Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Hej fredag och första mars!

God morgon på er <3

Jag vaknade till att jag hade fått massor med kommentarer om hur dum i huvudet jag är som vill bygga ett nytt hus redan nu men framförallt om hur störd jag är som inte kan tänka mig att föda med kejsarsnitt och att jag är dum som snackar ner kvinnor som vill välja snitt före en vaginal förlossning.. Alltså vänta lite nu..

  1. Vi kommer INTE att bygga ett nytt hus nu. Jag är sjukt sugen men det finns som sagt inte tomt där vi vill bo och kommer inte göra det på ett bra tag.. Och jag är väldigt nöjd med hur vi har det. Samtidigt måste man ju få drömma lite. Det kanske slutar med att vi bor kvar här hela livet ändå? Jag vill ju bara dela mina tankar och funderingar med er. Det är såhär jag känner och jag skriver gärna ner det och bjuder på vad som cirkulerar i mitt huvud, haha.. Och även om jag skulle bygga ett nytt hus nu direkt? Förtjänar jag då att kallas ”dum i huvudet”? Vet flera som byggt nytt bara något år efter att dom blivit klara med sitt första hus.. Man kanske inte alls blev nöjd eller känner att man inte ryms, inte trivs i området eller vad det nu kan vara? Nu är det ju inte så för oss men alla måste ju få välja själva vad dom gör med sitt liv så länge det inte skadar någon i omgivningen. Och återigen, vi ska INTE bygga nytt på ett bra tag. Så oroa er inte, haha.
  2. Har ni missat inlägget detta gäller så kan ni läsa det HÄR. Jag tycker INTE att det är fel att föda med kejsarsnitt. Faktum är att jag tycker att det är fel att man inte får välja själv hur man ska föda. Att man inte har mer att säga till om som kvinna! Jag tycker inte att det finns någon prestige i hur man vill eller väljer att föda!? Eller hur man sedan faktiskt föder! Jag LOVAR! Ser inte ner på någon och tycker att det viktigaste är att man själv får vara nöjd med sin förlossning och tiden efter den. Tycker det är hemskt att så många kvinnor får genomgå sådana fruktansvärda förlossningar (både dom som sker vaginalt och med snitt) och även får lida efteråt under lång tid. Sedan att jag själv inte vill föda med snitt är väl upp till mig? Finns ju många som känner tvärtom och tycker att en vaginal förlossning känns som en mardröm? Man kan ju vara olika och vilja olika saker utan att se ner på andra alternativ och dom som väljer en annan väg? LOVAR att jag inte ser ner på någon! Jag är på alla kvinnors sida när det kommer till att föda barn! Vi är alla grymma! Och så jäkla häftiga är vi också som förlöser våra barn oavsett hur vi gör det!

Upptäckte nu att dom flesta kommentarerna var från samma IP. Något troll som trollar runt helt enkelt då.. Nu är allt raderat (för sådana kommentarer vill jag inte ha här inne) och vi ska starta dagen här hemma. Förlåt för ett negativt inlägg och gud vad kaxig jag låter! Men jag blir så himla irriterad bara..

Önskar er en jättefin fredag och start på denna månad. Kram!

Igår hade vi rätt mycket inplanerat och var förbi banken bland annat.. Hann också med en promenad, tränade en timme.. F hann träna och så hann jag åka och storhandla med Tove mot kvällen. Kul att klämma in lite kvalitetstid med henne och få något vettigt gjort samtidigt.

Till lunch blev det denna teffpasta och så gjorde vi korvstroganoff. I den hade jag bara en gul lök, en morot (riven), lite tomatpuré, dijonsenap, persilja, salt, peppar, havregrädde och sojakorv. Jättegott och går snabbt! Pastan var förresten väldigt god =)

Kommentarer

  1. Josefin

    Hej! Jag kände precis som du, var så fruktansvärt rädd för att göra snitt när jag var gravid med mitt första barn. Det var också min mardröm, var helt inställd på att jag ju självklart skulle föda naturligt. Det hade jag längtat efter hela mitt liv typ. Självklart visste jag ju att det kan bli ett snitt men det var det sista jag ville. När jag började närma mig bf så känner min barnmorska att barnet kändes ovanligt stort, min mage var ju enorm också. Efter en viktuppskattning med ultraljud så uppskattar de bäbisen till 5 kg. Jag blir rätt chockad, visste att det skulle vara en stor bäbis men 5 kg?! Eftersom jag var förstagångsföderska så ville läkarna boka in ett kejsarsnitt på en gång eftersom riskerna att föda naturligt var för höga både för mig och bäbisen. Jag ville så gärna föda naturligt så tillslut fick jag några dagar på mig för att se om förlossningen kunde komma igång av sig själv så jag kunde få en chans att föda naturligt även om de sa att det ju troligast kunde sluta med ett akut snitt då. De sätter nämligen inte igång en förstföderska om barnet är så pass stort. Tyvärr hände inget så jag fick bara lov att finna mig i att jag var tvungen att göra kejsarsnitt. Jag var livrädd men så här i efterhand är jag så glad att det slutade med ett snitt eftersom jag såklart inte ville riskera att mitt barns eller min egen säkerhet. Jag tycker just detta behöver lyftas också, att de allra flesta snitten görs ju för att det är en direkt risk för bäbis eller mamma och det är ju inte ett val man gör själv. Vill bara säga att om du skulle få fler barn framöver och det skulle bli ett kejsarsnitt så kommer det också gå jättebra! Allt man måste blir en självklarhet och man klarar det galant även om man kan sörja det man gick miste om. De är så proffsiga på op så var inte rädd!

  2. Anna

    Jag hoppas verkligen att du skriver så för att du känner att du måste. Det är självklart att man inte får välja fritt om man ska göra kejsarsnitt eller inte, o Stockholms län så hae det godkänts en del sådana förlossningar (alltså där mamman inte vill) vilket är helt galet och då det hos en del influencers är självklart att man ska få ”slippa förstöra sitt underliv”, ”slippa bli i kontinent” och ”slippa bajsa på sig” och allt jävla påhitt de drar på med och lurar i de yngre följarna som kanske kommer skaffa barn om några år och då tror att en vaginal förlossning är skräck. Stockholm ligger också högt statistiskt bland godkända kejsarsnitt osv. Varför skulle man få välja att göra ett onaturligt ingrepp, en operation, helt frivilligt? När det medför risker både för mamman och barnet, både under förloppet men även post operativt, och hur kan man ens vilja utsätta sitt barn för risker om det inte krävs av medicinska skäl?? Det är helt galet att folk resonerar så, och du som är så klok ofta hoppas jag verkligen förstår hur galet det är att du skriver så och hoppas att du egentligen inte känner så.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för din kommentar <3 tänker att alla har rätt till sin åsikt. Men förstår absolut vad du menar. Kram!

    2. Mel

      Tycker du skriver lite fördomsfullt här faktiskt. Var en av dom som skrev på Gabriellas inlägg om förlossningsskador. Om man är en av dom som faktiskt råkat ut för förlossningsskada där man blivit sydd på operation i en timme för att hela mellangården och en del av ringsmuskeln gått av och haft smärta i flera veckor efteråt, Om man få vill ha snitt och känner att detta är rätt för min kropp finns väl ingen galenskap i det?? Är det bättre att riskera sin kropp och sitt underliv en gång till, att ha smärta och må psykiskt dåligt? Kan tala om att även om jag fick en sfinkterruptur räckte inte detta att få snitt beviljat på medicinsk grund. Om jag jämför smärtan och mitt psykiska mående efter min förlossning och snittet är snittet en dans på rosor. Min berättelse är såklart en väldigt liten procent av alla förlossningar med tycker du låter otroligt hård och oförstående. Tro mig det var inget lätt beslut att ta och en sorg att inte föda vaginalt igen. Hade såklart alla gånger velat föda vaginalt om jag fått en garanti före på noll skador. Döm inte andra när du inte vet vad dom gått igenom! Självklart ska inte snitt beviljas till höger och vänster men samtidigt måste väl vi kvinnor anses kompetenta nog att bestämma över våra egna kroppar, väga risker mot varandra och utifrån det ta egna individuella beslut ?!

  3. Sandra

    Jag är en av alla de som inte fick välja hur min dotter skulle förlösas. Jag hade gärna förlösts vaginalt men lillan blev akut dålig under värkarbetet och jag fick akutsnittas. Så är det för vissa. Att man inte får välja. Jag har en levande, frisk dotter idag. Det är värt kaoset med att få ett sk. T-snitt akut. Pga detta kan jag heller inte förlösas vaginalt om det blir syskon. Att barn kommer till världen är ett mirakel – lås inte in tankarna på hur det ”ska” gå till även om man såklart kan föredra ett sätt. Kommenterar i all välmening men med erfarenhet av att inte många tänker på hur annorlunda en förlossning faktiskt kan bli mot vad man önskar och planerar.

  4. Linda

    Hej! Vet jätte många som
    Byggt nytt hus och ca ett år senare säljer för mer än de byggde för och byggde ett nytt, dyrare. Inget konstigt med de! Varför inte lixom… vet även massa som vägrar föda vaginalt medan ja själv aldrig skulle vilja föda med snitt om jag fick välja. Förstår inte va trollet tycker är konstigt med de! Alla gör väl som man vill o va som passar än själv bäst!
    Ha en fin helg!
    Kram

  5. Hanna

    Hej! Alltså…, blir så trött 🤦🏼‍♀️ Att man som bloggare ska behöva försvara sig hela tiden över allt man skriver. Aldrig fel att drömma 🌸 Kram och ha en bra helg!

  6. sofia

    har följt dig sen du gick ut med graviditeten med jason & kan inte minnas en enda gång då du shameat ngn för ngt, ALLTID sagt att folk får göra precis som dom vill i precis allt (inte bara barnrelaterat) & att du beundrar ALLA mammor oavsett kejsarsnitt, vaginal förlossning, amning eller flaskmatning. du & dina sociala medier är pepp, stöd, hyllning & positivitet rakt igenom. hatar näthat & trollen bakom 😩

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men alltså TACK! Det är ju precis så jag känner! Blir helt tokig ibland på alla som trycker ner andra och framförallt mammor! ALLA är vi olika och gör olika! Det är 2019 liksom. Kan alla bara acceptera att andra gör annorlunda men att det kanske är bäst för just dom!? Tack för peppen fina <3 <3 <3

  7. M

    Vad tråkigt med folk som inte förstår att man kan tycka olika och ändå vara bra människor eller som ska försöka överanalysera allt du skriver. Stå på dig! Heja dig!

  8. Emma

    Hej, kan du inte tipsa om vilken sojakorv ni använder? Tycker att det är så svårt att hitta goda vegetariska korvar.
    Tack för jättemysig blogg!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Oftast anammas eller hälsans kök! Brukar kolla efter någon kryddigare korv 🙂 tycker det blir godare. Min favorit (som dock inte är fryst utan ligger i vego-kylen) är den från ICA 😀 kram <3

  9. F

    Jag tycker att det är helt galet att du får så mycket elaka kommentarer, det känns som att de som lägger sin tid att skriva massa ogrundad kritik antingen har väldigt svårt med läsförståelsen eller bara anstränger sig för att tolka dina inlägg illvilligt! Ibland när jag läser dina inlägg så har jag reagerat på att du nästan ”ursäktar dig” när du berättar om olika delar av ditt liv, som tex valet att amma eller att du älskar att bygga hus och drömmer om att kunna göra det igen. Förstod först inte varför, men efter att ha sett vilka kommentarer du får så förstår jag hur påfrestande det måste vara att veta att folk kommer försöka hitta någon vinkel på det att du skulle ”skamma andra” eller liknande.

    Men jag tycker iaf att du är hur grym som helst! TACK för att vi får ta del av ditt och ert liv på det här sättet, du verkar vara världens finaste mamma och jag imponeras varje vecka av hur du lyckas hålla balansen mellan att vara personlig men samtidigt värna integriteten för dina barn! Trots att jag inte har några barn själv så blir jag så glad av din blogg, och din syn på föräldraskapet är nog det som gör att jag för första gången i mitt liv kan tänka mig att bli förälder själv. Hoppas att du och din familj får en fantastisk helg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad snäll du är, tack <3 <3 Du anar inte hur mycket dom orden betyder för mig. Du gjorde min kväll, kram! Hoppas din helg varit fin 🙂 <3

  10. Sofia

    Förstår dig fullständigt med huset. Ibland kommer man på vad man egentligen ville ha först efteråt. 🙂 Är nyfiken på hur du skulle bygga om du fick göra det igen?

  11. Sara

    Hej Gabriella, vill önska dig en fantastiskt trevlig helg med familjen. Vill också säga att du ska fortsätta gå din egen väg som du gör och göra det DU vill utan att tänka på vad någon annan säger eller tycker för i slutändan är det din resa genom livet och ingen annans. Alla har sin resa och alla har olika åsikter. Låt ingen påverka dig negativt, fortsätt alltid vara dig själv! Du är stark och inspirerande!

    Ps, har en materiell fråga gällande den fina pälskrage-jackan på bilderna. Är den mörkblå i färgen? Fin! 🙂

    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack, hoppas du har haft en fantastisk helg!! Vad fina ord, blir verkligen otroligt glad <3 <3 Nej, den är grå! Kram kram! 🙂

  12. Kristin

    Men åh så tröttsamt med kommentarerna! 🙈 Vi har ju nästan ett likadant hus som er men jag tänker ju också att om vi hade byggt igen hade det nog fått bli ännu lite större! 😅 Ha en fin dag! ☺️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish