Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Lite tips

För dig: Jämför dig aldrig med andra. Det är en lång resa dit men när man väl lyckas så mår man så mycket bättre. Jag har spenderat större delen av mitt liv med att jämföra mig med andra och gud så dåligt jag har mått i perioder. Det är inte värt det. Direkt man slutar så blir man lyckligare. Jämför dig bara med DIG. Sätt mål efter egna förutsättningar och möjligheter. Jobba mot det som får dig att må bra. Beröm dig själv och var rädd om dig själv.

Som mamma: Ta inte åt dig av allt andra säger! Följ ditt hjärta och din magkänsla. Jag lyssnar alltid på allas tankar och åsikter men i slutändan så gör vi det som känns bäst för oss och våra barn. Vi är alla olika och hade jag lyssnat på alla andra så hade jag slutat amma för läääängesedan, aldrig samsovit med barnen… Ja, ni förstår. Folk har så mycket åsikter om precis ALLT inom föräldraskapet och ska man ta åt sig av allt så blir man ju tokig till slut. Alla barn är olika. Alla föräldrar är olika. Allt passar inte alla. Kör din grej och lita på dig själv som förälder. Du kan! Och du känner ditt barn bäst.

Ett extra tips! Sätt inte så hög press på dig själv.. Amma om du vill och kan, ge ersättning om du känner för det.. Orkar du göra egen mat så gör det! Orkar du inte så köp färdig.. Skratta mycket, njut av ditt barn.. Stressa inte över småsaker. Gör det enkelt för dig. Det är okej att ha på Babblarna för att få halvsova en extra stund på morgonen, det är okej att göra fel, det är okej att bryta samman och inte orka ibland. Du behöver inte vara perfekt. Dina barn älskar dig precis som du är och det är bara fint att vara mänsklig.

Små smarta knep när det kommer till inredning: 

– Gröna växter gör att allt ser så mycket trevligare och mer levande ut. Köp enkla och lättskötta växter om du inte har gröna fingrar. Jag har exempelvis inte det men vi kör på garderobsväxter och dom lever och ser såå fina ut!

– Små detaljer gör så stor skillnad. Jag älskar exempelvis att ha en finare tvål eller diskmedelspump framme. Brukar unna mig dyrare tvålar från ex. Body Shop, Rituals etc men när det kommer till diskmedel är jag snålare. Köpte mig ett diskmedel från Lagerhaus som doftade koriander och citron i en fin pump och när det tog slut fyllde jag på med vanligt diskmedel (yes) med doft av citron. När flaskan till slut ger upp och blir för ful eller går sönder så köper jag ett nytt lite dyrare, fyller på med ett billigare när det tar slut.. Ja, ni förstår!

– Satsa på att ha det praktiskt när det kommer till barnrum. Vi har allt som är till för dekoration på hög höjd så att barnen inte kommer åt det. Sedan har vi stora korgar och lådor samt skåp med bra förvaring på golvet så att det är lätt att stöka bort när barnen har lekt en hel dag. Tar bara några minuter att slänga ner allt i korgarna och lådorna igen. Det ska vara praktiskt men det går givetvis att ha det fint för det om man önskar.

– Satsa på en enkel bas och grund. Enkla färger på väggar, golv, större möbler.. Sedan kan man byta ut småsaker som krukor, kuddar, filtar, dekoration uppe på hyllor.. Med små och billiga medel kan man förändra ett helt rum. Så satsa på en enkel grund som du inte tröttnar på och sedan kan du gå loss på detaljer!

Kärlek: 

– Nöj dig aldrig. Känns något inte bra i magen så prata ut om det med din partner. Om det inte går att lösa – lämna! Man ska aldrig må dåligt i en relation.. Man ska alltid mötas och kompromissa, lyssna och försöka fixa tillsammans. Det är inte okej att en part känner sig överkörd och mår dåligt.

– Våga! Jag tror verkligen att man måste våga för att vinna när det kommer till kärlek och känslor. Ingen kan läsa av vad du känner! Man lever bara en gång så varför inte våga ta det där steget? Det värsta man kan få är ett nej. Och vad gör det om 100 år!?

Kommentarer

  1. Angi

    Åh, detta inlägg behövde jag verkligen precis nu! ❤️ Hoppas att allt gått bra med Jolie (tänker på ditt senaste inlägg), lill skruttan ❤️❤️

  2. Anonym

    Härligt att läsa en så fin blogg! En sak som jag undrar över, hur ser du på tatueringar och piercingar när barnen kommer upp i tonåren? Skulle du tillåta det eller är de emot? Skulle vara kul om du skrev ett i lägg om det😄

  3. Emma

    Tack för tips! Jag har följt din blogg sen du väntade Jason, jag väntade min första son samtidigt han föddes en månad efter Jason ungefär och det var så spännande att följa din blogg då och insåg nu att det är hela 3 år jag följt dig 😊 btw så undrar jag är de 34 eller 36 du hade på dom där jeansen? Funderar på beställa dom ser så snygga och sköna ut ha en underbar dag 💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag har 36 men tycker att dom sitter rätt löst nu efter att jag använt dom ett tag 🙂 så hade nog tagit 34 ändå känner jag i efterhand. SÅ skönt är dom!! 🙂 tack för att du följer oss och vad kul att våra bar är lika gamla 😀 <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish