Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Just nu och recept på färska vårrullar

Jason: Växer så att det knakar. Min älskade, stora kille. Tyckte att jag nyss fyllde på hans garderob men han har på riktigt vuxit ur hälften redan. Han börjar ju förskolan om cirka en månad (skrev om mina tankar gällande det här) och jag beställde hem lite från H&M nu som han kan använda där. Sköna byxor och enkla tröjor. Visar er senare. Har ni förskolekläder/hemmakläder till era barn eller har dom alla sina kläder på förskolan? Berätta gärna hur ni tänker.

F: Kommer att påbörja något helt nytt till hösten, så roligt! Mer om det senare. Annars är allt som vanligt och jag imponeras varje dag över vilken fantastisk pappa han är. Han hinner med båda barnen till 100% , ser alla deras behov, sätter sig in i lekar på deras nivåer till fullo. Han är bäst.

Jolie: Världens gladaste bebis! Så ljuvlig. Kryper massor, nyfiken på allt och vill alltid vara med. Tiden går alldeles för fort. Ser faktiskt fram emot hösten lite när jag och hon ska få lite mer tid tillsammans. Nu blir det ju mest att hon hänger på storebror i vad han gör eller vad man ska säga. Blir lite mer kvalitetstid då för bara oss tjejer.

Mina älskade barn. Här provar Jason sin balansbräda för första gången. En ny favoritsysselsättning här hemma. 

Jag: Jag trivs så mycket med livet just nu. Känner mig för det mesta otroligt lycklig och glad över tillvaron. Då och då kommer en våg av olycka mot mig och jag tänker på Jolies hjärtfel. Jag kan ”glömma bort” det ibland just för att hon mår så bra och utvecklas precis som vilken bebis som helst. För att vi får utrymme att njuta av henne och av dagarna ihop. Livet har varit så snällt mot oss och vi har blivit skonade från operation än så länge. Men ibland slår det mig bara att hennes hjärta ser lite, lite annorlunda ut än alla andras. Och att vi inte vandrat på den jobbigaste stigen än när det kommer till hennes hjärtfel. Att detta bara är början på något sätt.. Mer än så vet vi inte. Vi vet inte var, när eller hur. Och det kan många gånger kännas otroligt tufft för mig som mamma.

Funderar på: Att anmäla Jason till dans eller simskola nu i höst. Han har ju gått i pyttedans under två terminer och älskade det. Tänker att det är ett fint tillfälle varje vecka för mig och F att få egentid med Jason. Så kan vi ta varannan gång. Brukar ju vara på söndagar så det känns rätt lämpligt.

Bloggen: Jag ser fram emot en höst med er. Brukar ju vara lite mindre trafik generellt på bloggar och sociala medier i sommar så blir roligt att ”få tillbaka” er alla nu efter semestern. Men först njuter vi av dom sista soliga veckorna tycker jag. Här uppe i Umeå brukar sommaren typ ta slut i augusti men vi hoppas på att det får vara varmt lite längre i år.

Mat: Vi har börjat testa ganska mycket nytt igen och jag är rätt taggad på att komma igång med matsedel. Har ju tänkt på det ett tag men inte tagit tag i det. Det är så roligt att söka upp recept, göra dom till sina egna, handla därefter och sedan få nya familjefavoriter. Minns ni att jag delade våra matsedlar förut (går att se under kategorin ”mat” här på bloggen). Gillade ni det? Ska jag börja med det igen? Tänkte att vi kör igång med det igen nu i början av augusti i så fall. Blir billigare att planera bättre och så är det skönt att ha koll på vad man ska äta. Blir lätt att man fastnar i samma gamla banor annars och serverar samma vecka efter vecka, hehe. Klicka på hjärtat längst ner i inlägget om ni vill att jag ska dela matsedlarna iallafall. 

Vi har bland annat ätit färska vårrullar under på senaste dagarna. Sååå gott! Hittade receptet på ICA:s hemsida. Recept: 

INGREDIENSER 4 port.

4 port ris

Dipp:
1 röd spansk peppar
1 msk riven färsk ingefära
1 lime
1/2 tsk sesamolja
1 msk olja
2 msk japansk soja

Sojamajonnäs:
1 dl majonnäs
1/2 msk japansk soja

Vårrulle:
270 g tofu
2 morötter
1 gurka
2 avokado
4 salladslökar
180 g färska böngroddar
1 kruka koriander
12 ark rispapper

GÖR SÅ HÄR: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Dipp: Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran. Pressa limen. Blanda sedan allt till dippen. Majonnäs: Blanda majonnäsen med sojan. Vårrulle: Skiva tofun, grilla eller stek skivorna. Skär tofun i stavar. Skala morötterna, skär dem och gurkan i tunna strimlor. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva den och salladslöken. Lägg upp alla grönsaker på ett serveringsfat. Vid bordet: Sätt fram en stor skål med ljummet vatten på bordet. Var och en doppar sitt eget rispapper i vattnet, 10-15 sekunder. Lyft upp, låt droppa av och lägg det på tallriken och lägg på grönsakerna och en klick majonnäs. Vik ihop rullen enligt anvisningen på rispappersförpackningen. Servera rullarna med dippen och riset.

Kommentarer

  1. Emma

    Vi har fyndat jättefina fräscha klädpaket att ha på förskolan! Kläderna slits så sjukt mycket, kändes som dottern kom hem med hål i byxorna var oxh varannan dag i våras.. och en annan gång hade hon och en annan tjej tjuvat en sax ock jade klippt sönder både tröja, byxor och ett par jättefina ullsockar. Var väldigt glad då att det var just finare begagnat och inte typ dyra polarnkläder eller liknande! Lägger hellre pengar på ordentliga utekläder så att barna inte blir kalla och blöta när dem ska vara ute! 🙂

  2. Lina

    Mitt bästa tips som simlärare är att anmäla barn till Babysim, Minisim och Simskola så snart så möjligt för de ger barnen så mycket och de blir vattenvana tidigare och lär sig sedan simma snabbare.
    Tack för en bra blogg! 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Han gick babysim när han var mindre 😀 men vore kul att hitta något liknande som är anpassat för hans ålder nu i höst med, kram <3 och tack för fina ord 😀

  3. Erika

    Till en början körde vi med speciella ”föris-kläder” men kändes så tråkigt att dom finare kläderna i princip bara användes på helgerna så nu kör vi på att alla kläder används på båda ställen 😊👍 Däremot slits det ju mer på kläderna på föris än hemma tycker jag. Så ett par skor och en jacka har vi behållt som ”hemmakläder” så köpte vi lite billigare varianter att leka i på föris 😊

  4. M

    Vi använder väl inte de allra finaste kläderna på förskolan för barn blir lätt så smutsiga där. Det hamnar både sand och mat lite överallt på kläderna 🙂 Men absolut helt och rent i övrigt, har många vanliga basplagg som används flitigt och tåls att tvättas och jag gillar att planera en fin outfit även om det bara är förskolan som gäller.

  5. Elin

    Hej Gabbi! Ingenting med inlägget at göra men.. Vi har precis köpt bostad och vill lägga om golvet till något ljust och fräsht som inte är för grått och inte för vitt. Tycker erat ser fint ut på bilderna! Så vart kommer erat golv ifrån oh vad heter de?🤗
    Supertacksam om du kommer ihåg!

  6. Jeanine

    Hej fina Gabbi!
    Jag kommenterar inte så ofta men har hängt med här inne sen innan Jason föddes.
    Fantastiskt att få följa både dig och din underbara familj.
    Nu väntar jag faktiskt barn nr 1 själv och tänkte att eftersom du har 2 barn så kanske du kan skriva ihop ett inlägg med typ ”Detta behöver du till bebis” och allt då från kläder till bra att ha saker 🙂

    Kramar Jeanine

  7. Johanna

    Har inte barn själv men tänker att man gärna kan ha samma kläder på förskolan som hemma om de är bekväma och inte för ”fina”. Lite finare och snyggare gå bort-kläder hade jag sparat till lite speciella tillfällen när man ska iväg på kalas osv. Kram!

  8. Moa

    Hej fina du! Måste bara skicka några stora kramar och säga att din blogg verkligen lyser om min vardag. Älskar att få ta del av Jason och Jolies dagar och se hur dom växer och utvecklas! Dessutom tror jag absolut Jason skulle växa jättemycket i sig själv om han började på sim/dans skola. Vet hur stolt jag var som liten när jag lärde mig något nytt. Stor kram❤️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish