Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Mjölkstockning

Jag känner bara NEEEEEJ! Alltså mjölkstockning kan vara bland det värsta jag vet. Jag har ammat i totalt tre år (om man lägger ihop båda barnen) och jag har varit med om det ytterst få gånger. Men nu står jag här igen. Jag var ute igår kväll och tog ett glas (första gången sedan innan jag blev gravid med Jolie!) och när jag kom hem så kände jag att jag hade en stor, ond klump under ena bröstet. Och så är det en vit prick på själva bröstvårtan och jag tycker nästan det ser ut som om den gången där mjölken går är igentäppt.. Har ju haft ”white spots” (googla) en gång också men då fick jag inte mjölkstockning. Nu har jag en stor, hård och ond klump på höger sida på undersidan av tutten. Fyyyy så ont det gör.

Vad gör jag? Ni brukar ju ha svar på ALLT och jag vet att det är mest småbarnsmammor som läser här inne. Dela jättegärna med er av era bästa tips!

Kram <3

Ett par gamla klackar åkte på igår också. Så ovant, haha!

Kommentarer

  1. Nathalie

    Du kan börja med att bedöva området lite med en isbit. Peta försiktigt bort hinnan som sitter för mjölkgången med en steril nål och försök att trycka ut den hårda mjölken, den ser ut som ost när den kommer ut. Gör detta i samband med amning så att barnet kan suga ut dina white spots

  2. Patricia

    För mig funka det med massera i varmt vatten i duschen. Försöka handmjölka i duschen med i varmt vatten. Lycka till ♥️

  3. Jeanine

    Amma oftare än normalt, handmjölka ut överflödig mjölk, duscha varmt, lägg varm Vetekudde eller liknande på bröstet och ta 2 Alvedon.

  4. Sofie L

    I know the feeling, gör ju såååå ont. Tyvärr har jag inga mirakelknep alls, men att amma amma amma på den sidan, duscha varmt och massera lätt, och lägga en varm vetekudde där det gör ondast var nog det jag försökte göra gångerna jag hade det. Hoppas att det släpper snabbt! Tack för en superfin blogg, läser ofta men har aldrig kommenterat innan:)

  5. Tina

    Min kommentar verkar ha kommit bort?
    Tipsade om varmt bad eller dusch och massera lätt på det onda. Alt be F suga it proppen. Lite äckligt kan tyckas men nöden har ingen lag

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag har inte godkänt kommentarer på ett par dagar så kan vara så att den inte kommit igenom bara, kram <3 och tack för tips! Ja, nöden har verkligen ingen lag, haha!!

  6. Jaezmine

    Hej fina! Om de ser ut som att det täppt igen så får du försöka klämma ut det, alternativ sticka ett hål på den vita pricken och klämma ut så mycket som möjligt och hand pumpa 😊 Fick så några månader efter min son föddes (han är snart 16 månader) och det var så jag gjorde, sen hand pumpade jag även så mycket som möjligt i ett varmt bad och de gav med sig till slut 😊
    Lycka till.
    Kraaam ❤

  7. Jessica

    Duscha med varmvatten eller ha något annat som värmer bröstet och så amma så mycket som möjligt på det bröstet Det brukar funka för mig iaf 😊

  8. Lina A

    Hej!
    Vet precis hur du har det och hur ont det gör! 😓 Mitt bästa tips är duscha varmt, massera i duschen och försök handmjölka ur. Har du pump kan du pumpa ut ordentligt efter duschen, och massera samtidigt! Värme är nyckeln, har du kanske en vetekudde, värm och lägg dit, köp fetvadd och ”klä in” bröstet! Lycka till och hoppas du slipper söka sjukvård! ❤️

  9. Karro

    Duscha varmt, amma mycket på just det bröstet, ta alvedon (jag fick 40 graders feber). Det som hjälpte var att amma massor! Kram!!!

  10. Emma

    Duscha VARMT! Massera varsamt i cirklar över knölen, fick tips av en sjuksköterska via 1177 att det också kan hjälpa att stå på alla fyra tex i duschen och låta tuttarna hänga ner fritt, tyngdlagen kan hjälpa till lite på traven tydligen! Hjälpte faktiskt för mig! Fick riktigt hemskt mjölkstockning och hög feber som slutade med en penicillinkur i 10 dagar.. i nöd fall får du kanske pumpa ur lite? Hoppas det löser sig! Kram

  11. Elle

    Amma, amma åter amma på den onda sidan !!! Låt Jolie suga så mkt det bara går och från alla håll och kanter. Jag vet det låter sjukt men det är mitt bästs tips. Amma gärna ”upp och ner” ligg ner och amma så alltså hennes haka pekar uppåt mot ditt ansikte, Sen duscha varmt och amma mer, fortsätt när det känns tömt. Hela tiden minst 2-3ggr på onda mellan varje gång på den andra.

  12. Cecilia

    Amma, amma, amma. Massera klumpen om det går samtidigt som du ammar. Värme på och massera. Ta en dusch och massera det hårda.
    Jag har även lagt vitkålsblad på bröstet med mjölkstockning. Om du googlar på nätet så kan du läsa dig till hur man gör med vitkålen heja heja! .

  13. Felicia

    För mig hjälpte en varm, så varm du kan, dusch mot bröstet samt vila och tutt-massage på knölen. Se till så att bröstet får ammas mer på än det andra den första dagen så att trycket försvinner.
    The white-spot kan du behöva ta hål på med en kanyl, jag fick hjälp på amningsmottagningen i min stad. Hoppas att det löser sig! 😊❤

  14. Nadja

    Jag har hört att det ska hjälpa med värme (testa ta ett strykjärn och värm en handduk som du sedan lägger på bröstet). Dessutom har jag hört att amma är bästa hjälpen och att ett bra tips är att stå på alla fyra och försöka amma i den position hehe. Lycka till❤️

  15. Sandra Kjellberg

    Å stackare!! Har haft detta med mitt 2:a och 3:e barn. Mitt bästa tips; Ställ dig i duschen spruta med varmt vatten på knölen och bröstet och massera knölen samtidigt med fingrarna!! Massera och värm med varmt vatten tills du känner att spänningen i knölen lättare lite.. Se till sen så dina bröst är varlma under natten; tex vira en sjal runt, värmekudde eller liknande.
    Hoppas det går bra och att du slipper feber ✊💜.
    Hälsningar Sandra

  16. Elin

    Är nog White spots ändå. Med ta ke på pricken? Men amma, massera, amma, massera tills det släpper. Och värme! Lycka till och hoppas det ger med sig fort.

  17. Martina Fors

    Aj aj aj, inge kul med mjölkstockning. Slapp det med mina 2 första barn med fått det 2 ggr nu med sonen. Fick ett suveränt tips av bvc. Att amma och stå på alla fyra. Hehe låter helt galet sa hon men det är sjukt effektivt:) Jag testade att halvstå och liksom låta det onda bröstet hänga ner när jag ammade, på ett dygn var febern och stockningen borta:)

  18. Josefin

    Uuuh det gör ju såå ont!!😫 Bästa är att låta henne amma så länge det går på den tutten.. sen ba handmjölka i en varm dusch typ.. och hoppas att det släpper! 🙌🏼

  19. Marie

    Duscha varmt å massera bröstet med rörelse innefrån å utåt bröstvårtan. Amma mycket på det bröstet är oxå bra. Hoppas det släpper snart!

  20. Elin

    Jag hade jätte problem med mjölkstockningar innan jag förstod hur känslig jag var mot kyla, hade typ en gång i veckan med hög feber. Mitt bästa tips är värme! Duscha varmt och massera liksom från ”början” av bröstet mot bröstvårtan alltså följ mjölkledarens riktning. Börja amma från det bröstet tills det blir bättre. Hoppas det går över snabbt!

  21. Amanda

    Usch din stackare😩 hade det själv för någon vecka sen.. fick lite tips av BVC!
    Amma och pumpa så mycket du kan!
    Ta ett vitkålsblad som du pickar hål på med en gaffel sen bankar eller kavlar på så ”saften” kommer ut, sen lägger du det mot stockningen några timmar. Provade detta själv och det fungerade faktiskt!
    Varm dusch och massera på stockningen, tänk på att inte trycka för hårt och dra utåt mot bröstvårtan😊

  22. Sussi

    Fy gör ju så ont och jag fick feber och kräktes av det också. Jag fick åka till amningshjälpen på BB (lillan var då 6 mån) för att få hjälp. Duscha varmt o länge mot knutan och massera den och försök tömma bröstet. Finns nässpray (på recept eventuellt) som hjälper till att driva ut mjölken. Sköterskan rekommenderade mig att sluta amma i samband med det. Hoppas det löser sig snabbt och smidigt för dig! Kram <3

  23. Tessie

    Försök hålla bröstet varmt, massera lite lätt med handen och fortsätt amma. Ju mer du ammar på det bröstet som har mjölkstockning desto fortare går det tills att det ”löses upp”. Fick det med min äldsta dotter och vet hur fruktansvärt ont det gör. Men för mig gick det över mot kvällen när jag suttit och ammat i stort sett hela dagen.

    Hoppas det ger med sig!

  24. Ann

    Amma mycke / handpumpa, duchsa varmt och masera ned mot brösvårtan. Ta ett varmt bad, ha värmekudde på och håll dem varma när du är ute. Ipren är antiinflammatoriskt så ta det under ett dygn. Hoppas du blor bättre snabbt.

  25. J

    Amma amma amma i olika ställningar så barnet kan suga effektivt och komma åt. Duscha varmt och massera. Låt din man försöka ”suga” ut det, har läst att det kan fungera när jag fick stas. För en vuxen kan suga hårdare. Haha låter äckligt men han kan spotta ut i ett glas. Annars värme och massera, amma massor. Kram och hoppas det ger med sig!

  26. Amanda

    Usch, stackare! Mjölkstockning är fruktansvärt! Jag åkte på den värsta mjölkstockningen när min lille kille bara var en månad gammal pga att jag var tvungen att ta en medicin och ha amningsuppehåll. Hade så humla hög feber att jag knappt ens kunde komma upp ur sängen och satan vad ont det gjorde!
    Det jag provade som funkade allra bäst var att massera knölarna mycket men MJUKT (jag provade att massera hårt först och förutom smärtan så blev det värre…) gärna i duschen med varmt vatten på så det mjuknar lite. Massera så ofta du kan och amma, amma, amma. Vill Jolie inte amma tillräckligt mycket eller ofta så handmjölka helst men pumpa går också bra.
    Jag blev av med mina problem helt och hållet efter två veckor men febern och smärtan försvann inom fem dagar.
    Lycka till!
    Kram❤️

  27. Maria

    Vet inte om Du har blivit överöst med goda råd nu men inga kommentarer som jag kan se! Så nu tänker jag tala om för dig vad du ska göra😘 Även om jag vet att det gör för jävla ont så tycker jag faktiskt det skönaste ändå va att låta barnet suga ur bröstet själv så mycket det går o sen om det fortfarande spänner, ta en kokhet dusch, sikta duschstrålen rakt på brösten o massera o handmjölka för glatta livet! Jag nästan tvångsmatade min för det kändes som hon sög ur proppen mycket bättre än om jag själv lyckades med händerna. Har du en pump så är det nog också ett elternativ o. Jolie verkligen inte vill äta men det bästa är nog om hon får äta direkt från brösten. Prova ge henne bröstet ofta☺️Lycka till❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för tips!! 🙂 <3 ja, det gör ju så fruktansvärt ont.. Hahaha 😉 Har tvångsmatat Jolie med nu senaste dagarna 😉 <3

  28. Johanna

    Duscha varmt, massera, amma amma amma! Vitkål i bhn ska hjälpa har jag hört men för mig har jag klarat mig med värme, dusch, massage och amning. Även byta amningsställning och mamma bakvänt liksom, dvs lägg Jolie på tex en kudde med kroppen från dig och inte i ditt knä. Lycka till, mjölkstockning är hemskt! ♡

  29. Josse

    Amma amma amma? Eller pumpa, gärna i duschen och med svepande/masserande rörelser över knölen. Gärna likadant om du ammar spatt detsläpper. Funkar det inte så var vaksam på om du får feber och det blir värre, då kan det behövas antibiotika. Lycka till!

  30. Sandra

    Ooo nooo! Jag har min tredje på 4 mån som börjat med smakisar nu, och det får brösten lida för tyvärr. Men nu vet jag efter tre barn att så fort de blir spända måste jag pumpa ut det värsta ell tvinga honom amma i sömnen vilket alltid funkat. Det brukar hjälpa. Men nu har du redan en klump så duscha vaaaarmt och massera massor. Annars slutar det bara med feber och antibiotika..kramar och lycka till med tuttarna! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh det förstår jag! Det är så svårt med den där övergången mot mat ibland för brösten. KRAM och tack för tips <3

  31. Lotta

    Stackare! Mjölkstockning kan vara hemskt!
    Jag hade det 10 ggr första månaden med min son, har ätit antibiotika två ggr för det & fick tillslut operera en bröstböld när han var 4 månader. Jag slutade amma pga det här då jag hade feber & smärtor mer eller mindre konstant. Jag avskydde alla råd för jag tyckte att jag redan provat allt. Det som funkade bäst för mig var ändå att:
    – Amma! Helst så att barnet haka är riktat mot knölen så att barnet masserar knölen lite lätt när det suger.
    – Om barnet eller en själv inte vill amma så pumpa så att bröstet töms med jämna mellanrum.
    – Håll bröstet varmt. Här tyckte jag det var bäst att duscha varmt & stryka lätt över knölen, utifrån & in mot bröstvårtan så att det rinner ut mjölk. Det underlättar om man är lite framåtlutad. En annan bra sak är att lägga en varm vetekudde på bröstet innan amning/pumpning.
    – Om det känns som det gått någon dag och det bara känns sämre eller lika dåligt så ring amningsmottagningen på NUS. De flesta mjölkstockningar går att självbehandla, men ibland kan bakterier ha tagit sig in i bröstet & då kan antibiotika behövas. Oavsett så kan de ge mer råd.

    Hoppas det går över för dig snabbt! Kram 😊

  32. Hanna

    Kolblad från ett kolhuvud löser upp ”proppen” ifall det blir mycket illa och inflammerat. Men massera, hand pumpa, amma om och om. Varm dusch med lätt massage/hand pumpa å amma efteråt. Tråkigt med stockning, men hoppas det löser sig fort! Kram!

  33. Bettan

    Vad jobbigt med mjölkstockning! Lösningen är att amma/pumpa mycket, samt massor med värme – varm dusch,, varm vetekudde, varm yllehalsduk. Krya på dig!
    Hälsningar fyrabarnsmamma på 50 plus som läser din blogg för att du inspirerar så mycket med din kost/ matval och jag tycker att du är en fantastisk ung mamma!

  34. Sandra i Norrköping

    Hej fina du!
    Jag jobbar som undersköterska på bb och de råd vi brukar ge mammor med mjölkstockning är att massera försiktigt vid/på knölen, amma! (veeet att det gör ont men det bästa är om Jolie själv kan amma så ”stockningen” lättare släpper). Duscha varmt, håll brösten varma rent allmänt då de är väldigt känsliga för kyla som oxå kan orsaka mjölkstockning.
    Om det inte hjälper så ring bb-mottagningen på ert sjukhus, eller kanske Bvc oxå kan hjälpa.
    Stor kram och hoppas det släpper snart!❤️❤️❤️

  35. Cecilia

    Värme Gabriella, värme. Om du inte redan har så skaffa inlägg i lammull. Bästa som jag har använt med båda mina barn. Amma sedan ännu mera om det går, det gör jätteont men försök.

  36. Ida

    Låt Jolie äta så mycket de går. Sätta dig i ett badkar och tryck så mycket de går, du kommer typ gråta av smärtan men man måste typ, massera, sitt med handduk i soffan och tryck, det måste komma ut lixom

  37. Sarah

    ”Kläm” den som en finne med rena fingrar om det går och sen in i duschen med riktigt varmt vatten och massera och handpumpa, dra liksom över klumpen i riktning mot bröstvårtan.
    Hoppas det försvinner snart! ♥️

  38. Sofia

    Åå stackare, det är verkligen hemskt med mjölkstockning, hade det själv för ca 2 månader sen :/ men tyvärr är det till o amma massor trotts smärtan! jag testade även att lägga vitkålsblad över bröstet, skulle tydligen hjälpa att dra ur mjölken så det lossnar och tyckte faktiskt att det hjälpte, värt att testa😊 och varm vetekudde är ju jätteskönt och kan ju också hjälpa lite! Lycka till och hoppas det går över snart!

  39. Johanna

    Amma amma och amma lite till på bröstet som gör ont! Jag har också värmt med värmekudde och masserat ”knölen”. Brukar släppa rätt fort för mig då

  40. Emelie

    Massera det onda bröstet mycket och ofta och pumpa ur el amma…även om det gör gräsligt ont! Håll bröstet varmt med en filt el liknande. Hoppas du snart mår bättre!! Kram

  41. Mammatillmejaa

    Jag har haft och det enda som hjälpte mig var att amma och samtidigt som Meja åt masserade jag på knölarna. Sen direkt efter ställde jag mig i en varm dusch och fortsatte massera och typ ”handpumpa”, så man nästa tryckte ut knölarna som en muskelknöl. Hoppas du hittar något som hjälper dig🙏kram❤

  42. Karin

    Fick lindrig mjölkstockning när jag ammade (dock med feberkänsla och allmän vissenhet). För mig funkade det att stå i varm dusch och massera och klämma ut massor med mjölk.
    Lycka till!

  43. Nellie

    Åh lider med dig, gör sååå ont!
    Brukade ställa mig och ta en varm lång dusch och försöka ”krama ur” från knölen, funkade ibland. Sen även testat mjöljpump och att amma efter kramandet i duschen.
    Hoppas du hittar något!

  44. Tina

    Lång varm dusch alt bad och försöka massera försiktigt på det onda. Alt om proppen inte släpper, be F suga tills det lossnar. Jag vet det är lite äckligt men nöden har ingen lag!

  45. Ellenor Ekström

    Duscha varmt varmt varmt! Försök massera ut mjölken. Stå där tills du är röd som en kräfta av värmen och tills klumpen är borta. Lycka till! ❤️

  46. Lena

    Jag hade nog ”bara” början på mjölkstockning, men för mig hjälpte det med värme och sen att försöka handmjölka (dottern hade feber och VÄGRADE ta bröstet). Lycka till ❤️

  47. S

    Så vacker! 🌸
    Åh 😔 Handpumpa i duschen med varmt vatten och låta henne amma massor hela tiden tills det går över är nog mina bästa tips! Har bara fått det två tre gånger på 11 månader och det har funkat för mig 🙂 hoppas det går över! 🙂

  48. Maria

    Se till att få bort den vita pricken, den täpper nog till mjölkgången. Jag tvättade händerna noga och klöste (kanske inte optimalt) och upplevde att det var som ett tunt lager hud som täckte pricken. När det var borta sprutade mjölken och jag kunde amma bort mjölkstockningen. Försök också få henne att ha hakan emot där det är hårt, så hon jobbar extra med den mjölkgången. Kan krävas lite akrobatik men är värt det. Annars handmjölka jätteförsiktigt. Hoppas det snart är bättre!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för tips!! Det funkar men den kommer tillbaka varje dag ändå fast jag ammar heeeela tiden 🙁 kram kram <3

  49. Nora

    Amma bara massa och massera så att. Mjölken rör sig så gjorde jag när jag hade mjölkstockning ringde 1177 så fick jag de svaren de gick bra sen 🙂

  50. Louise

    Jag köpte en sån där kylpåse med gel i på apoteket. Du vet en sån man både kan frysa och värma i micron. Värmde den och lät ligga på bröstet där det var hårt och gjorde ont. Sen handmjölkade jag samtidigt som jag masserade på det onda stället. Gjorde verkligen susen! Hoppas det blir bättre snart! Kram

  51. Malin

    Amma med jolies haka mot klumpen så träffar du rätt mjölkgångar där stockningen är. Kan bli lite avancerade ställningar men det är det bästa! Annars bada och försök massera bort stockningen.

  52. Emma

    Duscha varmt och amma massor tycker jag brukar vara bra. Brukar amma flera gånger i rad på det bröstet som jag har mjölkstockning i, brukar vara det bästa att låta barnet ”suga” ut det.

  53. Frida

    Försök få barnet att amma i olika positioner så man verkligen kommer åt stockningen. Annars handmjölkning i en varm dusch. Hoppas det ordnar sig <3

  54. l

    Värmekudde eller duscha VARMT! Försök handpumpa i duschen lite försiktigt. Det gör svinont men har funkat för mig 🙂 hade extremt mycket mjölk första två månaderna efter min son föddes så hade konstant mjölkstockning, stod i duschen och masserade varje kväll trots att han åt massvis och att jag pumpade ut 😅

  55. Erika

    Ta en varm dusch innan du ammar och försök stryka på området under tiden du ammar. Gör ont som tusan, men värt det när det släpper. Värme har funkat för mig och att amma ofta.

  56. Madelen

    För mig var det bästa att låta barnet amma på det bröstet som gjorde ont, duscha varmt och handmjölka, vetekudde. Hoppas det går över fort!

  57. Linnéa

    Aaaj!! Duscha i varmt vatten och försök att hand pumpa bröstet du har ont i gärna i duschen, jag har haft mjölkstockning flera gånger och det brukar hjälpa. Men det gör rätt ont från början att hand pumpa men det går äver mycket snabbare 🙂

  58. Bella

    Ohhhh bland det mest smärtsamma som finns! Jag fick det flera gånger när jag amma min son förra vintern!
    För mig hjälpte varma duschar och försöka massera ut mjölken i duschen. Värmekudde/klä sig varmt + amma massa!
    Jag fick feberfrossa i kombination så åt alvedon med! Krya på dig❤️🙏🏻

  59. Diana

    Duscha i varmt vatten å masssera bröstet, ha varm handduk el värmekudde på bröstet när du ligger i soffan osv. Värmen löser upp det.

  60. Elina

    Amma, amma. Duscha och mjölka ur förhand.
    Om Jolie ska amma, så låt henne ha näsan mot där klumpen är i bröstet, då tömma det lättaste 🙂
    / Elina

  61. Pauline

    Duscha varmt och pressa på knölen under tiden du står i duschen! Gör såå satans ont under tiden men stå ut! Pressa pressa pressa! Använd värmekudde i bh-n och försök att massera knölen även att de gör ont! Det hjälper tillslut! Värme och massera!!

  62. Marlene

    Usch! Jag har aldrig varit ett fan av bröstpumpen, har aldrig hjälp mig vid mjölkstockning. Skulle säga att det bästa är att lägga varm vetekudde mot bröstet och försöka massera och handmjölka igång gången. Det har funkat bäst för mig! Och att amma amma amma. Beroende på vilken gång som är stockad kan man försöka massera och pressa samtidigt som barnet suger också. Hoppas det går över snabbt!

  63. Johanna Bengtsson

    Jag fick exakt samma förra veckan efter julbord med mitt jobb. Min son åt inte mellan 15-01. Började googla direkt och efter ett tag fick jag ett bra svar som jag nöjde mig med och testade ☺️ Det var att man skulle amma mycket och korta stunder på det onda bröstet, samt duscha varmt mot bröstet 💧 För mig tog det typ fyra dagar tills det var borta helt.
    För mig var det första gången jag var med om det, pch då har jag ammat alla mina fyra barn 🙈🙌🏼

    Hoppas det hjälper dig! Ta hand om er, bamsekram 💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för tips <3 ja, det är hemskt när det väl händer 🙁 har inte heller varit med om det speciellt mycket som sagt ;p skönt att det var första och enda gången för dig. KRAM <3 ta hand om er med <3

  64. Elin

    Då jag ammande och fick mjölkstockning så fönade (med varmt) jag bröstet som var sjukt. Var väldigt försiktig att inte få kallt om brösten och hade en halsduk runt brösten under rocken om jag gick ut! Spola med varmt vatten i duschen, läänge! Värme, värme värme är mitt tips! Hoppas det ordnar sig och du snabbt blir i skick igen! Krya och kämpa på, supermamma!! 👍😊

  65. Emma

    Ta bort den vita pricken. Duscha varmt och försök få bort den. Sen massera på knölen, handmjölka. Håll brösten varma. Och amma amma amma

  66. Viktoria

    Jag brukade duscha varmt och massera brösten/bröstet samtidigt (men det gör ju lite ont) 😖 samt att jag köpte en elektriskt och en manuell bröstpump för att kunna ”pumpa bort” knölen, vilket också kan göra ont men när det väl släpper så är det så värt det 💗😊 lycka till och hoppas att det släpper fort !!

  67. Isabelle

    När jag fått de har jag duschat varmt och pumpat ut de i duschen. Hade inte elektrisk pump utan handpump så stog i duschen och pumpade och masserade bröstet och ammade så mycket som möjligt. Tillslut släppte de.

  68. Feli

    Min barnmorska rekommenderade att ”knacka” på klumpen med fingret medans man ammar, så tömmer den sig. Funkade bra för mig när en klump kom. Fy så ont der gör. Hoppas det blir bra fort. Kram

  69. Angelica

    Det är hemskt! Vitkål säger jag bara. Kylskåpskall Pressa och lägga runt bröstet ca 3 timmar. 2 Alvedon 2 Ipren. Och amma! Amma så mycket det går och massera samtidigt. Hud mot hud. Kram ❤

  70. Sara

    Duscha varmt och massera! Amma amma amma! Ta Ipren som verkar antiinflammatoriskt (det gör ej Alvedon). Använd en varm vetekudde! Stor kram på dig!

  71. Jennie

    Jobbar på neonatalen och håller dagligen på med amning, och jag säger AMMA eller PUMPA. Massera helst i varmt vatten (t.ex i duschen) och håll varmt! Gör detta och vila, det blir inte igentäpt i den bemärkelsen att det liksom tar helt stopp men det kan kleggas igen lite så försök att få ut mjölk och stimulera!
    Kramar!

  72. Sofia

    Åh nej vad hemskt! Jag har också råkat ut för det några gånger och det är en pina. Men jag har kommit på ett bra sätt att bli av med det. Duscha varmt och gå sen direkt och amma Jolie, gärna att du står på alla fyra över henne så att brösten hänger fritt. Sen masserar du på knölen lite försiktigt samtidigt som du ammar. Det brukar släppa då! Amma så mycket som möjligt från det onda bröstet under hela dagen. Hoppas att det försvinner snabbt!

  73. VNS

    Min barnmorska tipsade mig om detta då jag hade mjölkstockning: hårtork på lägsta värmen och blås där det gör som ondast samtidigt som man masserar, funkade för mig. Kanske inte det skönaste just när man gör det men efteråt.
    Annars kan man massera samtidigt som man duschar varmt, hoppas det går över för dig.

  74. Fyrbarnsmamma

    Jag har också varit förskonad från mjölkstockning trots att jag ammat i totalt över sju år, men har då och då fått motsvarande mot dig (när jag stannat för länge på jobbet 🙊). Pumpa ut lite/amma och ta sedan en varm dusch efter tycker jag brukar hjälpa. Låt barnet börja amma på den ömma sidan de närmsta amningarna.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju skönt att man varit så pass förskonad men fy så jobbigt det är när det väl händer <3 tack snälla för tips, kram <3

  75. Cissi

    Amma, amma, amma… 😁 Eller försök pumpa ur helt. Duscha varmt och massera bröstet kan också hjälpa. Hoppas det snart blir bättre! Har själv haft det och det är verkligen ingen hit…

  76. Emelie

    Haft det en gång när jag ammade min äldsta dotter hon var runt 1 månad bär jag fick det och det enda som hjälpte var att amma amma amma och vetekudde på brösten. Kanske svårt att amma amma amma jolie som är lite äldre dom äter ju inte lika ofta då! Pumpa annars om du har en pump. Hoppas det går över snart!

  77. F

    Ställ dig under duschen med strålen mot brösten och handmjölka dom så gott du kan. Sen har jag även hört att amma så mycket så möjligt så de släpper. Lycka till!!❤

  78. Caroline

    Duscha varmt och massera bröstet. Amma så mycket du kan, det gör ont men hjälper. Ta 1 Ipren och 2 panodil mot smärtan. Vetekudde att lägga mot bröstet och massera när det blir varmt! Krya på dig!! Kram kram

  79. Louise

    Jag bruka oftast pumpa ut det, eller amma på det bröstet som har fått mjölkstockning, men det som också hjälpte mig va att jag fick gå in duschen samt med handpumpen, och bara gjorde allt för att få ut det (om man inte ammades)

    Hoppas det släpper snart ❤️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish