Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Era fördomar om mig

Inspirerades av många andra som ber sina följare och läsare att dela med sig av sina fördomar om dom.. Så jag bad er skriva vad ni hade för fördomar om mig på instagram så att jag kan besvara er. Många av fördomarna var återkommande och flera skrev precis samma sak. Här kommer iallafall era fördomar och mina svar. Kommer en del två framöver också om jag får in fler kommentarer. Hoppas ni tycker detta blev ett kul inlägg. Det tycker jag iallafall, haha! =) KRAM!

”Du är fåfäng” 

Om man definierar ordet fåfäng som självupptagen så är jag nog det till en viss grad. Jag tycker om att sminka mig, fixa håret, gå på salong och bli ompysslad.. Tycker det är lite vardagslyx och känner mig alltid full av energi efter ett besök hos frisören eller efter ett långt bad med ansiktsmask.. Det får mig att må bra. Sedan går det nästan alltid i sista hand. Barnen och allt annat kommer alltid först. Sedan om jag har tid över så unnar jag mig det där lilla extra. Ni ska veta att jag har skitigt hår i 4/5 fall för att jag helt enkelt prioriterar en stund i soffan när barnen sover framför att duscha och fixa håret. Sedan håller sig mitt hår ofta fint fram tills nästa dusch vilken är en lyx. Så jag lägger inte alls speciellt mycket tid på det mer än precis efter att jag har duschat då jag fönar och lockar det. Sminket för mig tar på riktigt fyra minuter varje morgon. Ofta sminkar jag mig i bilen när vi är på väg någonstans. Så det är inget som jag lägger tid på heller. Mina besök på salong ser jag fram emot vaaarje månad då det verkligen är lyxtid för mig där jag får egentid och avkoppling. Men ja, jag bryr mig om hur jag ser ut och vill känna mig fin och fräsch. Mår bra av att få fixa mig lite och av att köpa lite nya kläder ibland.. Men lägger jag mycket tid på det varje dag? Nej.

”Du har inte så många vänner”

Alltså jag har kanske 5-6 tjejkompisar som står mig nära. Som jag träffar mer eller mindre under året. Sedan har jag en enorm ytlig krets. Känner mycket folk här och där. Folk som jag stöter på och babblar lite med men inte mer än så. Har aktivt valt vilka jag umgås med. Jag umgås hellre mycket med få vänner som jag kan lita på än ses lite då och då med massor av olika människor. Dom vännerna jag har betyder enormt mycket för mig och står mig väldigt nära allihop. Jag har hellre få nära vänner än många ytliga.

”Du har kontrollbehov”

Ja, det har jag verkligen. Det är både bra och dåligt. Påverkar mig mycket negativt i många fall men gör också vårt liv mycket enklare i många situationer då jag planerar och har koll på läget… alltid.

”Du tror att du själv är perfekt” 

Nej, inte alls. Tvärtom. Jag otrivs ofta med mig själv. Känner mig dålig, ful.. Kass.. Hatar mina snea hörntänder och min hy som är dålig i perioder. Känner mig ofta som en dålig vän, dålig mamma, dålig partner.. Känner att jag borde ha gjort liiite mer trots att jag alltid ger mitt allt. Jobbar aktivt med min självkänsla varje dag för att må bättre i mig själv. Försöker acceptera mig själv och älska mig själv. Min F har hjälpt mig så sjukt mycket när det kommer till självkärlek. Han tycker att jag är helt perfekt och det får jag upptryckt i ansiktet 10 gånger om dagen minst. Ibland kan jag nästan bli irriterad för att jag tycker att han talar osanning bara för att jag själv inte känner att jag är så bra som han säger. Att jag inte är så fin som han säger. Men hans ord stärker mig och lyfter mig. Han har hjälpt mig så mycket under dessa åtta år ihop att tro på mig själv och börja försöka älska varenda millimeter av mig själv och aldrig ändra något på mig. Är evigt tacksam för att han alltid pushar mig i att jag är bäst och perfekt precis som jag är. För det är vi alla. Och det vi gör räcker gott och väl.

”Du gillar inte att visa ditt ansikte på bild, fast du är otroligt fin”

Men alltså tack! Det stämmer jättebra. Hatar att stå framför kameran. Hatar att se in i kameran med. Känns stelt och bara konstigt. Vet inte hur jag ska bete mig typ, haha.. Är egentligen rätt komiskt att jag lyckats inom sociala medier med tanke på att jag avskyr att hamna på kort. Jag är inte heller den som tycker att jag är fin trots att jag tränar varje dag på att tycka om mig själv. Ja, ni kanske läste lite mer om det under föregående svaret.

”Du är en hönsig mamma”

Ja, ja, ja.. Det stämmer. Ibland tycker F nästan att jag skyddar barnen från att leva. ”Dom måste ju få leva lite också!” säger han alltid när jag tycker att hans lekar med barnen är för vilda, haha! Men ja, jag skulle helst trycka in barnen i magen igen om det var möjligt. Vill skydda dom från allt det onda i världen, får ont i hela kroppen när dom är sjuka och älskar dom mer än allt i livet. Ser alltid till att dom har rena kläder, aldrig är hungriga, torkar bort varenda litet kladd med våtservett. Ligger alltid steget före för att dom inte ska gnälla eller vara ledsna (Iallafall så länge dom är bebisar.. Jason gnäller och är arg en del idag då vi sätter gränser och han inte får allt på sitt vis osv).

”Du vågar inte säga till dina barn och sätter inga gränser för Jason”

Haha, tvärtom.. Hur hönsig jag än är så kan jag höja rösten och sätta ner foten ordentligt.  Inte mot Jolie som är så liten (såklart) men mot Jason. Kan ryta till på skarpen om det behövs vilket det gör ibland.. Tycker att det är viktigt att barn lär sig om rätt och fel. Hur man behandlar andra och hur man gör och inte gör. Senast idag slog Jason mig på armen för att han inte fick äta mer kex (då lunchen var klar om fem minuter) och då blev jag arg och sa åt honom ordentligt. Man slåss aldrig. Punkt slut.

”Du har inga mulliga/överviktiga vänner”

Intressant fördom. Det stämmer nog ganska bra men det är inget jag aktivt har valt. Skulle aldrig välja bort en människa på grund av utseende.

”Du är perfektionist och bryr dig mycket om vad andra tänker och tycker om dig, ditt hem, utseende och liv”

Ja, så är det kanske. Klart att jag bryr mig.. Men bara till en viss mån. Jag kör mitt egna race och är mig själv. Gillar man det så gillar man det. Och om inte så inte.

”Att du pratar tyst och aldrig kan höja rösten”

Tvärtom, haha. Jag pratar ganska högt och höjer rösten när det behövs. Ganska ofta faktiskt om jag ska vara ärlig..

”Att märken är viktiga, på kläder och inredning”

Nej, inte alls. Jag köper det jag tycker är fint. Handlar mycket budget men köper också dyrare saker om jag fastnar för något speciellt. Skulle aldrig köpa något enbart för märket utan kan falla för saker som kostar 20:- lika väl som jag kan fastna för något som kostar tio gånger mer.

”Du skulle aldrig gå till ICA osminkad”

Haha, jo det händer att jag är osminkad.. Men helst inte faktiskt =)

”Du är en känslomänniska som har nära till både skratt och tårar”

Sjukt sant. Jag gråter nog varje dag. En liten skvätt iallafall. Kan vara till en töntig barnfilm, en reklamsnutt (haha, döm mig inte), för att jag tänker på något och blir ledsen, för att F säger något fint, för att barnen bara är så fina.. Har väldigt nära till tårar men också till skratt.

”Du var skolans populäraste tjej”

Tvärtom. Jag var ganska utfryst på gymnasiet. Gick i en jätteliten klass i en liten skola. Var väldigt annorlunda än dom andra i klassen… Hade det inte jättelätt i grundskolan heller. Men jag hade mina få vänner som jag hängde med och det har alltid räckt för mig.

Och alltså hörrni.. Satt och grinade igår för ni överöste mig med fina ord.. HUR FINA ÄR INTE NI!?!? F blev också lite tårögd när jag läste upp vad ni skrivit om mig för honom. Ni berör verkligen med så fina ord och jag blir så motiverad till att fortsätta med sociala medier för all evighet typ, haha! Här nedan är några av dom fina orden ni överöste med. Vill dela allt ni skrev egentligen men då blir detta inlägg jättelångt. TACK <3 Verkligen tack från djupet av mitt hjärta. Ni är för fina.

Kommentarer

  1. Emma

    ” du har inga överviktiga vänner ” hahaha alltså vad är det för fördom ?! 😂😂😂 alltså jag vet inte ens om jag ska skratta eller gråta vem tänker ens på sånt ? Hahaha !

  2. Åsa

    Vilket roligt inlägg! Sug åt dig av alla snälla kommentarer. Att sätta gränser är att visa kärlek till sitt barn tycker jag (jag tänker på Jason). Barnens jobb är att utvecklas och att testa gränser, vårt jobb är att hjälpa dem att utvecklas genom att visa vägen och sätta gränser. Min äldsta har alltid testat gränser rejält och det har periodvis varit väldigt smärtsamt och jobbigt. Men jag har också märkt att han inte mår bra när han inte ”vet vad som gäller”. Han vill t ex göra allt som är roligt till max. Men efter en heldag i 180 får han huvudvärk och kräks typ. Nu är han så stor att jag kan säga ”vi får välja en av de här sakerna för du orkar inte med alla, du vet hur det blir” och det håller han med om och det blir inget tjafs. Men han kan ännu inte själv ”känna” att det är dags att ta en liten paus t ex. Det finns alltså massor med olika sorters gränssättning man kan behöva hålla på med hela uppväxten och syskon kan behöva ”hjälp” med olika saker utifrån sin respektive personlighet. Det är verkligen roligt och en förmån att klura på hur man ”uppfostrar” (detta ord, vilken dålig klang det har…) varje barn på bästa sätt.

  3. Emma

    Detta var ett roligt inlägg att läsa! Fast jag blev lite ”besviken” på vissa läsare,, vilka fördomar man kan få, eller bara tanken ”du tror själv att du är perfekt” tex är ett så sorgligt konstaterande. Varför skulle det vara negativt? ( om det var menat positivt tar jag förstås tillbaka det) Tänk om man fick tycka det bara för en dag, det är i alla fall något jag verkligen hade behövt tycka ibland…
    Min värsta fördom är nog att dina fisar luktar riktigt illa, men det är nog egentligen mer ett önsketänkande (sagt med kärlek). Tycker du verkar vara så hiiimla fin och en otroligt bra förälder, så det hade varit lite roligt 😉 (om du förstår? Jag har lite omogen humor kl. 04 på natten känner jag nu, och vet inte helt om jag ska våga posta det här… ok jag skickar det, men vill verkligen inte att du tar illa upp<3)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad kul att du gillar 🙂 <3 Ja, det har du faktiskt rätt i! 😉 Haha men du är ju för rolig!! 😉 Kram fina du! Och neeeej jag skrattar av din kommentar 😀 ha en underbar kväll!!

  4. Anna

    Hej. Jag var på genomresa i Umeå idag och fick synd på er på Avion. Vilken underbart fin familj ni är, kärleksfull och varma. Otroligt vacker är du oxå 😀

  5. Sofia

    Hej, har du något tips på produkter mot dålig hy, finnar osv. Letar efter ärliga och bra produkter enligt dig, inte sånt som du fått betalt för att säga, utan vad är din favoritprodukt för att få en fin hy?
    Ps älskar din blogg! ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Dermalogicas produkter älskar jag!! Så kolla in dom! Även Maria Åkerberg har magiska produkter, kram <3 och tack för fina ord!

  6. Carolina

    Vilken rolig lista! Längtar till del 2 kommer.
    Du förtjänar verkligen dom där fina orden, du är verkligen fantastiskt och verkar mån om alla!:) älskar din blogg, den enda jag läser 🙂

  7. My

    Hej tycker du verkar så härlig!
    Att du har en skön inställning och tar människors ”påhopp” eller förutfattademeningar med en klackspark och ärliga svar!

    Jag hade inte orkat ha det sociala jobb du har du är grym!

  8. Emelie

    Haha känner så igen mig med lätt till tårar och började gråta när jag läste alla fina meddelanden du hade fått! Tycker väldigt mycket om din blogg! 😊 Kram

  9. Ronja

    Håller med om alla dom fina kommentarerna!! Är bara 19 år (fyller 20 i höst) och du är en av mina största förebilder! Vilken underbar familj du har och du verkar vara världens snällaste! All lycka till er 💖

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish