Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ett ständigt bråk om solkräm just nu

Hej vänner.

Hoppas att allt är bra med er. Vi mår jättebra och njuter av ledigheten och av varandra. SÅ fina dagar vi har nu! Man bara är i nuet (för det mesta iallafall) och det är så härligt.

Annars då? Alltså jag blir galen på min man! Han är så dålig på att smörja in sig och bränner sig lätt. Blir så orolig.. Så rädd för hudcancer och allt som har med det att göra. Tjatar varje dag att han ska smörja sig och att han ska bättra på med solkräm osv. Gaaah! Är så noga med att smörja in Jason hela tiden också och ser till att inte missa minsta ställe att smörja på. Och blir ärligt talat så arg på F som inte tar det på 100% allvar. Nu har han dock börjat göra det (tror och hoppas jag) efter att jag på riktigt blev ledsen och sa att hans barn kommer att behöva honom som mest när dom är typ 25 år och precis påbörjat sitt vuxna liv. Jag som själv förlorade min pappa som barn känner bara att det inte får hända mina egna barn. Aldrig. Någonsin. Punkt. Slut.

Vad använder ni för solkräm? Vi använder dessa från Weleda för det mesta. Tycker dom känns jättebra!

Vi har hängt vid havet och vid sjön samt varit på Umelagun (ett badställe i Umeå) nu under senaste dagarna. Det är runt 30 grader, blåser knappt och så galet varmt. Man smälter nästan bort, haha.. Jag älskar värme men nu vill jag nästan ha lite regn. Tänk att man alltid vill ha det man inte har!? =) Vi har för övrigt beställt hem en pool också så snart kommer vi att kunna bada här hemma på altanen med. Vi har en liten babypool till barnen redan nu men denna kommer alla kunna bada i.

UV-tältet hänger såklart med till lillasyster. Och hon älskar att äta frukt ur en ”food feeder”. Supertips till er med barn i samma ålder som är rädda att dom ska sätta i halsen exempelvis.

Fyndade denna kylväska på MIO för 64.50:- tror jag det var.. Såå bra!! Och så fin är den också.

Gjorde sallad med kikärtspasta, oliver, gurka, tomat, salladsmix, paprika, kidneybönor, rostade solroskärnor, pumpakärnor och russin och tog med till stranden. Kryddade med salt, peppar och olivolja. Så gott och enkelt.

Vatten, riskakor och frukt fick också hänga med såklart.

Ätit glass har vi också gjort. Åt en igår och två idag. Älskar glass på sommaren!

Ikväll var vi jag, Tove och barnen ute och åt. Killarna var inte riktigt samarbetsvilliga till 100% så vi fick slänga i oss pizzan och sedan gå till ett mer barnvänligt ställe. Så himla mysigt att bara vara och umgås. Jag får så mycket positiv energi av Tove, hon är bäst! Vi kan babbla på i evigheter och tröttnar aldrig. Har sådan tur som har henne och barnen i mitt liv.

Alla vill gosa med lillasyster Jolie! Älskar våra killar! Tänk att dom fått växa upp tillsammans.

Killarna avslutade kvällen med att gunga och hoppa studsmatta i en lekpark i stan.

Jason ville vara vaken igår kväll med mig och F. Vi tog fram lite hasselnötskräm och frukt och såg film. Så himla mysigt att få vara med vår stora kille en kväll medan lillasyster sover. Det måste vi göra om! Oftast somnar han annars alltid vid 19-tiden eller strax innan. Nu ska jag gosa med Jolie. F är ute och fixar med altanen som ska laseras ikväll. Kram.

Kommentarer

  1. Profilbild
    Ann

    Tänk på vattenbristen och bräderna. Vi ska inte fylla pooler och vattna gräsmattan när det är såhär varmt. Vattnet minskar och dem som jobbar med rening har svårt att få rent vattnet.
    Älskar din blogg by the way ! Följt dig sen jason låg i magen och har själv en 1.5 åring nu

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vad tänkte du angående det? Förstår inte riktigt vad jag skrev som har med det att göra? Kram och tack snälla för så fina ord <3 blir jätteglad verkligen 🙂 Ha en fin kväll!

      1. Profilbild
        Ann

        Att ni köpt pool. Dem uppmanar att inte fylla pooler då vi börjar fp regäl vattenbrist på grund av alla bränder !

  2. Profilbild
    Lisa

    EVY! Bästa solskyddsfaktorn! Snälla, gå in och läs om produkten 🙂 Ni kommer aldrig vilja använda en annan! En mousse som fort går in i huden, dryg, sitter länge och väldigt vattenresistent! Man blir inte heller sådär kladdig, varken när svettas eller badar.

  3. Profilbild
    Elsa

    Hej Gabriella! Ett tips om du vill motivera F att använda solskydd är att när han bränner sig så skadar han ju sin arvsmassa (DNA) vilket förs vidare till sina barn. Vill inte skrämma upp er för alla bränner sig någon gång men brukar alltid säga det till mina kompisar och det brukar fungera! Tänkte också skicka en kram till dig, har följt dig jättelänge och vill bara skicka över lite kärlek till dig!

  4. Profilbild
    Jenny

    Tips på solkräm som är helt utan parabener och sånt skit är La Roche posay sun cream for kids. Den är helt underbar och innehåller inte massa konstigheter!

  5. Profilbild
    Anki

    Ja det är väldigt viktigt att smörja in sig, min mamma har inte gjort det innan men förra året fick hon hudcancer så blev några operationer men som tur är så hade det inte spridit sig så det gick bra 😄 men nu är vi alla väldigt noga med att smörja oss för allt blev så verkligt när det kom så nära..

  6. Profilbild
    Jaezmine

    Här hemma använder vi Eco cosmetics baby&kids 50+ eko på vår lille skrutt som nu är 10 månader. Även om vi använder uv dräkt när han tex badar så vill vi gärna skydda händer, fötter osv från solen. Älskar den 👌😍 Tips till lilla sessan även om hon är väl skyddad 😊
    Kraaam ❤

  7. Profilbild
    Lis

    Hur får ni honom att somna så tidigt såhär års? Min dotter är lika gammal men vill aldrig gå in på kvällarna nu när det är varmt och ljust ute. Hon är gärna ute från morgon till kväll och det spelar ingen roll hur mycket vi badar och leker om dagarna, hon är ändå inte trött på kvällen. Hade varit skönt att få en lugn stund någon timme innan man själv vill sova iaf haha

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Han sover inte på dagen och så aktiverar vi honom rätt bra dagtid med massor av utelek <3 så tror att det är det som gör att han bara slocknar av trötthet när det är sovdags. Har samma rutin varje kväll med bad, läsa bok och sedan hopp i säng. Och det går jättebra. Eller så har vi bara tur haha 😉 kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish