Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Vi eller han och jag?

Varför skriver du alltid vi gjorde det om typ allt? Kan du inte skriva F laserade trallen, vi tyckte det blev så fint. Vi får se hur det blir kanske behöver han göra det i framtiden igen. Du skriver alltid som ni är en person. Nej, så konstigt. Vi, vi, vi…..

Fick denna kommentar för ett tag sedan och sanningen är att det kommer in liknande kommentarer då och då.. Dom som kommentarer menar på att jag är lat som inte är med och målar huset eller bygger altanen. Tänkte förklara läget för er som undrar och stör er så mycket på detta.

Sanningen är ju att det är VI. Jag och F gör allt tillsammans som ett team. Förstår inte varför det sticker så mycket i ögonen på vissa att det är han som bygger vår altan och gör liknande projekt? Någon måste ju ta hand om barnen, laga mat, tvätta, städa, jobba och tjäna in pengar? Det är ju inte så att jag sitter på en stol och stirrar medan han gör allt utvändigt. Nej, tvärtom. Jag drar nog ett mycket större lass än vad han gör när han väl pysslar på där ute om man nu ska mäta på det viset. Alla andra uppgifter som finns i en vardag och en familj faller ju på mig under tiden som han bygger, målar etc. Och alla som har barn vet nog att det är ett heltidsjobb att bara vara hemma med en liten och allt kring det.

Men ja.. Vi har aldrig sagt mitt och ditt under vår relation. Vi har allt gemensamt. Alla gör som det passar bäst och alla relationer är olika men för oss känns det bäst att ha det så. Vi har alla pengar gemensamt, vi har alla projekt gemensamma, alla prylar vi äger tillhör båda lika mycket osv.. Sådana är vi och så kommer det att förbli. Det passar inte alla men det passar oss. Jag tycker att det är rätt och bra att alla är olika och tycker olika i den frågan. Då kan man hitta någon som delar samma tankar och forma ett liv därefter. För mig hade det varit svårt att inte dela på all inkomst och att den jag levde med var noga med vad som var just mitt och ditt. För någon annan kanske detta är helt rätt. Man får känna efter själv helt enkelt.

Och att jag skriver att ”vi” gör saker är ju just för att det är vi som gör sakerna. Det är ju inte så att F går ut och bygger en altan helt själv bara sådär lite spontant. Jag har exempelvis dragit in varenda krona till den altanen om vi nu måste gå in på det (sedan är det ju gemensamma pengar i slutändan ändå för oss men vill ändå nämna det för er som sitter och tycker att jag inte gör något)  =) Och så har vi skissat upp altanen tillsammans på papper, planerat material, hur han ska bygga, vilka tider som fungerar bäst med barnen och hur vi ska styra upp resten av dagarna runt omkring projektet osv. Vi hjälps åt och våra projekt är just våra.

Sedan går ju allt i perioder också. Ibland gör jag mer och F mindre, ibland gör han mer och jag gör mindre. Ibland har han tjänat jättemycket och jag har tjänat mindre och tvärtom. Ibland mår någon sämre och någon bättre och då får den som mår bättre stötta upp och ta lite mer ansvar.. Vi jobbar som ett team, avlastar varandra och hjälps åt. Vissa grejer gör jag med nöje då jag tycker det är kul och vissa saker skulle jag aldrig ta mig an för att jag varken vill eller kan. F bygger exempelvis altanen med nöje och tycker det är roligt. Han är grym på sådant. Jag har tummen mitt i handen och tycker det är tråkigt. Så varför ska jag plåga mig själv när han GÄRNA gör det? Förstår ni hur jag menar? I min värld så finns vi där för varandra oavsett. Man ställer upp och gör det man kan för att bidra till ett så bra och fint liv som möjligt för både sig själv och sin partner. Och jag tycker att vi lyckas väldig bra då vi båda mår toppen och har en god relation till både varandra och livet. Man behöver inte dela allt på hälften och måla varannan planka på huset för att ha ett bra och fungerande liv där man är jämställd och tar hand om allt ihop. Vi behöver inte det iallafall.

Hoppas jag har rätat ut era frågetecken och att ni kan hålla igen på era spydiga kommentarer nu framöver. Kram!

Det är även F som slår in alla våra presenter och paket som vi ger till våra barn och andra =) Jag har inget tålamod och tycker det är tråkigt medan han älskar att pyssla på och göra sådant. Blir alltid så fint när han gör det också. Däremot är det alltid jag som tvättar och viker tvätten hemma (i 98% av fallen), sköter all ekonomi och betalar alla fakturor, ringer alla viktiga samtal, har koll på allt som måste göras, skriver handlingslistor och ser till att vi har mat hemma, småplockar och städar under dagen, ser till att allt är med när vi ska på utflykter och är familjens lilla projektledare i allmänhet.. F sköter all teknik och allt med bilen och jag är den som alltid har packat ner, sorterat och packat upp vid flyttar, det är nästan alltid jag som städar bort efter middagen och stökar undan i köket.. =) Ja, vi är olika och gör olika helt enkelt. Vi hjälps alltid åt och tar hand om allt som behöver göras och varandra.

Kommentarer

  1. Fia

    Haha, VI, jag och min man är precis lika dana! 😂 Förstår inte vad som är problemet med att söka människor är olika? Men VI, eller jag och min man tycker detta funkar jättebra! 😊. Haha, vilken onödig kommentar du fick, men den blev besvarad bra! Tack för världens bästa blogg Gabriella 💕

  2. M

    Jag är student men har varit föräldrarledigt detta år med en liten och så har vi en till son på 5 år.
    Min man jobbar som lastbilschaufför och är ute o kör varje dag!
    Och jag lovar dig att jag har varit så avundsjuk vissa dagar och typ önskat att han hade varit hemma med barn och städ,matlagning,tvätt och hela köret.
    Blir så sur när vissa tror att bara för att mannen gör dem stora grovjobben eller vad man nu ska kalla det så är det typ synd om dem. Det dem flesta glömmer är att den som tar hand om hemmet och barnen sliter mer.

    Jag kanske inte formulera mig rätt men hoppas du förstod.
    Kram ni tsm gör ett jätte bra jobb.

  3. Eva

    Öh Sååå mycket igenkänning på den. När vi flyttade in i vårt nybyggda hus med en nyfödd samt en två åring så gjorde min man mycket som syntes målade, fixade med diverse, garaget, altan mm mm medan jag skötte all markservice som nyförlöst med mat, tvätt, barn, handlade, bakade (för besöken var många, nybyggt hus och en nyföding) packade upp grejer ja sånt som inte direkt syntes och en dag kom min stackars mamma och sa något i stil med vad duktig din man är som fixar så mycket. Då brann jag av fullständigt och bokstavligen körde ut henne ha ha. Såklart att hon inte menade nåt illa men…….

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      HAHA 😉 Förstår dig helt! Man drar nästan ett större last när man gör allt på hemmaplan eller vad man ska säga. Det ÄR krävande att sköta hem och barn och allt som hör till <3 kram!

  4. Linnéa

    De som kommenterar så är enbart avundsjuka!
    Jag säger heja er! ❤️
    Vi (jag och min man) kör samma upplägg som er och det funkar bäst för oss då vi blir bäst tillsammans ❤️
    Tack för att du delar med dig! 💫

  5. Åsa

    Är väldigt imponerad av hur du bemöter dina läsare! Jag följer förvisso inte många bloggar, men vad jag har sett så är du den enda större bloggaren som tar dig tid att besvara läsarnas kommentarer. Till och med de spydiga och elaka bemöter du på ett bra sätt och sjunker aldrig till samma nivå. Dessutom är dina inlägg alltid välskrivna. ✨

  6. amanda

    jag säger också ”vi har renoverat köket” t ex. min kille är snickare så det är väl han som gjort det mesta absolut, jag kanske monterade 2 skåp av 20. men jag är ju med vårt barn mest är föräldraledig. men är ju delaktig i all beslut som tas och dessutom betalat köket. så det är klart att det är VI. jag säger ”vi” om all renovering vi gör även om det är han som står för grovjobbet. låter konstigt annars.

  7. Lina

    Jag förstår inte hur man INTE kan säga vi när man gör projekt i familjen. Håller med dig till 100% 🙂 ha en bra vecka. Kram

  8. Malin

    Nu tycker jag att du säger emot dig själv. I inlägget innan skriver du hur mycket F har jobbat och att ni har sparat pengar länge och kämpat tillsmmans. Men i detta inlägg skriver du att du har dragit in alla pengar och betalat för altanen. Flrstår att det är irriterande när folk lägger sig i. Men tänk på att många som läser din blogg säkert inte har barn och förstår inte att man måste dela upp sig för att allt ska fungera. Jag har en man som har tre jobb, jag jobbar också men tar även allt hemma ink barnen. En del kan tycka att jag inte förtjänar de pengar vi har för att jag inte jobbar lika mycket som min man. Men för oss så jobbar vi precis lika mycket. Hade han inte haft mig hade han inte kunnat jobba som han gör. Jag förstår vad du menar. Men ta inte åt dig allt för mycket av vad folk skriver!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår vad du menar och jag skrev ju inom parantes att det enbart var ett förtydligande för dom som sitter och menar på att jag inte har lyft ett finger för altanen eller vad man ska säga 🙂 jag menar ju inte att det på något vis är mina pengar mer än hans. Hoppas du förstår 🙂 kram kram

  9. Cissi

    Att säga VI känns väldigt fint och passande för er. Kanske är du med på ett hörn och håller en bräda, öppnar en färgburk, hämtar saker, håller barnen på avstånd. Assisterar. På samma vis som han även hjälper dig. Alla relationer fungerar förståss tyvärr inte så som ett team så det är väl inte konstigt vissa undrar 😞

    Jag tänker oxå att oom du skulle ha skrivit F gör ditten, F gör datten, F har gjort de, å de å de.. skulle få fler att undra huruvida ”jämnställt” ni har eller inte har. Ifall inte DU gör något. Eller tvärtom, skulle du bara nämna allt du gör så skulle folk ifrågasätta varför du gör allt 😆

    Jag och min sambo är oxå ett team men har delvis delad ekonomi. Jag står för mat och barnkläder/saker samt grejer till hemmet medan han stpr för hushållskostnader och diverse ting. Gör han/jag något på gården, byter JAG bil osv så säger vi att VI bytt bil, att VI byggt altan, att VI köpt en studsmatta (även om det är från mitt konto), att VI vikit massor av tvätt eller städat, att VI haft främmande även om det bara var JAG som hade en vän på besök i köket medan sambon var i garaget osv 😜😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju så <3 Tråkigt nog så kan det ju faktiskt vara så 🙁 HAHA ja 😉 det är nog helt sant fina du! Tack för att du delade med dig. Jag är precis likadan som du!! Skönt att vi tänker lika, kram

  10. Hanna

    Exakt så. Väldigt bra beskrivet. Man är ju ett team som hjälps åt och stöttar varandra. Att vara jämställda handlar ju inte om att båda ska göra samma saker utan om att ni i samförstånd delar upp det på det viset som passar just er bäst. Vi gör precis som ni. Vi har olika styrkor och svagheter, intressen osv. Därför faller det sig väldigt naturligt när vi delar upp sysslorna. När det är saker vi båda tycker är roliga eller tråkiga hjälps vi åt tillsammans. Det är ju ingen tävling oss emellan. Båda vill ju att den andre ska må så bra som möjligt ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur! Håller med dig till 100% 🙂 det viktigaste är att man hjälps åt och att båda mår bra <3 kram

  11. Malin

    Jag säger också så till allt. Typ, vi målade om köket i helgen fast det kanske var någon som gjorde det mest men vem orkar ens påpeka sånt. Stå på dig med allt vad du gör, du och din familj är toppen!

  12. Linn

    Men gud vad otrevlig människa! Är lika Dan som dig. Är ett med Marcus. Personen som skrev vet nog inte vad äkta kärlek är ❤️

  13. Cissi

    Så fint beskrivet av er relation tillsammans 💕Jag och min man är precis som er, ett VI. Vi gör och delar också på allt precis som du beskrev att ni gör. Det faller oss helt naturligt och vi kompletterar varandra väldigt bra på det sättet. För oss skulle det kännas jättekonstigt att dela upp han och jag. Näe…ett VI är det vi är 😍 Hejja er säger jag!

    Stor kram till er 💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det känns ju så naturligt för oss med <3 Man är ju ett team i allt det där man pysslar med. KRAM fina du <3

  14. Josefine Calmegård

    Jag tror i många fall att det handlar om att det är personer som inte lever i ett samboförhållande, är gifta eller har familj som skriver sånt där.. Vill tro det iaf. För vi är precis likadana! Vi är ett team! Vi gör allt tillsammans oavsett om vi står med varsin hammare i handen eller om jag tar sonen och hemmet medans han håller i penseln osv. Man planerar ju tillsammans och håller i projektet tillsammans. Tråkiga och negativa kommentarer. Tycker NI verkar vara ett bra team!! Strunta i negativiteten ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det kanske är så! Dom flesta är nog ganska överens om att det viktigaste är att man hjälps åt 🙂 Sedan spelar det ju ingen roll att man delar exakt lika på varenda grej. KRAM <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Oj, jag är född i maj, Fjodor i mars, Jason i oktober och Jolie i januari <3 man kan säkert googla och hitta! Jag är tvilling och Fjodor är fisk iallafall om jag inte är helt ute och cyklar. Är så dålig på sådant där! Kram <3

  15. Simona

    Förlåt men varför I hela fridens namn måste du förklara dej? De e ju självklart att om man lever i tvåsamhet så hjälps man åt! Förlåt men den som skrev är nog inte så lycklig i sitt förhållande eller inte har ett förhållande. Ibland blir man less på människor!
    (Vi bygger inte altan men vi delar på allt jag och min blivande man! Som dom flesta gör) fortsätt på ert sätt som funkar för er familj så får dom sura bittra göra slut me sina respektive eller bara hålla käften!

  16. Daniella

    Hur orkar folk vara så himla petiga med allt och lägga sig i allt hela tiden. Jag undrar verkligen om de själva är lika exemplatiska på alla sätt och vis som dem vill att ni ska vara. I mina ögon är ni drömparet, drömföräldrarna och drömindividerna och jag tror det krävs väldigt mycket för att komma upp i er nivå, så vore väldigt spännande att veta om alla dessa kommenterare är bättre själva 🙂

  17. E

    Vi gör eeeeexakt som ni här hemma! Förrutom att jag slår in paketen och han är den som drar in de stora summorna 😉
    Jag lagar maten, han sköter grillen
    Jag diskar, han dukar av.
    Jag damsuger, han moppar
    Jag rengör ytor han rengör avlopp..and so on.

    Människor som har ”min mjölk” och ”din mjölk” förstår jag mig absolut inte på, palla ett sånt liv🤔
    Ni är ett grymt team ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Känner som du! Alla får fördela det som dom vill så länge inte någon får göra ALLT och mår dåligt av det. Man får hjälpas åt och jobba tillsammans mot att göra det så lätt som möjligt för båda <3 kram kram och detsamma!

  18. Jessica

    Men åh, jag och min man är också ett team i allt vi gör. Vi kan äta från samma tallrik ibland. Vissa kanske tycker det är sjukt men det är också det finaste jag har, att vi delar allt tillsammans. Vi är ett med varandra. Självklart är vi olika personer med olika intressen och olika umgängeskretsar, men jämt så är det VI. När ens partner verkligen är ens bästavän så tror jag att det bli så. Man är så självklara tillsammans. Jag har aldrig problem att ge honom kredd eller lyfta honom (gör det mer än gärna) men det blir ändå automatiskt att vi delar allt. Det är vi, vi, vi jämt i allting. Aldrig du eller jag. han eller hon. Jag är så tacksam för det. Jag tror aldrig jag skulle kunna vara med en man som är för mycket ”jag, jag, jag, du, du, du”. När vi gifte oss så sa vi att ”två blir ett” och så har det verkligen blivit. Vi är ett. Han och jag. ❤️

  19. Therese

    Jag delar ert tankesätt! För mig är de super konstigt med mitt o ditt! Vill absolut inte ha ett sånt förhållande , men alla är vi ju olika 😃

  20. P

    Jag brukar aldrig kommentera din blogg men alltså HUR orkar folk!?!
    Jag förstår dig fullt ut!! Har själv en 2 åring här hemma och precis köpt hus med pappan/sambon. Usch på folk som alltid ska ha något att ”klaga” på…
    Älskar din blogg!

  21. Sarah❤️

    Vad tråkigt att någon hela tiden ska haka upp sig på något☹️De som skrivit dessa kommentarer har nu fått en förklaring om hur det faktist är med barn i en familj. Men ni gör det jätte bra!💕Ni har en så fin familj och du o F kompletterar varandra så bra!

    Tack för en sån fin och trevlig blogg!
    Kramis!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju så! Barnen i sig är ett heltidsjobb, haha 😀 men ett roligt sådant såklart (även om det såklart är jobbigt ibland med). KRAM <3 och tack för så fina ord!! <3

  22. Matilda bergh

    Ni verkar ha SÅ fint förhållande. Ni är en förebild för mig och en dröm är att jag och min kille blir liknade i tankesättet som er❤️

  23. em

    Min sambo och jag har varit ihop i 11 år. Man blir tillslut ”som en” eller som ett team. Vi bådar jobbar, har hus och 2 små barn, ja då gör den ena något och andra nåt annat. Min sambo fixar ute och renoverar vårt hus medans jag mest städar och så hjälps vi åt med barnen mellan våra projekt. Han och jag säger alltid VI när vi pratar om saker som händer hemma eller visioner och drömmar vi har för oss i livet. Tycker det är lite av en självklarhet att det blir ”VI” när man är ett bra team och gör mycket tillsammans fast på olika sätt 💗 Hejja er, ni verkar vara ett riktigt ”dreamteam” 😘❣

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det blir ju så! Man kämpar på tillsammans och jobbat åt samma håll som ett team 🙂 Sedan är det inte så viktigt vem som gör vad. Det får man ju fördela bäst man vill tänker jag 🙂 <3 kram kram och detsamma finis!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish