Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Sista fikan på ett tag..

Jag och F tänkte köra sockerfritt nu i en månad framöver så får vi se hur det går. Inga godsaker eller liknande alls.. Frukt får vi dock äta. Bara för att bli av med det där sockerberoendet nu. Ny höst, ny start! Känns bra och jag är taggad. Tror det kommer att gå jättebra. Finns ju så mycket nyttigt man kan baka och äta som ändå dödar sötsuget.

Har ni tips mot sötsug så får ni gärna dela med er! Mina bästa tips är: 

– Tugga tuggummi

– Drick vatten

– Borsta tänderna

– Ät något annat (typ ett äpple, en morot, en macka osv)

– Välj bra mat och mellanmål och ät regelbundet.

Sista fikan intogs igår.. Nu klipper vi sockret ett tag. Blir bra för Jason med.. Blivit så mycket glass och annat sött nu i sommar. Någon som känner igen sig? Blir ju typ en glass om dagen känns det som! Är så svårt att neka honom när hans vänner och andra runt omkring får. Även om jag egentligen inte alls tycker att han ska äta så mycket socker som han har gjort. Men ja, nu skärper vi oss lite igen och han får återgå till mer torkad frukt och bär, nötter och färsk frukt. Han älskar ju allt detta också så tror inte han kommer att sakna det andra. Han älskar dock glass också men går ju att göra egna, nyttigare alternativ.

Kommentarer

  1. Johanna

    Jag har idag varit sockerfri i 2 månader. Innan var jag så sockerberoende och började verkligen hata känslan av att vara så beroende av socker, ville inte att mitt humör och belöningsystem skulle vara ihopkopplat med socker.
    Jag började med lchf, för mig funkar det såå bra.
    Men mitt enkla tips är att byta ut fikat mot bär med grädde. Gott och nyttigt med bär. Och enligt forskning så ger grädde liknande belöning i hjärnan utan att påverka blodsockernivåerna i kroppen.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jättebra tips!! Ska prova det 🙂 nej det är inte alls kul att vara så beroende av det 🙁 kul att du lyckats vara utan så länge, kram

  2. Marta

    Finns te att köpa som heter ”socker balans” eller nåt liknande. Hjälpte min kompis som nu varit sockerfri i ett år!
    Lycka till!

  3. Johanna

    Testa nicecream om J skulle vilja ha glass!! Funkar utmärkt som substitut😍 frys in bananer och mixa med tex kakao, så blir det som chokladglass👌 lycka till!!

  4. A

    Vi vispar grädde och blandar med massa mixade bär och fryser in i sådana egna pinnglass-formar. Vår 2åring väljer det framför vanlig glass. Inget socker och massor med vitaminer ☺

  5. Jenny

    Samma här. På måndag kör vi igång. Inez har ätit alldeles för mycket gotte i sommar…Mammorna också för den delen 😅 Jag ska vara hemma föräldraledig med lillasyster och behöver komma i form efter en tuff graviditet.

    Kram

  6. Penny

    Ang. Nötter hörde jag en hemsk historia häromdagen. Vänninans barn satte en jordnöt fel i halsen som började svälla de blev ilfart till sjukhuset.

  7. Fru W

    Faktiskt bättre att ge glass än torkad frukt. Dels fastnar det mindre på tänderna men också procentuellt så är det mindre socker i glass är torkad frukt. Lördagsgodis är ju alltid att rekommendera 👍🏻

  8. Nathalie

    Vi gör egna glassar på vanliga smoothies vi gör själva. Då kan man ta det som blir över efter en frukost till exempel och hälla i formar. Vi har också gjort glass på bravos färdiga smoothies. Då blir det minimalt med jobb och våra barn älskar verkligen det!

  9. Linnea

    Jag har varit extremt sockerberoende och valde därför att sluta helt med vitt socker ett tag. Det va löjligt tufft första dagarna och sedan lägger beroendet sig allt eftersom kändes det som. Min räddning har varit hemmagjord glass på banan, passionsfrukt och lite yoghurt. Har alltid frusna bananer i frysen nu mera. Igår testade jag att strö lite lakritspulver över vilket funkade riktigt bra så det är mitt tips mot sötsuget 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så skönt att du slutade helt och lyckades! Det är mitt mål också just nu. Är ju gott ibland men vill inte känna att jag måste äta det!! 🙂 Tack för tips! Ja, det är så gott att göra så, åt det hos en vän förra veckan! Kram

  10. Lina

    Om man är suger på socker så kan man äta mer frukt och mer protein. Röra på sig mer, jogga. Inte skippa en måltid för då kan man bara ta nåt att äta som innehåller socker stället för att äta en ordentlig måltid. Har läst att socker ska vara mer beroendeframkallande än droger. Så man kommer ju känna sig sugen av socker och bli irriterad m.m när man slutar med sockerintaget. Så det är inte enkelt men det är värt att sluta för ens hälsa.

  11. Maria

    Kan nog vara bra 🙂 utan att låta för kritisk känns det som du skriver att ni äter en hel del socker och det smittar lätt av sig på barn 🙂 lycka till! Mitt bästa tips är också att äta något annat eller borsta tänderna 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, så är det ju 🙂 Vi är dock duktiga på att inte äta framför barnen mer än nödvändigt. Jason har fått en glass här och där under sommaren men inte överdrivet mycket ändå tycker jag! Tycker till och med att en glass om dagen är okej dom varma dagarna, kram

  12. Christin

    Jag är ett ruskigt sockermonster men har insett att varje gång jag känner sockersug så är jag egentligen bara törstig.

    Jag dricker aldrig vatten utan energidryck, läsk eller mjölk men har nu köpt en flaska från Eva Solo med en grej i mitten där man kan lägga smaksättning (frukt, grönt etc) och nu lyckas jag dricka 3 flaskor vatten varje dag och den rymmer ca 8dl.

    Jag dricker fortfarande energidryck, läsk och mjölk men äter inte alls lika mycket godis/kakor/bullar.

    Sä, testa med det. Drick ett stort glas vatten och se ifall sockersuget försvinner. 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish