Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ett sådant där skamligt förslag

Ni vet ju redan vad jag tycker om sponsrade operationer vid det här laget. Igår fick jag en förfrågan gällande ett samarbete som fick det att knyta sig i magen. Blev erbjuden en operation, 60.000:- mot att jag postade detta på min instagram. Tänk att det faktiskt sitter folk och AKTIVT skickar ut dessa förfrågningar till influensers.

Jag kan säga såhär. Alla får operera sig när dom vill så länge det är för att dom själva vill det och för deras egna skull. Jag är inte den som dömer. Jag vill inte operera mig just nu men man ska aldrig säga aldrig. Så ja, jag dömer ingen och det är upp till var och en. Men arbetar man med sociala medier eller har stora kanaler så bär man ändå ett ansvar. Självklart är det ansvaret en definitonsfråga. Man ska ju få leva sitt liv som man vill och göra det man önskar så länge det inte skadar någon annan. Jag tycker inte heller att man är en dålig förebild om man opererar sig – absolut INTE. Men att marknadsföra en operation, dela ut en rabattkod och bjuda in till att andra ska ta steget tycker jag är fel. Otroligt fel.

Jag tycker att det är nog illa när en influenser gör ett samarbete med en klinik som utför plastikkirurgi när influensern i fråga har kontaktat företaget själv.. Men att företag och kliniker aktivt sitter och söker efter folk som dom vill ska operera sig känns så jobbigt. Fy.. Tänk att flera unga tjejer som har stora kanaler mest troligt kommer att hoppa på detta erbjudande då det handlar om mycket pengar..Sedan kanske dom är lite osäkra på sitt utseende, mår dåligt med någon kroppsdel och tänker ”varför inte?”.. Nej fy. Denna hets kring hur man ska se ut och inte.. Alla dessa sponsrade bröstförstoringar och läppar överallt. Jag säger NEJ tack. Nej, nej, nej, nej. Operera dig hur mycket du vill men sluta trigga andra till att göra det, sluta göra reklam för operationer! Och till er företag som sitter och skickar ut sådana här förfrågningar! SKÄMS på er!

Här kan ni läsa om mina tankar kring sponsrade operationer. Det är nämligen inte första gången jag får förslaget… 

Såhär såg en del av mailet ut:  

Mitt svar:

Nej… Det gör ont i mig att 20 unga tjejer ska hoppa på detta förslag och lägga sig under kniven.

Vad tänker ni? Är detta ett problem? Tankar? Känslor? 

Kommentarer

  1. Maja

    Håller helt med dig! Det är dessutom väldigt farligt att operera sig. Helt fruktansvärt att pusha unga tjejer (för dom söker bara tjejer i mejlet) att riskera sina liv för att kliniken ska få reklam, och dessutom att dom inte skulle duga precis som dom är innan! Det jag menar med livsfarligt är att man kan få en fettemboli, som en blodpropp (men då kan man överleva) men dom flesta som får en fettpropp under operation dör direkt utan att kunna räddas. Min sambo jobbar på akuten och har skrämt upp mig lite haha 🙈 han ”förbjuder” mig att göra en onödig operation pga riskerna. Och en skönhetsoperation är ju oftast onödig, tänk att offra hela sitt liv för större bröst?! OBS dömer inte dom som gjort det men företagen men erbjuder unga tjejer detta tar inget ansvar för riskerna och jag vet inte om alla är medvetna om riskerna innan..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst!! 🙁 Så hemskt.. hoppas verkligen att dom som hoppar på detta blir informerade om alla risker osv.. KRAM <3

  2. Jessica

    Nej herregud, hur sjukt är inte detta?! Vad lever vi i för värld? Vad sänder de för signaler till alla unga tjejer? Borde vara förbjudet att marknadsföra operationer känner jag. Nej nej nej känner jag bara! Bra att du lyfter detta!

  3. Sofie

    Sååå himla bra gjort av dig!!! Jag tänker som du, att var och en gör som de vill men att man inte ska uppmuntra unga tjejer att lägga sig under kniven. Jag är rätt mycket äldre än du och märker en klar skillnad i hur folk tänker kring ingrepp. Förut var det folk i min ålder (35 och uppåt) som fixade sig. Nu pratar min kollega som är 25 och hur fin som helst om att spruta in det ena och det andra. Fattar hur gammal jag låter men tycker det är så synd att vi inte bara kan uppskatta skavanker och människors olikheter mer. Jag har hängbröst men en fin näsa. Någon annan har fasta bröst och sned näsa. Kan inte det bara vara ok?!
    Nu svävade jag ut känner jag, men ja. Tycker du är en väldigt bra förebild för unga tjejer med detta inlägg!

  4. Sara

    För att vara så exklusiv och framstående kunde man ju tycka att stavningskontroll vore vettigt.. Vet inte vad en ”klink” kedja är för nåt. Nä.. Bra svarat Gabriella!

  5. Elin

    Jättebra att du svarar företaget också så de kanske får sig en tankeställare! Jag är absolut för att alla ska få göra det de vill med sin kropp men det är just därför som jag också är emot när exempelvis influencers gör reklam för plastikkirurgi. Det måste vara ett beslut som kommer innifrån en själv, inte något som man blir påverkad att göra.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish