Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Just nu

– Jag har haft mjölkstockning i flera dagar nu. Fick ju många tips om hur jag kunde göra det bättre och har provat aaaallt. Det funkar en stund men sedan är det tillbaka efter några timmar. Så jobbigt. Det är inte så illa att bröstet är stenhårt men det är mycket större än det andra och man känner knölen tydligt. Vill bara att det ska försvinna! Kan det gå över bara sådär? För det känns som att det inte blir värre än såhär just nu. Det pendlar mellan halvdåligt och bättre hela tiden. Ammar iallafall hela tiden på det bröstet och så duschar jag varmt, handpumpar osv.. Hoppas, hoppas, hoppas det går över snart.

– Träningen går faktiskt bra! Såååå himla skönt att jag kan hålla i det. Och det blir bara roligare och roligare att göra det. Kommer helt klart att fortsätta när vi är utomlands med och låta bli onyttigheter. Har ju ätit lite godsaker nu under ledigheten men det har ändå varit såå mycket mindre än vad jag hade gjort ”i vanliga fall”. Stolt över oss som kör på med både kost och träning!

– Vi har som jag skrev i ett tidigare inlägg haft så fina veckor ihop. Vårt förhållande har varit bättre än någonsin typ. Och vad tror ni händer nu när det är nytt år? Vi har tjafsat som tusan! Rykt ihop för allt och ingenting. Förstår inte varför. Så jäkla kass start på nya året! Nu vänder vi detta igen =) Det kan ju bara bli bättre nu med årets gång, haha!

–  Fs dator har gått sönder. Råkade välta ut en kopp te på vardagsrumsbordet och den låg tyvärr där.. Fy så dålig jag kände mig. Tur att det förhoppningsvis kommer att gå på försäkringen. Den är bara någon månad gammal dessutom så det gjorde ju inte saken bättre för mitt stackars samvete.

– När vi kommer hem ska jag ta tag i både skidor, snowboard och skridskor åt Jason. Han hade tyckt att det var sååå kul och vi har pratat så mycket om det här hemma. F åker ju snowboard och han är också övertygad om att Jason hade älskat det. Så det ska bli roligt att ge sig in i den djungeln nu när vi kommer hem. Tips på bräda, skridskor eller längskidor till små barn? Finns ju så mycket alternativ! Är villig att lägga ut lite pengar på det då vi har mycket snö stora delar av året här uppe + att vi kan ärva vidare mellan barnen sen.

– Nytt år och då vill jag har ordning och reda! Ska ta mig an mina garderober snart och rensa ur! Och så ska jag se över vad vi behöver i köket, slänga ut och köpa nytt. Vi behöver nya knivar och stekpannor och så saknas en del porslin då vissa glas och tallrikar gått sönder under året. Någon mer än mig som är noga med det där? Känner mig som en galning ibland men ÄLSKAR att ha ordning överallt.

– Vi har hunnit med så mycket häng med vänner nu under ledigheten och det är så kul att passa på när alla har varit hemma. Vi hade spelkväll med några av våra närmsta första dagen på året och tyvärr så ville inte våra barn sova (+att vi såklart som alltid inte har någon barnvakt, haha) vilket gjorde att jag fick leka med ungarna medan dom andra spelade. Men det var mysigt ändå. Vi åt middag innan och bara myste.

– Vi har också varit på kalas och det är ju sååå mysigt med just barnkalas! Så gott fika och fint uppstyrt. Jason hjälpte till att slå in presenter och var så stolt. Innan kalaset hängde vi hos vänner en stund och blev bjudna på en kopp kaffe. Myys!

– Vi har också hunnit hälsa på vännerna i nya lägenheten! Så kul att få se hur dom har fått det. Barnen lekte ute i snön och sedan pysslade dom inne. Små tjejerna hittar varandra allt mer och det är så fantastiskt fint att se. Galet att jag och min bästa vän prickade in att få var sin son 2015 och var sin dotter 2018. Sådana där små saker som egentligen är rätt stora och som gör livet sådär extra fint.

Kommentarer

  1. Terese

    Konstigaste frågan kanske.. 🙈 Men när du leker med barnen.. Sitter du bredvid och bara tittar på, eller är du Med och visar leksaker? 🙂 //”dålig på att leka mamman”

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Både och! Vissa dagar orkar jag bara inte! Då sitter jag bredvid och säger något när dom söker min uppmärksamhet och kontakt 😉 men andra dagar är jag jättaktiv! Och leker som bara den 🙂 Kram kram <3

  2. Bella

    Hej!
    Jobbigt med mjölkstockning, jag fick också det ibland med barn nr.2 men inte med första…
    Har du provat att trycka ihop knölen när du ammar eller pumpar Eller duschar? Det gör så ont så man typ vill spy men det släppte iaf när jag gjorde så. Man får verkligen klämma ihop den. Som att du ska klämma en jobbig enorm finne i bröstet liksom 😅
    Hoppas det blir bättre! 🙏

  3. Linnea

    Rätt skönt att läsa att andra par också tjafsar 🙈 blir så stressad när det känns som att man är ensam om att vara ovän med sin partner ibland, som att det inte är rätt då… så tack för att du delar med dig av det. Hoppas det blir bättre för en snarast 😘

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha jag tror att alla gör det mer eller mindre 🙂 så det ska man aldrig känna sig ensam i <3 kram kram finis!

  4. Elin

    Har du provat ”snurra barnet” i olika positioner när du ammar? Jag jar fått stått på alla 4 över mina kids när ja åkt på mjölkstockning😅 man serkan väl knäpp ut, men det är det som funkat för mej iaf😂

  5. Ida

    De bästa tipsen jag har mot mjölkstockning är (har tyvärr haft rätt många sådana);

    – Kolla om någon mjölkgång är igenproppad på bröstvårtan (googla ”whitespot”) och försök isåfall få bort stoppet
    – Ta Ipren ett par dygn, full dos, det hämmar inflammationen + att det gör mindre ont att amma = du slappnar av vilket främjar mjölkflödet
    – Massera absolut INTE! Det riskerar att skada mjölkgångarna
    – Duscha varmt om det känns behagligt men inför varje amningstillfälle bör du sätta något kallt mot bröstet, det tar ner svullnaden så att mjölken lättare kommer ut. Kyla orsakar inte mjölkstockning,
    – Kom ihåg att amma även det friska bröstet
    – Sök vård på amningsmottagningen om det inte ger sig inom ett par dagar eller om du börjar känna dig febrig eller sjuk

    Kram och lycka till! ❤️

  6. Sabina

    Du skriver ofta att ni sällan har barnvakt åt era barn. Men ni flyttade till Umeå för att komma närmare släkten bla. Vad beror det på att ni sällan har möjlighet till barnvakt?
    Finns det inget intresse från familjerna eller har de bara inte möjlighet?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vet faktiskt inte.. Vi blir typ aldrig erbjudna och när vi väl blir det så blir det ändå inget av det. Vi flyttade ju inte för att vi ville ha barnvakt utan för att vi tyckte att Umeå är en trygg och bra familjestad + att barnen får möjlighet till släkt och familj.

  7. Jennie

    Håll koll så det inte är en böld bara, de fick jag och man måste åka och tömma den isf 😐 gick och trodde att de va mjölkstockning men eftersom det inte gick över på en vecka så kollade jag upp det och då visa sig att det var en böld.

  8. Tova

    Hej Gabriella! Hört stt man kan testa med att smörja lite vitlök på bröstvårtan då det fungerar som antibiotika. Kanske testa det efter att Jolie fått amma klart. Även cabbage leaves brukar funka jättebra har även testat själv. Hoppas allt blir bra! Lycka till!!

  9. Susann

    Hej! Jag har inte läst vad andra skrivit för tips men, jag har haft väldigt mycket stockning med första barnet. Kålblad svettar ut mjölkstocningen. Att duscha hjälpte inte det minsta åt mig. Absolut bästa tipset är värme, minsta lilla drag så fick jag stockning. Jag hade fårullsgrytlappar i bh😃 Du har jättefina klänningar och kläder, men dina tuttar ropar värme. Så mitt bästa tips är att alltid ha tuttarna varma, alltså inga urringade kläder så länge du ammar. Du bor ju där det är lite kallt också, har själv bott på samma breddgrad men i finland då. Så mitt bästa tips för att få bort det nu är, kål i bh, så att det svettas ordentligt, värkmedicin om du frossar i några dagar och håll tuttarna alltid varma ❤

  10. Ann

    Usch för mjölkstockning! Håll hela bröstet varmt. Liksom bädda in det. Ända ut mot ärmhålen o uppåt också. Inga urringade tröjor. Utomhus gärna en extra tröja och alltid jackan knäppt ända upp.
    Vet att en del använder fårull för att bädda in bröstet med.

  11. Malin

    Jag trodde också jag hade mjölkstockning, en knöl i ena bröstet som inte gjorde särskilt ont eller så. När den inte hade försvunnit efter ca 3 veckor kollade jag upp det på amningsmottagningen och det visade sig vara en bröstböld när de tog prov. Alltså bakterier som kommit in i mjölkgången och bildat en infektion, som kan göra att man blir riktigt sjuk om det sprider sig. Fick antibiotika så försvann den nästan direkt.

  12. Sara

    Hoppas att din mjölkstockning går över tills er resa, och att ni får underbara dagar i solen. Du är värd det bästa 😊

    Tack för allt du delar med dig av. Älskar er på Youtube! Så otroligt kärleksfulla människor både du och F. Jag blir så glad av er, och tittar om och om på era videos dom dagar jag har en dålig dag.

    Som jag sagt förut, du är en stor inspiration för mig. Många varma kramar ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla du, du anar inte hur glad jag blir! WOW <3 <3 din kommentar gjorde min kväll 🙂 varma kramar tillbaka <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish