Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Mina favoriter när det kommer till städ/tvätt

Har fått mycket frågor om jag inte kan skriva mer om vad vi använder när vi tvättar/städar och jag tycker att det är lite småroligt ändå att det är något som ni finner intressant. Men jag klandrar er inte, jag är likadan =) Älskar att läsa om vad folk använder för produkter, hud/hårvård, vad dom köper för mat osv.. Det är på något vis så..spännande! Man får en inblick i andras lådor, skåp och skafferier på något vis. Ja, ja.. Här kommer lite städfavoriter iallafall:

Diskmedel: Jag använder Yes med citrondoft. Älskar att det luktar så fräscht och rent. Har en finare pump framme som jag fyller på när det tar slut. Och ibland unnar jag mig något lite ”lyxigare” diskmedel. Då gillar jag det gröna från Rituals.

Till köket: Denna rengöring som doftar äppelblom från Ren Logik! Älskar den! Doftar så otroligt gott.

Allrengöring: Vi använder mycket gul såpa hemma! Älskar doften! Älskar att jag skriver så på allt men jag älskar verkligen doften av just städat och fräscht. Tycker citrondoft i allmänhet känns väldig fräscht. Använder också dessa två som ni ser här nedan. Funkar till typ allt! Gillar när det känns lite mer naturlig, inte så mycket tillsatser och farliga ämnen.

Tvättmedel: Använder alltid Ren Logik, Washologi eller Neutral. ALLTID! Har inget annat hemma nu för tiden. Sköljmedel använder jag inte alls men om jag gör det så är det från något av samma märken. Parfymfritt föredrar jag också alltid.

Till badrummet: Vi använder oftast såpa men även WC-rent från Skona ibland. Tycker ibland att det känns lite mer rent av det av någon anledning.

Disktrasor: Köper oftast mina från Granit då dom har så himla fina som är enkla i färgerna. Dom går att köpa på rulle och jag tror en rulle kostar runt 100-lappen. Ren Logik har också släppt några nya som jag ska prova nu framöver och dom går att tvätta i maskinen och använda flera gånger.

Till fönster/speglar: Fönsterputs från SKONA =)

Kommentarer

  1. Stina

    Jag är uppvuxen med disktrasor i linne från Växbo lin och det var bland det första som stod på min inköpslista när jag flyttade hemifrån. Bara att köra i tvättmaskinen på 60 grader ett par gånger i veckan (dock utan sköljmedel annars tappar de uppsugningsförmågan). De är lite styva i början men efter några tvättar blir de perfekta! 🙂

  2. Sara

    Är lite tokig kanske men jag älskar detta inlägg 😍👌🏻❤️ Är själv städtokig och älskar känslan av nystädat, underbar känsla 😎 Vart köper du dina produkter ifrån?

  3. Alice

    Jag har börjat köra med tvöttnötter och ättika när jag tvättar. Och det funkar så bra och bara att slänga i komposten när de är fördiganvända. Vet du förresten att man kan tvätta vanliga disktrasor (wettex eller va de nu heter de klassiska) i maskinen typ as många gånger. När mina börjar kännas äckliga så åker de i tvätten och en tvättad åker fram :).

  4. Ella

    Vet inte om det är samma på den gula yes.. Men på den gröna står det ”farliga långtidseffekter för vattenlevande organismer” helt sjukt att den ens får säljas kan man tycka när den är ämnad att hamna i vattnet! Bara för din info 🙂

  5. Cassandra

    Hur använder man gul såpa, blandas den med vatten eller man häller den outspädd på ytan som ska rengöras? 🙂
    Mvh en städjunky som ääälskar doften av rent

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag lägger det bara på en svamp om jag ex. ska städa toaletten och sköljer sedan av med vatten. Och om man skurar med det kan man bara blanda det med varmt vatten i en hink exempelvis. Man kan nog göra lite som man vill, kram <3

  6. Johanna

    Får jag tipsa om Linoljesåpa, det är väldigt få kemikalier i det och funkar för såå många olika städ. Det finns i många olika dofter hos rekoshoppen.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Googla ”gabriella joss termosmugg” så bör det komma upp! Minns inte på rak arm vad den heter 🙁 men den är från Åhléns, kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish