Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Kärlek är kärlek

Hej! Jag har ganska länge undrat hur du ställer dig till att samkönade par gifter sig, skaffar barn, mm. Jag har fått uppfattningen om att du är väldigt öppen och liberal i ditt mindset men samtidigt känns det som att du värnar mycket om kärnfamiljen, att mannen ska vara den händiga och kvinnan den som tar hand om hemmet och liknande. Skulle bara vara spännande att få läsa om dina tankar kring oss som lever med lite normbrytande familjekonstellationer 🙂

Hej hej!

Åh, detta är så självklart för mig! Kärlek är alltid kärlek! Kärlek har inget kön, ingen ålder, inget namn.. Kärlek är alltid fint. Jag älskar kärlek på alla sätt. Alla har rätten att älska och ingen ska bestämma vem det är okej att älska och inte.

Jag håller dock inte alls med om att jag värnar om kärnfamiljen. I vårt fall är det bara så att jag är extremt ointresserad av teknik och bilar, av att snickra och bygga.. F är så sjukt kreativ och händig. Men det har inget att göra med vem som är man och kvinna. Han är den som syr hemma hos oss också och lagar trasiga kläder.. Han är den som slår in presenter inför varje födelsedag och julafton (för jag tycker det är tråkigt och är dålig på det), han är den som noppar mina ögonbryn och är såå mycket bättre på att förstå logiken i hur man ska sminka sig (jag brukar fråga honom) bara för att han är så konstnärligt lagd och förstår sig på färg och form. Vi hjälps åt med matlagningen och med bortplock.. Städ och tvätt delar vi också väldigt lika. Jag har dock ett enormt intresse av att städa så jag gör det hellre än honom. Jag är den som drar in större delen av familjens inkomst just nu och F har tagit hela föräldraledigheten med Jason i det stora hela. Han har även varit pappaledig länge med Jolie.. I framtiden kanske det ändras och det blir tvärtom.. Vi hjälps åt med allt och har inget mitt eller ditt. Så jag tycker inte alls att vi känns som den klassiska kärnfamiljen även om det kanske ser ut så i första taget. Vi jobbar bara som ett team där vi båda drar vårt strå till stacken och vi försöker kombinera det vi gör med vad vi faktiskt är duktiga på. Så blir det enklast för alla i vardagen. Det är absolut inte så att jag värnar om att kvinnor ska ta hand om hemmet och män bör vara händiga och pyssla på med bilen. Hade det varit ett intresse för mig så hade jag gjort det istället. Kände bara att jag ville förklara detta lite av någon anledning =)

Jag tycker iallafall att all kärlek är fin kärlek. Alla har rätten att älska vem dom vill. Kram <3

Kommentarer

  1. Tess

    Exakt så är vi också, var och en för det den är intresserad av, sen delar vi på det båda tycker är tråkigt. Så den biten funderar vi inte så mycket på. Däremot tycker Jag / Vi att det är viktigt vad vi förmedlar till våra barn. Vi har en flicka och en pojke och vi lägger mycket energi på att ge båda samma förutsättningar och uppmuntrar samma beteende socialt men också att dottern är lika självklar att hjälpa till med stereotypa manliga sysslor och sonen (ännu liten) kommer uppmuntras att göra stereotypa kvinnliga sysslor, båda också vise versa såklart. Jag fick bara så stark vilja att inflika detta då det här är något jag brinner lite för och jobbar mycket med i min roll som lärare.

    Och som du sa Kärlek ÄR Kärlek, oavsett vem man är ❤️

  2. Sabina

    Hej, kan inte du skriva ett inlägg om bra förberedelser inför att bebis föds, det vill säga saker som man bör/är bra att införskaffa (babysitter, bröstpump, etc etc) och gärna ett inlägg med tips på vad man bör tänka på när man köper barnvagn och babyskydd, det är ju en djungel!!! Väntar min första lilla skatt, och är i v 17, är sååå spännande men känner också mig lite stressad inför allt som ska göra, vill vara så förberedd som möjligt (kontrollfreak haha). KRAM!! <3

  3. Therese

    Ni är verkligen den perfekta familjen ❤️❤️❤️❤️ Ni är så fina allihopa! Jag älskar att läsa om er och kommer alltid att ha er i mina tankar om du skulle sluta blogga ❤️ Bästa familjen!!!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish