Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

När man vill förnya och fixa..

När hösten kommer så vill jag alltid slänga ut allt och göra om.. Just i år så är jag faktiskt nöjd med allt vi har (som tur är med tanke på att allt är så nytt, hehe) men är nu sugen på att bara fixa i ordning i alla rum, pyssla på med inredning samt köpa nya kläder och skänka bort plagg som jag nog aldrig kommer att bära. Just nu vill jag: 

– Fixa allrummet. Jag kikar runt på soffa, tvbänk, soffbord, matta, små detaljer, gardiner, tv.. Har så mycket planer men det blir typ aldrig av, haha.. Men snart så. Tror det kommer bli så mysigt med ett litet extra vardagsrum här uppe på övervåningen. Känns lite mer privat än det på nedervåningen och så har vi bättre koll på barnen när dom sover i rummet intill. Just nu kör vi med babyvakt och det funkar ju det med men ändå.

– Garderobslösning i hallen! Nu är det dags att ta tag i den inbygga garderoben i hallen. Tror att den ska vara vit med silvriga knoppar och så två dörrar högst upp med. Ska visa er när vi har ritat upp den.

– Min garderob… Ska ta tag i den nu ikväll och bara rensa och rensa.. Slänga det som är riktigt slitet och skänka bort resten. Sedan ska jag se över vad jag saknar och införskaffa det. Är ute efter fina basplagg fast med det lilla extra. Fina detaljer så som knappar, någon liten volang, något enfärgat mönster.. Vill hitta ett par nya favoritbyxor med. Ett par som är sköna och snygga samtidigt och gärna med hög midja. Har ni tips? =)

– Jag är taggad på att komma igång med matlista. Nästa måndag kör jag igång! Vill laga ”höstig mat”.. Massor med soppor och grytor. Testa lite nytt som vi inte ätit förr. Har bland annat lagt ögonen på hirs som jag av någon anledning aldrig ätit men SÅ gärna vill prova.

– Jasons garderob ska jag gå igenom. Han har vuxit ur så mycket. Se över om något behövs fyllas på och speciellt nu inför förskolestart. Skulle det vara intressant om jag delade med mig av kläder och checklista? Saker han ska ha till förskolan?

– Ska också märka alla Jasons kläder som han ska ha till förskolan och sätta på namnlappar.

– Jag skulle vilja fixa förvaringsutrymme på vinden. Vi trodde att det fanns färdiga reglar men det gjorde de inte. Så vi ska nog ordna det i höst och sedan lägga någon form av golv där uppe så att man kan ställa upp julpynt och annat som man inte behöver ha i närheten året om så småningom.

– I sovrummet vill jag göra det mysigt. Just nu har vi bara en säng där inne typ. Vill få in lite gröna växter, lite ljus, köpa en avlastningsbänk, nya kuddar och sängkläder.. Har en bild i huvudet av hur jag vill ha det men får se om jag lyckas få till det.

– Vill göra det mysigt i Jolies vagn. Nu börjar det bli mer och mer dags att ta fram åkpåsen här i Umeå. Våra yllefiltar har redan åkt fram och används flitigt. Ska skura ur vagnen ordentligt nu snart och bädda i ordning för kallare dagar. Skulle också vilja ha en ståbräda till Jason samt en mobilhållare och en mugghållare. Hade underlättat min vardag enormt, hehe. Har velat ha just mugghållare och mobilhållare sedan Jason var liten men aldrig tagit tag i det. Men nu ska jag göra det tänkte jag.

– Är det värt att fixa ett kontor/gästrum eller kommer jag att bli gravid igen snart? Då blir det ju ett bebis/barnrum.. Hmm.. Ska klura på det ett tag så får vi se. Det är ju inte prioriterat men vi har en dator och lite annat som skulle gå att få till en bra plugg/arbetsplats för mig och F.

Kommentarer

  1. Oliveja - mamma till Nea

    Om du inte redan har bestämt dig för mobil/mugghållare så kan jag tipsa om skiphops organizer! Där får det plats med mugg, mobil, en plånbok som går att knäppa av och plats för annat småpryttel – typ napp, leksak, nycklar eller vad man nu har med sig🙈 Lifesaver för oss här hemma!

  2. Martina

    Jag skulle gärna läsa ett inlägg om förskolekläder. Gärna lite hur du tänker om utekläder ( skalkläder, galon, overall, tvådelat, underställ m.m. ) är ju en hel djungel av märken och material.
    Tack för en härlig blogg !!

  3. Cissi

    Vilken rolig lista (älskar listor haha) med vad ni har för projekt. Roligt om man fick se när du bockar av den och få se hur allt blev? Ni har det sååå fint hemma. Undrar lite över er pergola ni byggde. Vad har ni för tyg över? Material? Tänker hur det blir när det regnar ute?

    Kramar!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh vad kul 😀 såklart visar jag det! Vi köpte billigt från IKEA bara. Det regnar igenom pyttelite men det gör oss inget 😀 kram <3

  4. Greta

    Tänk på att fråga någon kunnig hur ni ska bygga på vinden. Ibland kan det förstöra luftflöde och orsaka onödig fukt om man bygger in något som inte var tänkt på från början, vill också säga att ni har ordnat så fint i huset och att du är en så fin mamma 😘

  5. Madde

    Hej ! Läste att ni använder babyvakt. Jag måste bara få veta vilken ? Och om det är kamera i den också, i så fall, är du nöjd ? Har beställt 3 olika och har fått skicka tillbaka alka hittills.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kan visa den framöver 🙂 gillar inte den vi har så mycket då man måste koppla den till mobilen och man inte ser barnet då den låser sig hela tiden.. Så är ute efter en ny jag med, kram

    2. Tina

      Vi använder padwico som babyvakt. Den har ingen kamera men i övrigt är den super.
      Den har bra batteritid, liten och smidigt lampa man kan slå på på vakten som barnet har,, bra räckvidd, mm. Tips 😊

  6. Sanna

    Hej Gabriella och tack för världens bästa blogg! Den enda jag läser 😍
    Som jag förstått det så sover Jolie med dig i sängen och Fjodor sover med Jason i hans rum. Min fråga är om du inte är rädd att Jolie ska krypa utanför sängkanten? Eller vaknar du så fort hon rör sig? Min son på 10 månader har sedan ett tag tillbaka börjat vakna på natten och då tar jag upp honom till vår säng och ammar honom tills vi båda somnar. Min sambo har vart hemma i två månader så då har ju vi legat som skydd för att han ska ramla ur, men nu börjar han jobba imorgon och är så nervös över att min son ska krypa till den tomma sidan och ramla ner 😭 kan ju inte garanterat veta att jag hinner vakna.. Har du några tips? ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du <3 TACK för så fina ord!! <3 Nej, jag är inte alls rädd att hon ska ramla ut.. Vaknar direkt hon rör sig faktiskt 🙂 Känner att jag ändå har rätt bra koll då jag gjort likadant med Jason innan också.. <3 Tror det beror på lite hur man är och hur man sover. Försök att gå på magkänslan och göra det som känns bäst för er. Eller styr in sängen mot väggen för ett tag så kan han sova innerst. KRAM <3

  7. Karin

    Älskar att läsa dina inlägg om vad du vill/planerar att göra! De är såå inspirerande! Går själv med liknande tankar speciellt nu när hösten närmar sig men även annars med. Du ger så mycket pepp när du skriver om allt du vill göra. Dela gärna med dig av goda höstgrytor, bilder på vagnen redo för höst/vinter, din ”basgarderob” mm. Du inspirerar verkligen! Kram från en fd Umeå-tjej som sprang på dig på Avion för någon vecka sedan men var för blyg för att säga hej 😳

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh vad roligt att du gillar det 😀 <3 Såklart jag delar det!! Så kul att få dela med sig av allt detta och kul att det uppskattas 🙂 Men åååh, du borde ha kommit fram!! Nästa gång får du göra det <3 kram!

  8. angelique

    Angelica, vart vill du skänka kläderna? Jag är i stort behov av kläder och har ett ganska trassligt liv just nu pga att ha blivit lämnad o bedragen o lurad på pengar. Jag lever för barnen (mina döttrar är allt) och varje krona går till dem men det hade varit så underbart att få skämma bort mig själv också lite. Du har så himla fin o neutral stil, precis som jag tycker om 🌹 maila mig ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Brukar ge till mina vänner som jag vet behöver kläder och kanske inte kan unna sig själva <3 det blir smidigast så med frakt osv. Men kan ha dig i åtanke <3 kram!

  9. Ebba

    Jag skulle fixa ett kontor/gästrum 🙂 Blir du gravid snart igen är det ju ändå ett tag till rummet egentligen skulle användas till just ett ”eget” barnrum, och då kan man ju ändå ha kvar typ datorn där inne tills barnet är stort nog att använda rummet flitigt själv. Säkert jätteskönt för F att ha ett tydligare ställe att plugga på också, och inte behöva sprida ut sig vid matbordet och sånt. Så mysiga bilder i inlägget, ni verkar som en så kärleksfull familj 🙂 Kram

  10. A

    Jag tycker ni ska köpa Isbjörns skalkläder. Min nu nioåring har haft dessa sen han var 1,5 år. Aldrig ägt ”galonisar”. Dessa skalkläder kostar lite mer men är galet bra. Andas, är smidiga och har en fantastisk kvalitet. Bara ett tips från mig😊 Just ja, dom är stora i storleken!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, just nu finns inte behovet :)Men kanske blir sådana framöver för Jolies skull. Jason kan gå i trappen utan problem, kram

  11. Timmie

    Du får jätte gärna göra en lista på kläder och checklista – inte för att mina små ska börja på förskola, men jag älskar listor, plus att du ger sån grym inspiration och det kan vara något på din lista som man själv inte tänkt på 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish