Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Varför gör dom hembesök?

La upp på min insta story att vi skulle få besök av Jasons förskolepedagoger och fick enormt mycket frågor om varför.. Om det är för att jag är offentlig eller vad det beror på.. =) Dom kommer och hälsar på för att dom vill se och lära känna barnen i deras egna hem och i en miljö som barnet är tryggt och bekvämt i. Väldigt fin tanke tycker jag. Och alltså vilka fina pedagoger som jobbar på hans förskola! Har varit så orolig och stressad över hans förskolestart.. Så mycket tankar och känslor (läs mer här). Nu känns det dock sååå lugnt och tryggt. Känner mig redo på ett helt nytt vis efter att jag fick möta dom och dom var här på besök. Så glad och tacksam! Kommer att bli så roligt och jag är övertygad om att han kommer att älska att vara på förskolan. Vi kommer nog att köra tre dagar i veckan och tanken är väl att han ska gå mellan cirka 8.00-15.00 dom dagarna då det är mest ”verksamhet” och dom hittar på olika aktiviteter och liknande. Tanken är ju att han ska få ett utbyte av att vara där och få lite av det som jag själv inte kan ge honom hemma. Leka med andra barn, känna gemenskap med andra barn, göra aktiviteter som vi kanske inte gör hemma.. Tror det kommer bli perfekt.

Får också frågor om när lilla Jolie ska börja på förskolan och det är låååångt bort. Tänker mig väl ungefär samma med henne som med Jason. När hon är cirka tre år =) Men vi får se hur hon mår och hur allt ser ut med hennes hjärta. Vi anpassar oss helt efter hennes mående såklart och tar det som det kommer.

Kommentarer

  1. Marie

    Mina barn går hos dagmamma och det är de bästa beslutet vi tagit! Blir som ett andra hem! Alltid samma person som tar hand om och hemlagad mat varje dag osv! En sån trygghet! Hon känner mina barn lika bra som jag nästan 😍
    Ha en fin dag

  2. Malin

    Med vårt första besök gjorde en pedagog ett hembesök.Vi tyckte att det var otroligt bra att denna pedagog fick träffa vår dotter i hennes hemmamiljö först.
    Tyvärr med andra dottern så var det inte så,den tid och möjlighet finns inte längre i vår kommun.

  3. T

    Vår dotter började när hon var 2,5 och det kändes lagom. Tycker det är så synd att normen är att barn SKA/BEHÖVER förskola redan när de är 1 år.. Det är bara föräldrarnas behov det handlar om. Jag har hela tiden känt att jag måste försvara vårt beslut att ha henne hemma lite längre. Och att vara hemma betyder ju inte hemma inom huset väggar. Vi hittade på massor av saker! Nu anländer snart lillasyster och då ska hon fortsätta gå 15 timmar i veckan. Men på hennes vilkor, vill hon inte så får hon vara hemma. Lillasyster ska vara hemma minst 2 år hon också. Tycker ni har gjort det hur bra som helst med upplägget för Jason ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Sjukt att man ska behöva försvara det. <3 det är ju upp till varje förälder och ett barn skulle ALDRIG må dåligt av att få vara hemma med sin mamma eller pappa… Håller med om att det är tråkigt att normen ser ut så att man är konstig om man väljer att skola in senare om möjligheten att vara hemma finns.. KRAM <3 all kärlek!! Låter ju jättebra!

      1. Marie

        Det handlar nog inte alltid om föräldrarnas behov av att vara ifrån sina barn utan mer av ekonomiska skäl! Att man efter 1 års ålder får lämna barnet på förskola och börja jobba!!

      2. Johanna

        Normen är absolut inte att barn ska/behöver börja förskolan när de är 1 år! De föräldrar som behöver låta deras barn börja så tidigt har oftast inget annat val. Som förskollärare har jag aldrigt lagt någon värdering i detta hur små/stora barnen är när de börjar. Istället blir min uppgift att möta barnet på dess nivå utefter dess förutsättningar för att det ska må bra och utvecklas i deras takt. Glada barn = glada föräldrar. De flesta barn är mellan 1,5 – 2 år när de börjar på förskola.

  4. Ellinor

    Vi har bara att man får ha sina större barn mellan 09.00-14.00 tisdag-torsdag. Fler timmar får man inte ha om man är hemma mammaledig med annat barn i vår kommun😕

  5. Hanna

    Ja så har vi med i vår kommun! Iallafall från vår förskola👍🏼 Och det tyckte jag var jätte bra när de kom och hälsade på dottern, att hon fick vara i sin trygga miljö när hon träffade pedagogen för första gången. Annars när de börjar är ju ALLT nytt! Nu har de ju träffat pedagogen en gång innan iaf. Hoppas allt går bra för er lilla pojk på fsk! Gick super bra för vår dotter, och hon älskar det!

  6. Tina

    Jag bor också i Umeå, har aldrig hört att förskolorna har hembesök (på förskolor där vi och våra vänner har barnen…långt ifrån alla förskolor med andra ord) tycker det låter som en väldigt bra idé! tänker att det blir lugnare för både barn föräldrar och pedagog om man hinner pratas vid hemmai lugn och ro.
    Alla förskolor borde anamma detta tycker jag.
    Tack för en bra blogg

  7. Caroline

    Han kommer säkert få jättekul!
    Min äldsta på 3.5 år har gått ca tre dagar i veckan typ 9-14 hos sin dagmamma även fast jag varit hemma med lillebror. Dom får ut så mycket av dom få timmarna dom är där som man inte kan ge dom hemma 😊

  8. Johanna

    I vår kommun kommer också en pedagog från förskolan hem, innan barnet kommer och hälsar på förskolan. Som du skriver, för att påbörja en relation i en miljö när barnet är tryggt. Så himla bra tänkt och det ger så mkt! ♥️

      1. Veronika Färestål

        WOW! Vart bor ni? Har jag aldrig hört talas om. Är det ngt man kan önska eller erbjuder dom det själva? 😃

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish