Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

+/-

– Min mobil är trasig! Alltså jag orkar inte.. Så typiskt. Tappade den i golvet och man hörde verkligen hur den gick sönder.. Är så ledsen! Var faktiskt ett tag sedan den var trasig nu. Minns att jag lagade skärmen flera gånger när Jason var yngre och jag lät honom se film på min telefon. Ska lämna in den snarast men drar mig ju alltid från det lite för länge som alltid, haha.. Så lär ha den sprucken i ett par veckor iallafall om jag känner mig själv rätt.

+ Kikärtspasta är det bästa som finns! ÄLSKAR det! Smakar som vanlig pasta om man överkäkar den lite. Jag köper den från Risenta som ni ser på bilden här nedan. Jason äter den också och tycker om den. Tips, tips till er som vill ha lite mer hälsosam pasta.

+ Försöker organisera bland lillasysters kläder och det går framåt. Tycker det att det är svårt med garderoben för blir inte så bra med sådana där lådor som man kan organisera i (passar ju bättre i ex. byrålådor) så blir små högar istället vilket såklart fungerar men är aningen opraktiskt. Har ni tips hur man organiserar en garderob med pyttesmå plagg på ett bra vis?

– En till ytlig grej är att jag var tvungen att avboka min nageltid när Jason plötsligt fick feber.. Var bara någon timme innan jag skulle dit så får nu betala 250:- som en extra avgift för att jag inte avbokade i tid + att nästa lediga tid är nästnästa vecka.

+ Har iallafall frisörtid nästnästa vecka också så då får jag vara riktigt nyfixad den veckan! Om vi ska försöka vara lite positiva nu, haha 😉

– Jag misstänker fortfarande mjölkproterinallergi hos Jolie. Upplever att hon får utslag/eksem nu när jag börjat äta mjölk igen. Och då äter jag väldigt lite mjölkprodukter bör tilläggas.. Typ bara smör och ost på macka och så någon glass eller choklad ibland. Upplever dock också att när jag äter mer mjölkprodukter (typ om någon bjuder oss på mat med mycket ost/matlagningsgrädde i osv) så får hon lite mer gaser och magknip.. Vet inte om jag inbillar mig men magkänslan brukar ju stämma. Ska prata med BVC om det nästa gång vi ska dit.. Och tills dess tar jag bort mjölk igen. Jag äter ju nästan bara mjölkfritt redan som det är så blir ingen större omställning. Kommer dock sakna Marabouchoklad, haha! Tur jag har mina delicatobollar som jag älskar.

Tipsar ju er lite då och då om mjölkfria alternativ på godsaker som man kan äta istället för ex. marabouchoklad och dessa ovan är toppen för att döda söt/chokladsuget. 

+ Vi börjar bli mer och mer klara med alla våra projekt här hemma utvändigt. Tycker om att vi tar det lugnt och lägger den tiden vi kan och orkar på det nu när det mesta som är lite större ändå är klart. Vi ska måla staketet, upp med en ljusslinga, förlänga altanen pyttelite på kortsidan ner mot marken.. Och så ska vi lasera verandan på framsidan också och köra bort allt skräp som ligger på tomten. Hur tänker ni kring gräsmatta förresten? Jag tänker nästan att vi låter bli i år när det redan nu är brist på vatten typ överallt i denna extrema värme. Känns som om den bara kommer att bli ful direkt om vi inte vattnar ordentligt.

+ Barnen är verkligen vänner nu! Det är lycka för mig att se.. Dom är så fina med varandra. Ingen kan få Jolie att skratta så som Jason kan. Vet inte vad han gör men hon kan skratta tills hon knappt får luft när han busar med henne. Han har börjat ta med henne i sina lekar nu också och säger ”neeej bejbii” när hon gör något som han inte tycker om. Haha! Älskade, älskade barn. Kan se på dom i evigheter och känner sådan enorm kärlek hela tiden. Tänk att dom är mina! Och jag har fått dom!? Och dom har fått varandra!? Tack livet.

– Jag reagerar ju sjukt mycket på mygg och när jag får ett bett så kliar jag i sömnen.. Kan inte sluta och märker det ju inte förrän morgonen efter. Och nu ser det ut såhär på mina ben.. Är typ en blödning under huden där betten varit för att jag kliat så mycket.. Typiskt.

Kommentarer

  1. Anna ed

    Ett tips är att så i slutet av augusti/början av september. Då behöver man inte vattna lika ofta. Sedan ligger den och har det gott under snön och när sol och värmen kommer i maj/juni kommer ordentlig grönska. Så gjorde vi ☺️

  2. S

    I mina barns garderober hänger jag upp allt förutom byxor. Alla tröjor, t-shirtar, klänningar, skjortor.. ja, allt hängs upp. Väldigt enkelt och smidigt. Ingenting ”hamnar underst” som de gör i högar så det är mitt tips 😀

  3. Becka

    Kolla upp konMari vikning av kläder på Youtube bland andra ställen. Löser garanterat ditt garderobsproblem. 😊

  4. Sarah

    Gillar när du gör sådana här plus/minus inlägg😊
    Har sett att du inte ändrat din profilbild sen du var gravid. Vill du behålla den (att det är därför du inte bytt) eller byta till en ny bild? Bara nyfiken😊
    Kram❤️

  5. Emma

    Hej! 🙂 har för mig att du skrivit förut att barnen knappt tar napp och att du lägger dom vid bröstet istället? Hur funkar det med att dom får i sig så mycket mat? Har en liten tjej på 3 veckor och hon vill ju gärna ligga vid bröstet när hon blir orolig i magen och vill vara nära men det slutar alltid med att hon tok spyr sen eftersom hon redan är mätt och inte får plats med mer. Vill så gärna ge henne den närhet hon vill ha och inte ge henne nappen istället men tycker så synd om henne när hon spyr massor sen

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja precis, lägget dom vid bröstet direkt<3 Jason spydde aldrig trots att jag ammade heeela tiden men Jolie spydde en del när hon var ganska liten.. nu gör hon inte det längre (händer kanske någon gång i veckan nu för tiden) så tror inte det har så mycket med saken att göra.. Har många vänner som har barn som inte ätit mer än var tredje timme och haft napp där i mellan men kräkts mycket ändå 🙂 så amma på du <3 man kan nog inte amma för mycket. Men kolla med BVC om du är orolig.. Dom är ju experter. Det är inte jag. Men jag har gått på känsla och ammat för minsta lilla 🙂 KRAM <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish