Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Maten just nu

Fått lite frågor om hur vi äter nu! Vi har som sagt tagit bort allt socker och vitt mjöl. Känns jätteskönt och bra i kroppen redan! Även F är med mig i detta så det är ju kul att göra det tillsammans. Vi båda har varit sjukt sockerberoende och äääntligen bryter vi det en gång för alla. Självklart kommer vi att unna oss någon gång ibland men då vi mår bättre av att äta såhär och som sagt är rätt så beroende så är det skönt att bara göra ett totalt avbrott från allt som är ”onyttigt” en stund. Har också tagit bort all juice, banan, alltså typ a.l.l.t som innehåller socker nästan.

Också fått frågor om barnen äter samma och NEJ såklart inte. Eller ja, äter vi en gryta eller liknande så äter dom samma fast med ex. vanlig pasta istället för kikärtspasta. Dom äter precis som vanligt såklart! Men Jason älskar faktiskt kikärtspasta och råris osv också så det är ju jättekul! =)

Hur känner jag nu då? Ungefär en vecka har gått och jag känner mig mer stabil i humöret (förut gick det mer tydligt upp och ner), piggare i huvudet och piggare i allmänhet, inte lika seg, inte lika trött.. Det har gått mycket enklare än vad jag trodde! Brukar bli så sjukt lättirriterad när jag försökt ta bort socker förut. Men känns kanske lite som att jag tar det mer på allvar den här gången just för att mitt blodsocker faktiskt kanske är problemet till att jag är trött, mer upp och ner i humöret osv.. Så det känns bra att ta tag i det och kul att jag redan känner att jag mår bättre.

Råris och linsgryta med blandade rotsaker som vi har rivit i + krossade tomater, lök, vitlök och örter.

Frukost! Fibergröt med kanel och lite stekt blomkål/broccoli + champinjoner, té, vatten och glutenfritt knäckebröd.

Råris med en gryta på kokosmjölk, kikärtor, tomat, vitlök, lök, koriander, kanel, curry, kardemumma, spiskummin, ingefära… Det blev såå gott!

Kikärtspasta med sojafärssås! Massor med purjolök och spenat i denna. Och så en klick crème fraich!

Och så har vi lyxat till det med lite tacos.. Mmm!! Bästa som finns!

DENNA sallad har vi ätit massor. Så god och enkel.

Linsgryta med belugalinser, röda linser, lite potatis, morot, gul lök, krossade tomater, gurkmeja, curry, spiskummin. F gjorde den! Och så kikärtspasta och sallad till.

Gurkstavar och blomkål med dipp! Detta åt vi på helgen! Och på vardagarna så äter vi äpple/päron med mandelsmör och nötter om vi blir sugna på något gott kvällstid.

Kommentarer

  1. Amy

    Hej fina du! Är bara lite nyfiken på varför ni väljer att aktivt laga och ge ’vanlig’ pasta till barnen när ni gör kikärtspasta till er själva? Pasta är ju inte nyttigt, och inget med vitt mjöl är det så är starkt att ni tagit steget bort från det! Tips att läsa lite om antiinflammatorisk kost, väldigt intressant – inget jag själv följer särskilt väl men något jag har i baktanke. 🙂 Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Barnen får både och! 🙂 självklart äter dom kikärtspasta och råris osv också men vi varierar mer åt dom. Vill att dom ska få äta allt (förutom kött då eftersom vi alla är vegetarianer) nu när dom är små! 🙂 så får dom bestämma själva sen om dom vill ta bort pasta eller liknande. Kram kram!

  2. Emely

    Tips; om du vill/orkar, kolla upp periodisk fasta (ex bara äta mellan 12-18) det är väldigt bra mot högt socker bland annat. Det handlar om att stimulera bukspottskörteln så insulinet kommer i balans. Att kroppen får använda sockerdepåerna istället för att enbart använda energin från maten vi äter under dagen. Min kollega har läkt ut diabetes han har använt insulin till dagligen enbart med kost och periodisk fasta 🌺💚

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack för tips 😀 <3 F pratade faktiskt om detta senast idag! Kommer verkligen att kämpa på med mitt blodsocker på naturlig väg oavsett om jag har diabetes eller inte.. <3 kram

  3. Petra

    Hej! Jag frågar bara lite av ren nyfikenhet, är ni känsliga mot gluten och måste välja bort pga det eller ser ni det som en ”fritt från”- kost? Jag är bara nyfiken då jag förstått att många tror att det är hälsosamt att utesluta gluten trots att man inte har celiaki eller liknande. Har läst och hört mycket om att det snarare är åt andra hållet, alltså man bör inte utesluta det om man inte har hälsoproblem pga det. Som sagt, bara nyfiken på hur ni tänker kring det och om ni vet om att det inte har några hälsoeffekter om man som sagt inte är känslig eller intollernat.
    Kram!
    Kram!

  4. Julia

    Förstår att du blir orolig med blodsockret, kroppen visar ju att något är som det inte ska. Men jag tycker inte du ska uteslut all socker det blir så svårt då! Självklart gör du/ni som ni vill. Jag själv har också ”kommit” igång nu och uteslutit socker i form av fika, godis mm på vardagar. Tänker att jag håller mig så att jag får ta sånt på lördagar istället! Men jag håller mig kvar till frukter, fil osv. Finns ju socker i så mycket 🙂 Men det blir svårt att hålla sig undan fikat på vardagarna.. speciellt när man dricker kaffe och inte ”får” ta något till.

    Lycka till och skriv gärna lite längre framöver hur det går för er! Intressant nu när du tränar också, jag skulle gärna vilja få lite lästips om övningar och bara få läsa vad du gör där!

    Kramar till er alla! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för dina tankar <3 kul att höra hur du gör! 🙂 Vi har gjort såhär för att det känns bäst för oss. Mår bättre i magen i allmänhet av det. Åh, ja! Ska göra ett sådant inlägg! Kram kram <3 och tack snälla fina du! Detsamma!

  5. S

    Du skriver ”äntligen har vi slutat” men det har inte alls verkat som du velat sluta äta socker tidigare. Du har sagt att livet är för kort för att inte unna sig osv osv.. hur tänker du nu kring ”livet är för kort för att inte unna sig att äta det man vill”? Har det istället blivit ”livet är för kort för att äta skräp?”.
    Heja dig, och jag hoppas snart jag också finner energin till att sluta äta allt socker jag stoppar i mig.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Alltså både ja och nej! Har ju inte haft lust att sluta då jag äääälskar allt som är sött typ (haha) och inte har känt av att det påverkar mig negativt alls. Har bara varit svårare att motivera varför jag ska sluta då. Men nu när jag VET att jag har högt blodsocker så känns det självklart att ta bort det. KRAM <3 och lycka till!

      1. Elina

        Ta reda på orsaken istället för att utesluta socker bara för att.
        Kroppen kan ha många orsaker till högt blodsocker.

        Antagligen beror ditt höga blodsocker pga. din onormala stressnivå. Arbeta med din stressnivå istället 🙂 Dock utesluter ju inte det ena det andra, men orsaken till det höga blodsockret är viktigare och då fasteblodsockret är högt så lär det ha att göra med din stressnivå.

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Man kan faktiskt få diabetes på grund av just stress.. Det kan vara en utlösande faktor.. 🙂 jag vill i vilket fall sluta äta socker och dra ner på mjöl då det alltid gör att jag mår bättre och blir piggare! Så nu ska jag nog äntligen lyckas med det 😉 har klarat en vecka nu och fler ska det bli! Jobbar SÅKLART på min stress med. Försöker verkligen komma ner i varv, inte oroa mig, meditera, hitta andningen. Kram kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish