Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågor och svar

Vad gör du med barnens kläder när dom växer ur dom? 

Jag ger bort det mesta till nära och kära. Har otroligt många vänner med barn i samma ålder och det är roligt när man kan ärva vidare till dom. Annars skänker jag mycket till Myrorna och Röda Korset med. Säljer ytterst lite.. Var väldigt längesedan jag sålde nu dessutom.. Tycker det är så tidskrävande, haha.. Sparar dom finaste plaggen som betyder lite extra.

Har ni slingat Jasons hår? 

Haha, denna fråga är så rolig. NEJ, det har vi inte. Han hade rätt solblekt hår och i slutet av sommaren så klippte vi kortare på sidorna och lät det långa i mitten vara kvar. Så är lite olika nyanser nu just för att det på sidorna vuxit ut rätt mörkt medan det i mitten är blekt av sommaren och solen =)

Varför ska ni köpa en surfplatta till en treåring? Är inte det onödigt?

Nej, det tycker jag inte. Vi är typ dom enda i vår vänkrets som INTE har en surfplatta till vårt barn än, haha. Man måste ju absolut inte ha det. Det är upp till varje familj och förälder. Vi har inte haft behov av det såhär långt. Men ja.. Jason är intresserad av olika typer av spel och mycket av det som finns idag när det kommer till appar för barn är ju utvecklande på många sätt. Så vi har gjort bedömningen att det är en bra present åt honom. Han brukar lägga pussel och liknande på min mobil och tycker det är jätteroligt. Tror han kommer bli jätteglad för presenten och det finns massor med pedagogiska och lärorika appar för barn som han ska få prova. Även toppen att han har en egen surfplatta om vi ska resa eller så. Perfekt till att se film.

Har ni berättat om Jolies hjärtfel för Jason? Hur sköter ni den biten? 

Intressant fråga.. Jag har bara berättat att lillasysters hjärta ser lite annorlunda ut och därför måste vi besöka doktorn ibland. Så att doktorn kan lyssna och titta på hjärtat. Så att vi ska veta att lillasyster mår bra. Han har ju hängt med på alla hjärtkontroller och brukar få sitta och äta kex och se film när vi är där. Han är trygg där och vet att det inte är något farligt som händer. Personalen är så trevliga och fina mot honom också och inkluderar honom i allt. Tror att det är viktigt att inte dölja något för honom utan tvärtom låta honom vara med på allt detta från start. Det finns inget att gömma eller försköna. Detta är och kommer att vara en stor del av våra liv och det kommer att påverka honom också genom åren. Så vi får sköta hela situationen så bra vi kan som familj och finnas för varandra.

Sist vi var på hjärtmottagningen så började jag faktiskt storgråta. Då kom han och klättrade upp i mitt knä och myste in sig hos mig. Jag tror inte att det är farligt att visa barn känslor. Ibland är man glad.. Ibland ledsen.. Ibland arg. Jag förklarade att ”mamma är ledsen just nu men mamma blir glad snart igen”. Jag förklarade också att mamma är orolig för lillasyster för att mamma älskar henne så mycket.. Förklarade att hennes hjärta är lite annorlunda och att det är bra att vi är här hos doktorn så att dom kan titta så att hjärtat mår bra. Ja, ni förstår. Vi är ärliga mot honom i tankar och känslor. Om inte vi visar känslor för våra barn – hur ska dom då lära sig att visa känslor? Det är okej att känna. Det är fint att känna.

Kommentarer

  1. Matilda

    Hu, vad fint skrivet och vad sant det är, att man måste visa sina barn riktiga känslor.
    Kämpa på, Jolie verkar vara världens tryggaste lilla tjej<3

  2. Sofie

    Tror absolut att man ska visa alla sorters känslor för sina barn, även ilska. Det måste vara ok att få ha ett helt känsloliv. Tror det är särskilt viktigt att visa pojkar att det är ok att gråta och vara ledsen.
    På tal om surfplatta så köpte vi en lite billigare variant till vår son när han var två år. Med hjälp av den har han lärt sig räkna, alfabetet samt vad alla färger heter på engelska! Sen blir det såklart för mycket ibland, men själva plattan är ett bra verktyg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för tips 😀 låter ju jättebra! Ja, det är ju verkligen bra med en platta om den används på rätt vis. Håller helt med om känslor, kram! <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish