Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Lugn helg

Hej fina vänner <3

Helgen har varit lugn då Jason varit krasslig. Vi åkte ut till havet en sväng då vi hade så himla fint väder och han bara ville ut och leka. Så skönt med frisk luft och det var dessutom 21 grader och sol. Himla härligt.

Vi har inte gjort allt för mycket i helgen annars. Röstat, storhandlat, planerat lite saker som ska ordnas nu framöver och försökt få ordning på vardagspusslandet inför denna vecka. Jag har lite roligt inplanerat så det ser jag fram emot.

Var ni vakna inatt och valvakade precis som vi förresten? Vad känner ni? Det ska bli spännande att se hur allt utspelar sig nu under kommande dagar och veckor..

Önskar er en jättefin dag! Stor kram!

Älskar verkligen att vara vid havet. Hade sådan huvudvärk innan vi kom fram men direkt vi klev ut ur bilen så släppte det bara. Att bara andas frisk luft och slappna av kan vara en riktig mirakelmedicin.

Igår röstade jag med hjärtat, för kvinnors rättigheter, för människors lika värde men också för företagandet och annat som jag tycker är viktigt.

Haha dör för denna bild! Den blev lite tokig men jag ville så gärna få till en bild från vallokalen 😉 Kolla Jolies och Fs min, haha! Och Jason är så nöjd med sitt kexchoklad som han fick precis innan för att orka köa och vänta på vår tur. 

Mannen gjorde i ordning lite gotta som vi åt mitt i valvakan. Tycker det var väldigt intressant att lyssna på alla partiledare och vad dom hade att säga. Tycker också att det är skrämmande att SD fick så många % av våra röster.. Är så rädd för var världen är på väg. Nu när vi faktiskt har fått in tänket med genus och kvinnors rättigheter går framåt trots att vi fortfarande har en lång väg att gå.. Ska vi bara backa nu? Hade en sådan klump i magen igår kväll och har faktiskt fortfarande det. Tycker såklart att alla ska rösta så som dom själva vill men samtidigt så gör det ont i mig att så många är så pass främlingsfientliga.. Men ja, alla har ju rätt till sin egna röst. Åh, jag är så kluven och blir mest bara lite ledsen.

Kommentarer

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur 😀 haha förstår dig 😉 är likadan många gånger. F är duktigare än mig på att göra i ordning, kram <3

  1. Amanda

    Är inte speciellt nöjd över att socialdemokraterna fick flest röster men tackar gudarna för att det iallafall inte var Sverigedemokraterna som fick först röster! Jag tror tyvärr att många är förblindade av främlingsfientlighet och inte tänker på vad det skulle innebära för kvinnor, genus, Hbtq osv! Dom röstar för att invandringen och integrationen inte riktigt är hållbar men glömmer bort vad dom egentligen håller på med och inte kan tänka att det finns annan att göra! Väldigt trångsynta människor enligt mig.

  2. Annika

    Gick och la mig med en klump i magen och vaknade på samma sätt:/
    Tycker det är djupt tragisk och skrämmande att så många valde att rösta på ett parti som har sina rötter i nazismen. Oavsett vad man säger så är en röst på SD en röst MOT kvinnors rättigheter, alls lika värde och personer som inte är ”svenska”.
    Om man bara är missnöjd med integreringen så finns det som du skriver andra partier att rösta på som också lyfter frågan om invandring på ett mera sunt sätt.
    Den dagen som SD blir största parti så kommer jag och min man att lämna Sverige. Jag tror det är många med mig som tänker så. Det finns så tydliga likheter och paralleller mellan SD och Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet. Man får aldrig glömma att det partiet också till en börja ”bara” var ett missnöjesparti.
    Tycker det är starkt av dig att lyfta detta mycket viktiga ämne i din blogg 🙂 Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så hemskt 🙁 samma här!! Förstår er helt.. 🙁 blir ledsen av att läsa det där 🙁 Stor kram finis och tack själv <3

  3. Milla

    Hej Gabriella:) Jag har nyligen plussat med första barnet, är så lycklig i hela kroppen men samtidigt så har jag en enorm oro för missfall. Har gått tillbaka i ditt arkiv när du plussade med Jolie och har läst att du hade samma rädsla, hur tog du dig igenom det och skulle du tänka annorlunda idag? Stor kram och tack för att jag får följa din blogg varje dag<3 Stor kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Stort grattis!! <3 <3 Åh, jag förstår.. 🙁 klart man är orolig.. Nej, jag skulle nog bli lika orolig idag… Det är ju trots allt ens barn, det finaste man har.. Oroa dig inte, försök iallafall.. Man tjänar ändå ingenting på det och OM något skulle hända så kommer du att bli lika ledsen ändå. NJUT istället finaste, kram <3

  4. Josse

    Det handlar inte om främlingfientlighet utan att folket har tröttnat på en icke-fungerande/existerande migrations -och integrationspolitik.

    Jag sätter ingen som helst värdering i varken ursprung, hudfärg eller sexuell läggning.
    Däremot så anser jag att vi inte har en fungerande politik när det kommer till integration & det har mina vänner som invandrat hit & fått stanna också bevittnat.
    Att systemet felat & att när dom fått asyl & även fått stanna tillsvidare så har dom inte haft någon som helst aning om hur dom ska söka jobb, vilka lagar som gäller osv.
    Det är inte invandrarnas fel att det inte fungerar eller att dom som kommit hit från krig & elände inte vet hur vår kultur set ut, utan Sveriges fel.
    Jag anser att vi borde ha, likt USA, ett inträdesprov. Alla kommet vinna det i längden, både nysvenskar & vi svenskar som lever här idag.

    Nej, jag är inte rasist & kommer aldrig bli det heller.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det finns andra partier man kan rösta på som lyfter samma frågor och har liknande tankar om det är den frågan man tycker är viktig. Kram!

      1. Frida

        Vad är det med migrations- och integrationspolitiken som du vill ska förändras, Josse? Vad är det du är missnöjd med? Och på vilket sätt menar du att SD kommer att driva de förändringarna?

        1. Josse

          Som jag skrev i min kommentar Frida, så fungerar det uppenbarligen inte i dagsläget då våra nyanlända inte får tillräckligt med kunskap i hur våra lagar & regler ser ut i Sverige, det sätts inga krav på att få godkänt i SFI som i att man faktiskt har lärt sig språket, utan godkänt som att man har närvarat på lektionerna.
          (Har en svärmor som arbetar på SFI)

          Jag nämner förövrigt inte SD, så jag vet inte varför du antar att jag har med dom att göra? Jag skrev bara vad jag tror är en följd till att SD fick fler väljare detta år.

          Jag tycker att demokrati är enormt viktigt för ett land & riktigt tråkigt att inte alla inkluderas.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish