Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker jag har kommit på under senaste tiden..

..Jag är så rädd att bränna tungan när jag tar en kopp te. Så jag låter alltid teet stå lite för länge och när jag väl dricker det så är det oftast kallt, haha! Har faktiskt varit så nästan hela hösten/vintern efter att jag brände tungan rejält precis i början av hösten.. Galet ändå. Så på kvällarna står jag alltid i valet och kvalet att köra teet i mikron eller inte och det slutar alltid med att jag låter bli och dricker det ljummet. Någon annan!?

..Det slog mig hur flygrädd jag faktiskt har blivit. Sedan jag fick Jolie har det blivit SÅ illa. Är livrädd att planet ska störta, att alla på planet ska dö… November 2017 så flög jag till och från Stockholm som höggravid. På vägen hem var det snöstorm och planet slungades åt olika håll, folk skrek och var så oroliga.. En kvinna bredvid mig var livrädd över att vi alla skulle dö och att hon inte skulle få träffa sitt nyfödda barnbarn som befann sig på BB just där och då. Minns att jag satt där bredvid henne, höggravid och livrädd.. Efter det lovade jag mig själv att det var sista gången jag flög någonsin, hehe.. Så blev det ju inte riktigt men jag måste erkänna att det är jobbigt för mig att flyga nu för tiden. Har ingen kontroll och det är läskigt.. Innan barnen var jag aldrig rädd utan tyckte bara att det var skönt och lugnt att flyga. Tänk så man kan ändras efter en erfarenhet eller när man helt enkelt har fått något mer att leva för.

…Färska blommor alltså. Det är fasiken det bästa jag vet. Jag är nästan besatt av att alltid ha en bukett hemma. Hemmet känns så levande, fridfullt och komplett. Jag blir genuint lycklig av snittblommor. Just nu är det tulpaner som gäller då dom är både billiga och så vackra. Älskar att den säsongen är här!

...Jag och F är verkligen i behov av en dejt.. Jolie har somnat rätt sent om kvällarna under en period nu då hon haft tänder på gång.. Så vi har varit rätt trötta. Och ingen avlastning på det + att vi knappt hinner umgås bara vi om kvällarna (det brukar ju vi annars kunna när barnen sover). Så det har varit intensivt. Drömmer mig ofta bort till tid på tu man hand. Bara sitta på något mysigt ställe och bruncha jag och han.. Prata lite, se varandra i ögonen, haha! Känns som om det är sååå mycket hela dagarna och när man inte ens får kvällarna över så hinner vi knappt se varandra trots att vi ändå umgås en hel del.. Det är konstigt det där. Men det hade varit så fint att bara få vara vi ostört för en stund. Det var en evighet sedan.

…Vi lär ju aldrig våga köpa en ny bil. Vi är ju på gång med det men efter att ha läst alla era kommentarer på inlägget där jag lyfte bilköpet så insåg jag att vi har såååå dålig koll.. Är livrädd att göra ett dåligt köp, bli lurad, betala överpris. Hur gör man!? Vill ju ha en ny bil och allt är klart med banken redan då vi som sagt höll på att köpa en bil men stoppade i sista sekund. Måste grotta ner oss i detta men tiden har helt enkelt inte funnits fult ut..

Kommentarer

  1. Hella

    Hej! Blev också väldigt flygrädd från och ned första graviditeten och nu som mamma gill tre. Minns när hag och mannen flög till Paris då Jag var gravid med första, grät och skakade så en flygvärdinna kom och ”tröstade” mig 😂😊🙄 kram

  2. Lovisa

    Förstår dig verkligen med behovet av en dejt! 🙈 Vi har har sjuka barn i över två veckor nu med allt vad de innebär. Känner att man knappt hinner se varann, vilket vi knappt gör då jag lyckats somna vid barnens nattning varje kväll haha. Vi har precis som ni valt att inte lämna barnen till barnvakt särskilt ofta även att vi träffar våra föräldrar mycket. Vi umgås istället allihop då. Visst om familjen erbjuder sig men det är ju vi som valt att ha barn, dessutom tätt. Vi pusslar ihop de och njuter av små korta stunder i vardagen, en extra puss i bilen och att laga middagen tillsammans tycker jag räcker långt. Kram på dig!

  3. Marika

    Såg att någon tipsat dig om Skoda. Jag måste också slå ett slag för den. Vi hade en Volkswagen passat innan. En underbar bil men den var liten och vi är en lång familj med 3 barn. Så vi köpte en ny ifrån fabrik Skoda superb. Asså vilken bil! jag var så negativ till skoda men den är grym på alla vis. Hade jag velat ha en bil med 7 säten hade jag absolut kollat vad skoda har att erbjuda. Var inte rädda för att köpa nytt.

  4. Milla

    Tänkte på det att avlastning brhöver ju inte vara föräldrar, det kan ju vara kompisar också. Kanske kan ni ta en lunch på stan när en klmpis är hemma och leker med barnen? 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tycker att barnen är för små för det fortfarande 🙂 Iallafall Jolie. Men i framtiden är det såklart ett alternativ då vi har många nära vänner som vi litar på och som vi umgås med mycket 🙂 kram <3

  5. Alexandra

    Jag är lite nyfiken över dina runda glas vaser. Får man fråga vart du köpt de?
    Men även det gråa överkastet, vårt har du köpt det?

  6. Julia

    Jag är exakt likadan som du med te! På jobbet så startar jag alltid vattenkokaren, sen hämtar jag inte min kopp förrän minst 10min efter 🙈 sen låter jag den stå & kyla ner sig lite till innan jag tar första klunken. Börjar t.om tycka att ljummet smakar bäst 😂👍

  7. Sindy

    Jag är rädd för varmt te, haha!! för att jag brände både hans mun och min hand 🙂 haha!
    Förresten ser du väldigt snäll ut <3 hur formar du ditt hår?ser alltid perfekt ut <3 Finns det ett blogginlägg om detta ämne?
    Kram kram fina

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha 🙂 förstår det! Tack!! <3 tror jag har skrivit om det förut! Men annars har jag ett inlägg på gång om det med, kram <3

  8. Åsa

    Ett roligt pysseltips är att göra islyktor med tulpaner när de börjar sloka. Jättefint att ha i trädgården! Googla frysa tulpaner för bilder. 😊 Funkar både i hink för en större isskulptur, eller i en liten rund kakform med ett ljus i mitten.

  9. Sabina

    Gällande bilköp vill jag tipsa om Skoda kodiaq. Vi har den bilen och är så galet nöjda! Har 3 barn, och alla sitter i bilstolar men vi får jätte bra plats. Bagaget är fantastiskt! Och den har även 2 extra säten att fälla upp så det blir en 7sitsig.

  10. E

    Hej! Måste fråga, hoppas det inte uppfattas fel? Varför har ni inte så mycket avlastning? Tänker på mor och farföräldrar…? Vill dem inte eller finns kanske inte energin där eller är det av en helt annan anledning?
    Vi har också 2 barn och inte heller någon avlastning. Och då har vi både mor och farföräldrar kvar i livet som är pigga och krya. Men är inte intresserade av att skapa en egen relation till barnen. Vilket gör mig jätteledsen för mina barns skull 😕
    Tänker att frågan kanske är känslig så förstår om du inte vill svara.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vet inte riktigt. Vi blir inte erbjudna och när vi väl blir det så blir det aldrig av. Vi umgås inte så ofta heller med diverse familjemedlemmar.. Och då vill man ju inte lämna bort heller.. 🙁 Så det är väl lite dubbelt och både och.. Förstår dig <3 kram kram

  11. Ellinor

    Hej!
    Jag ser så ofta att du skriver att ni aldrig har barnvakt eller avlastning. Hur kommer det sig? Bor ni inte nära både din och Fjodors mamma tex, ställer dem aldrig upp o träffar era barn? 🙂
    Kram

  12. Johanna

    Här ni funnit en modell ni vill ha, så kolla upp kända problem med den. Se vad likasinnade ligger på i pris, om service är gjord nyligen osv osv. Bara läsa på, allt finns ju på Internet som tur är .

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för tips 😀 kikade på xc90 men tror den blir lite för dyr för oss just nu! Har kikat på lite olika, kommer inlägg om det, kram <3

  13. Louise

    Jag tycker inte att du ska behöva vara rädd för bilköp! Det som är så kul med ny. Vi har köpt ett flertal bilar och det man måste komma ihåg är att man alltid går back på en bil (när man byter igen sen), det går inte att komma undan. Men då är det bra att tänka på vissa saker så man går så lite back som möjligt. Tänk in att helst ta neutral färg, utrustning i bilen som många också skulle vilja ha, och framförallt ett bilmärke som inte tappar lika mycket. Tyska bilar tappar inte lika mycket som franska exempelvis. Sen vet jag inte hur ni tänker kring miltal men om ni vill komma undan billigare och slippa första prisraset kan det vara bra med en bil som gått typ 3000 mil. Vill ni komma undan ännu billigare så är gyllene gränsen att hitta innan 10000 mil, folk byter i regel in då för att slippa prisraset. Om ni vill satsa på helt ny så måste ni tänka in om priset blir värt ställt emot hur länge ni tänker ha den, och vilka andra fördelar som kommer då (oftast inräknade servicekostnader och försäkring första åren). Vi har haft flera BMW, VW och nu för några månader sen köpte vi en ny Volvo XC90. Kika även på liknande bilar (årsmodell, miltal osv) som på den ni kikat på. Det skiljer sig ju mellan vart man bor i landet. Det blev lite luddigt – men vill du bolla så är jag här, vi har som sagt köpt och sålt rätt många bilar. 🙂 Kram och lycka till!

  14. Petra

    Hej! ☺️ Har ni ingen möjlighet att lämna barnen till nån av era föräldrar några timmar, tex nån helg. Så att ni kan gå och äta tillsammans bara ni två? 😁

  15. Julia

    Hej Gabriella.
    Ett tag sen jag kommentera nu, det var nog tidigt i höstas och då kom du ihåg mig med min graviditet, att vi var lite osäkra och sen att vi bestämde oss 😉 så gör ett försök. Nu är jag i v 35 med vår lilla pojke och vi längtar som galningar nu. För min del får han gärna komma ut imorgon 💙 hela huset är förberett och fixat och vi väntar nu bara på bebis (och vagnleverans..)

    En liten kommentar också till inlägget och din flygrädsla så har jag faktiskt jobbat som flygvärdinna i fyra år och sluta bara nu i höstas för att börja plugga. En fantastisk pilotkollega till mig har ett ganska stort Instagramkonto @bjornpilot och han har skrivit en bok om just flygrädsla som jag varmt kan rekommendera.

    Försök tänk nästa gång du flyger att det är det säkraste sättet att resa på och så många flygningar jag gjort i min karriär och ALDRIG haft en nödsituation nån gång. Haft sjukdomsfall två gånger och båda gångerna var vi kvar på marken när det hände 😉
    Sen turbulensen och när det skakar kan jag förstå är väldigt läskigt att uppleva men det är absolut inte farligt, och våra nordiska piloter är bland dom bästa i hela branschen vad det kommer till utbildning och är du rädd så säg det till flygvärdinnorna ombord, be kanske om att få prata två ord med kapten, fråga hur vädret ser ut på sträckan och förklara att du tycker det är otäckt med turbulens. Jag blev bara glad varje gång personen sa till för då är det så himla mycket lättare då för oss att hålla lite extra koll och hjälpa till 😊

    STOR KRAM ❤️❤️

    Instagram: @juliaarosen

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååååååh vad underbart!!! 🙂 Vad fort tiden har gått!! GALET!! Så mysigt och spännande! Ni har en underbar tid som väntar nu framöver! 🙂 <3 Tack snälla för tips, ska spana in det. Och vad fint skrivet. Tack!! Ska tänka på det nästa gång jag flyger. Njut nu av sista tiden av graviditeten. Återigen, det har gått sjukt snabbt!! Känns som om du skrev till mig igår för första gången om det.. Galet! KRAM <3 <3

  16. Rebeca

    Hej fina! Vi hade absolut kunnat hjälpa er med ett bilköp eller mer vad som är ”bra” ”dåligt” med vissa bilmärken. Min man jobbar med VW, har jobbat med dem flesta märken, skrev till dig på Instagram men eftersom det fortfarande strular så har du förmodligen inte sett det 🙂 skriv tillbaka om ni känner er obekväma i ert bilköp, vi äger själva 1 Volvo och 1 Kia för tillfället. Kram på er

  17. lollo_2

    Förlåt för negativ kommentar men jag tycker faktiskt att det är dåligt att ni inte har mer stöd från era familjer när det gäller barnpassning , barnvakt visserligen vet jag inte all fakta men ni behöver det ! Pratar utifrån egen erfarenhet ….. kram på dig du är grym ♥♥

  18. Sofia

    Köp en splitterny bil istället så får ni nybilsgaranti och allt sånt. En bilaffär är alltid en förlustaffär hur man än gör. Köper man en ny får man alla bekvämligheter man vill ha och får ett problemfritt ägande i många år. Jag och min man köpte ny i höstas och vi kan inte vara med än nöjda med den. Tänk på saken ☺️ Kram 💕

  19. Anna ed

    Ett tips: köp dina tulpaner på obbola blomsterhandel. Såå vackra och står nu mycket längre än dom på Ica. Man kan även gå in och kolla på tuplanodlingarna vilket är magiskt om man älskar tulpaner 🙂

  20. Jennifer

    Regel nummer 1 som jag fått lära mig av min biltokiga släkt där flera är bilmekaniker: Alla bilköp är dåliga investeringar!

    Bilar köps för överpris, går sönder, är opålitliga, sjunker enbart i värde osv. Lever man inte på marginalen ekonomiskt: köp en bil ni gillar och är nöjda med. Köper ni ny bil behöver ni ju ej tänka på att eventuell säljare ljuger om skicket och dolda fel, lite svårare vid begagnatköp.

    Rekommenderar också att köpa bil kontant utan konstiga avtal hos försäljare vad gäller lån osv. Kolla garantier, reparationskostnader osv.

    Och en bil är och blir dyr oavsett. Bilar går sönder och krånglar och oväntade utgifter uppstår alltid.

  21. Ellinor

    Älskar din blogg! 😊 på tal om bilar så är det ju ett dyrt men nödvändigt ont! Mitt tips är! Läs på ordentligt om den bilen ni vill ha och kolla runt på priser. Ta med en bilkunnig person när ni kollar! Det finns alltid många för och nackdelar, ♥️ all lycka till er!

  22. Emma

    Hej jag tänkte bara ge ett litet tips angående bilköpet. Om ni har tänkt att köpa en helt ny bil så kan det vara värt att åka några mil till en mindre ort. Vi har alltid gjort så ca 10-15 mil utanför staden hos oss (bor i Jönköping) så sjunker priserna en hel del. Vi tittade hos en stor kedja (Mercedes) inne i stan och åkte sedan 15 mil till en annan återförsäljare. Det skiljde 70.000kr i pris på exakt samma modell och samma tillval. Så det kan helt klart vara värt att kolla upp. Vi får dessutom en stoooor blombukett hemskickat efter varje bilköp haha, småkedjor är så mycket trevligare än stora!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaaa, det brukade jag förr men nu är jag för lat och tänker att jag ska dricka det när det är i lagom temperatur istället, haha 😀 kram <3

  23. Ninna

    Hej, min man är bilmekaniker och har stor kunskap inom bilköp. Man ska aldrig köpa en helt ny bil då de inom 2 år oftast kan förlora nästan 1/3 eller halva sitt värde(beroende på märke och bilmodell). Det positiva är ju att man får en försäkring som kan gälla ibland i 5 år ex. Det finns dock begagnade bilar som är i mycket bra skick och har kanske 2 år kvar på sin försäkring. Att köpa en alltför gammal bil är inte att tala om såvida man inte har råd att bekosta reparationer. Vilket såklart också kan förekomma på nyare bilar. Så ska ni köpa bil så ska ni helst kontakta min man😂. Han har hjälpt alla våra familjemedlemmar att göra smarta o bra bilaffärer där vissa även gått med vinst (i de fall de velat ha en annan bil)

  24. Helen

    Hej!! Mycket bra inlägg👏 Du ser vacker ut fina💜 Jag gillar din blus,mycket fin färg☺ Jag vill säga att jag gillar din klädstil väldigt mycket! Du kan dela kläderna du bär med oss ​​på bloggen.

  25. Jenny

    Hög igenkänning på att behöva egentid med sin man! För vår del blir det alltid för lite tid tillsammans på vintern för vi är så trötta om kvällarna. Tacka vet jag sena sommarkvällar och att sitta uppe sent och spela domino eller yatzy tillsammans!

  26. Annie

    Leasa en ny bil istället, det är så smidigt! det har vi gjort och man behöver bara tänka på att tanka, allt annat ingår ju.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish