Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon måndag

Hej fina <3

Hoppas att allt är jättebra med er. Vi mår bra och har haft en lugn och skön helg.

I lördags köpte vi TV och tv-bänk till allrummet och igår hade Jason terminsstart på sin knattedans samt sin gympa. Tanken är att jag ska vara med på dansen och F på gympan. Så får vi lite egentid med vår stora kille. Tror det kommer bli toppen och det märks att han uppskattar det. Annars har vi mest pysslat hemma (både målat och med play-doh) och tagit tag i små inredningsprojekt som att fixa lite växter och annat fint. Har storhandlat, planerat veckans matlista, haft myskvällar med F och hunnit med lite träning på yogamattan.

Fick förresten lite frågor om hur det gick med mitt cellprov och jag fegade ur.. Alltså åh… Känner mig så dålig men vågade mig inte dit. Bokade dock om tiden så att jag fick en tid som F kunde följa med mig på. Så jag ska dit om någon vecka och då följer mannen med mig. Känns så tryggt och bra. Jag behöver det.

Kram på er och ha en fantastisk start på veckan!

Vi har varit ute massor i helgen med. Jason har cyklat och Jolie har gungat. Hon älskar det!

När F var på universitetet i fredags så var jag med barnen själv. Det var så himla mysigt och vi fick verkligen kvalitetstid tillsammans. Alla var på så bra humör och Jolie sov en stund till och med. Jag och Jason passade på att bygga ett legohus då.

Denna tjej är verkligen ÖVERALLT nu och allt ska in i munnen. Man får vara snabb!

I fredags blev det tacos till middag! Mmmm!

Och till efterrätt dukade vi upp gotta när barnen somnat. Vi rullade upp på övervåningen sedan.. Varför älskar jag mat så mycket!?

Jasons fredagsgotta blev denna glass. Jag försöker verkligen hålla sockret minimalt för honom och det går jättebra. Han äter ju varken godis eller dricker läsk och har aldrig gjort. Men han gillar choklad och glass och bullar och kakor (samma som jag då, hehe).. Han får smaka när vi äter men vill ändå inte ge i onödan.. Denna innehåller inget raffinerat socker och är helt vegansk och dessutom RAW. Smakar magiskt! Alltså köp! Den är dyr men den är verkligen otroligt god. Blev själv helt chockad och han bara åt och åt och tyckte om den massor. Inte sponsrat allt utan bara genuint tips. Köpte på ICA Kvantum här i Umeå.

Hämtade hem vår måttbeställda toppskiva i marmor och guud så bra det blev. Älskar!

Innan storhandlingen så ekade kylen rätt tom. Så vi stekte sesamnuggets, kokade ris och hade lite gurka och avokado på sidan av. Och sås på crème fraich och sweet chilisås. Jättegott och går så snabbt.

Här ser ni förresten nya soffan! =) Ni ska få se mer sen när allt är på plats. Det bör vara klart i slutet av veckan.

Mat och puré till Jolie – check! Blev plommonpuré med äpplen och så kokade jag ihop zucchini, morot, sötpotatis och potatis med rapsolja och lite kryddor. Hon ammar fortfarande helt fritt så maten blir mer som ett komplement till det. Hon sitter med och äter varje gång vi äter och får smaka av allt hon vill. Äter vi frukost får hon lite gröt, äter vi lunch får hon lite puré, när vi äter mellis får hon frukt eller brödbitar eller en klämmis.. Ja, ni förstår. Och däremellan ammar hon jämt också, haha..

Jason sprang runt i mammas tofflor under lördagsmorgonen, haha!

Och så åt vi bananpannkakor med frukt och kokosflarn.

Kommentarer

  1. Maria

    Hej Gabriella
    Super fina barn och vilken fantastisk mamma du verkar vara,
    undrar vart ifrån lampan i vardagsrummet kommer ifrån på nedre plan super fin:)

  2. Sara

    Cellprov känns inte för 5 öre! De ”snurrar runt” men en tiomila med grej (ser lite ut som en mascaraborste) och sen inget mer. Det för inte ont. Känns snarare mindre än en vanlig gynundersökning. Och du har ju fött barn! Det gör hundra gånger ondare när de ska känna hur öppen man är än att ta cellprov.
    Så oroa dig inte 🙂

    1. Vilma

      Det är väl ändå olika? För mig gjorde det jätteont trots att alla hade sagt att det inte skulle det, så jag fick en smärre chock och blev helt illamående av hur ont det gjorde. Tur det inte tog så lång tid. Tror man ska förbereda på att det visst KAN göra ont.

  3. Elin

    Hej 🙂det är så intressant när du delar med dig av vad Jolie äter för har en dotter i samma ålder och ja ammar henne fortfarande när hon vill men kompletterar med mat, vore roligt och intressant om du ville dela med dig av recept på lite olika barnmat du gör själv, ? vi äter också vegetariskt och gör hennes mat själva men idéerna sinar emellanåt 🙂
    Tack för en inspirerande blogg 🌸blir verkligen ledsen när jag ser folk kommenterar elakt eller kontaktar socialen ni verkar vara en så kärleksfull och trevlig familj med bra värderingar!

  4. Wictoria

    Åh, vad använder ni för färs & krydda när ni kör tacos? Provat med sojafärs och tyckte det inte blev så bra 🙈

    Skickar styrkekramar för det kommande gynbesöket! ❤️ Själv tagit bort cellförändringar (det är viktigt att göra cellprov) men förstår att det är jobbigt efter en så fruktansvärd upplevelse.. Tycker du har en riktigt bra inställning!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Färs från hälsans kök och vanlig tacoskrydda <3 vi köper den ekologiska! 🙂 <3 tack snälla du för peppen! KRAM!! <3

  5. Matilda

    Men vem har skrämt upp dig så om cellprovet?? Herregud du har fött två barn, cellprov går superfort och nej dom knipsar inte av någonting…. gosh!

      1. Sofie

        Sådär tänkte jag också först innan jag läste vad Gabriella varit med om hos gyn. Ibland ska man inte vara så snabb på att döma… Framförallt kan man ta en vända till i huvudet innan man skriver en i mina ögon rätt elak kommentar!
        Helt SJUKT det som hände dig och jag hoppas att du får en mer positiv upplevelse denna gång. Blir både förbannad och kedsenu när jag föreställer mig hur det måste ha varit för dig!

  6. Lisa M

    Min pojkvän följde med mig ända in till rummet på mitt cellprov i våras. Jag vet inte om man vanligtvis tar med sin respektive ända in men brydde mig inte om vad personalen skulle tycka och tyckte också att det kändes tryggt att ha med honom ändå.
    Jag hade lätta cellförändringar (som tydligen är vanligt) så tog ett nytt cellprov förra månaden. Pojkvännen följde med då också men inte in i rummet för jag visste hur det skulle ”gå till” så var inte lika rädd och nervös. Men han väntade i väntrummet på mig.
    Känns tryggt att ha med sig honom och jag är så glad att han har kunnat följa med mig båda gångerna!
    Jag hade också bokat om besöket om jag var du för att slippa gå dit själv med tanke på din upplevelse 🙁
    Skönt att han följer med dig!
    Kramar!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så skönt att ha det stödet <3 <3 förstår att det kändes tryggt !Kommer kännas bra för mig att ha med mannen också..Tror det behövs. KRAM <3

  7. Sigg

    Men har du inte gjort massa gynundeesökningar när du varit gravid? Har det gått bra då?:) är ju barnmorska som tar cellprov vanligtvis:)

  8. Fanny

    Hej:D
    Ser att ni bytt matta i vardagsrummet på nedervåningen, jag blev ju helt förälskad i den! Vart hittar man den nånstans?

    Kram!

  9. Emma

    Kan du inte lägga ut vad du använder för kryddor i barnmaten. Har börjat ge vår lilla kille lite mat men det går trögt. Gröt och all frukt tycker han är toppen. Men mat är sådär.

    Angående cellprovet, vet att du varit nöjd med dina förlossningar och då har det varit barnmorskor med, som jag antar att du känt att dig trygg med. Även cellprovet utförs av barnmorska, försök tänk att de flesta ändå är bra och professionella på sitt jobb. Du hade extrem otur sist med en oprofessionell, men att denna gången blir det bättre. Hoppas det går bra! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jo absolut 😀 kan göra ett mer utförligt inlägg framöver. Tack för att du berättade, hade ingen aning. Hoppas jag får en bra barnmorska <3 kram

  10. Mathilda

    Hejhej. Känns konstigt att skriva detta, men jag är 17 och jag tog cellprov i somras pga olika anledningar. Och det gjorde faktiskt inte så ont. Det kändes som mensvärk i 5 sekunder och sen slutade det och va precis som vanligt igen. Så det kommer gå super. Lycka till!!

  11. Anna

    Alltså stolarna ♥️ Är ni nöjda med dem? Vi är på jakt efter nya men upplever att många pinnstolar blir ”ostadiga” ganska fort. 😅 Tack för en fin blogg. 😊

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish