Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Nyttig mat som går snabbt

Inlägget är i ett annonssamarbete med Knorr

Visst kan nog alla vi mammor (och pappor såklart!) känna igen oss i att det har hänt att man slänger i sig en macka, en bit choklad, en frukt eller något annat som man hittar i köksskåpen för att det ska gå fort att få i sig något? För att man helt enkelt inte hinner laga mat mitt i stöket med sina barn alltid? Jag är iallafall väldigt skyldig till att många gånget tänka ”jag äter något mer ordentligt senare” och bara stoppa i mig första bästa, SNABBA som jag hittar i kylskåpet, haha.

Nu behövs inga kompromisser längre! Jag älskar verkligen Knorrs nya Veggie Snack som är ett vegetariskt, mättande och varmt minimål. Passar utmärkt som en enkel lunch eller ett mellanmål. Det finns tre smaker, Mediterranean Couscous med tomat och örter, Oriental bulgur med kikärtor, kanel och ingefära samt Indian lentil med vitlök och chili. Det enda du behöver är fem minuter och hett vatten. Och en gaffel/sked att äta med såklart. För mig som är vegetarian så har det tidigare varit rätt så svårt att hitta denna typ av lösningar då det känns som att det mesta innehåller kött. Att äta vegetariskt är ju bra för både en själv, miljön och djuren så även om ni inte är vego så tror jag att ni skulle gilla dessa massor =)

Så ja.. Dessa är verkligen otroligt goda! Helt fantastiskt smakrika med spännande kryddor och innehåll. Man hittar dessa i den koloniala hyllan (alltså den icke kylda hyllan) och dom finns ofta i närheten av ris/nudlar/pasta. ICA och Mathem har alla varianter medan Willys och Hemköp har den med bulgur.

Alla är helt utan konserveringsmedel, smakförstärkare och färgämnen. Och såklart en bra källa till fiber och protein!

Såhär ser förpackningarna ut! Ett perfekt mellanmål/lättare lunch innan du ska iväg någonstans eller när du helt enkelt kanske inte har tid att laga mat.

Mediterranean couscous är otroligt god och har smak av tomat och örter samt innehåller stora grönsaksbitar av bland annat zucchini, morot och paprika. Den innehåller totalt 24% grönsaker varav flera kommer från ett hållbart jordbruk. Ni hittar den med couscous HÄR.

Oriental Bulgur har smakar som bland annat kanel och ingefära, innehåller hela kikärtor, morotsbitar och russin. Sååå gott! Ni hittar den med bulgur HÄR.  Indian Ventils innehåller gröna linser, ris, spenat och tomat med smak av bland annat ingefära och chili. Hur gott!?

Spring och inhandla dessa NU! Ni kommer inte att ångra er. Så goda! Och perfekt att göra i ordning på fem minuter när man har barn som klättrar på en konstant och man inte har tid att laga mat.

Såhär lätt är det! Hett vatten rakt ner i maten och sedan väntar man i fem minuter.

Inlägget är i ett annonssamarbete med Knorr

Kommentarer

  1. Cissi

    Inget negativt menat, bara en upplysning nu då jag förstått att ni äter sockerfritt. Det är lätt att luras av sånt som sägs vara ”nyttigt”. Sen kan man ju såklar definiera ordet ”nyttigt”. Det som är nyttigt för Anna, kanske inte anses vara nyttigt enligt Lasse 😊 De innehåller iaf socker 😉 Och arom = smakförstärkelse. ”Naturlig arom” låter ju bra (därför klämmer de oftast in ordet naturlig, eftersom ordet naturlig får användas oavsett) men är många gånger inte så naturligt som det låter. Det framgår inte var aromen är från, därmed kan man utesluta att den är särskillt ”naturlig”. Maltodextrin är oxå något som jag skulle undvika i den mån det går 😊 Men så är jag petig med socker, aromer, tillsatser och kemikalier över lag i kost. Hel och halvfabrikat innehåller oftast en eller flera mindre bra saker. Såg att dessa innehåller palmolja oxå.

    I rimliga mängder, helt ok såklart. Ville ändå bara upplysa om sockret men råkade spinna vidare 🙈😆😅

    Jag brukar koka ett gäng ägg att ha redo i kylen till tex mellanmål, göra en stor sallad att ha i en stor glasburk med lock. Kan stå i kyl iaf 2dgr. Jag äter det till både middagen och som mellanmål. Smidigt att slippa hacka grönsaker till varje middag, bara att lägga upp. Brukar skära grönsaker eller frukt att ha redo i förpackningar i kylen oxå. Koka skalade rotfrukter att sedan ha i kyl är oxå smidigt. Värm upp, mosa på hårdbrödmacka, ät. Lika lätt som att värma vatten 😉😋 Man ska ju hitta det man gillar oxå. Dessa färdigrätter har ju ni hittat och fastnat för. Det man har i skåpen som är lättillgängligt och snabbt gjort, det äter man 😃👌

    Jag brukar göra dadelbollarna du tipsat om. Smidigt med dadelboll och frukt som mellanmål till kidsen efter skolan, innan middagen. Storgrabben brukar ha med sig 2-3st dadelbollar på skolan då han har långdagar. Fruktsocker i den lilla mängden är helt ok, bollarna innehåller dessutom en massa nyttigheter. Bättre än drickyoghurt, ostfralla, kexchoklad, cocacola och allt vad nu de andra ungdomarna brukar dra i sig för att få energi för att orka sista lektionen på dagen 🙈

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish