Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

Onsdag

Hej fina vänner!

Igår var F i skolan hela förmiddagen och när han kom hem så åt vi lunch, stökade undan hemma och gjorde mig och barnen i ordning. Sedan åkte jag och mötte Tove med alla barn och tisdagsfikade. Älskar att dom har ”föräldrafika” på Finas på Avion här i Umeå. Så otroligt mysigt och perfekt för alla föräldralediga att kunna äta där och få rabatt. Verkligen ett supertips om ni bor här och vill hitta på något under mamma/pappadagarna.

Idag har vi inget planerat. Vi får se vad vi hittar på! =)

Önskar er en underbar dag. Stor kram!

Jag och Jason startade morgonen med att måla!

Och så byggde vi lite lego! Det är verkligen grejen här hemma nu och har varit ett tag. Barnen älskar det. Jolie river mest det man bygger men är så intresserad av alla bitar. Det ska smakas på allt, haha.

Till lunch blev det pumpastroganoff. I och med att vi gjorde pannkakor till middag i måndags så blev detta gårdagens lunch. Sååå gott. Recept finns HÄR.

Igår var det en sådan där dag då det aldrig riktigt blev ljust. Var så mörkt och grått heeela dagen..

Vi åkte till vårt köpcenter här i Umeå och kikade in hos finaste barnbutiken i stan. Jason blev fäst vid denna dammsugare som plockade upp alla ”skräp”bitar. Såå rolig grej!!

Vi åt mackor med mozarella och soltorkade tomater/chevré, valnötter, honung och barnen fick pannkakor.

Vi blev kvar betydligt mycket senare än vad vi trodde.. Klockan var runt 19.30 när vi äntligen kom hem.. Hade så svårt att hålla Jolie vaken (kunde inte låta henne somna för då hade hon tagit en kort sovstund och sedan varit vaken halva natten) så hon fick se på Babblarna och smaka på apelsinjuice för första gången. Guuuud så gott hon tyckte att det var. Och det var så kul att hon visste hur man skulle dricka ur sugrör bara sådär. Jolie har verkligen varit så duktig när det kommer till att äta ex. klämmisar. Minns att Jason alltid kladdade ut dom överallt och hade svårt att hålla dom själv och äta ur dom. Han lärde sig kanske när han var 9-10 månader. Det tog rätt lång tid innan han fick in tekniken. Jolie klarade det på första försöket och bara sög i sig hela klämmisen utan att kleta något alls. Hon var typ sex månader då, haha! Så olika det kan vara mellan olika barn =) Och förresten.. Hon var vaken till typ 21.30 när vi kom hem trots att hon inte hade sovit alls sedan 15.00.. Vi läste böcker och lekte i lekrummet, jag, hon och F. Så mysigt att få lite tid med bara henne medan storebror sov.

Kommentarer

  1. Profilbild
    Andrea

    Jag har för mig att tekniken när man suger på ett sugrör liknar hur bebisen suger på bröstet, så därför brukar ammade bebisar vara duktiga på det. Så var det i alla fall när vi försökte få vår son att dricka vatten när han var runt halvåret. Nappflaska eller pipmugg funkade inte, men mest på skoj lät jag honom testa sugröret när jag hade ett vattenglas på restaurang och han drack upp allt 🙂

  2. Profilbild
    Elina

    Måste säga vilken superpappa F är som orkar plugga 100 (?) % och ändå sköta om så mycket bestyr hemma! Läser själv till civilekonom och behöver i princip lägga all min vakna tid på att plugga men jag har ju förstått att det där är så olika från person till person. Har själv inga barn men tycker om att följa er på sociala medier, ni verkar vara ödmjuka och fina människor! Må väl, kram! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh vad kul att du pluggar samma 😀 <3 verkar vara en toppen utbildning! Ja, han är helt fantastisk!! Men samtidigt så är det en självklarhet känner jag. Hade aldrig orkat dra hela lasset själv med barn och hus för att han pluggar, hehe 😉 jag jobbar ju nästan lika många timmar som han är i skolan så vi försöker hjälpas åt och pussla ihop livet för att få det att fungera. Vad du är snäll, underbara du!! TACK!! <3 <3 du anar inte hur glada vi båda blir för så fina ord. Stor kram till dig.

  3. Profilbild
    S

    Haha älskar när din dialekt lyser igenom i texten😍 har aldrig hört talas om ”stöka undan” så lustigt uttryck! Men kan riktigt höra din röst säga det när jag läser , underbart!

  4. Profilbild
    Elin

    Hej Gabriella!
    Tycker Jolie verkar väldigt duktig på att äta mat i bitar istället för mos/pure-konsistens & vill fråga om du inte kan skriva ett blogginlägg om vad ni ger Jolie för mat & hur stora bitarna brukar vara?!
    Har själv en dotter som är i Jolies ålder & jag är kinkig när det kommer till att ge bitar. Vågar typ bara ge det som jag vet mosas sönder automatiskt av saliven för är livrädd att hon ska sätta i halsen!
    Tänker du har bra koll utifrån vad jag sett att Jolie äter plus att det är ditt andra barn så känns som att du har bra koll på mat & bitar som går bra att ge till barn under 1 år 🙂
    Hoppas du vill hjälpa & ge lite tips!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du ) <3 ja, hon är duktig på det men jag är precis som du LIVRÄDD att hon ska sätta i halsen. Vi ger små, små bitar och annars äter hon mest puré och ammar. Vi brukar ge majs, ärtor, små brödbitar, små bitar av äpple och clementin (som vi skalar först), bitar av ägg, pannkaka.. Det är väl det hon äter mest i form av bitar. Är som sagt också jätterädd för att hon ska sätta i halsen så undviker att ge bitar i den mån det går om jag ska vara ärligt, hehe 🙂 KRAM <3

  5. Profilbild
    Jennifer

    Alltså jag bara älskar era tallrikar och grejer ni har när ni äter, kan du inte göra ett inlägg om era kökstillbehör så som glas, muggar, tallrikar och så? 😀

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish