Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Ta hand om sig själv bättre

Känner att jag precis som du behöver ta hand om mig själv bättre efter tre år med två barn, fyllda med kärlek men också med stress. Önskar gärna inlägg om vad du gör för att ta hand om dig, som motivation. Blir så inspirerad utav din blogg, kram.

Som ni vet så mättes mitt blodsocker rätt högt sist nu när jag kollade mina värden hos en läkare. Det gjorde att jag fick en rejäl tankeställare och jag har nu tränat varje dag + tagit bort allt socker, all pasta, allt vitt ris, allt vitt bröd osv. Känns SÅ bra i kroppen. Har ätit såhär i en vecka nu och F är med mig i detta. Blir så mycket enklare då =)

Men ja.. Vi har ju ätit på tok för mycket socker och så är jag ju SÅ stressad hela tiden. Är en sådan person som alltid vill ligga steget före och ska ha koll på preciiiiis allt.. Vill hinna med så mycket mer än vad jag egentligen gör, sätter för hög press på mig själv på ALLA fronter, vill vara överallt och göra allt. Oroar mig för Jolie konstant.. Att hon ska bli värre… Vill hinna med att vara en bra partner, mamma, fru, vän.. Leverera bra material till det jag arbetar med. Ibland blir det bara för mycket.. Det slår mig ofta att jag går runt och stressar HELA dagen. Att jag får dra efter andan flera gånger per dag vissa gånger, att hjärtat hoppar till ibland.. Nej, det är så hemskt.. Det är dags att göra något åt det. Har en sååå lång väg att gå men jag ska hitta rätt till slut.

Det här är saker som får mig att må bra och som jag försöker hålla mig till: 

– Inte äta sötsaker alls. Ta bort vit pasta, vitt ris, vitt bröd. Kollar efter allt dolt socker i mat och har tagit bort det också. Eller ja, har ätit lite dippmix + gräddfil och det var socker i dippmixen men det var så lite så det borde nog gå bra. Men följer detta i det stora hela och märker redan så stor skillnad i kroppen efter cirka en vecka.

– Ingen mobil eller dator på kvällen. Bestämmer alltid en tid då jag ska lägga bort telefonen och datorn (beroende på hur mycket jag har att göra på mobilen/datorn) och ser till att jag verkligen håller det. Skulle önska att jag kunde göra det redan 20.00 men oftast blir det runt 22.00.. Och så har jag en timme på mig att varva ner innan läggdags.

– Sovdags 23.00. Absolut senast 23.30! Inget häng alls efter midnatt om det inte är helg.

– Kliva upp i tid varje morgon! Ställa larm och hålla mig därefter. Gör att man fångar värdefull tid på morgonen, kan äta frukost ifred.. Kanske köra igång en tvätt eller vad det nu kan vara.. Der ger mer tid helt enkelt och minimerar stressen.

– Planera. Vi skriver upp allt i en kalender så att vi kan stämma av varandras tider och planering, få ihop all tid med varandra, barnen, mat och middagar…

– Och på tal om middagar! Förbered maten när tillfälle ges. Ibland har jag ställt mig och lagat middag direkt efter att vi har ätit frukost. Och sedan får det bara stå framme under lock resten av dagen/stå i kylen tills vi ska äta. Så smidigt att bara kunna värma på.

– TRÄNA! Får mig att må såååå bra! Saknar tiden innan barnen när jag och F tränade ihop varje kväll. Men vi kommer nog dit också igen så småningom =) Älskar att röra mig!

– Promenera gör vi också på tal om att röra oss! Försöker få till långa promenader på helgerna och lite kortare på vardagarna. Det får mig att stressa ner och det är sjukt bra för mitt blodsocker med.

– Hitta andningen. Några gånger per dag försöker jag hitta mina andning och mina andetag. Försöker få lite kontroll över dom, stressar ner, fokuserar.. Att bara släppa allt för en stund är också så välbehövligt. Har börjat mer och mer med mindfulnessappen och jag älskar den.

Avsätta tid till det som får mig att må bra och njuta av det. Jag är bra på att ta mig tiden till att duscha  längre, åka till frisören, träffa en vän.. Men däremot så gör jag det rätt ofta med dåligt samvete trots att jag vet att barnen har det bäst med sin pappa. Känner mig typ jobbig och dum som lämnar dom fast jag inte alls är det. Här brukar jag alltid smsa F när det känns jobbigt och han svarar alltid att jag inte ska känna så och att dom har det hur bra som helst. Att jag är värd att bara njuta. Och detta ska jag verkligen bli bättre på. Inget dåligt samvete utan bara lugn över att få koppla bort mammarollen ibland för en stund.

– Inte äta efter 21.00! Såå skönt att slippa vakna med svullen mage vilket jag oftast gör annars.

– Dricka en stor kopp té på kvällen! Älskar Yogi tea och har flera favoriter. Försöker dricka en stor kopp i ugn och ro och bara varva ner.

Infinner mig i kaoset! Jag är en sådan som får panik av kladd, klet, smuts och kaos.. Vill bara städa och skrubba och fixa direkt. Men har börjat träna på att infinna mig i kaoset! Och vet ni!? Det är inte så farligt ändå. Städa bort kan man göra på kvällen innan läggdags. Klart jag plockar lite smått då och då under dagen men ni förstår nog vad jag menar.

– Och sist men inte minst! Vara mer fysiska med varandra! Vissa dagar har det slagit oss att vi inte ens har pussat varandra.. Så vi har avsatt en stund innan läggdags varje kväll nu där vi bara ska ha tid för varandra. Massage, bara hålla om varandra i soffan, sova tillsammans (vi sover vanligtvis på var sin sida om barnen, haha) eller bara andra sådana små saker gör så mycket. Tycker redan nu att vi blivit så mycket mer kärleksfulla med varandra igen. Det är lätt att hamna i en svacka när båda har sjukt mycket att göra + barnen och hemmet och allt kring det på allt.

Vad tror ni? Kommer jag att bli en gladare, piggare och mer harmonisk Gabriella? Har ni fler tips till mig? Dela gärna med er =) Kram!

Kommentarer

  1. Nn

    Jösses vad sent ni är uppe 🤭 Jag har två barn, 3 år och en 6-månaders, både jag och mannen lägger oss absolut senast 22 på helger, och på vardagar 21-21:30. Ändå är vi helt slut!! Dock vaknar barnen vid 06-07 varje dag samt att den lilla vaknar ett par gånger varje natt. Är du inte trött på dagarna när ni lägger er så sent? 😅🤭

  2. Sofia

    Snälla kan du inte tipsa om snygga amningsvänliga kläder? Du är jämt så fin, själv går jag runt som en zombie som den nyblivna mamman jag är och önskar man kunde känna sig lite fräsch iallafall 😅😘

  3. Susan

    Ta ett varmt bad i badkaret, sätt in hårinpackning, ansiktsmask och lyssna på en podd, Så skönt! Glöm ej ett glas med något svalkande :)♡

  4. Emma

    Alltså jättebra punkter men första tanken som slog mig var att det är en ganska lång lista? Känns som det faller tillbaks på att prestera/stressa/ha höga krav? Men mkt kanske går av bara farten – kändes bara mkt när man skulle gå igenom listan! Nu blev jag en sån som skriver negativt 🙁 Men tycker alla punkter är bra! Hejar på dig 👍🏼 Om det känns mkt nån gång tror jag det är bra att veta prioritet mellan punkterna så man vet vilken man verkligen ska satsa på.

  5. Sofie

    Nåt av det bästa jag vet är att samsova med min bebis, macarons sömnen och så är det ju bara myyyys! Vet ju att ni gör samma. Men nåt jag undrar över är hur det funkar att sova med bägge barnen i sängen? Min 4-åring är som en propeller och jag har hittills inte vågat ha honom bredvid 7-månaders lillasyster. Men saknar ju så att sova med honom! Så, hur funkar det för er?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst <3 funkar jättebra för oss. Jason ligger oftast rätt stilla. Oftast sover jag ytterst och F ytterst och så har vi båda barnen i mitten. Dom låter oftast varandra vara och finner bara närhet och trygghet i varandra. MEN det händer också ibland att någon av dom slår till den andra i sömnen eller liknande 😉 men oftast går det bra <3 <3 det är supermysigt! När Jolie var mindre så styrde vi in sängen mot väggen och så sov hon innerst mot väggen och sedan låg jag mellan henne och Jason och F längst ut. Så det är ju också en lösning. Kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish