Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Räkna kalorier?

Det skulle vara så himla intressant att veta hur många kalorier du äter. Vet inte varför jag tycker det haha. Men du verkar äta mycket (i en bra mening) mat men också “mycket” gottigotti. Med “mycket” menar jag att du ofta visar bilder och skriver om det men jag vet ju såklart inte alls HUR mycket du äter av det. Eller hur ofta. Vet ju bara det jag ser och har också stor förståelse för att du inte visar/berättar allt. (Varför skulle du? 😘). Därför skulle det vara intressant haha. Kanske? Å andra sidan kanske det triggar någon med tanke på att du är vad normen kallas för smal? Fast vi vet ju inte hur mycket du rör på dig? Ja, hur som skulle jag tycka att det vore intressant haha. Bianca Ingrosso visar och skriver mycket om mat och äter ju “mycket”, vissa dagar. Andra dagar knappt ingenting. Men hon är också öppen om sin bulimi. Menar inte att antyda att du skulle ha det. Bara att… olika människor ser olika ut, beroende på olika saker. Tycker nog bara att det är så fascinerade med tanke på att det är så tabu och stort och känsligt på samma gång. Vet inte om du förstår vad jag pratar om haha (gör jag ens det själv?). Delade kanske bara med mig av några tankar. Ha en fin helg 😘

Detta ämne är SÅ viktigt. Så kände att jag ville lyfta denna fråga i ett eget inlägg.. Jag kan börja med att skriva att vi äter sjukt mycket här hemma. Folk som inte känner mig så bra och äter med mig blir nog genuint chockade över hur mycket jag kan trycka i mig utan problem. Och ändå blir jag sällan helt mätt. Kan äta stora portioner med typ en timmes mellanrum och önska efterrätt på det med. Sedan har jag haft väldigt bra ämnesomsättning hela mitt liv. Jag äger inte en våg och har typ aldrig gjort men jag ser eller känner aldrig några förändringar på min kropp hur mycket jag än äter. Jag äter i det stora hela väldigt hälsosam mat men tyvärr äter jag sjukt mycket socker och annat onyttigt på det. Jag tycker om allt som har legat i frityrfett eller som smakar sött lite för mycket. Trycker lätt i mig en hel chipspåse (!!) helt själv eller äter en bulle som slutar i fem bullar. Har på något vis inte riktigt någon gräns och F är precis likadan. Vi kan inte riktigt ha godsaker hemma utan att äta dom. Så ja, det ni ser på bild är sanningen. Vi äter och äter och äter. Allt och lite till.. =)

Jag rör på mig mer eller mindre i perioder. Aldrig med anledningen att få en smalare eller snyggare kropp. Alltid med anledningen att bli starkare och känna glädje. För jag blir glad och mår bra att träna. Tyvärr går det rätt mycket upp och ner baserat på hur mycket tid och energi jag har. Just nu ligger mitt främsta fokus på att vara mamma och då hamnar träning på i princip sista plats när det kommer till prioriteringar. Tråkigt kanske men just nu är det så.. Har hellre en mysig kväll i Fs famn framför en film än att släpa mig till gymmet eller träna hemma.

Jag har ALDRIG i mitt liv räknat kalorier. Vet inte ens hur man gör. Tycker genuint att livet är fort kort för att göra det. Tror också att det lätt för något dåligt med sig.. Att man skapar en hets hos sig själv. Att det på något sätt sakta men säkert blir en för stor och viktig del av livet som kanske till och med kan sluta farligt. Jag tycker att ätstörningar är läskiga. Jag tycker att det är hemskt att så många unga, fina tjejer drabbas.. Det är så skrämmande att inte kan känna att man duger som man är. Att man vill bli smalare och låter bli att äta.

Mitt motto genom livet har alltid varit: ÄT OCH VAR GLAD!!! Och det tycker jag att ni alla ska ta efter. För vem kommer att se tillbaka på sitt liv och tänka ”åh vad härligt det var att räkna kalorier varje dag!!”. Jag tror på riktigt att svaret blir INGEN. DU är värd så mycket bättre än så. Mat är gott. Mat är viktigt. Man behöver ju inte trycka i sig lika mycket socker och sådant som jag gör (det är ju inte allt för hälsosamt och jag jobbar på det) men att äta sig mätt och äta mat som man tycker om + tillåta sig själv att njuta av choklad, glass, godis, chips, pizza – vad det nu kan vara ÄR nyttigt för kropp och själ.

Kram. Var rädd om dig <3

När jag var gravid med Jolie i magen. Jag älskar min kropp SÅ mycket. Den har förändrats mycket under graviditeterna men den har givit mig det finaste jag har och det är jag evigt tacksam för.

Kommentarer

  1. Emma

    Skönt att läsa! Jag är precis likadan! Kan äta hur mycket som helst, och så dessert på det. Jag är också mamma till två och ser ut i princip så som jag gjorde innan graviditeterna. Tränar för att vara pigg och glad och stark. Jag har alltid tänkt att jag äter som jag vill och att jag inte ska må dåligt över det. Känner jag att jag kommer ångra att jag ätit en bulle extra så äter jag den inte. Äter jag den ändå får jag stå för det.

  2. Marlene

    Jag tänker precis som dig! Känner att livet är för kort. Å andra sidan är jag smal och har inte förändrats nämnvärt trots 3 fullgångna graviditeter, så det kanske är ”lätt” för mig att tänka så också. Jag vet inte? Jag har alltid vräkt i mig mat, fått höra att jag åt som en fullvuxen man redan i 10 års åldern. Haha. Men jag har ändå alltid varit underviktig. Jag har alltid önskat mig lite fler kilon, jag trivdes inte alls i min pinnsmala kropp i tonåren. Fick ständigt höra hur smal jag var, att jag var så lyckligt lottad osv. De flesta trodde nog att de gav mig komplimanger, men det ingen visste var att jag inget hellre ville gå upp i vikt. Jag tror att det vikigaste är att ta hand om sig själv och leva hälsosamt så kroppen orkar bära en genom livet. Och lära älska sig själv. Alla kan inte vara se likadana ut, och det är inget vi ska sträva efter heller! Svårt ämne tycker jag.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig. Håller helt med! Det viktigaste är att man tar hand om sig själv och sin kropp <3 kram kram <3

  3. Sandra i Norrköping

    Så himla bra inlägg! Klokt och fint skrivet! Du är så himla vacker, både på insidan och utsidan!
    Fortsätt vara den underbara människa du verkar vara!

    Stor Kram!!! <3

  4. Elin

    Jag blev glad av att läsa detta inlägget. Håller med dig i det du skriver om att man ska försöka njuta av livet och unna sig ibland. ☺ Eftersom att du når ut till många unga tjejer känns det bra och tryggt att du förmedlar denna inställningen till kost och träning och livet rent generellt!

    I nuläget är jag gravid i vecka 38 men innan graviditeten vägde jag cirka 50 kg till mina 171 cm. Enligt BMI-skalan var jag ju underviktig men saken är den att jag alltid ätit väldigt ofta och mycket mat, plus en del godis och snacks på det. Har nog helt enkelt också en bra ämnesomsättning i kombination med att jag rör mig relativt mycket i vardagen. Vissa läkare har blivit oroliga över min vikt men inga tester eller undersökningar har visat något avvikande och jag mår bra. ☺

    Hittills i graviditeten har jag dock gått upp över 20 kg och jag väger nu strax över 70-strecket, men även det är lite lustigt med min kropp, för ingen gissar på att jag har gått upp så pass mycket. Det är i princip bara magen och brösten som blivit betydligt större. Så det är också lite lustigt, precis som det här med att jag kan äta hur mycket som helst och vad som helst utan att öka i vikt… Antar helt enkelt att vi alla är olika och våra kroppar fungerar olika. ☺

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så glad jag blir av att läsa det <3 Förstår det! Ja, det är ju SÅ olika för alla och man är ju minst lika vacker oavsett hur kroppen förändras, hur mycket man går upp eller ner.. Önskar bara att alla kunde förstå det <3 man är perfekt som man är. Men ja, det är ju också svårt ibland att acceptera kroppens förändringar kan jag tänka mig.. Var lite samma för mig i början.. Kroppen ändras ju så mycket på kort tid. Men hoppas att du trivs i din gravidkropp iallafall och känner kärlek till dig själv <3 kram finaste du!! ::) <3

  5. L

    Jag är likadan som er att jag kan inte ha sötsaker i hemmet för då äter jag allt. Men sen insåg jag att det blev ett problem. Började känna dåligt samvete och kände mig äcklig av att äta så mycket skräp mat på kort tid. Och Ville inte känna så nån mer så fick hjälp tillslut.

  6. Helena

    Hej! Så här en tid efter din andra förlossning, skulle du kunna skriva ett inlägg om hur kroppen har förändrats sedan innan du blev gravid med Jason? Men bara om du själv vill! Eller så kanske du redan har gjort det och jag har missat inlägget?

  7. Nora

    Det är sant det du skriver, men det är okcså väldigt enkelt att påstå att man ska äta och vara glad och tacksam över sin kropp när man är smal och har en idealkropp. Precis som att folk med massa pengar påstår att pengar inte är viktigt.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      För några år sedan hade jag kanske känt att jag absolut måste vara smal men jag hade inte brytt mig ett skvatt om kilon hit eller dit idag. Finns viktigare saker i livet! Kram!

      1. Sarah

        Vad Nora menade var nog att det är lite svårare För någon med några extra kilon för mycket att tänka som du gör. Du kan tänka så vilket är helt rätt, det hade nog jag också gjort om jag inte burit på mina extra kilon.
        Med det sagt så tucker jag att det du tar upp är helt rätt och att det antagligen är viktigt att tänka så för alla, men kanske inte så lätt om man inte trivs i sin kropp.

  8. Stina

    Jag tycker också att det här är ett viktigt och intressant ämne.
    Jag håller med om att man nog inte skulle tänka tillbaka på en tid då man räknar kalorier på som en rolig tid. Men å andra sidan är vi många som gör det, som äter ”rätt” och tränar 2-3 gånger i veckan och ändå inte ser något riktigt resultat på varken våg eller i spegeln.
    Önskar att jag kunde trycka i mig 5 bullar och det inte skulle synas.
    Om man har den ämnesomsättning som du verkar ha skulle jag också njuta och vara glad. Men med den inställningen skulle jag personligen rulla fram.

    1. Elin

      Håller med dig Stina i det du skriver!
      När jag är gammal kommer jag att se tillbaka och tänka att jag faktiskt är glad att jag räknade kalorier under en period. Jag har vägt 116 kg. Jag mådde dåligt både fysiskt och psykiskt. Att räkna kalorier blev min räddning. Väger idag 79 kg och har aldrig mått bättre. Skulle jag tänka som dig Gabriella, ät vad du vill, när du vill, hur mycket du vill så ja, då är jag tillbaka på 116 kg..

      1. Stina

        Vi har ju alla olika förutsättningar. Det som fungerar för en fungerar inte för en annan.
        Vår lott här är att vi låste tänka på vad vi äter och träna regelbundet, men visst måste man nån gång emellanåt få unna sig något gottz

    2. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig <3 Ja, alla är vi olika och allt funkar inte för alla. Tycker bara att det är så viktigt att man älskar sig själv oavsett vikt och kropp. Alla är perfekta och vackra, kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish