Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

+/- denna helg

Inlägget innehåller annonslänkar/adlinks

+ Vi har umgåtts så mycket med Tove och barnen och det är ju sååå mysigt att bara mysa, dricka té, prata, låta barnen leka loss. Vi försöker hitta på små aktiviteter varje dag och har umgåtts i princip varje dag hela veckan + helgen. Det är så fint att ha så nära vänner som man kan spendera så mycket tid med. Vänner är verkligen familj som man kan välja själv. Älskar att barnen står varandra så nära med. Tack livet.

– Vi har jagat efter någon som kan fixa vår tomt på framsidan men alla har typ fullt nu fram till jul och dom som inte har det tar brutala överpriser.. Så vi kommer nog att slå på stort till våren och jämna till allt, fixa gräsmatta, lägga plattor.. Vi som ville göra bort lite redan nu men får skylla oss själva att vi var ute så sent tidsmässigt.

+ Älskar när kyl och frys är fyllda igen! Bästa känslan. Matlistan för veckan kommer upp lite senare idag. Det märks av så tydligt när det är dags att handla hos oss. Sista lunchen/middagen innan handling blir alltid pasta/ris + något halvfabrikat, sås och enkel sallad.

+ F har hunnit plugga massor och även jag har suttit mycket med jobb. Nu är det verkligen ”högsäsong” för oss som arbetar med sociala medier och det är mycket samarbeten som ska ordnas. Det är så himla roligt tycker jag! Men det kräver ju verkligen sin tid också.

– Jag har varit så orolig för det där cellprovet. Har funderat mycket på om jag faktiskt har cellförändringar och vad som kommer hända då osv. På något vis önskar jag att jag inte hade gjort det för att slippa veta, haha. Fy så oansvarigt det låter och det är klart att jag innerst inne INTE känner så men det är en spontan tanke som dyker upp. Någon som har haft cellförändringar? Vad innebar det för er? Vad hände?

+ Vi har börjat ta fram julbelysningen här hemma lite smått. Det är ju sjukt mörkt ute och det gör så mycket med en extra ljuskälla lite här och var. Även massor med ljus har fått komma fram. Beställde också en ljusstake som jag önskat länge och som vi ska använda som adventsljusstake. Denna blev det (klick!). Det är väldigt bra pris på den just nu!

+ Fick en sådan fin överraskning på posten i fredags! Från LYKO! En kalender att öppna en lucka i varje dag. Så fin present, tack snälla!

+ Under fredagskvällen när Jason hade somnat så tog F med Jolie i vagnen och joggade till affären. Han köpte lussebullar, choklad och ett nytt té och så myste vi i soffan när han kom hem. Jolie hade somnat i vagnen på vägen hem. Och under tiden som dom var borta så fick jag lite egentid. Kollade på Unga Mammor och målade tånaglarna,  haha. Välbehövligt.

+ Haha vilken positiv lista det blev. Har haft en rätt härlig helg helt enkelt =) Så himla bra ju. Brukar bli mer – på listan men nu blev det inte så. Känner mig väldigt nöjd med tillvaron just nu trots att det är rätt mycket som händer hela tiden.

Kommentarer

  1. Profilbild
    Jennie

    Ända sedan jag läste Elsa Billgrens inlägg om hennes resa med cellförändringar som ledde till livmodershalscancer är jag så vansinnigt tacksam över att mina cellförändringar upptäcktes i ett tidigt stadie. Tydligen hade hon själv fått falskt positiva svar i flera års tid och inte många har hört talas om det.

  2. Profilbild
    Julia

    Jag hade cellförändringar av grad 3 som dom brände bort under lokalbedövning. Skulle jag behöva göra det igen vill jag bli sövd!
    Men det går relativt fort, blödde några dagar och sen var det över. Det kommer gå bra för dig med!
    Kram

  3. Profilbild
    Jenny

    Jag har haft cellförändringar sedan jag testade mig första gången. Fick tvillingar med kejsarsnitt året innan och sen testade jag och fick bara till svar att vi skulle avvakta eftersom det var lätta förändringar. Födde sedan ett tredje barn vaginalt och gjorde ett nytt test 3 månader efter förlossning och då hade de blivit lite värre så fick göra en konisering under lokalbedövning. Blödde några dagar men annars ingen fara. Nu kommer jag testas igen under denna månad men ser det bra ut så kommer jag ändå få testas varje år istället för var 3:e 🙂
    Känner mig inte alls orolig! Bra att dom har koll på en och upptäcker saker snabbt 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig <3 ja, du har helt rätt i att det är bra att dom upptäcker saker i god tid. Kram och tack för att du lugnar mig.

  4. Profilbild
    Sabina

    Hej! Hade cellförändringar 2011! Fick operera bort under narkos! Men det gick jättebra! Var sjukskriven dagen efter då man inte fick köra bil på 24h Kör bil i tjänsten! Blödde lite lätt efteråt men inte värre än mens! Fick gå på kontroller på sjukhuset (läkare istället för barnmorska) efter 6 mån och sedan varje år i 5 år! Och nu är jag tillbaka på var 3:e som alls andra! Har under tiden fått 2barn utan bekymmer! Jag brukar tänka positivt, är det cancer etc är det inte något kan kan påverka iaf utan göra det bästa när jag vet! Tror inte du behöver oroa dig!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh, jag förstår.. tack för att du delade med dig. Tack för att du peppar mig!! Du har så rätt i det. Kram kram <3

  5. Profilbild
    Rebecka

    Jag har haft den typen av cellförändring som man tar bort via sk konisering. Det är ett väldigt snabbt och enkelt ingrepp där man tar bort en superliten bit av livmodertappen. Enligt min gynekolog är det så lite att man kan göra ingreppet flera gånger utan att det påverkar fertiliteten. Har också själv fått barn efter ingreppet. Utöver det har jag haft lätta cellförändringar fler gånger än jag kan minnas, det brukar gå tillbaka av sig själv och nu berör det mig inte längre. Vad som är viktigt är ju dock att alltid testa sig med de mellanrum som rekommenderas, det är ju på så sätt man kan stoppa förändringar som faktiskt kan vara potentiellt skadliga i tid. Så, jag vet att det är lättare sagt än gjort men, ta det lugnt!

  6. Profilbild
    Jessie

    Du behöver inte oroa dig 🙂 Lätta cellförändringar är SÅ vanligt och kan bero på allt från att man haft sex till mens till någon lätt, ofarlig infektion. De läker allt som oftast ut av sig själv. Jag fick veta för snart ett år sen att jag hade medelsvåra cellförändringar. Dessa opererades bort och jag blödde i tre månader (vilket ju inte var så kul 😂). Fyra månader efter togs ett nytt cellprov som visade lätta cellförändringar. Dock fanns inget hpv-virus, och för att det ska kunna bli svåra förändringar och cancer (inom väldigt många år) så krävs ett aktivt hpv-virus. Så jag kommer kollas igen om ett år för att de ska ha koll på det 🙂 Så var inte orolig, det är inget att oroa sig för 🙂 Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så skönt att höra att det är så pass vanligt ändå <3 tack för peppen och kunskapen. Åh, nej det förstår jag verkligen 🙁 så hemskt. Förstår att det var jättejobbigt. TACK igen för peppen, kram <3

  7. Profilbild
    Mia

    Jag har haft cellförändringar av grad 3 (värsta graden) gjort 2 operationer för att få bort det. Första operationen var under lokalbedövning och då brände dom bort det. Andra operationen var i narkos.. då skulle dom ta bort mer av livmodertappen och skrapa runt om typ. Gick iaf bra och jag har även fått ett till barn efter det. Cellförändringar är ju väldigt väldigt vanligt, oftast försvinner det av sig själv också.

  8. Profilbild
    Natalie

    Är 20 år väntar mitt första barn och gjorde en undersökning för 3 månader sedan och de visade sig att jag har cellförändringar på livmodertappen, de går i släkten så jag misstänkte nästan att jag också skulle ha det 🙁 är jätte orolig och dom sa att jag får en ny kallelse om 1 år för att komma tillbaka … min första tanke va att de hinner sprida sig hur mycke som helst på ett år 😮 vet inte om de påverkars mer när man är gravid heller 😮 jätte läskigt…

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh jag förstår <3 håller tummarna för att allt ser okej ut nästa gång och att det inte är någon fara. KRAM till dig <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Väljer att inte svara på det i respekt till henne <3 tänker att hon inte valt att vara offentlig och vet inte hur mycket hon vil dela, kram och hoppas du förstår 🙂

  9. Profilbild
    Josse

    Jag har cellförändringar och haft haft det sedan jag var gravid med andra barnet. Han är idag 11 månader och förändringarna är kvar.
    Vid nästa återkonttoll kommer dom knipsa av en liten bit av tappen och se om jag har början till livmoderhalscancer eller inte.
    Jag är livrädd men så tacksam för att det upptäcktes i tid.

  10. Profilbild
    Emmy

    Läst bloggen sedan innan Jason, men första gången jag kommenterar. Måste bara dela min erfarenhet angående cellprovet. Jag har haft lätta cellförändringar, och det är väldigt vanligt att man har det. För mig har det bara resulterat i nya cellprov varje år istället för var tredje. Gynekologen har dessutom tagit ett vävnadsprov från livmodertappen. Vilket innebär att han eller hon tar bort en superliten bit av tappen. Det gör lite ont, men går över rätt fort. Jag blev superorolig när jag fick det första brevet hem om att det fanns vissa förändringar, men fick också bra information om vad det faktiskt betyder. Cellförändringar är inte automatiskt lika med cancer, väldigt många förändringar försvinner efter ett år eller två. Hoppas det kan lugna dig 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad kul att du har hängt med så länge 😀 <3 skönt att höra att det inte behöver vara någon fara. Tack för peppen!! Och för kunskapen 🙂 kram <3

  11. Profilbild
    Malin

    Jag har haft ganska svåra (och har nu lätta) cellförändringar. Jag fick beskedet när jag var gravid för cirka 2 år sedan och jag blev livrädd. Grät tills jag hulkade efter att jag fått beskedet av läkaren, som ändå försökte lugna mig med att jag inte skulle tro det värsta, att jag skulle få cancer. Men jag fick göra en undersökning när jag var i kanske vecka 22 och det gjorde ondare än att föda barn. Jag fick sen veta att jag skulle komma tillbaka 4 månader efter förlossningen för att ta bort cellförändringarna. Vilket jag också gjorde och det gick jättebra, jag fick lustgas som bedövning och kände knappt någonting den gången. Sen dess går jag på regelbundna kontroller på Kvinnokliniken 2 gånger om året. Sist gick jag veta att jag har lätta förändringar men att de mest troligt går bort av sig själv. Innan jag gjorde det första cellprovet som visade på de stora förändringarna så hade jag skjutit upp provet i flera är, vilket jag ångrar starkt. Så för mig är det jätteviktigt att kolla och jag är så glad att de tar det på allvar och kallar mig ofta!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår det 🙁 <3 Åh vad skönt att allt gick bra!! Tack för att du delade med dig <3 Förstår att du ångrar det. Är så glad att jag tog tag i det nu en gång för alla, stor kram

  12. Profilbild
    Isabell

    Hej Gabbi! Jag känner mig som en stolt storasyster över att du äntligen gjorde cellprovet, starkt jobbat att övervinna din rädsla!!<3 Jag hade cellförändringar första gången jag gjorde provet och det som är viktigt att komma ihåg är att 1) det är inte cancer, men 2) det kan utvecklas till cancer så man måste hålla koll på det.

    Eftersom du är så ung kommer de inte operera dig om du inte har svåra cellförändringar (det finns lätta, medelsvåra eller svåra), utan de ger det först chans att läka av sig själv (vilket de flesta cellförändringar faktiskt gör). Om du har cellförändringar får du vänta ca 4 månader på ett nytt prov och då kollar de om förändringarna har försvunnit eller inte. De kommer även att ta ett annat test som kallas för kolposkopi vilket är ett vävnadsprov (googla om du är nyfiken). Det svider lite men gör inte ont så länge man inte spänner sig alltför mycket! Första gången jag gjorde det så gjorde det ont för att jag spände mig och var nervös, och andra gången kändes det knappt för att jag var lugn.

    Om du fortsätter ha cellförändringar som är lätta eller medelsvåra så kommer du få gå på mer regelbundna kontroller (annars är det ju var 3:e år) tills du är 25 och om det fortsätter då utreder de om du behöver operation eller inte. De allra flesta cellförändringar läker dock av sig själv, så förhoppningsvis slipper du en framtida operation.

    Lycka till, håller tummarna för dig, kram!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! Haha åååh tack för all omtanke <3 TACK för att du berättade så utförligt och bra och lugnar mig lite. Känner att jag behöver det. Hoppas att jag ska slippa ha det men om jag har det så är det ju jättebra om vi får veta det nu. Kram kram <3 <3

  13. Profilbild
    L

    Om du har förändringar så beror det på stadie. Ofta går det att vänta ut men du kommer få en tid för att ta ytterligare ett prov där de kollar mer noga och tar mer prover. Ingenting farligt, kan svida men gör nog inte jätteont för gemene kvinna. Efter det avgör dem om de ska vänta ytterligare, eller ta bort det. Jag har haft cellförändringar CIN3 (finns tre stadier, jag hade det ”värsta”) och jag fick ta bort det. Eftersom jag är mer smärtkänslig där inne pga missbildning på livmodern samt livrädd så fick jag sövas. Tog bara några minuter. Men det går att göra det i vaket tillstånd.

    När jag fick hem brevet om att jag hade förändringar trodde jag att livet var slut, att jag hade cancer, skulle dö, aldrig skulle kunna få barn. Så är det absolut inte. Cellförändringar ÄR vanligt och det är sällan det hunnit bli cancer.

    Efter man tagit bort dem kan man ha blödningar i ett par veckor och får akta sig för vaginala samlag, och efter 6 mån gör man en ny kontroll för att se så inget kommit tillbaks. Jag har känt mig helt trygg under processen då personalen är extremt kunnig och tillmötesgående på gyn här i Umeå också!

    Se det som ett födelsemärke. Har man ett fult sådant kan man plocka bort det, för annars hade det i framtiden kunnat utvecklas och bli cancer – men det ÄR inte cancer. Oroa dig inte, och SKULLE du ha förändringar: oroa dig inte då heller utan var glad att du är inne i systemet 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig <3 Förstår att du kände så.. Kommer känna likadant om jag får det beskedet. Hoppas jag slipper 🙁 Men är så rädd! Tack för peppen och för att du lugnar mig så mycket. KRAM <3

  14. Profilbild
    Camilla @tiobarnsmamman

    Jag har cellförändringar och gjorde biopsier för snart 3 veckor sen då mitt prov visade avvikelser,jag har de dåliga cellförändringarna som kan bli cancer tyvärr 😔men det hade inte söridit sig inåt utan är bara utanpå som jag fattar det.nu kommer jag få gå på dubbelkoller varje år för att ha kolla på det.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår <3 hoppas det inte blir värre än så! Så bra att man har upptäckt det i god tid. Kram till dig fina du <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish