Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Dan för doppardan

Hej vänner <3

Hoppas att allt är bra med er. Vi mår bra här hemma och var uppe sååå sent inatt.. Jolie vaknade igår kväll då hon var bajsnödig så efter det var hon vaken med oss hela kvällen. Vi byggde ihop vår nya resevagn (vi har ju en jättebra sedan innan men vi vill ha en var till barnen nu när vi ska utomlands), åt kvällsmacka, såg film och pratade lite om julen och nyår.

Jag har förresten bestämt att jag ska köpa med mig en bok att läsa nu när vi ska iväg till varmare breddgrader och så ska jag se till att hela boken är utläst när jag kommer hem! Som ni vet så har jag minimerat min skärmtid så att skrolla i instagram eller annat är inte ett alternativ =) Jag läste SÅ mycket förut men sedan dog det av lite när jag började jobba/flyttade hemifrån som 15-åring och sedan dess har jag typ inte läst alls.. Så tråkigt! Men ska helt klart börja göra det igen. Har sagt flera gånger att jag ska börja läsa men det har inte blivit av men nu SKA det bli det. Älskar ju att läsa! Var jättetidig med att börja läsa/skriva som barn också. Kan ni inte tipsa mig om bästa böckerna? Vore sååå tacksam! Något som är spännande och kul att läsa och som man läser ut på en vecka i solstolen? Är en snabb läsare så går bra med många sidor =)

Ha en fantastisk dag och stressa inte ihjäl er! Julen handlar om allt annat än julklappar, stress och onödiga tjafs. Vi ska koka risgrynsgröt idag och förbereda det sista inför morgondagen.

Vi var på bokaffären här om dagen och Jason fick välja en bok. Jag var på jakt efter en särskild bok och jag hittade den! Så kul! Har sökt den på biblioteket men den är fasiken alltid utlånad så då kände jag att jag bara måste inhandla den.

Blev dessa böcker! Och den jag hade sökt efter var ”Du och jag min skatt, 3-åringen”. Finns en för varje ålder och den är så bra och fylld med massor av olika små berättelser, urdrag ur böcker, sånger osv.

Jason älskar böckerna! Jolie älskar också att bläddra i böcker och det har kommit mer och mer nu på slutet. Det är så kul att se för Jasons intresse för att läsa kom väldigt sent, hehe =) Det är så olika från barn till barn och det är så spännande att följa som mamma.

Har blivit mycket bus och lek på barnens lekrum nu på senaste. Allas favoritrum här i huset typ.

Gos med pappa!

Vi åt på stan och jag valde en sååå god sallad med blomkål, broccoli, avokado, kronärtskocka, cashewnötter och massor av annat gott. Mmmm! Barnen fick supergoda pannkakor. Jag smakade lite och det är ju så gott när matstället faktiskt gör egna och inte bara värmer på frysta.

Myskläder hela dagarna långa! Och mössan som gömmer mitt flottiga hår, haha. Dags att tvätta det typ NU.

Igår hängde vi med Tove och barnen och dom hade med sig klappar till oss. Så fina. Älskade vännerna. Dom är bäst.

Alltså min man.. Han gjorde bananscones med mandelmjöl, bovetemjöl, lite fiberhavregryn, ägg, kokosolja, frön och nötter. MÅSTE dela receptet med er. Håll utkik här! Helt glutenfria och väldigt hälsosamma till och med. Fattar inte hur han lyckas med sådana här goda grejer helt utan recept. Vi har ju gjort liknande förut men dessa toppade allt. HÄR är det gamla receptet men ska som sagt be honom om detta nya.

Barnen fick hem pyjamaser från Villervalla i samarbete med Barnfonden. Detta är inget betalt samarbete men vi fick pyjamaserna hemskickade gratis utan krav på motprestation. Jag vill hjälpa dom att sprida ordet då dom gör något fint och viktigt. Såhär står det om pyjamaserna:

”Klädföretaget Villervalla gör färgglada kläder, alltid med mottot att barn ska få vara barn. Nu kommer Villervalla ut med sin första kollektion med Barnfondens mönster. Varje sålt plagg bidrar till att förebygga undernäring och malaria bland barn i Mali.  Villervalla arbetar för hållbarhet och för att motverka en slit- och slängmentalitet. De månar om mjuka värden och arbetar för att vara inkluderande. Kläderna ska vara för alla barn. Villervallas kollektion för Barnfonden finns i två färgkombinationer med samma mönster: ett rosa/rött och ett grön/blått. Kollektionen består av två olika pyjamasar, en heldress, en mössa och en t-shirt för barn i åldern 1–12 år. För varje sålt plagg går 25 procent till Barnfonden  projekt i Mali där vi arbetar med att motverka undernäring och malaria bland de allra minsta. Villervalla kommer att sälja kollektionen för Barnfonden i alla sina butiker i Sverige och i webbutikenhttps://www.villervalla.se/barnfonden/ ”

En standardfrukost just nu. Grekisk/rysk youghurt med bär, nötter, frön, äggröra och vatten. Och så tar jag B och D-vitamin med.

Nya vagnen som vi fick hem i veckan! Har hört så mycket gott om den och har också hört att även större barn uppskattar att ha en vagn när man är utomlands, kanske ska gå en bit osv. Så vi tar med en vagn till varje barn så att dom kan sova i den vid behov, åka när det blir jobbigt för benen osv. Tror det blir toppen. Vill ni se mer av vagnen? Fick en kommentar här om dagen från en av er att ni ville läsa mer om alla våra vagnar och att jag borde göra ett inlägg om det.. Vill ni det? Önskemål om vad jag ska lyfta i inlägget, någon speciell vagn ni vill se mer av? Berätta gärna så fixar jag!

Kommentarer

  1. Caroline

    Jag läser just nu en bok som heter ”gangsterprinsessan” som är baserad på en sann historia. Fastnade verkligen för den.

  2. T

    ”Jag heter inte Miriam” är en av de bästa böcker jag läst! Så hett tips 🙂 Annars tycker jag att författaren Kate Morton skriver mysiga lite mystiska böcker som är riktiga bladvändare som man inte vill lägga ifrån sig. Hoppas ni för en riktigt härlig vecka i solen!

  3. Cissi

    Våra barns läsintresse kom oxå sent, de var nog 2-3år innan de började få ro till att ligga/sitta still och lyssna på saga. Detta med att börja läsa när barnen är små (under året) var omöjligt 😅 Kvällssagan är iaf ett måste varje kväll nu. De är 5 samt 6år nu.

    Muggarna är jättefina 😍

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha samma här 😉 så skönt att höra att vi inte är dom enda som hade det så 😉 ja, idag är det ett måste för Jason. Han ÄLSKAR att läsa! Men det tog sin tid 😀 kram <3

  4. Angi

    Ja, det hade varit så himla bra! Hade velat höra hur ni förvarar vagnarna när de inte används, ex resevagnen. Tips på bra medel för rengöring och tillbehör till vagnen, erfarenhet av olika färger och hur slit- och smutståliga de är, hur man undviker att inte dra med sig ett helt berg med grus och slask hem 😩, och liknande. 👍🏻

  5. Alexandra

    Factfullness-tio knep som hjälper dig att förstå världen av Hans Rosling. Så viktig bok för alla att läsa! Iallafall jag finner den intressant och det är väldigt kul att lära sig nya saker! Kram och God Jul till dig och din familj! 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish