Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Onsdag

Hej fina vänner!

Hoppas allt är bra med er. Vi startar dagen med frukostevent och sedan ska vi nog en sväng till biblioteket. Vi får se!

Annars då? Igår hade Jason sitt första Knatteskutt för denna termin och det gick superbra. Tror han var äldst i sin grupp faktiskt! Han hade också sin första dans för denna termin för ett tag sedan och han var den enda pojken där. Tidigare har det alltid varit blandat i gruppen men nu var han ensam kille. Inget konstigt med det men det var lite småroligt bara!  Är lite sugen på att anmäla honom till simskola med men tänker att det kanske blir för mycket med tre aktiviteter i veckan? Hur tänker ni gällande aktiviteter? Kan man ha för många? Han tycker ju att det är SÅ roligt att vara med andra barn och han går ju inte på förskolan än heller.. Förhoppningsvis får vi plats nu till våren där vi har sökt.

Jolie hade förresten en vaken kväll igår med.. Hon hostade så mycket så det slutade med att hon vaknade.. Lilla hjärtat.. Så hon fick se på Bolibompa medan jag jobbade och F var på gymmet. Hon är frisk för övrigt men hostan sitter i och det lär den ju göra ett bra tag.

Önskar er en underbar dag. STOR kram!

Blev utelek igår med och Jason fick prova skidor för första gången: Det gick väl sådär men han tyckte att det var väldigt kul! =) Sedan åkte han skrana med pappa i backen som dom har skottat ihop på vår gård.

Tog oss ut ur huset för en fika igår i ett tomt köpcenter =) Jason åt bulle och jag och F delade på en filodegsrulle med kidneybönor. Jolie fick ett äpple och en klämmis.

Sedan hade jag egentid med min lilla tjej medan pappan och Jason var iväg en sväng. Vi läste och myste i typ två timmar. Klockan gick så fort och två timmar kändes som ingen tid alls.. Hon är så himla klok och imponerar på mig SÅ mycket. Säger ”bok”, ”mamma”; ”pappa”, ”där”, ”titta”.. Kan peka på olika saker när man frågar var saken är, kan pussas när man frågar efter en puss, kryper till pappa när man säger ”gå till pappa”, har börjat låta som hönan, tuppen och kycklingen.. Det är så sjukt hur olika det är från barn till barn med utvecklingen. Jason var ju så mycket före med finmotoriken och kunde som sagt ex. dricka och äta själv (ur vanlig mugg utan att spilla) medan Jolie aldrig skulle kunna göra det. Jason kunde dock inte säga några ord såhär tidigt.. Det är bara… WOW. Så häftigt att få följa sina barn på livets resa, se saker genom deras ögon och följa deras utveckling. Är så imponerad av båda mina små och dom är så lika men ändå så olika.

Till middag blev det sötpotatis i ugn (gör sådana där små bitar för att Jolie kan äta dom också då) och så åt vi halloumiburgare med guacamole till. Så enkelt och sjukt gott.

Och vårt standard kvällsfika just nu! Lite fruktbitar som vi doppar i mandelsmör, nötter, te med MASSOR av riven ingefära. Mmm!

Kommentarer

  1. Lisa

    Jag tror att man känner sitt barn bäst själv och märker om Det blir för mycket! Så länge han tycker det är kul så kör! Dessutom går han ju inte i förskolan , så han är ju hemma tillräckligt ändå och kan ha det mysigt! ❤️

  2. Nina

    Jag tror inte en treåring kan ha för lite aktiviteter egentligen. Vi har för lite även om vi tänkt på det, dock inte fått tummen ur och anmält vår son till något. Däremot så är han så trött efter förskolan så det går nog på ett ut.

  3. Amanda

    Ett tips mot hostan är att skölja näsan med physiomer innan läggdags! Oftast är det slem/snor som förvärrar hostan och gör att man har kvar den nattliga hostan.
    Märker stor skillnad på min son när vi sköljt med koksalt och inte.

  4. Elin

    Med tanke på att han inte gör på förskolan så tycker jag inte 3 aktiviteter är för mycket 🙂 Men det är min åsikt bara 😊

  5. Emma

    Vilket märke av mandelsmör köper du? Jag har hittils bara provat kungmarkatta (stavas?), och dom burkarna är ju så små och även dyra! :/

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kung Markatta i stor glasburk kostar bara 70:- där jag köper.. Eller ja, det är ju DYRT men vet att det kostar dubbla på vissa ställen, kram <3

  6. Millan

    Hur ger du jolie äpple? River? Tärningar? Båtar? Helt att gnaga själv? Tycker det är så svårt – river till min kille men kanske är för feg.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag ger små bitar 🙂 går jättebra! Dock vågar jag inte ge för stora bitar. Förstår dig, det är läskigt, kram

  7. f d babysiminstruktör

    Ofta fem år som åldersgräns på simskola, Men gå gärna och bada tillsammans när ni vill, så blir det inte så stressigt med tider som att ”gå på aktivitet” och ni gör det ihop. Perfekt med extra bra vattenvana när simskola börjar. En del kan lära barn att simma själva, men vattenvana och glädje först, koka kaffe och doppa huvudet.

  8. -Jenny-

    Måste bara säga – min stora var precis som j med talet. Det kom sent. Vet inte om jag skulle säga att han fortfarande är efter sina jämnåriga men hans tal är lite fyrkantigt och liksom kort. Lilla t däremot – pratade mycket och tidigt. För honom kommer talet mjukt och nyanserat. De uttrycker sig heeeeelt olika. Min stora har kroppskontroll och är väldigt teknisk. Lilla har lätt för språk och gillar att pyssla. Älskar ihjäl mig i båda såklart och älskar att de är såååååå olika. Skönt också att det var den stora som var sen och lilla tidig tycker jag. Då blir glappet mellan dem mindre än om det varit tvärt om som min kompis hade. Mina är nästan som tvillingar medan det kändes som fler år än det var mellan hennes. Barn är fantastiska!
    Kram

  9. Camilla

    Prova att klyfta eller skiva rå lök, lägg i en bunke och slå över lite kokande vatten så det täcker botten. Bunken ställer du bredvid sängen där Jolie sover. Det luktar inte så gott men det gr hjälpt våra barn när de har haft hosta. 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish