Veckans matsedel ser ut såhär här hemma:
– Linsgryta med fetaost och kikärtspasta
– Halloumipytt
– Tacos
– Pizza med blomkålsbotten
Recept på halloumipytten:
Olja
Basilika och persilja
Champinjoner
Sötpotatis
Potatis
Morot
Rödbetor
Stora vita bönor
Salt och peppar
Halloumi
Senapskräm som vi åt till pytten:
1/2 grönt äpple
2 dl crème fraiche
1 msk grovkornig senap
1 tsk agavesirap
Salt och peppar
Skala och hacka alla rotsaker + svamp i små bitar. Lägg ner i en stor skål och salta och peppra, lägg i lite basilika och persilja + ringla över olja och rör om. Häll ut på en plåt (med bakplåtspapper) och kör in i ugnen på 225 grader i typ 10 minuter. Skölj ett paket bönor och häll över plåten. Ha i ugnen i cirka tio minuter till eller tills du ser att allt är klart. På sidan av steker du halloumi som du också skurit i små bitar. När allt är klart så rör du ihop det.
Till senapskrämen så river du äpplet och kramar sedan ur saften ur det du rivit. Bland det rivna äpplet med resten av ingredienserna och servera med pytten =)
Ps! Man kan skippa bönorna om man vill vilket vi gör när vi inte har dom hemma (som ni ser på bilderna ovan). Man kan också lägga till och ta bort vilka rotsaker och grönsaker man vill. Blir bara gott hur man än gör typ =)
Kommentarer