Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdag

Hej fina!

Idag får vi äntligen vårt larm installerat! Skulle egentligen har blivit av för någon månad sedan men det blev inte det. Men idag så! Dom kommer redan nu på morgonen och det känns SÅ skönt att ha det gjort innan vi reser iväg utomlands. En självklarhet att ha larm när man bor i hus enligt mig.. Någon form av larm iallafall. För oss blev det Sector Alarm då grannarna har samma och dom var och knackade på i området =)

Annars ska F plugga inför sin tenta idag, jag tänkte baka något nyttigt fika och köpa lite mer julkulor.. Och så kanske någon söt julpyjamas till barnen. Har egentligen inte så mycket planer för dagen.

Önskar er en underbar dag. Hoppas allt är bra med er, kram.

Igår åkte vi hem till Tove och barnen och lekte både ute och inne. Och så åt vi pepparkakor. Så mysigt!

Visste ni en sak? Att ibland så älskar jag att äta rester! När vi har mycket mat över från olika dagar och måltider och kan slänga ihop det till massor med goda plockskålar som passar ihop i sina smaker. Här har vi en böngryta med broccoli, röd paprika, blandade bönor, olika kryddor, purjolök, gröna ärtor, kikärtspasta, sallad med ugnsbakad sötpotatis, morot, rostade pinjenötter, pumpakärnor, spenat och kikärtor, cornichons, sojafärs med ört/spiskumminkryddning och en stor klick gräddfil =)

Kommentarer

  1. Cissi

    Vi skaffade oxå Sector Alarm i slutet av denna sommar. Dock blev vi tipsade om Verisure bara någon dag senare och bokade därför in ett möte med dem. Nu har vi Verisure 😉

    Dem hade med sig deras produkter och körde en demovisning. Något Sector inte alls gjorde. Sector knackar dörr och pratar om hur bra dem är, statistik och siffror ur en pärm. Dom var övertalande, ”köp nu så får ni det billigt”. Det var vår upplevelse. Dessutom ville Sector att VI skulle sätta priset. Kändes oseriöst. Självklart sa vi 0kr. Sedan ringde ”chefen” under mötet och sa att han hade ett fantaaastiskt erbjudande till oss. Vi skulle få betala 0kr.. 🙈

    Verisure ringer kunder, istället för att komma oförberett och kanske inte heller acceptera ett nej. De kunde oxå förhandla priser på ett seriöst vis. Det var skäligt, och ingen ”uppgjord teater-scen”.

    Verisure hade en röstenhet, något Sector inte har. Röstenheten är en diskret liten högtalare som sätts i huset. Då larmet går (vid brand, eller om man larmar själv osv) så får man direkt kontakt med någon på Verisures larmcentral. Dem pratar i högtalaren som sitter i huset och vi kan prata tillbaka var än vi befinner oss i huset. Jag blev så imponerad av den funtionen då vi fick testa den. De hör oss från nedervåningen då vi talar med låg ton trots att röstenheten sitter på ovanvåningen. De hör oss även om TVn är på högt ljud eftersom den reducerar bort andra ljud. Det är då larmet går som de kopplas upp.

    Med Verisure fick man oxå en bärbar dosa där man kan prata in ett meddelande eller larma av/på. Perfekt vid överfall, eller om något sker på natten. Då kan man ha den nära sängen. Sector ringer på ens telefon (angett nummer), Verisure pratar direkt i huset och är en trygghet tills polis/ambulans etc kommer. Med Sector skickas först en väktare ut, och innan han kommer så står man bara själv och väntar. Det kändes otryggt för oss, att inte kunna få direkt kontakt.

    Vi avbröt köpet med Sector. Vi hade den möjligheten då vår ångertid ej hade löpt ut och vi hade heller inte hunnit betala (tror det är på 2veckor). Sector kom och plockade ner allt kostnadsfritt. Sedan kom Verisure och satte upp sitt 😉 Det kändes lite dumt mot Sector men i slutänden var det helt rätt för oss. Vi fick så mycket mer (förutom röstenheten även identitetsförsäkring, en app med många möjligheter m.m.) för samma pengar! Sector LÄT bra, och billigt. Vi skulle få det ”gratis”, men i slutänden blev det många tusenlappar. Verisure såg väldigt bra ut då vi själva fick testa och se produkterna, och kostade oss bara någon tusenlapp mer än Sector som ju skulle vara ”gratis”. Verisure la ingen vikt i att prata om siffror och ”hur bra dem är”. Det var dock något vi själva kände ATT dem var/är. Vi fick förtroende för dem.

    Röstenheten var självklar för oss som har barn. OM något händer så får man direkt kontakt med någon i väntan på att hjälpen kommer. Är man hemma själv med sitt barn och tex svimmar eller dylikt så kan barnet larma. Eller tvärtom, ifall något händer barnet (sätter i halsen etc) så får man direkt kontakt med Verisures larmcentral. De kan då lugna och guida barnet/föräldern tills eventuell hjälp kommer. Vad som helst kan hända, att barnen är hemma själva och blir rädda, råkar ut för olyckor m.m. De kan snabbt larma själva och få tex ambulans skickad direkt tack vare röstenheten och att de på verisures larmcentral ju har adressen. Barnen behöver inte själva kunna rabbla adress och dyl. Skulle det börja brinna på natten och man blir instängd i ett rum så kan man säga var man är, då skickar de dit någon direkt till rummet istället för att de ska söka igenom hela huset och kanske inte hitta den instängda personen förens det är för sent. Börjar det brinna då barnen är ensamma hemma så kan de drabbas av chock och ej veta vad dem ska göra. Det kan leda till att de gömmer sig i ren rädsla. Men då kan de via röstenheten lugna och guida barnet till en säker plats.

    Man tror ju aldrig att sånna saker ska hända en själv men en bekant till mig fick deras hus övertänt en natt, så jag är nojig på sånt därnt med bränder. Grannens inbyggda micro tog eld en natt förra vintern, men han lyckades stoppa branden i tid tack vare att han vaknade. Jag har hört om barn som varit ensam hemma då brödrosten tagit eld och då gömt sig i ren rädsla etc.

    Våra barn har inte vaknat av brandvarnare tidigare (då de börjat tjuta vid dåligt batteri). Det är skrämmande att de ej vaknar! Verisures brandalarm tjuter men de PRATAR oxå. Detta för att man lättare vaknar av att någon pratar än då det bara tjuter enformigt.

    Vi har råkat starta vårat larm 2ggr 😂 En gång larmade vi på innan läggdax, sedan öppnade vi dörren utan att tänka. Då gick larmet och de frågade oss direkt i högtalaren ”hallådär, hur står det till där hemma?” 😆🤭 Vi förklarade läget, sedan var det inget mer med det. Skönt att veta att det funkar iaf, och att man SNABBT får kontakt. Det är inte alla gånger man har telefon med sig, med batteri. Man kan inte alltid hålla i telefonen heller. Så röstenheten är 😁👌

    Ville bara nämna vår larm-historia. Har ni inte redan betalat så är mitt tips att boka ett möte med Verisure för att se vad dem har. Man kan ju alltid lyssna och utvärdera iaf. Dom har helt klart ett tryggare larm än Sector iom röstenheten, känner vi. Allt handlar ju inte om vad som händer i huset då man inte är hemma ☺

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åååh tack för så utförlig info 😀 du sålde in dom bra hos mig! Låter ju toppen! Ska helt klart boka ett möte 😉 KRAM <3

  2. Angi

    Måste bara berätta att jag alltid blir så sjukt sugen på att inkludera mer vegetarisk mat när jag ser era goda måltider 😋🍴.
    Tänkte också fråga, ni som brukar dammsuga en hel del (har fått för mig det iaf 😅) – sugna på att testa en Dyson? Varför ja/nej? Känns som att alla pratar om den senaste modellen nu.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish