Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Likheter och olikheter

– Jason är en kopia av mig när jag var liten till utseendet medan Jolie är väldigt lik F på många bilder. Så himla kul att dom är så olika men ändå så lika.. Barnen alltså! Och det är alltid lika kul när folk säger att Jason är en kopia av F när han egentligen är typ en superkopia av mig som barn. Alla tycker ju så olika men detta är vår egna bild av det.

– Jason har verkligen ärvt sin pappas lugn, trygghet och stora, varma hjärta. Är så jäkla stolt över vår treåring. Han är verkligen så snäll och vill alla väl. Tänker alltid på alla och inkluderar alla. Ja.. Alltså han är verkligen SNÄLL.

– Jolie har fått mitt temperament och min målmedvetenhet, haha. Ska hon ha något så SKA hon ha det. Till varje pris. Hon blir så otroligt sur och arg när hon inte får som hon vill. Jason var aldrig så! Han var så nöjd och okej med att man ex. tog bort saker från honom, sa ”nej” till honom eller vad det nu var. Jolie är raka motsatsen och kör slut på mig med sitt humör många gånger. Hon vet vad hon vill och är en himla tuff tjej. Älskar det! Men det är som sagt tufft många gånger med och speciellt när man är van vid att ha det tvärtom med sitt större barn, haha!

– Barnen har precis samma huvudform! Så himla gulligt. Och det är nog från mig dom har fått den om man ser bilder. Vi har rätt stora bakhuvuden. Mitt syns bara inte då jag har så mycket hår =)

– Jason har varit ett riktigt matvrak från start medan Jolie är mycket mer kräsen. Hon hade en period där hon älskade mat men nu är vi tillbaka till att lura i henne det mesta då hon mest vill äta söta saker som frukt, gröt med banan osv.. Barnen har varit så olika när det kommer till maten. Känns bra att jag ammar så pass mycket fortfarande och på så vis vet att hon får i sig mycket näring. Hon äter som sagt också såklart men är rätt liten i maten till skillnad från storebror.

– Med Jason var vi så mycket mer försiktiga med allt. Jolie gör typ samma som storebror jämt! Får åka pulka, leka i snön, vara med på alla aktiviteter. Jason var rätt sen med att besöka lekland, han fick åka i pulkan en liten sväng men aldrig gå loss i snön på samma vis som Jolie har fått. Tänkte hela tiden att han var lite för liten och var överdrivet rädd om honom hela tiden. Nu vet vi lite bättre vad som går och inte går =)

– Jason har ju varit sen i talet medan Jolie redan säger mycket ord och försöker härma. Så häftigt! Och tvärtom så har han varit så tidig med finmotoriken och motoriken över huvud taget. Han kunde typ äta och dricka själv vid ett års ålder och spillde inte ens när han drack ur vanlig mugg. Helt galet att se tillbaka på videos! Det skulle Jolie aldrig kunna göra utan att hälla allt över sig, haha!

– Båda barnen har varit riktiga mysbebisar och vill ha närhet, närhet, närhet. Jag tycker det är så otroligt mysigt så klagar inte. Njuter till max av att få vara mycket hud mot hud, samsova, bara vara nära. Älskar så mycket varje dag.

– Böcker har blivit ett gemensamt intresse. Vi läser mycket ihop och alla tycker det är så kul! Jolie tycker också om att bläddra själv i böcker och kan göra det i en evighet utan att tröttna.

– Det är så stor skillnad att få första barnet och andra barnet. När Jason kom var det ju vi som lärde honom allt han kunde och kan. Med Jolie så är det ju tvärtom! Hon ser allt som storebror gör och vill härma och göra samma. Så kul att se.

– Båda barnen hade storlek 86/92 runt ett års ålder. Har sparat så mycket fint från Jason som Jolie kan använda idag. Blev tårögd när jag tog på henne en av hans gamla pyjamaser här om dagen. Tiden går för fort.

– Något som inte alls skiljer sig är kärleken! Kärleken som jag har för båda mina barn. Den är så stark så det går inte att förklara! Herregud vad man känner mycket. Och till alla er som väntar andra barnet och känner ”hur ska jag kunna älska en till lika mycket?” – det går!! Jag lovar! Och nu känner jag faktiskt att jag kommer att kunna älska precis lika mycket om vi skulle få en trea. Hjärtat växer nog bara ännu lite till. Tankarna gick helt annorlunda när jag väntade Jolie. Var tvärsäker på att Jason alltid skulle vara mitt favoritbarn där och då 😉 Men dom fick delad förstaplats i mitt hjärta och det kommer dom ha för all framtid.

Kommentarer

  1. Frida

    Hej! Funderar lite på amningen. Ammar du lika mycket varje dag, eller är det olika från dag till dag? Ungefär hur många gånger ammar du per dag vs natten?

  2. Kajsa

    vad roligt att läsa om deras likheter och olikheter ❤️
    var är den tavlan från med massa små bilder? så himla fin 😍

  3. Mamma18

    Så fint och mysigt inlägg, ni är sååå fina och verkligen en stor förebild för mig. Kikar in här flera gånger om dagen, älskar det! Ni är grymma. Massa kramar till er å fortsätt med det ni gör

  4. Johanna

    Åh vilket mysigt inlägg. Jag väntar min andra nu, har gått över 9 dagar med henne hehe men på Torsdag är hon här senast! Jag har en son sen innan som är 2 år och 9 månader. Och just det där med hur man kommer kunna älska en till har jag funderat på många gånger. Ha det då trevligt på eran solsemester nu! Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish