Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Säger god morgon med två amningsbilder!

Tycker att det är så mysigt att amma. Får nästan ont i magen när jag tänker tillbaka på att jag när jag var gravid med Jason inte ville amma alls. Ville inte ens prova. Är så glad att jag tänkte om. Amningen blev precis allt som jag inte trodde att den skulle vara. Från att ha tankar om att det skulle vara jobbigt, att jag skulle känna mig låst osv till att amningen bara kändes fri, inte var minsta jobbig och allt bara fungerade så… BRA. Tacksam för att jag faktiskt gav det en chans då det varit så viktigt med bröstet för båda mina barn. Som sagt; amning är fint NÄR det fungerar. Inget man ska pressa sig till eller ha jobbiga tankar om. Ersättning är precis lika bra.

Ja ja.. Nu gör vi dag här hemma. God morgon finisar. Hoppas ni får en inspirerande,härlig och bra start på onsdagen08! <3

Kommentarer

  1. Cassandra

    Kände likadant som dig under tiden jag väntade lillan. Var inte alls bekväm med tanken på att amma! Men tänkte ge det en chans iallafall,och oj vad fel jag hade 😄 Nu blir jag nästan ledsen av tanken på att hon snart ska börja äta mat och kanske inte kommer vilja ammas längre

  2. Bitten

    Själv valde jag att inte amma mina barn, mådde fruktansvärt dåligt psykiskt under en av graviditeterna och barnmorskan rekommenderade ersättning. Eftersom amningshormonerna kunde ställa till med ännu mer trassel i huvudet.. Ångrar mig inte alls, tyvärr finns det dock människor inom vården och andra som ifrågasätter och propsar på amning, fast det kanske inte fungerar eller man inte vill.

    Däremot vill jag säga, att trots att du beskriver ditt beslut att amma som du gör, så har jag aldrig känt att du ser ner på dom som inte ammar. Tvärtom faktiskt, du visar att du respekterar de som ammar men även de som inte gör det. Det är fantastiskt bra! ☺️

  3. Felicia

    Hej!
    Har du något tips till mig som har en 2,5 månaders son som bökar vid bröstet? Har någon av dina barn gjort så? Han verkar liksom hungrig men väl vid bröstet så slickat han och försöker gapa men suger liksom inte tag. Han fäktar och vevar med armarna och blir till slut ledsen stackarn. Detta har kommit nu under en veckas tid. Kan det kanske vara någon fas han går igenom?

    /uppgiven mamma

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det kan det nog vara.. Eller att han kanske inte får tillräckligt bra grepp eller så? Kolla med amningsmottagningen där du bor. Tror det är så olika vad det kan bero på <3 Någon annan i kommentarsfältet kanske har tips? Stor kram finaste du <3

      1. Kajsa

        Felicia!

        Det kan absolut vara fasen, testa amma i ett mörkare rum/i en bärsele/guppandes i sängen osv. vad som kan göra bebis lugnare 😊 tror inte det är greppet om bebis har haft ett bra grepp annars! vi hade också det så i perioder. att amma är inte alltid lätt!

  4. Fyrbarnsmamma

    Härliga bilder! Jag är lite kluven till det där med att pressa till amning. Med mina två första barn avrådde amningsenheten mig från amning (!) eftersom barnen inte visade intresse. Med envist koppande och sondande övergick jag efter mycket arbete till amning och ammade ett par år. De två yngre har ammat perfekt från födsel (troligtvis för att jag är van).

    Jag tycker ibland att det pratas för lite om att det för många krävs idogt arbete innan amningen funkar, och innan mjölkproduktionen kommer igång (och att den vissa dagar inte räcker till, för att senare öka efter barnets behov). Funkar det inte perfekt ger många därför upp i onödan för att stöttningen kring flaskmatning är så stor. Jag tror aldrig att ersättning kan ersätta bröstmjölk fullt ut (men är så klart nödvändig i vissa enskilda fall).

    Vi skall så klart inte se ner på de som flaskmatar, men jag tror att sjukvården återigen måste få prata mer om amningensfördelar utan att någon tar illa upp.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig <3 Håller helt med dig. Många vill ju också ha stöd i amningen medan ex. BVC är snabba på att säga att dom ska ge ersättning 🙂 men vill man inte så ska man ju inte amma SÅKLART. Men många vill försöka men får inte rätt hjälp, kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish