Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

En helg från helvetet

..Okej, kanske inte riktigt men typ.. Vi har haft det mysigt men rätt jobbiga kvällar med sjuka barn.. Både jag och F har också varit krassliga. Igår var en av dom värsta kvällarna i mitt liv som mamma. Jolie började skrika och vråla helt hysteriskt från ingenstans. Jag blev så rädd, hjärtat slog så hårt. Inget av mina barn har gråtit så hysteriskt tidigare.. Nu skrek hon bara i typ tre minuter men det kändes som typ en kvart och jag var nästan säker på att hennes hjärta bara skulle stanna till. Vet inte varför men det var det första jag tänkte. Hon verkligen VRÅLADE.. Vi vet inte vad det var för när hon väl vaknade till så var hon helt okej förutom att det tog ett tag för henne att varva ner.

Idag ska vi bara vara hemma och ta det lugnt såklart. Jolie hade feber i natt.. Det är tufft att vara dålig samtidigt som barnen också är det. Hoppas vi slipper alla dessa förkylningar nu efter detta. Har börjat lägga gurkmeja, vitlök och ingefära i precis allt (till och med i mitt te igår, haha..) så nu tror jag nog att vi kanske klarar oss. Och så skippar vi lekland och annat när det är som mest folk som sagt!

Har ni några bra tips för att hålla sig frisk i vabruari-tider? Mina bästa tips är: 

– Tvätta händerna ofta! Vi tvättar direkt vi kommer hem och innan maten, efter toabesök osv.

– Byt kläder när du kommer hem! Detta gör vi alltid om vi ex. har varit på lekland, Jasons dans/knatteskutt, hos vänner.. Det är skönt att byta om och så drar man ner risken att bli sjuk och sprida baciller..

– Sov mycket! Inte så lätt när man kanske har krassliga barn kanske men det gör ju så stor skillnad på ens mående om man får sova eller inte.

Sedan sägs det ju att man ska träna, äta hälsosamt, vara ute mycket och dricka/äta ingefära =)  

Vi har fått så galet mycket snö i helgen.. Är typ rädd för att vi ska bli insnöade, haha! Alltså på riktigt. Vi har SJUKT mycket snö och då hade vi redan mycket innan också.

Kommentarer

  1. Clara

    Jag hade nattskräck som barn, började medan jag var bebis. Grät och skrek i allt från en halv minut till 15 minuter. Hade de första gångerna vid ca 6 månader och slutade när jag kom in i puberteten vid 13 år. Gick i sömnen & grät och kommer ihåg att jag alltid drömde att mamma eller pappa dog. Eller min lillasyster. Jag har haft det 3 gånger sen jag blev över 13 och jag vaknade av att jag grät så jag knappt kunde andas och att jag var nere på toa. En otrolig läskig upplevelse och alla mina kompisar jag sovit hos under mina yngre år fick mina föräldrar prata med och deras föräldrar och förklara hur det låg till då jag gjorde det flera gånger i veckan ibland.
    Nu kan min pojkvän ibland väcka mig då jag ligger och gråter så jag knappt kan andas, pga en mardröm. Har alltid haft otroligt mycket mardrömmar men lärt mig att förändra och ”drömma om” drömmar för att jag ska kunna somna om.
    Otroligt läskigt stt uppleva som förälder eller anhörig har jag hört och att barnet ofta ser ut att vara vaket men så fort hon/han vaknat så slutar gråten oftast och allt blir som vanligt. Hade alltid nattskräck extra mycket när jag var sjuk, så kan vara så att hon har nattskräck och att första anfallet kom nu pga feber och att det sen kommer fortsätta. Men det är inget farligt och upplevs bara otroligt obehagligt av människor runt omkring.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår <3 tack för att du delade med dig. Så himla läskigt ändå om man inte vet vad det faktiskt innebär. Tack för info. KRAM <3

  2. Anna

    Usch vet precis känslan när de bara skriker hysteriskt och man inte knappt får kontakt med dom. Kan tänka mig att det är MYCKET värre med en bebis som har ett hjärtfel. ❤️
    Jag har skrivit några ayurvediska tips mot förkylning på min blogg. Kolla gärna in dom 😃 Kanske de kan hjälpa mot dessa otroligt jobbiga baciller och virus.
    alwis.vimedbarn.se

  3. Anna

    Efter att vår lilla kille hjärtopererades för några månader sedan och därmed varit extra infektionskänslig köpte vi en luftrenare för att minska risken för sjukdomar. *peppar peppar* har han inte blivit förkyld under dessa månader så det & go handhygien är mina absolut bästa tips! 🙂

  4. Catrin

    Min son på ett år verkar ha nattskräck. Man hör nån sekund innan att han liksom tar sats och sen kommer världens illskrik som skär ända in i märgen. Och det håller på i allt från några sekunder till flera minuter loch han är liksom inte vaken. När han lugnat sig lite liksom ”hulk-gråter” han innan han somnar igen. Tänker att det var något liknande Jolie var med om, fast det kanske beror på feber eller att hon inte är helt kry. Men håller med, låter hemskt!

  5. Jenny

    Min son skrek hysteriskt ofta på kvällar och nätter, jättehemskt när man inte kan trösta. Men jag tror att det var trötthet /övertrötthet för han va alltid jättetrött när han skrek och kunde somna sen mågon minut senare.
    Jag blir alltid förvånad när nån säger att deras barn aldrig skrikit på det sättet. Låter som en dröm 😅 kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad jobbigt! Det är ju så olika det där <3 mina barn har typ aldrig skrikit, haha.. Folk tror mig inte när jag skriver det men alla i vår omgivning säger alltid "skriker hon aldrig!?".. KRAM <3

  6. Jannika

    Hej, tror det är första gången nu som jag kommenterar, men känner att detta är verkligen bra tips att dela med sig av. Jag har recept på en gurkmeja shot som är så bra, att tänka på är att svartpeppar och kokosfett behövs ihop med gurkmeja för att upptaget ska bli effektivt. Gå med i gruppen ”läka naturligt” på Facebook är också ett tips. Det är en stor och fantastisk grupp med så mycket tips. Här hemma intar vi Kolloidalt Silver, finns att beställa på nätet eller köpa i en hälsokost butik. Jag dricker en dl varje dag och ger min lilla på 9 månader några droppar då och då, vi har inte varit ens förkylda under vintern. Kolloidalt Silver är bakterie, virus och svampdödande. Förr i tiden använde man det istället för penicillin. Dyrt, men så värt det. Och så ammar vi jätte ofta, använder bröstmjölk i ögon, öron och näsa vid behov också. Super bra! Det var mina bästa tips. Kram.

  7. Sofie

    Undvika lekland helt och hållet. Kladdiga snoriga fingrar överallt 😝 vidrigt! Aldrig någonsin från december till mars typ 😂

    1. Frida

      Inte så pass bra att de får bort alla bakterier tyvärr. En läkare jag pratade med sa: Att ta med barnen till lekland under vinterhalvåret är nästan lika illa som att slicka på golvet inne på akuten. Största smittkällan tyvärr. Så håll er därifrån ett tag ❤️❤️❤️ krya på er gullisar!!

  8. Nathalie

    Låter som nattskräck! Min dotter hade det från ca 7 månader upp till ca 5 år! Mer intensivt i perioder och mindre ibland! Så jobbigt som förälder att bara se på och försöka trösta! Bästa tipset vi fick var att inte störa barnet under pågående ”episod” utan bara sitta lugnt brevid och vycha lite och se så barnet inte gjorde sig illa! Dom gånger vi tog upp och försökte bryta blev det bara värre och mer förvirring för lillan!
    Fortsätter det för er så hottar ni säkert ett bra sätt som får både er och lilltjejen lugna 😊
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kanske 🙂 <3 hoppas det inte fortsätter utan bara är något som har med hennes feber att göra, kram <3 tack snälla du!

  9. Hella

    Hej! Hoppas att ni mår bättre! Mina tips förutom de du själv nämnt är att till dig/mannen inhandla en näskanna. Sedan jag skaffade min för mååånga år sedan blir jag inte förkyld och slipper min tidigare bihåleinflammationer. Till barnen använder vi Physiomer. Dricker flitigt ingefära/ gurkmeja/citron och även minst en kopp grönt te per dag. Sauna är också ett HETT tips men det kan vara 50/50 på om man blir bättre eller sämre 😂🤪Hoppas ni snart får stanna friska. 😊

  10. Sara

    min största tjej hade nattskräck i perioder när hon var mellan 6-10 månader ungefär. hon kunde hålla på med dom där attackerna i en halvtimma. så läskigt när dom bara skriker och kastar sig runt utan att kunna få någon kontakt! enda hon regerade på var barnprogram på tv, då vaknade hon från nattskräcken! hoppas ni slipper det i fortsättningen 🙂

  11. Amanda

    När man har feber kan man drömma väldigt obehagliga drömmar, låter som att hon gjort det och blivit väldigt skärrad.

  12. Mia

    Säkert nån form av nattskräck hon hade. Min son hade så ibland när han var liten och hade han feber så kom det oftast då. Inget farligt alls men väldigt obehagligt.. det som funkade bäst för oss när han gick så var att ta upp honom och slå på Pingu på tvn👍

  13. Jenny Vennberg

    Åh nej, fy så hemskt med Jolie 🙁 Jag var med om det någon gång när James var så liten och fy vad rädd man blir 🙁
    Hoppas ni alla får vara friska snart. Skickar massa krya-på-kramar <3

  14. Maria

    min lilla pojke har varit het i 2 dagar😞vi var vakna nästan hela natten! Han grät mycket..När barnen är sjuka, låter allt så svårt!

  15. Sofie

    Krya på er! Båda mina barn har vrålat sådär någon enstaka gång och man blir ju så rädd! Särskilt när man har ”lätta” barn som sällan skriker på det viset och om de gör det så vet man att det beror på trötthet eller hunger, typ. Hoppas ni slipper fler såna upplevelser!
    Vi gör faktiskt inte nåt särskilt för att hålla oss friska. Är ärligt talat rätt slarvig med att byta kläder på barnen efter t ex förskola eller lekland. Men tycker att vi är sjuka rätt sällan ändå. Tror att vi alla haft tur att ha ganska bra immunförsvar. Vi har vänner som alltid åker på allt och blir såpass sjuka att de måste åka till vårdcentralen/akuten. Så lite genetiskt tänker jag att det måste vara?
    Annars är väl det bästa tipset att helt undvika folksamlingar eftersom förkylningar och liknande är luftburet… Men hur kul är det? Man kan ju inte vara rhmma hela vintern,då dör man ju av tristess!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst! Tack för omtanken fina du <3 och tack för alla bra tips! Ellerhur.. Man får nog räkna med att bli lite sjuk också hur jobbigt det än är 🙁 kram

  16. Becca

    Undvik öppna förskolan under denna värsta perioden.. väldigt många sjuka just nu på förskolor etc.. Undvik att umgås med vänner som är krassliga. Själv hemma just nu(arbetar på fsk) Kram

  17. Amanda

    Usch, stackars lilla familjen! Krya på er ❤️
    Kan det kanske varit så att lilla Jolie drömde mardröm? Min lille kille har också panikskrikit i sömnen några gånger så man får hjärtklappning men så fort man tänt lampan och vaggat lite så han förstår vart han är så tystnar han och blir glad och som vanligt igen! Det är ju väldigt vanligt att drömma mardrömmar när man har feber eller om man bli varm på natten!
    Förstår verkligen att du blir jätte orolig!
    Kram 💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tror det kanske hade med febern att göra! Eller det måste det ju ha haft.. 🙁 så ja det kan det säkert vara.. 🙁 så läskigt vr det iallafall. KRAM <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men guuud så kallt!! <3 <3 vi har typ samma här uppe ibland och det är verkligen jobbigt att ens dra andetag då, kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish