Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

En eftermiddag på lekland och tips på annat att göra

Nu när det är så kallt ute är det inte alltid lika kul att vara ute. Här är mina bästa tips på saker man kan hitta på med sina små när vintern är här.

– LEKLAND! Vi åkte på lekland i helgen och jag tycker det är såååå bra. Världens bästa grej! Att bara kunna släppa loss barnen och låta dom röja loss är så härligt. Och att få busa och leka fritt med dom utan att vara rädd att något ska gå sönder av att leken blir liiite för galen, haha.

– Pyssla tillsammans. Vi har en stor låda med pärlor, papper, tråd, olika verktyg för att pyssla. Åker den fram så kan man räkna med en mysig familjestund. Att rita och måla tillsammans är också så himla kul.

– Gå på bio! Jason var på bio första gången strax efter att han fyllde två. Han gillar både ”vanlig” bio och knattebio. Bion har blivit lite min och hans grej och snart ska vi gå och se Brandman Sam tillsammans. Vi gör det till ett helt äventyr och tar bussen ner till stan, köper något gott till bion, pratar om alla intryck och saker som vi ser.. Mysdag! Och fint att få kvalitetstid så utan lillasyster. Sist vi såg på knattebio så såg jag dock att många hade med sig även små bebisar så det verkar ju gå bra det med.

– Baka något gott tillsammans! Jag print screenar alltid alla roliga, inspirerande eller goda recept som jag ser å ex. instagram eller kommer över på något annat vis medan jag slösurfar. Finns så mycket roligt man kan göra tillsammans. Vi bakar nästan aldrig med vetemjöl och socker längre utan experimenterar gärna och använder oss av mandelmjöl, kokosmjöl, agavesirap och mer ”nyttiga” ingredienser. Nu inför jul ska vi prova på att göra en nyttigare variant av lussebullar. Det ser jag fram emot. Att laga mat ihop är också kul! Jason och F lagar ofta middag tillsammans och han får hjälpa till med små grejer som att hacka gurka eller hälla i olika ingredienser i pannan.

– Dega! Ta fram allt Play Doh och alla tillbehör! Är det något som är värt att investera i enligt mig så är det alla roliga tillbehör som man kan pyssla på med ihop med sin play doh. Vi har allt från saxar till små hattar och skor (att göra olika gubbar med) till våffeljärn.. Ja, vi har en del! Det är så roligt och man kan sitta i evigheter och pyssla på! Och vill man inte köpa play doh kan man ju göra egen deg/lera! Hur lätt som helst. Googla recept =)

– Poppa popcorn och skär upp frukt! Mys ner er i soffan tillsammans och se någon mysig film. Finns ju så många härliga och barnvänliga julfilmer man kan se på ihop. Jason har börjat uppskatta otecknade filmer allt mer och det är jätteroligt.

– Åk till biblioteket! Vi har ett så bra bibliotek här i Umeå som verkligen är barnanpassat och så mysigt för barnen med myshörna, pussel osv. Kul sätt att träffa andra föräldrar och barn på och man kan läsa på plats eller plocka med sig favoriter hem. Våra barn älskar bibblan och jag tycker det är fint att introducera ett bibliotek i barnens liv från tidig ålder.

– Och ja.. Läs böcker! Åh, vad jag är glad över att Jason har fått ett sådant enormt intresse för böcker. Det kom ju rätt sent för honom och han föredrog att tugga och bita på sina böcker, haha. Vi kan lätt läsa i en timme utan avbrott hemma. Om inte ännu längre. Han tycker om det så himla mycket och säger ”en till bok” efter varje sagas slut.

– Badhus! Snart ska vi ta oss iväg och bada. Tror Jolie hade älskat det. Hon har aldrig varit på badhus! Kul att ladda upp lite och testa bada i stor bassäng med henne innan vår resa i januari.

– Bygg en koja och fika i den! Lägg en stor filt över köksbordet, mys till det med lite kuddar och filtar där under med. Ta fram lite clementiner och äpplen och bjud på fruktfest för alla dockor och gosedjur =)

Lite bilder från våra timmar på leklandet! =)

Kommentarer

  1. Profilbild
    Hanna

    Många bra tips, tack! 😀 Nyfiken på var Jolies byxor är ifrån? Uppskattar när du skriver mer kring barnens kläder och när du köper, inspirerande tycker jag! Tycker om dina ”shopping-inlägg” eller vad man ska kalla dem, haha. Kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish