Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Just nu

– Vi har blivit inbjudna på ett så mysigt event med Newbie och Borås tapeter. Det är i slutet av månaden. Vi brukar ju vanligtvis nästan aldrig åka på event och annat som vi blir bjudna på (just för att det i 99% av fallen är i Stockholm och vi bor här uppe i norr) men detta vill jag verkligen sååå gärna åka på! Älskar både Newbie och Borås tapeter så kan inte låta bli att resa dit och vara med.

– Denna vecka känns rätt tung som jag nämnde i tidigare inlägg. Har utöver allt idag även ett läkarbesök inplanerat på fredag. Då ska dom spruta in kontrastvätska i mina spottkörtelgångar och kolla hur det ser ut under min tunga. Tycker att det känns så obehagligt och jobbigt. Men det kommer att vara skönt när det är över.

– Det har varit så sjukligt kallt i helgen så jag vet inte vad.. Har nästan gjort ont att ta andetag ute och det har ju också inneburit att vi inte kunnat leka som vanligt ute med barnen. Så nu hoppas vi på lite mildare väder så att vi kan också pulka och skridskor igen.

– Vi är ju inne på att köpa en VW Tiguan Allspace och allt är i princip klart! Dock så har vi börjat fundera lite på om den säljs för överpris hos stället som vi ska köpa den hos.. Vad ska dom ligga på prismässigt? Någon som vet? Är 400.000:- för dyrt eller okej? Tycker det känns lite dyrt när jag kikar på ex. blocket men jag vet ju INGENTING om bilar.. Det gör ingen av oss, haha! Så är ju sååå svårt att göra en sådan här affär. Den är dessutom årsmodell 2018 och inte 2019.. Dom ligger ju där mellan 300-400 tusen ungefär men hur vet man exakt vad som är rimligt? Hjäääälp!

– Förvånas varje dag över min underbara, godhjärtade kille! Har ju bara väntat på att talet ska komma igång och nu har det ju verkligen gjort det. Han säger ”jag älskar dig mamma” lite då och då och jag går fasiken sönder av kärlek. Fy, vad jag älskar honom. Gör ont i hela mig av att kärleken bara är sådär oerhört stark.

– Jag funderar på att färga håret chokladbrunt! Eller kastanjebrunt.. Står lite mellan dom nu och tror det hade varit snyggt med mer av en helfärg. Just nu har jag ju väldigt mycket olika nyanser i håret och har haft under en längre tid. Vad tror ni? Bu eller bä?

Kommentarer

  1. Frida

    Vi var i kontakt med volkswagen i Göteborg. Vi fick en offert och hörde av oss till en mindre stad, i detta fall Jönköping, och fick ett bud till mycket bättre pris. Vi frågade om bilhandlaren i Göteborg kunde matcha eller om vi skulle göra affär någon annanstans. De ville självklart sälja och gav oss bilen till det bättre priset. Maila runt, skriv bil och tillval, och se var priser blir bäst. De är säljare och måna om att få sälja! Lycka till!:)

  2. Sara

    Gällande bilar så tycker jag att ni borde besöka Burlin motor och kolla på en Lexus.
    De är så otroligt serviceinriktade och om det är något så har de alltid tid (samt mycket bättre priser än många andra)
    Lexus är enormt mycket bil för pengarna och finns i alla möjliga format. Om man kollar tester m.m. så finns det nog inga bilar som är så driftsäkra. Detta beror på att Toyota ligger bakom och de är i en helt annan klass när det gäller sådant.
    Alla nya Volkswagen bilar har tyvärr många problem och de är otroligt dyra att fixa. Visst, köper man en ny bil har man garantier. Men köper man en ny bil vill man ju att den ska fungera. Motorcentralen är dessutom inte roliga att ha att göra med.
    Själv kör jag en ny Mercedes och jag åker hellre ned till Ö-vik för att serva min bil än att åka på Bildahl i umeå då de är mycket duktigare i Ö-vik, kortare väntetid och bättre priser (trots att det är samma koncern)
    Jag hoppas att jag kunde bidra med råd och vill verkligen tipsa er om Lexus om ni vill hålla er i den prisklassen som Tiguanen ligger i 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du för bra tips 🙂 Får jag fråga varför Motorcentralen inte är bra att ha att göra med? Genuint intresserad då man vill känna att man är i trygga händer och då jag i så fall hellre köper bil på annat ställe.. <3 kram kram!

      1. Sara

        Har också hört dåligt om motorcentralen. Typ säger att de lagat saker sen ändå inte gjort det och lite sånt. Eller dom som köpt i princip ny bil där som hela tiden går sönder.

  3. G

    Ladda ner appen AutoUncle, där fyller du i allt om bilen så kollar den upp vad passande pris är för bilen. Du kan jämnföra med olika företag som säljer samma bil. Det står även hus mycket du sparar/går minus beroende på vart du köper bilen.

  4. Fanny

    Kolla med andra ställen och jämför tycker jag så ni får så mycket för era pengar som möjligt. =) Innan ni köper en så pass dyr är de värt att verkligen kolla upp de innan ni köper för det lät väldigt dyrt! Och kolla varför den är så pass dyr, vad är det som får upp priset så väldigt. Snygg var den! 😍

  5. Therese

    Kolla upp lite till för av erfarenhet när gäller bilköp kan man spara en hel del pengar genom bara resa par mil ibland.
    När vi skulle köpa och byta ut min bil var vi och kika på en i vår stad och sen kolla sambon runt lite då var bilen nästan 45tusen kr billigare i Göteborg för oss bor i Skåne så blev en trip till Göteborg och köpte där 🙂 Så prisen kan skilja lite åt mellan städer har jag lärt mig trodde var samma pris på alla bilprovningar när e samma modell 😂 Tur är hade sambon mer koll ☺

  6. Sophie

    Priset på bilen beror lite på vad det finns för tillval i den (t.ex. motorvärmare, uttag för kupévärmare, fönsterhissar bak, extralysen, rattvärme osv osv osv) samt hur långt den gått, men med de vanligaste, billigare tillvalen och ca 1700 i miltal så ligger de runt 350-370 tkr runt Sthlmsområdet i alla fall. Skulle rekommendera att jämföra bilen med likvärdig på andra bilfirmor och se om ni kan tjäna några tusenlappar på någon annan firma! 🙂

  7. Elin

    Åk till en annan bilaffär och kolla upp samma bil. Visst finns dom i övik också? Det tråkiga med Volkswagen i Umeå är att man då tillhör motorcentralen och det är den absolut sämsta verkstaden vi har i den här stan. Leta istället upp en bra verkstad i tex övik eller någon annanstans. Vi har en Audi och tillhör också dom och har flera gånger vart inne på att byta. Just för att slippa motorcentralen.

  8. Andrea

    Är inte proffs på bilar jag heller men fick läsa på en hel del om alla möjliga bilar och prisklasser när vi själva skulle köpa ny bil i höstas. Tror ni kan få en betydligt finare och bättre bil för de pengarna, även om den ni tittat på säkert är en bra bil! Vi provkörde den men fastnade för en annan 🙂

  9. Anne

    Det låter lite dyrt. Du kan fylla i reg-nr på Internet, typ googla vad är bilen värd så får du en pris-uppskattning. Generellt är det alltid en förlustaffär att köpa en helt ny bil, de tappar så mkt i värde första åren. Ni kan få ner priset rejält om ni tar samma bil från 2015 t.ex.

  10. Hanna

    400k lät dyrt, men mycket beror ju på vad den har för utrustning också. Vad är det för motor? Hästkrafter? Fyrhjulsdriven? Automat/manuell? Följer fina vinterdäck & sommardäck med? Rattvärme, stolsvärme bak (och fram såklart), backkamera, massagefunktion, miltal osv osv är saker som spelar stor roll i hur mycket en bil kostar. Ju mer utrustning och ju kortare bilen gått, desto dyrare såklart =) Kolla upp vad som ingår i bilen och utgå därefter. Lycka till, Tiguan är en bra bil!

  11. Mathilda Eriksson

    Kolla runt lite på blocket vad en exakt likadan bil kostar på typ blocket och hos andra bilhandlare. Kanske har den ni tittat på någon extra utrusning som KI egentligen inte behöver? Då kan man kanske spara lite pengar genom att köpa ifrån någon annan!

  12. Tobbe Tingvall

    Ang. Bilen så beror det självklart på vad det är för motor och utrustning i den.
    Är den ny eller begagnad? Demobil?
    Kollar man blocket så ligger dom ju från 340 till 550 000:-

  13. Sara

    Tycker inte tiguanen verkar vara så dyr för att vara 2018 årsmodell. Förstås vet jag inte nu vad den är värd i euro men i kronor låter det inte så farligt 🙂

  14. Emma

    Tycker faktiskt att 400k låter lite överpris, speciellt när det är en 18.
    Är den superutrustad? Många gånger är de färdiga bilarna utrustade med massa skit som man egentligen inte behöver heller 🤷‍♀️ Tror nästan att det är bättre att ni sätter er med en säljare och ”plockar ihop” en helt ny bil, precis så som ni vill ha den. Tror garanterat att ni kommer ner i pris då också. Lycka till <3

  15. Alma

    Egentligen är det aldrig värt att köpa en helt ny bil som är senaste årsmodell eftersom dom tappar sinnessjukt mycket i värde så fort ni kör med bilen. Men 400.000kr för en helt ny bil är inte dyrt däremot går ni i förlust vid denna affär. Skulle rekommendera er att inte köpa en helt ny bil för den summan. Ni kommer också förmodligen ge en viss summa kontantinsats om ni inte har inbytesbil, är utbildad inom detta område, men det är såklart ert val 🙂 kram!

  16. Farah

    Hej! Tycker personligen de är väldigt dyrt. Köper du direkt från bilfirma så sjunker den i pris i princip så fort ni kör ut bilen. Däremot hade det varit väldigt smart att köpa en 2018 modell från blocket för mycket billigare och de går dessutom igenom via billån då de är bilfirmor de med men inte just Volkswagen. Tänk en extra gång till. Det går hur bra som helst! Lycka till med bilköpet. ❤

  17. Maria

    Hej! Min pappa har alltid lärt mig att när jag ska kolla efter bilar så titta alltid men en 10 mils radie ibland är de ju så att det är billigare även om man får åka en sväng! Och då åker jag hellre 10-15 mil för att få bilen billigare.! Dom är ju väldigt nya dom bilarna ni är ute efter och såg tex på blocket att de låg ute en för 369.000kr såå kolla på andra bilhandlare en bit ifrån er 😉
    Kram till er fina familj

  18. Linda

    Angående bilen, jag skulle aldrig köpa en helt ny bil ur ekonomisk synpunkt. Nya bilar sjunker fort i värdet. Titta istället på en som är några år gammal. Ni får samma typ av bil men till ett lägre pris. 400 000 är mycket pengar. Finns ju begagnade bilar att köpa i bilaffärer om man är osäker kring den marknaden. Googla mycket på den modell ni är intresserad av, vad kan uppstå för problem på denna bil? Är reservdelar dyra? Kolla milantal, ingår service? Läs på😀
    Kram och tack för en bra blogg 💖💖

  19. Ida

    Bilhandlare i allmänhet tar högre priser än vad en privatperson kan göra. Det som är bra med ett köp hos en bilhandlare är att man oftast kan ställa mer krav. Se till så ni får med riktiga dubbdäck & sommardäck isåfall och allt sådant. Jämför miltalen på bilen med t.ex. vad en 2019 med 0 mil kostar. Kanske skiljer det såpass ”lite” att det är värt att köpa en 2019?
    Samtidigt ska man komma ihåg att köpa en sprillans ny bil är alltid en back-affär. Direkt bilen åker ut från bilhandlarn har den sjunkit minst 100 000 i värde om den är sprillans.
    Lycka till! 😀

  20. Tove

    inte konstigt att det är billigare om de är en privatperson som säljer den vs firma. Sen får ni kolla på antalet ägare, dom på blocket har kanske haft fler ägare, gått fler mil, är det samma årsmodell osv 😊 kan inget om bilar heller men min man är riktigt duktig så han har lärt mig 😂👍

  21. Katta

    Hej! Har en son som är lika gammal som din. Min har också nästan precis börjat prata, men hans uttal är än så länge rätt svårt att förstå. Vi förstår det mesta jag och hans pappa men inte så många andra. Förstår andra allt som J säger? Tänkte fråga eftersom ni var hos logoped som sa att ni inte skulle vara oroliga. Jag vet att alla barn är olika men man är ju trots allt lite orolig 🙁

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej! Åh vad kul att han kommit igång 🙂 <3 Många förstår Jason men många förstår inte heller.. det har varit lite olika. Oroa dig inte, det kommer. KRAM <3

  22. Madde

    Så länge bilen inte gått över 10k mil så skulle jag lätt gå ner ett par årsmodeller, då kan man spara många decimaler och slippa den enorma värdeförlusten på bilen. Kollade själv på en ny vw fast passat. 18 årsmodell för 400k och en likvärdig 16 årsmodell för 250k som gått 6k mil. Det är stor skillnad! För oss är det värt att gå ner dom åren, ”viktigaste” är ju att bilen är euro6 klassad oavsett om det är diesel eller bensin samt att den inte gått för långt.

  23. Jenny

    Jag vet inget om just den bilen men överlag så är det ju smartast att köpa en bil som hunnit ha en ägare då den sjunker mycket i pris bara någon har ägt en jämfört med att köpa sprillans ny. Hoppas ni hittar en bra bil 👍🏻

  24. Marie

    Ang bilen så beror de lite på hur långt den gått oxå. Här den gått en del så e 400.000 ganska mycket. Men har den i princip inte gått någonting så e de helt ok

  25. Lisa

    Angående bilen så vet jag inte hur priserna är i sverige ich naturligtvis beror det ju väldigt mycket på vad den har för Extras och utrustning. Men här i nordtyskland, där jag bor kostar de mellan 28.000-36.000€ för tillverkningsår 2018/19. alltså lite till ruskigt mycket billigare:)

  26. Sofia

    Om du köper ifrån bilfirma så brukar det gå att pruta ett antal 10-tusen kr, dem köper ofta in bilen för ganska långt under vad dem säljer dem för. Vår ena Porsche ville dem ge ca 450tkr i inbyte men skulle lägga ut den för 570tkr, så ja, det tyckte vi var lite väl mycket påslag så vi tackade helt enkelt nej. Förhoppningsvis finns alltså lite prutmån 🙏🏼

  27. Johanna

    Jämför med blocket samma märke o årsmodell med vilken utrustning det är i den ni tänkt köpa.. finns inte samma årsmodell så välj de närmsta, kika iaf utrustningen, samt om sommar och vinterdäck ingår i de priset, när den är servad senast och om det är en stor service snart , är de dags för service snart så kräv att dom står för den.

  28. Amanda

    Vi har en tiguan allspace och vi är såå nöjda. Vår är årsmodell 2018 och kostade ca 430 000 och då har vi R-line vilket är lite sportigare. Vi har även dragkrok och lite annan extra utrustning. Tror dom ligger runt där.

  29. Maria

    Tar ni lån för bil eller? Det är väldigt mycket pengar för förra årets bilmodell är det enda jag kan säga. Hur kan ni låna så fruktansvärt mycket pengar? Ni har precis byggt ett hus och nu ska ni köpa en bil för nästan en halv miljon? Ni måste ha sjuka insatser 🙂 men angående bilen Bör ni nog jämföra den med andra handlare/jämföra med leasingpriser etc då det där låter väldigt dyrt när det är förranårets modell.

  30. Josefine Björnberg

    Ett tips är verkligen att kolla bytbil.se när det komme till att köpa bil, bra priser och finns bilar för alla! Jag själv har ju ingen bil eftersom jag inte är myndig än, men min pappa som har jobbat som bilhandlare hela sitt liv och bilmäklare rekommenderar det starkt! Sköt om dig och familjen❤️

  31. Leoni

    Jag röstar på kastanjebrunt, så vackert med dina mörka ögon! Men du är snygg i alla färger 🙂 Lycka till hos läkaren och hos gyn!! <3 stor kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish