Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Myskväll hemma

Det är inte ofta det händer men vi bestämde oss under förra veckan att vi skulle låta barnen äta innan oss och sedan äta middag på tu man hand när dom hade somnat.

F gjorde ugnsbakad rotselleri och potatis med vita bönor, hasselnötter och jag gjorde svampsås. Superenkelt och så gott. Vi gjorde det mesta förarbetet innan så att vi i princip kunde äta direkt våra små hade somnat. Jolie var med och skalade potatis, haha.

Du behöver:

3/4 rotselleri

Potatis

Hasselnötter

Ett paket stora vita bönor

Champinjoner

Grädde

Salt, peppar, olja, timjan, persilja, soja

Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotsellerin och skär den i två cm stora ”stavar”. Klyfta potatis. Blanda rotselleri och potatis med olja, salt och peppar i en bunke. Lägg över på en ugnsplåt och kör in i ugnen. Skölj av bönorna och när du haft potatisen och rotsellerin inne i ugnen i 20 minuter så kan du hälla över bönorna och lite hasselnötter. Låt vara inne i ugnen i cirka 10-15 minuter till eller tills potatisen är klar. Svampsåsen gjorde vi superenkel. Hackade champinjoner och stekte i olja, hade i lite timjan, grädde, soja. Lät puttra en stund. Servera maten med lite av såsen och klipp över massor med persilja. Såå gott!

Vi hade verkligen en helt underbar kväll med tända ljus och prat om allt mellan himmel och jord. Inte ofta det händer som sagt.. Men det är välbehövligt och gör så mycket för relationen.

Kommentarer

  1. Sofi

    Det här är en SÅ bra idé! Vi måste skärpa oss och göra så vi med nån dag! Bra att ni tar er tid för varandra, speciellt när ni haft det tufft och oroligt ❤️ Kramar!

  2. Carro

    Hej! Jag tycker det är väldigt inspirerande att läsa dina matlistor. Men skulle ni inte äta pasta pesto med stor sallad? Eller matlistan gäller kanske bara till antingen lunchen/kvällsmaten? Brukar ni äta lagad mat både till lunch och kvällsmat?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad kul 😀 detta är bilder från förra veckan! Vi lagar så att det räcker till lunchen dagen efter med. KRAM

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish