Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

God morgon vänner!

Hoppas allt är bra med er <3

Vi däckade med barnen igår kväll och vaknade i panik över att det behövde städas och fixas innan läggdags. Gjorde ett snabbt ryck och drack sedan en kopp te ihop innan vi somnade. Båda var helt slut! Jag efter redan och F efter en heldag med Jason. Dom hade varit ute och lekt i snön i princip hela dagen. Det snöade verkligen mycket igår, så himla härligt. Jag har alltid avskytt snön men idag uppskattar jag den faktiskt. Det blir ljusare ute och så är det fantastiskt att få se lyckan i barnens ögon. Sedan är det mysigt med ett vinterlandskap omkring också.

Ja ja.. Nu på morgonen ska jag ta tag i lite jobb och sedan ska vi försöka hitta på något. Har lovat Jason badhus eller biblioteksbesök så vi får se vad som blir av.

Kram på er. Ha en jättefin dag.

Flyger var typ 40 minuter sent igår så när vi väl landade blev det lite stressigt. Vi skulle på uppstartsmöte med ett företag som jag ska jobba lite med under januari och februari. Tror ni kommer att älska dessa grejer som har fokus på sjukdomstider, förebygga sjukdom och lindra förkylning. Helt naturligt dessutom! Håll utkik =) Jolie har förresten rivit sig på näsan som ni ser, aj!

Väl framme så serverades jättegod sushi till lunch!

Jolie fick träffa båda Andreas lilla dotter och Satus dotter. Så kul att tjejerna är ungefär lika gamla.

Hemma blev det som sagt en stor kopp te! Håller på att dricka upp mitt ”julte” nu och det känns så tråkigt att det faktiskt är slut snart. Det är så otroligt gott nämligen. Och så nyttig kladdkaka på dadlar till. Mmm!

Kommentarer

  1. Linnéa

    Det hade varit så kul att se ett ”what I eat in a day”-inlägg eller på yt 🙂 Får så mycket inspiration av era recept + att jag älskar att se vad andra äter haha

  2. Malin

    Hej. Känns som att alla alltid ställer frågor om amning till dig, haha. Men du verkar ha en så bra inställning till amning och kan mycket om det, så jag ställer väl en fråga om det jag också. 😉

    Undrar hur mycket intresse dina barn haft för mat medan du fortfarande ammat dem? Min dotter har helammats fram till sex månader och nu har vi i tre månaders tid kämpat med att få i henne lite mat. (Hon är nu 9 månader) Men hon visar så lite intresse för det. Jag kan få i henne lite gröt till frukost och hon kan plocka i några bitar smörgåsrån, men hon blir snabbt less på att sitta i barnstolen. Till lunch och middag äter hon sämre, ett par skedar kan vi få i henne, och när hon får plocka själv så leker hon mest med det.

    Nu vill de på bvc att jag ska sluta amma henne på dagtid för att hon ska hinna bli hungrig mellan måltiderna. Men hon blir såå grinig och mammig då, ju senare på eftermiddagen desto värre. Vill bara vara i min famn och har inte alls tålamod att sitta i barnstolen och äta middag. Alltså äter hon ännu mindre mat nu! 🙁

    Jag vill ju såklart göra det bästa för mitt barn, så om hon blir sådär ledsen och inte äter ammar jag såklart henne. Men samtidigt så ska jag börja jobba snart och pappan ska vara ledig. Då kan hon ju inte amma om hon vägrar äta..

    Har du eller några av dina läsare några tips på hur vi ska tänka? Hälsningar M

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jolie har inte alls mycket intresse för mat! Hon hade det ett tag när hon började äta allt mer men nu är det väldigt lite som slinker ner i hennes mage, haha.. Vi får typ lura i henne mat varje dag. Hon äter gröt och frukt typ.. Men annars så är det svårt. Plocka i sig små bitar av ost och ångkokt sötpotatis/morot + macka och majs och ärtor har hon också börjat med allt mer. Tycker inte du ska stressa på det!! Jag tänker nästan tvärtom att det är bra att du ammar! Så vet du att hon får i sig <3 Jag skulle följa min magkänsla. BVC har rätt om mycket men absolut inte om allt. Amma på du! DU vet själv vad som är bäst för ditt barn. Och hon är bara nio månader.. Herregud! Båda mina barn har ammat till större del tills dom varit runt året. Jolie gör det fortfarande. Bröstmjölken är grym och räcker långt. Ta det i din dotters takt och tvinga henne inte om det inte känns bra för dig <3 det ska vara rätt för er två. Inte för någon annan!! <3 Och det där med att pappan ska vara hemma plötsligt. Barnen vänjer sig! Mina barn har kunnat skrika och gråta efter mig om jag har varit hemma men direkt F är ensam med dom så har dom inte ens brytt sig och skapat nya rutiner. Så ta det den dagen det kommer ! Det kanske är tufft för pappan en eller två dagar men sedan hittar dom sitt egna sätt. Så var det för F och barnen. Jag lämnade ju Jason med F ensam första gången i en vecka när han var nio månader. Från att amma dygnet runt till att inte ens amma på natten. Det var jobbigt för F EN kväll och sedan sov Jason hela nätterna och åt massor med gröt och annan mat 🙂 så det var väldigt enkelt bara för att jag inte var nära. När jag kom hem efter den veckan fortsatte jag amma dagtid igen och det gick också hur bra som helst. Så gör som det känns bäst för ER. Barn är anpassningsbara och det kommer lösa sig sååå bra för pappan och er dotter sen även om du ammar massor fram tills dagen du börjar jobba, lovar!! <3

      1. Malin

        Tack tack tack för att du tog dig tid att svara och för ditt långa svar!! Ska försöka slappna av och ta det som det kommer. <3

  3. Lina

    Hej Gabriella!
    Jag är mer sugen på att testa att äta mer vegetariskt/ veganskt. Men har lite funderingar kring bönor, linser m.m kan du inte göra ett inlägg hur man tillagar respektive? Vad du kan göra med dem osv? Älskar dina recept så mer sånt! Men har svårt att veta hur jag ska tillaga dem.

    Ha en fin dag, kram Lina

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kika under kategorin ”MAT” här på bloggen 🙂 där har jag delat massor med recept med alla dessa 🙂 Man kan ju köpa torra och koka själv men vi köper oftast färdiga på tetra. Då kan man bara skölja dom i vatten och sedan äta som dom är eller slänga ner i en god gryta, göra biffar av dom eller liknande, kram 🙂 ha en fin dag!!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish