Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Just nu

– Är i full gång med att starta eget aktiebolag och det är ju så mycket att tänka på.. Och så ett virrvarr av känslor och tankar på det. Har iallafall fått tag i världens gulligaste redovisningskonsult och det känns ju bara SÅ bra när allt klickar och man får förtroende direkt. Älskar att omge mig med andra kvinnor som är unga, drivna och ödmjuka. Så tacksam att vi drar igång detta nu iallafall och så glad över all hjälp jag fått från henne.

– I helgen hade vi sååå fint väder och åkte skrana i en backe med vänner. Har typ levt på solen jag fick sedan dess. SÅ underbart och man får sådana vårkänslor.. Nu längtar jag enormt efter varmare tider. Hoppas att vi får en fin sommar, hade varit en dröm!

– Under helgen hade vi också besök av en av Fs barndomsvänner, hans sambo och deras son. SÅ fina vänner! Vi åt tacos till middag och pratade massor. Rolig att Jolie och deras lilla är födda samma år! Dom kommer att ha mycket kul tillsammans sen! Det är jag övertygad om.

– Jag har faktiskt ordnat barnvakt och pratat ihop mig med Fs syster på hans födelsedag som är nu snart. Så jag tänkte överraska honom med brunch! Hade också tänkt boka en weekend och göra en liten resa hela familjen men vet inte om det blir av eller inte. Har inte bestämt mig än! Men tror han hade blivit så glad. Är ju rätt svårt att överraska när man har allt gemensamt så vi får se hur jag gör och om jag lyckas. Han förväntar sig nog precis iiiingenting så det ska bli roligt att kunna ge honom något litet och uppvakta honom lite på hans dag. Nu undrar ni kanske varför jag skriver ut detta på bloggen men han läser inte här inne. Eller jo, ibland. Men det är så sjukt sällan! Så oroar mig inte för att han ska se detta =)

– Mitt nya, dyra beroende är NÖTTER. Saltade och rostade cashewnötter är typ det bästa jag vet just nu. Får aldrig nog! Köper typ en påse om dagen och det känns ju inte superekonomiskt, haha.

– Vill tipsa er som missat att Jolies insamling för alla <3-barn fortfarande är aktiv. Blir så väldans glad om ni vill ge ett litet bidrag. Många bäckar små! Ett par kronor gör skillnad. Ni hittar insamlingen HÄR. Återigen, tack till alla er som varit med och bidragit. Ni är för fina! Sitter och läser era snälla ord och blir rörd till tårar över hur många som har hjärtan av guld där ute. TACK!

– Vår lilla tjej ska fortfarande alltid ställa sig upp i sin stol. Älskade Jolie, haha! Och hon är alltid lika stolt och babblar och är så himla glad. Älskar henne så mycket! F (som sitter bredvid henne och matar henne majoriteten av gångerna) är så tålmodig med hennes ständiga upp och ner-grej i stolen. Jason höll aldrig på såhär men Jolie har gjort det sedan start. Hoppas hon vill sitta ner och äta snart. Och till alla er som kommenterar att vi borde sätta fast henne med sele trots att hon skriker då och andra liknande förslag.. Jag vill inte ha era kommentarer, haha! Vi gör som vi vill och för oss är det okej att hon ställer sig upp i stolen! Blev ju mycket diskussioner om det i kommentarsfältet sist jag nämnde detta. Ett hett ämne.. Som allt annat som har med barn att göra då..

– Passade på att köpa massor med rosor nu under förra veckan. ÄLSKAR rosor. Hittade dessa ljusrosa och blev förälskad direkt. Kan man plantera rosor i sin trädgård? Vilka klarar sig bäst här uppe i Umeå och är lättskötta? Vet iallafall att jag ska ha mängder av pioner. Det är min favoritblomma.

– Har börjat komma in i träningen igen efter all sjukdom och det slår mig varje gång hur bra kost och träning går ihop.. När jag inte tränar så vill jag bara äta onyttigt och massor av socker och direkt jag har en regelbundenhet i hur jag rör mig och hur ofta jag är på gymmet så är det tvärtom. Då försvinner suget direkt och jag blir sugen på ”riktig”, vällagad mat med massor av nyttigheter. Jag har börjat promenera mycket fram och tillbaka till gymmet och det är så himla härligt nu när det varit lite varmare ute som sagt. Hoppas det håller i sig.

– Våra lässtunder på kvällen är så viktiga och heliga för mig. Tänkte skriva ett inlägg framöver om vilka böcker vi läser för barnen och vilka vi har här hemma. Jag är inne på att köpa ”trygghetsboken” till Jason. Har någon av er den? Är den så vettig som jag tror? Älskar verkligen att läsa för min fina lilla kille. Han säger ”en bok till” varje gång vi har läst ut en bok. Och så håller vi på tills vi har läst alla böcker vi har lånat på biblioteket typ. Han vill aldrig sluta! Och jag är så glad för det just för att jag faktiskt är en riktig läs/pysselmamma. Bästa stunderna i livet är när jag och barnen får dela något som vi båda tycker om så pass mycket.

Kommentarer

  1. Maria

    Jag har snöat in mig på rostade cashewnötter typ sista året! Tips är att köpa naturella i lösvikt och rosta snabbt i stekpannan med typ en tesked vatten och salt efter behag! Sen snurra runt så allt blandas. Låt de ligga tills de fått fin färg och svalna på tallrik. Så himla gott när de är lite småvarma! Plus att man kan ha en fyllt lösviktspåse i skafferiet och rosta på fem minuter när man blir sugen 👏🏼

  2. Matilda

    Helt rätt att ni låter henne göra som hon vill med stolen tycker jag… 🙂 har man stenkoll så är det ju bara positivt för deras utveckling och självkänsla. Vi gör inget som vår dotter inte vill- förutom att borsta tänderna då, den är vi hårda på X)

  3. Sofia

    Min minsting höll också på att ställa sig upp i sin stol kontant 🙈 alla som såg det blev superrädda medan jag som var så van mest tog det med ro. Det enda lite jobbiga är när han skulle göra likadant på förskolan under inskolningen, han skulle stå upp, sprang ifrån bordet osv, men sen när jag inte var med satt han fint och stilla och åt sin mat. De är busar 😅

  4. E

    Min lillkille ställer sig gärna upp i stolen men det sköna är att han inte skriker lr blir arg för 5öre när vi väl ”binder fast han”, då accepterar han bara läget precis som i bilbarnstolen. Vår första var också som Jason…aldriiig hände det att hon ställde sig upp.

  5. Lexie

    Hej Gabby! Du gör ju samarbete med Twistshake som så många andra. Men använder verkligen Jolie dom grejerna?
    Tänkt på det då det aldrig är med på varken vlogg, bild eller i insta story. Då är det jämt annay porslin och moln underlägg.
    Du säger ju att du som sååå många andra att du älskar det…
    Hoppas på svar då jag tänkt på detta såå så länge!
    Med vänlig hälsning, Lexie

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej <3 Jo, vi använder dom väldigt mycket! Man ser ju inte allt av våra liv på storys, blogg osv 🙂 man får försöka komma ihåg det. Att allt inte kommer med på bild eller video. KRAM <3

  6. Sofia

    Hej! Har en fråga: Har du fått tillbaka din mens ännu? Min son är 8 månader och jag har fortfarande inte fått tillbaka min. Ammar honom delvis fortfarande, kan det påverka tro?
    Kramar från en orolig mamma ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, har inte fått mens <3 samma med Jason när jag ammade honom.. Fick en mens när jag drog ner på amningen och blev gravid igen med Jolie direkt efter det 🙂 oroa dig inte.. Är heeeelt normalt <3 kram!

  7. Johanna

    Va gullig du är som skriver så gott om mig! Så glad över vårt samarbete! Jag ska hjälpa er med allt ni behöver ❤️ Ni är grymma!

  8. Hanna

    Skulle hellre aldrig sätta fast ett barn i sele som skriker! Usch får panik av att tänka på om man själv skulle bli fastspänd mot sin vilja. Usch så mycket folk tycker man ska göra trots att barnet skriker och är ledsen fyyy

  9. Therese

    Har du något tips på hur du fick honom intresserad? Min dotter kan tänkta sig en bok innan läggdags men aldrig annars och är inte intresserad. Gillar pyssel och pussel som lugn aktivitet men inte böcker. Så gärna tips på hur man får barnen intresserade.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hur gammal är hon? Jason var inte alls intresserad under sina första två år typ.. Det kom rätt naturligt för oss faktiskt men har försökt att anpassa böckerna efter honom och började med väldigt enkla och korta böcker med roliga bilder. KRAM <3

  10. Linda

    Klart alla får göra som dom vill med barnuppfostran. Men varför riskera att ens unge faller bak och slår sig i onödan?:) Ser att F håller i henne, men kan gå sååå fort.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Fast vi har ju stenkoll på vår unge när hon sitter i stolen? 🙂 aldrig i livet att hon ramlar när vi sitter precis intill. Lämnar henne aldrig själv där, kraam!

  11. Madde

    Min dotter ställde och satte sig också nät hon var mindre, satte vi fast henne så blev hon så arg så hon satte maten i halsen så vi slutade ganska snabbt med att sätta fast henne när hon skulle äta. Man gör precis som man vill och vissa vill inte sitta fast när dom ska äta (hade inte jag heller velat)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej fy 🙁 ja, samma här! Skulle aldrig sätta fast mina barn mot deras vilja varje dag.. den striden är liksom inte värd att ta för mig/oss

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish