Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Tankar just nu

– Vi har fortfarande en gnällig och missnöjd tjej här hemma. Jag gör mitt yttersta för att hålla henne nöjd och lyckas ändå ganska bra. Men måste konstant anstränga mig till 110% för att lyckas. Så denna mamma är helt slut när vår lilla tjej väl somnar för kvällen. Det positiva är ju dock att hon faktiskt sover på natten nu och inte skriker hysteriskt som hon gjorde när det var som värst. Det känns på ett vis så jobbigt att proverna vi gjorde på akuten i helgen inte visade något.. Hade varit skönt om det faktiskt fanns en anledning till missnöjet. Men vi kämpar på och hoppas det går över helt snart. Det har ju iallafall blivit bättre.

– När vi hade det som värst i helgen så fick vi hem ett bud från några av våra vänner. Att en sådan grej kan göra en helt tårögd!! Kaka och apelsinjuice och en fin lapp. Vi är verkligen omgivna av så underbara människor som alltid vill väl och tänker på oss.

– Jag har redan börjat klura på julklappar. Har ändå en del personer att ordna till och vill inte vara ute i sista sekunden. Detta år har jag dock lovat mig själv att vara lite snällare mot mig själv och inte överprestera.. Någon som är likadan? Man vill på något vis ordna en perfekt klapp för varje person och det är ju såklart på något vis också en omöjlighet =) Det duger gott och väl med något litet och det är tanken som räknas. Vad har ni för julklappstips? Jag kommer att försöka ge bort ett paket till varje familj i år istället för att köpa till var och en tror jag. Typ ordna en korg med lite frukt, någon duschkräm, leksak, något julgodis, någon fin liten ljusstake eller lite doftljus, lite glögg? Slå in med cellofan och man har en så fin och personlig julklapp. Vi får se hur det blir..

– Jason tycker verkligen att det är så roligt med både knatteskutt och dans! Är så glad över att han trivs så bra med det. Man märker också att det är så enormt utvecklande för honom. Alla tummar upp för denna typ av aktiviteter. Kan varmt rekommendera det till alla med barn i samma ålder. Vi ska försöka fixa simskola nu inom det närmsta nu med. Tror det är så viktigt att barn får vattenvana från tidig ålder. Vi gick ju på babysim med honom och det gillade han jättemycket som bebis. 

– F hamnade rätt mycket back med sitt plugg under förra veckan så vi har haft fullt upp rätt sena kvällar för honom. Han är så duktig och jag beundrar hans drivkraft i det han gör. Tror det är mycket enklare att plugga när man inte har barn och inte är lika styrd av en familj på det viset som han faktiskt blir idag. Och han är ju också en pappa som vill lägga all sin vakna tid på barnen.. Som när han byggde altanen i somras, haha.. Han höll ju på där ute under nätterna (?!) bara för att han inte ville missa en sekund med barnen när dom var vakna. Vi älskar honom mest. Han har iallafall fått en ny dator så hoppas att det gav lite pepp och motivation till att orka kämpa på.

– På tal om plugg så är jag ju sååå sugen på att börja plugga på distans till våren. Men tror faktiskt att jag avstår denna gång. Vi får se till hösten istället när Jolie är lite större. Nu är ju Jason dessutom hemma igen och att balansera plugg, jobb, två barn och allt som har med hus och hem att göra hade nog kört in mig i väggen. Att orka med alla relationer i livet på det också + hinna med sig själv då och då tar ju också tid. Nej, vi får skjuta på det till hösten nu till en början så får jag se då.

– Nästa vecka har vi hjärtkontroll. Knyter sig i magen av tanken på att vi ska dit. Har nog aldrig varit så nervös och orolig över ett ultraljud på hennes hjärta som denna gång. Det var ju så längesedan vi var där nu och det är nästan så att jag till och från glömmer bort att vi har ett hjärtebarn. Hon är ju så stark och frisk här och nu. Nej gud.. Jag kommer aldrig att vänja mig. Aldrig någonsin. Men det måste ju göras och jag är tacksam att det upptäcktes i tid istället för att hon skulle bli akut sjuk i tonåren eller liknande istället. Så tack livet. Och tack till läkaren som hörde det där svaga blåsljudet och trodde att det var helt lugnt men ändå valde att skicka remiss till hjärtmottagningen för säkerhets skull. Tack. <3

– Min nya grej har blivit att skippa min mobil under våra amningsstunder. Det har istället blivit min stund till att varva ner och bara stirra upp i taket. Bara vara för en stund och ta några extra djupa andetag. Stanna upp och reflektera över dagen, över Jolies små andetag, över här och nu och allt som är. Okej, nu tog jag faktiskt fram mobilen en kort stund för att ta bilderna ovan men ni förstår nog. Är så dålig på att bara stanna upp så nu har jag bestämt mig för att det får bli mina stunder till det. Så när hon vilar och myser så gör jag också det helhjärtat.

Kommentarer

  1. Nathalie

    Förra året gjorde jag så uppskattade presenter till mormor och morfar, farmor och farfar osv, du vet dom som har allt…

    Jag köpte en lite större trälåda med lock från lagerhause, och i den hade jag flera olika burkar från ikea, 1 med torringredienser till att baka scones i, 1 glasflaska med mjölk i till bakningen, 1 liten burk med smör till bakningen och sedan 2 burkar med hemmagjord marmelad, morotsmarmelad och björnbärsmarmelad.. och sen en bit ost…

    Det var så uppskattat!! Har gjort de i flera år med olika konstellationer, hembakt bröd, ost och kex, hemmagjord glögg osv…

    Hoppas du hittar på något skoj <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så smart att göra så!! 🙂 Och verkligen en personlig gåva som alla vill ha och ”behöver” 🙂 smart!! Kram och tack för tips <3

  2. Amanda

    Usch, stackars lilla Jolie! Det är så fruktansvärt när barnen mår dåligt! ❤️
    Hade precis samma situation som dig häromdagen, bebis har varit sjuk och krasslig några dagar, började kännas lite bättre i en dag och sedan totalt missnöje, skrik, gråt, panik. Man såg verkligen att något gjorde så satans ont! Han drog sig i öronen, slog sig över näsan och slet rundor i munnen. Misstänkte tandsprickning men efter ett helt dygn av en otröstlig bebis som knappt sov så åkte vi in till vårdcentralen.
    Visade sig att han har öroninflammation.. Har ni kollat med Jolie? Öroninflammation syns inte på tester som tex blodprov etc utan man märker det genom tecken som tex, kan inte sova, gråter ofta om bebis ligger ner, drar sig i öronen, pillar i munnen, öm i öronen om man tex trycker ett finger lätt över örat så det blir ”lock” blir bebis ledsen. På vårdcentralen kan dom titta in i örat och se om trumhinnan är röd! Det är jätte vanligt för små att få öroninflammation efter sjukdom!
    Hoppas hon kryar på sig ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh fy 🙁 Låter som om vi gått igenom lite samma sak.. SÅ jobbigt för dom små och för oss som måste se dom lida så 🙁 jaa, det var det jag trodde också.. Misstänkte tandsprickning eller öroninflammation men dom kikade i öronen och allt såg fint ut. KRAM fina <3 krya massor!! <3

  3. Marta

    Lite tips till julklappar :
    förra året köpte saker till ”korgen” från nicolas vahé, tycker dom är snygga och rätt bra pris på dom också. Chai i fin burk, när man blir trött på all glögg..
    Till presenten kan man lägga till en egengjord julgrans dekoration. Köp en sån air dry clay, rulla ut, tryck på nåt om det så önskas och sen änvänd pepparkaksform att trycka ut. Jag har även målat med vattenfärg när det torkat och lagt ett lager med lack på.En rolig projekt med barnen? : -)
    Hoppas du och din familj får en bra avslut på veckan. Kram!

  4. Johanna

    Eftersom många har det mesta, och kan köpa sig det de vill ha, så köper jag gåvobevis. Skänker pengar till tex Unicef. Alltid uppskattat att göra gott för någon annan som har det sämre ❤️

  5. eva

    Angående plugg! prova en 7,5hp kurs med 25% takt, då pluggar du en dag i veckan ungefär o får prova på hur det är 🙂 om det inte passar är det bara att sluta! är så himla kul att plugga!
    tack för en bra blogg 🙂

  6. Malin

    Tack för en inspirerande blogg!
    Jag har själv 3 barn och är 24 år. Förstår vad du menar med att behöva stanna upp lite och ta de där djupa andetagen. Kunna ta tillvara på allt och vara närvarande. Jag kan tipsa om meditationsövningar på RITUALS appen. Bra vägledning och så kan man välja mellan 5-20 min. Jag försöker hitta minst 5 minuter till mig själv varje dag med dessa övningar och det gör mycket!!
    Testa! 🧡
    Ps. Jag tänker också på julklappar och längtar till julen ☺️🤗
    Mvh/ Malin i Karlstad

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack för så fina ord!! <3 förstår dig helt! TACK för tips 🙂 ska prova det! Smart att göra så och fem minuter hittar man ju alltid 🙂 och skönt att jag inte är ensam 😉 kram <3

  7. Sofie

    Jag har haft det precis likadant nu i två dagar med min lilla tjej på 5 månader. Hon är ju dock inget hjärtebarn så jag behöver inte oroa mig för något sådant. Men man blir ju ändå sjukt orolig när ens barn blir helt annorlunda och är märkbart påverkad av något. Hon liksom rycker till ibland av att det gör ont, tror det är tänder på gång men man önskar ju att de bara kunde berätta vad som är fel!!! STORT lycka till på ultraljudet!

  8. Nina

    Kanske är en utvecklingsfas Jolie går igenom 🙂 bebisar brukar bli lite mer krävande då och missnöjda! Och det går ju över som tur är! Hon kanske håller på och lära sig något nytt och då blir det lite jobbigt för dem 🤷🏼‍♀️🙈 kämpa på! Puss och kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej hej! Nej, det är inte det.. eller kanske i kombination med något annat. Märks att hon hade enorm smärta under en period och därför åkte vi in. Även massor med nässelutslag och allt började efter en period med hög feber. Så nej, att det varit en utvecklingsfas enbart är inte möjligt. Kram!!

      1. Anonym

        Hej, tänkte också om de kanske kunde vara tänder? Min bebis är också annars jättenöjd och skriker sällan, men helt plötsligt en natt fick han feber och skrek jättemycket den natten. Åkte in morgonen efter men allt såg bra ut och vi fick konstatera att det var tänderna på gång. Behöver förståss inte vara det för er men bara en tanke.😊❤

  9. Josefine

    Hej!

    Nu vet jag inte exakt ålder på din lilla, men det där låter som ett vanligt utvecklingssprång som min lilla också gick igenom kring 8-mån-ish samt typ alla mina mammavänner vittnar om samma sak ☺️ men skönt att ha checkat av prover osv, då blir man alltid lugnare. Men är säkert ett av de berömda sprången! Tur att de är övergående (iaf till nästa 😅)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det kan man ju tänka men det var verkligen smärta för Jolie 🙁 och hon fick även utslag och lite annat efter febern. Var lite som tredagarsfeber (Jason har ju haft det förut) men ändå inte.. 🙁 Kram kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish