Haha.. Vet inte vad jag ska kalla vår mat från igår men det var väl någon form av wok med ris! Fast ändå en gryta med då det var massor med kokosmjölk i. Så den får heta wokgryta med ris =)
Du behöver:
Ris
Broccoli
Blomkål
Minimajs
Morot
Röd paprika
Gul lök
Tofu
Kokosmjölk
Iallafall! Så gott och enkelt! Jag tog bara lite av alla grönsaker + lök och stekte ihop. Tillsatte tofu som jag också stekte tillsammans med allt på hög värme i olja och när allt fått yta och blivit lite mjukt så hällde jag över kokosmjölk, röd currypasta, saltade lite och hade i lite curry. Lät puttra under lock tills allt var mjukt. Åt med ris och soja + sweet chilisås.
Kommentarer
Hej Gabriella! Vill bara säga att jag uppskattar din blogg och Instagram jätte mycket! Jag har en fundering.. Jag har själv en dotter på 7 månader, och allt prat om miljöpåverkan skrämmer mig varje dag och får mig att tänka extra mycket när vi handlar mat. Jag vill att det ska vara närproducerat och finns det bara en vara jag vill ha men den kommer från Thailand så hoppar jag den. Jag vill att barnen ska få bättre förutsättningar än vad det ser ut att vara nu. Hur tänker ni? Ni handlar ju väldigt mycket frukt och grönt och i princip allt är flyget upp till norra Sverige från andra sidan jordklotet. Är det något ni tänker kring eller handlar ni bara det ni vill äta? Vore så kul att höra hela tankar kring det eftersom det är ett hett ämne, och ni med många följare har stor påverkan på era läsare och att kunna vara förebilder när det kommer till det mesta. Många kramar!
Hej 🙂 men så glad jag blir, tack!! 🙂 <3 förstår! Nej, jag tänker faktiskt inte så mycket på det. Vi handlar en del ekologiskt och köper närproducerat av det som finns (ost, smör, ägg osv oftast) men frukt köper vi utan att tänka var det är ifrån om det inte är säsong.. Ex. köper vi alltid svenska äpplen när det finns, kram! <3
Tofugryta är så himla smaskigt!
Verkligen 🙂 kram kram <3