 <3 det är 150 kvm 🙂 Vi har rätt bra koll på vad vi vill ha för storlek då grannarna har ett sådant hus som vi är sugna på! Låter ju jättebra! 🙂 kram kram <3 vad kul att du vill följa oss 😀

  5. Maria

    Vi byggde hus förra året, ett arkitektritat lösvirkeshus och är sååå nöjd! Blev precis som vi ville ha det! Kan verkligen slå ett slag för lösvirke då det för oss blev billigare än myresjöhus som vi också tittade på. Mitt råd är att ta in lite offerter från olika byggföretag och jämföra lite. Sen behöver det inte vara superdyrt att ta in arkitekt, för oss kostade det ca.25000kr och det var väl investerade pengar. Allt gott och lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh toppen 😀 låter hur bra som helst! Förstår! Det är en tomt som ägs av Myresjöhus så vi kan inte göra det tyvärr 🙁 kram

  6. Rca

    Hej!
    Älskar o läsa din blogg.
    Jag undrar hur ni orkar och hinner med? Med två små barn…städa ett stort hus är inte det lättaste! Bor själv i ett stort hus med ett barn och känner att vi vill flytta till mindre och billigare hus.
    Vi bor i ett 2 planshus och det spyr jag över just nu när man har småbarn, så mkt spring upp och ner. Känner inte ni så?

    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, känner inte så, haha! <3 <3 Kanske kommer göra det sen 😉 men just nu så nej! Men tack för så fina ord. Blir så glad <3 kram!

  7. Lena

    Ni är galna! 😂 Vi har själva byggt hus under förta året med en tvååring och har nu en till på gång om några veckor. Vi flytttade in i juni i vårt hus och visst finns det saker man skulle gjort annorlunda idag men jisses, förstår verkligen inte hur ni har tid och ork. Skillnaden är väl kanske att ni har mer fritt med jobb/plugg. Vi jobbar 08-17 varje dag så bara att gå på alla möten kring huset med kommunen, byggföretaget och alla tog så mycket tid tyckte jag. Dock så vet jag att det skulle vara betydligt lättare nu när man vet processen och kan ligga steget före.

    Det sägs ju att det första huset bygger man till sin fiende, det andra till sin vän och det tredje till sig själv 😂 Ligger nog något i det.

    Vi har förövrigt byggt 1 1/2 plan vilket jag tror blir jättebra när man har äldre barn (typ tonåringar) men skulle jag bygga om idag skulle jag bygga ett enplanshus alla gånger.
    Vi har tur att vi har stort (195 kvm) så har tre sovrum uppe och två därnere. Har gjort ena rummet därnere till lekrum för att alla leksaker tenderar ändå att hamna därnere.

    Angående köket så är mitt bästa tips – bygg en stor köksö! Vi har gjort det och den sväljer så mycket köksgrejer och man kan ha färre överskåp som ni vill. Vi byggde en som var 170×80 så den är enorm men satte in en extra diskho (liten) där så man kan ha tillgång till två. Vi valde också stenskiva till köket, kostade tre gånger så mer än laminat men värd varenda krona! Utifrån att ni vill ha en stor familj så kan kök och matsalsdel aldrig bli för stort 🙂

    Stort lycka till med husbygget!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hahaha 😉 ja, det är nog så! Precis, det är ju lättare andra gången 😀 Väldigt smart sagt! Det ligger nog mycket i det 😉 Låter ju jättebra! Perfekt ju! Tack för alla tips och råd, ska verkligen tänka på det! Vi har ju en jättestor diskho redan men skulle kunna ha ännu större 🙂 <3 kram! och tack snälla du <3

  8. Petronella

    Älskar grått kök, så glad att vi valde det nu när vi byggde hus! Vi har Ballingslövs lucka solid i färgen mörkgrå. finns bilder på villamosebacke på Instagram.

  9. Agnes

    Åh vad spännande!👏🏻Jag och min man ska bygga en tvåplansvilla nu i sommar. Det huset kommer blir ca 230 kvm med 4 sovrum på övervåningen, kontor, en stor klädkammare och ett stort badrum. Jag är lärare och min man egenföretagare så kontor var viktigt för oss!☺️ På nedervåningen har vi satsat på stora sällskapsytor, ett mindre badrum och en relativt stor tvättstuga. Det ska bli så kul att följa er resa! Hoppas att det går vägen! Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst 😀 sååå spännande och så fint det kommer att bli! Förstår det 😀 kram och tack underbara du <3 lycka till!

  10. Tina

    Hej!
    Vi bor också i Umeå men en annan stadsdel. Vi har bott i vårt nybyggda hus 2 år nu och trivs jättebra, men självklart finns det saker jag ändrat på om vi gjort om det idag.
    Hos oss var det ett krav från kommunens sida att man inte fick sälja inom 2 år pga att man inte skulle kunna köpa i spekulationssyfte. Ni har inte så på ert område? Tänkte att det kan va bra att kolla upp om ni inte redan gjort det 😊

  11. T

    Men seriöst!🤔
    Ska ni på riktigt bygga ett till hus!?!😤
    Tänk om jordens befolkning fick ha eran ekonomi🤑🤑🤑💰💵
    Då skulle INGEN behöva svälta eller tigga😍😍😍😍 Snacka om att ha pengar i överflöd!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tror nog många har lika bra ekonomi som oss 🙂 men såklart så vore det ju en dröm att folk skulle slippa tigga 🙂 vi har dock inte pengar i överflöd.. KRAM <3

  12. Milla

    Vi byggde för ett år sen ungefär. Tycker groventre är vårt bästa väl, haha. Så skönt att kunna slänga av leriga regnkläder där och inte i vanliga entrén. Sen älskar kan 2-planhus. Dels får man större tomt men framförallt skönt när barnen är större att de kan få hänga med kompisar på en egen våning när man tex har gäster över. Spännande med nytt husbygge, lycka till 💓

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha förstår helt 😀 älskar också tvåplans så det lutar nog mer åt det ändå 🙂 KRAM <3 tack

  13. Jess

    Jättespännande med nybygge! Vi bygger också nu men gör allt själva så det blir inflytt först till sensommaren. Vi har ett plans, högt i tak i vardagsrum, sen en ”barndel” och en vuxendel. Tog modell av trivselhus ”Villa Mariestad” o ändrade om lite. Det jag verkligen kan tipsa om är skafferi och ”breakfast cabinet”, blir mer o mer vanligt o då behöver man inte mycket förvaring i köket. Googla o se, så praktiskt! 🙂

  14. e

    Låter lite som att ni inte är nöjda med detta ni har ändå, men ändå måste övertyga läsare att ni är nöjda.
    Ni får det nog sålt säkert inga problem med det. Men hur har ni råd, hur gör man med befintligt huslån ni har kvar? Lär bli dyrt eller?
    Spännande ja visst och hoppas ni trivs i de andra i mer än ett år iaf. 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jo vi är jättenöjda 😀 hade kunnat bo här hela livet! Men mycket vill ha mer och vi har fått en tomt på samma gata. Den chansen kommer liksom inte igen!? 😀 och vi vill vara kvar i området. Råd har vi då vi har bra inkomster och handpenning. Kram kram!

  15. J

    Vi köpte ett hus 2017 som är 200 kvm. Tyckte det kändes för stort i början men med rätt planlösning så är det perfekt, och då har vi inte ens skaffat barn än hehe. .
    Det viktigaste för mig är ett stort kök med köksö, stort badrum. (Vi håller på att bygga vårt 2a stora badrum).
    Bra förvaring, bra golv, dubbeldörr. Fina fönster o altandörrar.
    Jag hade gärna bott i enplans men känns så brett om man vill ha större..
    Jag Älskar att bo i hus, det är det bästa beslutet någonsin! Hoppas att få följa med på er resa 😍😍

  16. Sandra Jenny

    Galet och befängt..! ..men också alldeles fantastiskt spännande såklart! Har ni möjligheten och viljan så kör! 🙂

    Mitt enda tips att tänka på om ni väljer enplan är nog att försöka få sovrummen i en del och kök/vardagsrum/matrum i en annan, på så vis får ni ändå det positiva som tvåplanshus ger vilket såklart är att ingen behöver se ombäddade sängar, haha!

    Lycka till!

  17. Elin

    Guu va roligt om det blir så, håller tummarna att vi får följa med på husresan då också isf 🙂 Antar att ni tyckt det varit roligt att bygga också då, med alla val och så? Det är ju en del att sätta sig in i, tycker ni är grymma som orkar rodda med allt samtidigt som ni är småbarnsföräldrar ❤️ Men jag hade nog velat gjort samma om man fick chansen. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      MEN TACK <3 ja, vi tyckte att det var roligt med alla val osv men att själva resan till huset var jobbig just för att vi fick hyra i andra hand under så lång tid.. Var rätt struligt med den lägenheten utan hiss och det var mögel i den som upptäcktes senare osv. Nej, fy.. Men om vi bor kvar här medan vi bygger så bygger jag gärna igen, kram <3

  18. Petra

    Hej! Kul att bygga hus igen! Jag och min sambo byggde nytt hösten -16, ett Smålandsvillan med inredningsbar övervåning. Har efter det byggt hela övervåningen själv som blev klar nu innan jul. Så himla skönt att få göra precis som man vill. Vi tog exempelvis bort taket i hallen bredvid trappen så det är öppet mellan våningarna och sedan glasräcke där uppe. Men även om allt är klart och man fått det som man vill så är suget efter ett nytt hus stort 😀🙈 jag tycker ni ska köra på det ni vill och skit i va andra anser, erat liv! Ska bli kul att få följa eran husresa igen. Och dela gärna massa inspo bilder! 😀

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så härligt! Vad fint ni bor 😀 förstår dig helt 😉 självklart kommer jag visa det, kram <3

  19. Veronica

    Så spännande att få följa er nya resa 😃 Vi väntar just nu på besked om bygglov. Vi ska bygga ett egenritat 2-planshus. Det senaste huset byggde vi ut 100 kvm för att få öppen planlösning. Så just öppen planlösning är ett krav men även stora sovrum, stor hall och badrum varav ett med bastu. 💕

  20. Simone

    Är ni miljonärer eller vadå? Hur har ni råd att redan bygga ett nytt hus? Ni är ju inte ens klara med det ni har nu? 2 huslån och ett billån? Den matten går inte ihop för mig????

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha nej ;p vi ska ju sälja det gamla huset? Så kommer bara att ha ett huslån och ett billån 🙂 det behöver man ju inte vara miljonär för att ha!

      1. Cissi

        Men hur går det ihop med kostnaderna för nybygget, och nuvarande huslån? Hur löser ni det utan 2 hus-lån. Betalar man då huset är färdigt? Har ingen aning om hur man betalar ett ”nyckelfärdigt hus” då vi själva byggt lösvirke och betalat allt från början till slut så jag är bara undrande pga okunskap 🤔😅

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Man har ett byggnadskreditiv under tiden som man bygger! Så man betalar bara ränta på pengarna man lånar under tiden som bygget är igång 🙂 och sedan gör man om det till ett huslån när man flyttar in! Kram <3

  21. Johanns

    Vi flyttade in i nybyggd lägenhet 2016 och 2019 är det dags igen. Älskar vår lägenhet nu oCj på många sätt är den bättre nu, men vi behöver utrymmet.. och nästa bostad blir kanske lite lyxigare i valen. Kan dock oroa mig över hur kakel och fogar och sånt blir haha..

    Kommer aldrig mer köpa en bostad väldigt långt före flytt. Fy vilken stress det är!

    Ser fram emot köket där lådorna är utdragbara. Förstår inte varför de inte var det i denna bostad nu? Väldigt opraktiskt, men sådant går ju att fixa i efterhand.

    De som flyttar in hos oss får en drömlägenhet sen, tycker jag 😀

  22. M

    Vad kul! Det ska bli så kul att få följa er på den här resan igen 😁. Vi håller på med nybygge nu och kommer flytta in vid midsommar. Vi har valt ett tvåplanshus med fyra sovrum på övre plan, ett på nereplan och stora sällskapsytor både uppe och nere. Jag tror och hoppas att vi kommer bli sjukt nöjda. Vi bodde i hus även innan projektet började men sålde huset och flyttade in hos mina föräldrar under byggtiden. Vi tyckte det var skönt att veta vad man fick ut vid försäljningen. Men det är klart att alla kanske inte har de möjligheterna. Våra barn tyckte det var jättehärligt att flytta in hos mormor och morfar 😂.
    En fundering jag fick när jag läste det här inlägget var: Ni önskar ett större hus om ca 200 kvm men enplansvilla också 😮🤔. Det kan väl inte vara jättevanligt. Enplansvillor i den storleken blir väl också ofta dyrare pga större grund. Hur stor är tomten på ett ungefär? Är den som den ni har idag och hur stor är den? Vi bygger på 200 kvm (fast tvåplan) och tycker stor yta av tomten försvinner ändå och då har vi ändå en tomt på 5100 kvm. Men det är ju mycket man vill ha även på tomten 😂
    Hursomhelst stort lycka till med allt! Det ska bli kul att läsa om 😁

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så gjorde ju vi sist men är sååå osugen på att hyra i andra hand igen.. Orkar inte det! Känns så segt att hålla på att strula runt som vi gjord sist. Det var en jobbig tid.. Och vi har inga föräldrar som skulle kunna ta emot oss på det viset heller.. <3 Skönt iallafall att ni kunde göra så och få det överstökat direkt. Då kan man ju vara helt lugn när man börjar bygga. Wow vad stort!! 🙂 Vet inte exakt hur stor tomten är men ska ta reda på det imorgon när vi ska på husmöte 🙂 <3 detsamma, stort lycka till!! Spännande att det snart är klart! 🙂

  23. Carolina

    Åh vad kul med nytt husbygge! Vi är nästan i samma situation som er. Vårt bygge stod klart oktober -15 och vi planerar byggstart under -19. Älskar vårt hus så förstår precis der där med dubbla känslor.
    Ett tips är att lägga ut ert hus så fort som möjligt. Vi har precis fått vårt sålt efter 3 månader. Marknaden är trög just nu men om man har lite is i magen så kan man ändå få till en bra vinst ändå.
    Vi hade även ett avtal med vår husleverantör så om vi inte hade fått vårt hus sålt så hade vi inte varit bundna av kontraktet med dom. Det bygger ju dock på att man inte gjort en tolo.
    Ska bli kul att följa er resa. Lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad roligt 😀 <3 sååå spännande! Förstår dig HELT verkligen. Känner samma. Vill göra detta för VILL ha större och ändra annat med men samtidigt så älskar jag huset enormt mycket. Trodde inte chansen skulle komma så pass snabbt men vill ändå ta den om allt klaffar nu när vi faktiskt fick den såhär.. <3 Åh toppen att kunna göra så ju 🙂 det viktigaste för mig är bara att vi får våra pengar tillbaka! Vill inte ens ha en vinst men blir så glad om det blir en, kram och tack! Lycka till ni med <3

  24. Lina

    Ni kan möjligen inte hyra ut huset när ni köpt det nya? Lägga hurespengarna till lånet och sen när det är helt betalt så eventuellt sälja det? Tjäna pengar på så sätt fast det kommer ta extra tid?

  25. Emma

    Vi håller på och renoverar hus nu, det är stort 8 rum och kök. Vi har också massor med förvaring och det är så skönt, det finns alltid någon stans att göra av allt. Bästa med vårt hus tycker jag är att det är så stort. Speciellt stort kök som är öppet ut till matsalen, får utan problem plats med 20 personer i matsalen. Så skönt att kunna sitta alla tillsammans trots att man blir många.

  26. M

    Ni vet väl bäst själva hur ni ska tänka och göra, vilka beslut som blir bäst för er. Där jag bor har bostadsmarknaden varit väldigt trög senaste månaderna. Gjorde ett försök att sälja vår lägenhet i höstas men den blev inte såld. Ingen aning dock hur det ser ut i Umeå. Här tror jag folk är lite rädda för att räntan kommer gå uppåt. Å andra sidan finns det alltid folk som är ute efter hus.Personligen är jag lite feg vad gäller att köpa nytt före man säljer för vill absolut inte riskera att sitta där med två lån och betala ränta på det. Men bygger man nytt finns det väl tid att sälja det gamla, vet inte riktigt hur det funkar med huslån under byggtiden..lycka till med husbyggarplaner!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, så är det ju! 🙂 Skönt att vi har lång tid på oss att sälja om det skulle bli så att vi kör på detta nu! 🙂 Tack för din kommentar, kram <3

  27. Olivia

    Det är ditt liv och ditt val men jag tycker det här är helt befängt! Visst att vilja flytta efter tid men att bygga nytt hus efter ETT ÅR?! Jag förstår verkligen inte. Sen när det handlar om saker som ”andra klinkers, annat kök” osv..: nä…

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Fast nej? Det handlar ju i första hand om att vi vill bo större 🙂 men sedan nämner jag ju allt annat också då många önskade att jag skulle skriva mer om det igår? Så det du skriver stämmer inte riktigt. Och vad du tycker rör mig faktiskt inte i ryggen ;p vill jag bygga nytt hus igen om ytterligare ett år kommer jag att göra det om vi har möjlighet. Man har bara ett liv och det är så viktigt att våga för att vinna och satsa helhjärtat på sina drömmar! Det har jag alltid gjort 🙂 Sedan vill ju inte alla samma sak i livet och förstår sig inte på andras val men så får det ju vara. Man får leva sitt egna liv precis som man vill så länge man inte skadar någon annan. KRAM på dig Olivia <3

  28. Elsa Tagt

    Vart ifrån är dina skor? (Bilden på dig och vagnen i hallen) Sååå fina ni är och du inspererar mig dagligen!! ❤️❤️

  29. Sofie

    Min högsta önskan är också att bygga ett nytt hus, välja allt själv och bara flytta in! Jag och min familj bor nu i ett hus som vi renoverat men börjar känna att vi vill flytta på oss.. undrar då, och förstår SÅKLART om det är för privat för att svara på! Men hur gör ni med lån hos banken? Kommer ni behöva sälja ert hus ni bor i nu innan ni kan köpa tomten och ta lån för husbygge? Funderar pga jag själv är nu mammaledig och min man jobbar, alltså inte toppen utgångsläge enligt banken (gissar jag) Du driver ju ditt företag men om jag inte missuppfattat det så studerar Fjodor? Får man ta så stora lån då baserat på bara en ”riktig” inkomst? För just nu känns våra drömmar just som drömmar och att banken ALDRIG skulle gå med på ett till lån. Men vem vet man kanske bara ska boka ett möte och fråga?! Är 30 år men känner mig så lost i det här med huslån, köpa tomt och bygga nytt 😅 Så glad för er skull iallafall om era drömmar slår in! Din blogg är min absoluta favoritblogg och ni verkar vara en sånn fin familj ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej <3 vad roligt! Jag och F jobbar ju tillsammans och han gör mycket av jobbet med bloggen och dom andra kanalerna. Så han får också ut en inkomst. Så vi har båda två en bra inkomst varje månad och därför får vi ta lån osv.. 🙂 <3 KRAM och stort lycka till med allt. Du anar inte hur glad jag blir för alla fina ord!! Heja er!! <3 <3

  30. Josefine Lövgren

    Vi har byggt två hus. Andra gången valde vi enplanshus, vi har jättehögt i tak. Det absolut bästa vi har gjort. Hatar trappor rent ut sagt. Vi har ritat vårt hus själva och är väldigt nöjda. Kan skicka planlösningen till dig på DM om du vill. Vet att du följer mig och har skickat bilder på våran carport. Förvaring kan man inte få för mycket av. Vi har föråd i hallen och även egen klädkammare och toalett i vårt sovrum…helt underbart. Vi har en abrndel av huset och en vuxendel. Min insta: houseoflovgren

    1. Petra

      Gillar din planlösning jättemycket. Vi har tänkt oss något liknande när vi väl bygger. Vi bor i Frankrike och här är det vanligt att också ha en separat toalett utan dusch typ vid ingången som är praktiskt när man har gäster, så behöver de inte gå in på ens badrum.
      Vi vill gärna ha minst 40 kvm kök/matsal/tv-rum.
      Plus master bedroom.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish