Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Det är viktigt att lyfta bägge sidorna

Jag läste detta inlägg och blev verkligen berörd. Det är verkligen PRECIS så jag känner och tänker. Skulle nästan ha kunnat skriva Andreas inlägg själv.

Jag har fått höra både ris och ros om min blogg och mitt instagramkonto. Vissa menar att jag är på tok för positiv och aldrig skriver något negativt om föräldraskapet och vissa menar att jag är en inspirationskälla och att det är roligt att följa mig för att jag ger en pepp till att bli förälder. Många av er har till och med skrivit att ni aldrig önskat barn men faktiskt börjat fundera på det efter att ha följt mig ett tag.

Såhär är det.. Jag tycker att det är fantastiskt att kunna dela min bild av föräldraskapet. Jag anser att föräldraskapet är helt fantastiskt. Jag har till 95% en positiv upplevelse av att vara mamma. Jag tycker sällan att mina barn är jobbiga eller i vägen, jag får egentid ofta och när jag behöver av F och jag försöker alltid se det positiva i allt vilket gör att dom flesta dagarna känns enkla, roliga och.. bra. Jag älskar helt enkelt livet och allt känns för det mesta perfekt. Speciellt när vi får vara hemma hela familjen och bara njuta av varandra. Efter att Jolie föddes med allvarligt hjärtfel känns det dessutom extra viktigt att njuta och leva. Man kan inte ta livet för givet och det gör jag inte längre. Aldrig någonsin. Man kan inte ta för givet att man är frisk och mår bra – det är en gåva. Så jag njuter.. Av livet, av mina barn, av allt som har med det att göra. Sedan har jag också trötta dagar utan energi, dagar när jag är nedstämd och ledsen, dagar där jag funderar på livet och dagar där jag bara vill krypa ner under täcket och inte komma fram. Vi har ALLA sådana dagar mer eller mindre. Och när jag har sådana dagar så delar jag det med er. Jag delar glädje, sorg, lycka och ledsna tankar. Jag skriver direkt från hjärtat och mestadels är det faktiskt glada känslor som fyller min kropp.

Som jag har skrivit förr så skapar sociala medier en press. Man ser många perfekta bilder på välstädade hem, sminkade ansikten, välklädda barn som alltid är glada, god mat, underbara relationer.. Samtidigt så finner jag detta som inspirerande. Jag blir glad av att se bilder på fantastisk mat, lyckliga människor, fina hem med vackra detaljer, fina miljöer… Det gör mig inspirerad och fylld av energi. Man får komma ihåg och påminna sig själv om att sociala medier ÄR en plats att finna inspiration på. Det är som att gå in på pinterest typ.. Det är en liten del av verkligheten och du får se typ 3% av en människas liv via dessa bilder. Vi alla har dåliga dagar, tvätthögar, bråk i förhållandet, huvudvärk, otvättat hår och ibland äter man kanske till och med en fryspizza direkt ur förpackningen med fötterna på vardagsrumsbordet och rapar och fiser samtidigt, haha.. Ni förstår! Det finns verkligen INGEN som lever i en helt perfekt värld där allt är städat och glatt konstant. Man väljer helt enkelt vad man visar och man får påminna sig själv om det. Det är inte en falsk värld men det är en otroligt liten procent av en människas liv. Jag finner som sagt inspiration i fina bilder och väljer att följa sådana konton på instagram för det mesta. Däremot skulle jag ALDRIG tala illa om någon som visar något annat. Det är bra att det finns konton och bloggar som visar olika saker. Som visar olika upplevelser och olika sidor av saker. Vissa vill dela med sig av hela sitt liv och andra vill bara dela litegrann. Jag har själv en gräns för vad som känns allt för privat att dela gällande både mig själv, mina relationer och barnen.

Sedan är det faktiskt så att vissa kanske har en tyngre vardag med barn och tycker att det är jobbigare.. Det är HELT okej! Vi är alla olika! Vissa kanske tycker att barnen är skitjobbiga medan andra kanske inte gör det. Då är det så! Det är ingen skam i det. Det är inget fel i det. Men bara för att jag visar en glad och positiv sida av föräldraskapet betyder det väl inte att jag är falsk? Mina barn har alltid sovit på nätterna vilket har gjort att jag oftast är pigg, sällan bråkat eller trotsat… Vi har haft det rätt enkelt på den fronten. Och det har jag delat med mig av. Här hemma är det oftast fina dagar, vi är glada och skrattar, busar ihop och bråkar inte allt för mycket.. Men det händer ju också. Däremot så har vi exempelvis fått ett barn med ett hjärtfel som sagt och där har jag delat med mig precis lika ärligt. Om sorgen, rädslan, alla känslor.. Ovissheten. Jag delar alltid med mig av min ärliga bild oavsett om det anses vara något positivt eller negativt. Jag vill vara ärlig med er och jag vill sprida min version och syn på föräldraskapet och mammalivet. Vi ÄR olika allihop och vi kan inspirera olika människor. Det är nyttigt att läsa både bu och bä om livet som mamma och jag tror det behövs olika typer av människor som delar sin syn på sociala medier. Sedan får man skapa sig sin egna bild av det själv.

Många berättar för mig att dom varit rädda för att bli föräldrar då dom bara hört och fått se ”den hemska” sidan av det. Sömnlösa nätter, bråkiga barn som skriker och trotsar, ett förhållande som kraschar och att man har det så stressigt att man knappt kommer ur myskläderna eller kamma håret.. Folk är bra på att säga ”vänta bara” till gravida eller folk med nyfödda barn. Jag har varit där själv. Minns att jag fick höra ”vänta bara tills han är ett år” eller ”vänta bara tills han är sjuk” osv osv när jag berättade att Jason alltid sovit bra om nätterna. Men det kom aldrig. Han har alltid sovit bra. Och Jolie med såhär långt. Man får helt enkelt inte ha det för lätt enligt vissa av någon anledning. Föräldraskapet ska vara jobbigt och extremt krävande. Man ska ”vänta bara” och vara rädd. Man får inte glädjas och känna ro. Man ska vänta på det där jobbiga för det SKA ju komma.. Förr eller senare.. Vänta bara!

Ja ja.. Jag vill bara att ni ska veta att jag alltid delar min sanning och min syn. Sedan kanske jag kommer långt med min extremt positiva inställning till mammalivet också. Jag vet inte. Jag försöker alltid se det fina och glada i saker, hur världsfrånvänt det än låter enligt vissa. Vi är alla olika och har olika barn. Vi tänker olika och hanterar saker olika. Man orkar och klarar olika mycket baserat på olika saker. Vi ÄR alla grymma oavsett vad och oavsett hur vi känner. Det är bra att alla delar sin syn på livet som förälder och det är kul att få se lite olika versioner och varianter.

Vad tycker ni om detta? Vad följer ni för konton på sociala medier? 

Bilder av fantastiska Sandra Rogers

Kommentarer

  1. Sarah

    Jag håller med dig helt och hållet även om jag haft båda ”sidor” eller hur jag ska beskriva det. Vår förstfödde sov visserligen inte hela nätter men var så snäll och go. Och varje gång man sa något fick man ”vänta bara..” vilket slutade med att jag fick omkring och väntade. Så plötsligt blev han gnällig och jag tänkte jaja nu var det roliga över. Så fick han tänder och det gnälliga gick över. Sen kom det nån ytterligare period och jag tänkte jaja nu var det roliga över. Det tog mig lång tid innan jag insåg att nej, min son är en glad och snäll unge och det kommer och går faser i deras likväl som mitt liv men det betyder inte att hans personlighet förändras. Nu är han fyra och vi har en kille som har väldigt svårt att lyssna. Det i kombination med en lillebror som bara skrikit de tre första månaderna och som man inte kunnat lägga ifrån sig ens en sekund har varit påfrestande. Men nu börjar vi äntligen se ljuset i tunneln. Jag tror att man lätt hamnar i en negativ spiral och klagar och får svårt att se det positiva med lite sömn och en bebis som kräver all uppmärksamhet. Men jag är fast besluten att ta mig ur den spiralen och vi är på rätt väg nu. Jag tror, iaf för min del, har det också varit en känsla av otillräcklighet. Att inte räcka till sina barn och framförallt fyraåringen är en jättejobbig känsla som har gjort att jag tyckt att det varit jobbigt överlag. Min man jobbar 3-skift och är borta mycket kvällar och nätter i perioder vilket varit tufft men även där börjar det ljusna iom att lillebror nu är mycket gladare och mer lättsövd osv. Jag som redan haft den positiva sidan kanske har lättare att ta mig tillbaka än någon med en unge som kräver mer. Vad vet jag.
    Oavsett så följer jag konton för inspiration och förstår att inte allt visas upp även om det i negativa perioder kan kännas som att ”alla andra” har det så perfekt med snälla barn och fina saker och glada partners osv osv. Men då försöker jag istället glädjas åt det och tänka att det är inte såhär för alltid och att mycket handlar om inställning.
    Jag älskar din blogg för att du påminner mig om att glädjas och jag blir inspirerad av allt du skriver. Och just att du skriver om det dåliga också.
    Och jag beundrar din styrka i att orka med sociala medier och ha ett hjärtebarn och din inställning till allt det. Vi hejar på Jolie!
    Kram Sarah

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig <3 så fin och givande kommentar!!! <3 <3 SÅ rätt inställning du har. Beundrar dig för det. Du ska veta att du är helt fantastisk. Vilken supermänniska, mamma och kvinna! ALL kärlek till dig och stor kram! Och tack för dom fina orden om Jolie. Värmer enormt. <3

  2. Emma

    Jag tror starkt på efter två barn ich erfarenhet från olika vänners barn, att vi alla är olika. Allas barn är olika genblandningar hehe, så hur mkt man än älskar sina barn, så får vissa jobbigare barn än andra, oavsett inställning. Vissas barn sover inte vad man än gör, och hurvida syskon går ihop är också en personlighets fråga. Vissa personligheter krockar o de gör att de flyger gnistor hehe, och de är inget man kan göra så mkt åt. Jag tror det viktigaste är att man fortsätter vara ödmjuk, och inser att alla är olika, så man inte blir för stolt i sitt föräldraskap. Och att man fortsätter visa kärlek, anpassa sig efter sitt barn, istället för nån norm hur det borde vara, och vara så konsekvent det går, men också försöka se saker med humor när det är jobbigt..så gott de går, men också tillåta sig tycka att det är jobbigt o va förälder, att man inte är en sämre förälder bara för man kämpar. 🙂
    Jag älskar pinterest o sociala medier som inspiration, beroende hur insiktsfull man har som person, ser jag ändå ansvar hos läsarna själva hurvida man väljer och ta till sig och uppfatta saker. 😍Inte hos själva bloggarna, de är ju deras liv, och vi har våra egna

  3. Sandra

    Älskar din blogg! Vi har samma inställning i mångt och mycket. Jag är visserligen ensam med min 3-åring (och har alltid varit) och vi är typ trötta och sura jämt, haha =) Men vi har det ändå superbra tillsammans. För mig är det superenkelt att ha barn. Han är glad och snäll och fantastisk och har så varit sedan han föddes. Och som ensam mamma slipper man undan allt sånt där trams ”vänta bara” och man slipper oftast allt gnäll om hur jobbigt det är med barn, för ingen i en relation vågar gnälla inför mig hahaha. Jag vet inte om jag har haft ”tur” med mitt barn eller om det är att jag har upplevt ganska många svåra saker i livet men att vara mamma är det minst jobbiga någonsin i livet tycker jag. <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla!! Förstår dig helt!! <3 HAHA förstår det 😉 kan tänka mig att det är så!! Så underbart att ni är ett sådant fint team du och din lilla älskling. Blev glad av att läsa din kommentar. KRAM <3

  4. Emma

    Är gravid i vecka 38 och är redan SÅ trött på att jämt höra ”vänta du bara” gällande allt som ska komma med jobbig förlossning,sömn,egentid, bråk och stökiga hem 😧 de är som att alla känner ett behov av att trycka till hur jobbigt allt kommer bli med barn istället för att peppa till hur underbart det kommer vara att äntligen få träffa sitt barn man längtat efter. Förstår inte riktigt varför alla känner att dom ska ”skrämma upp” en innan när man troligtvis är nervös så det räcker till utan alla kommentarer.
    Älskar att få läsa din blogg och om er vardag när man får se hur mycket ni älskar livet med barn!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår verkligen.. Ta INTE åt dig.. <3 <3 allt kommer gå så bra! Och lycka till med allt som komma skall 😀 tack för så fina ord. ALL kärlek och stor kram 🙂 berätta gärna hur det gick sen <3

  5. Viktoria

    Jag började läsa din blogg då jag blev intresserad av att du & Fjodor var så unga men redan gifta. Har varit otroligt inspirerande och roligt att få följa en del av er vardag med flytt till Göteborg, få Jason, flytt tillbaka till Umeå och sen nu när ni fick Jolie. Jag tycker inte du målar upp en falsk bild kring er hemmasituation eller ert liv. Sen kan jag säga att jag skulle vilja ha lika mycket som ni har redan. Jag fyller 28 år i sommar och skulle väldigt gärna vilja köpa hus men kontantinsats liksom, blä säger jag! Sen tycker jag det är roligt att det är typ 11 dagar mellan Jolie och min dotter Liv (hon föddes 1 januari). Roligt att vi har barn i samma ålder! Tycker du ska fortsätta skriva och vara som du är, som du säger kommer alla alltid ha en åsikt men du kan ju inte påverka deras åsikter så om de är otrevliga, lägg ingen energi på dem. 😘

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh så glad jag blir att du hängt med så länge 😀 <3 tack snälla du för att du skriver så fint. Blir jätteglad 😀 och så roligt att det är så nära i ålder mellan barnen!! Stor kram till dig <3 all kärlek!

  6. Jenny

    Så himla bra och fint skrivet! Fick verkligen tankarna att snurra såhär innan läggdags haha. Jag tänker precis som du även om sociala medier mer pressar mig än inspirerar mig, dock händer det sistnämnda ibland men det beror på hur jag själv mår! Som du sa att andra har sagt om dig och att de har fått lust att skaffa barn efter att ha följt dig, så känner jag med!! Är väldigt barnkär i grunden men längtar ännu mer när jag ser vilka fina och fantastiska barn du har ❤️ Angående pressen på sociala medier att allt ska vara perfekt så tror jag inte generellt att man pressas av när du ärliga bilder/inlägg utan det är just den fejkade ytan som folk pressas av. Har t.ex en kompis som la upp en bild på en middagsbjudning och skrev att det var en underbar kväll. Dagen efter berättar hon för mig hur katastrof middagen var, hur alla bråkade och ingen åt av maten i princip. Det fåe mig att bli så ledsen, när människor måste fejka sitt liv på sociala medier istället för att vara ärlig. Kram fina du ❤️❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla du <3 förstår dig helt!! Ja, det kan ju vara så också 🙁 tråkigt då.. KRAM fina <3

  7. Penny

    Tycker din inställning är grym. Positivitet kommer man långt med. Är själv en tvillingmamma och fått känna på livet med vaknätter, kolik, numera trots och ja en del dagar önskar man en enkelbiljett till månen. Men över allt detta så är de underbar lycka att ha barn och jag försöker alltid tänka positivt då jag har nära vänner som önskar barn mer än allt annat och de uteblir😢… vad jag vill komma med denna kommentar är egentligen att stay positiv! Och…… ingen pik till dem med ”lätta” barn ( vet att du förstår att de finns mer ”krävande” barn) men de kan sticka så sjukt i ögonen på oss som kanske fått kämpa lite mer med just sånt du nämner….. vaknätter osv…. Så ni som inte fått erfara sånt döm inte oss som går/ har gått igenom det… jag fick höra att vi gjorde fel…. usch de va hemskt. När man bokstavligen ger allt man har för sina små barn.
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla du! Blir så glad <3 Jag dömer absolut ingen. Delar bara min bild av det hela och alla är vi olika och känner olika. Och alla barn är som sagt olika och behöver olika. KRAM <3

  8. Tess

    Jag följer både konton med fina drömiga bilder och konton som typ hejhejvardag, jag gillar att få lite av båda och så din blogg som är lite mitt emellan. Det beror lite på vilken sida av ”sanningen” jag vill tanka för stunden. Vissa dagar flyter ju allt ändå på och då är det mysigt att inspireras lite av någon annan med fina bilder som speglar hur jag upplever nuet och ibland slår man sönder en tallrik när lillebror kommer krypande och stora tjejen ropar från toa att hon är klar klar och jag blänger på kaffebryggaren som varit klar i 45 minuter utan att jag fått en droppe.

    Sen gillar jag din positiva ton, kanske just för att du också skriver om det tuffa ibland utan att det väger över. Det får mig att tänka på en nyförebild för mig, lilla poppy från filmen Trolls, som säger ”jag vet att livet inte bara består av muffins och regnbågar men jag tänker att det för det mesta är det ändå”. Jag gillar det sättet att tänka, det gör det lättare att möta det svåra för förr eller senare kommer ju ännu en vacker regnbåge eller en smarrig muffin.

    Du har en fin blogg med en härlig balans och alldeles underbart mycket muffins och regnbågar.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig helt! HAHA men sååå fint och gulligt tänkt <3 <3 TACK snälla du! Kommer bära med mig den kommentaren för alltid tror jag <3 <3 stor kram och all kärlek

  9. O

    Jag följer dig just för att du är positiv och för att du inspirerar mig i en annars ganska tråkig vardag!
    Är ju gravid nu i v 39 och mår allmänt dåligt, har ont och är lite nedstämd, därför tycker jag det är så skönt när du lagt upp ett inlägg så man kan fly verkligheten lite och bara längta tills ens egen skatt är ute och man har det där ”perfekta” familjelivet <3 Som kanske inte alltid är perfekt men du förstår vad jag menar. Jag kan samtidigt tycka det är skönt att läsa om din oro för Jolies hjärta, att du och F kanske inte har tid för varandra alla dagar men blir det för "tungt och negativt" så blir man väll lite negativ själv som läsare? Gud vad luddigt det blev nu känner jag. Kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla du!! SÅ spännande med bebis! Nu är det nära 😀 jag vet inte om du har följt mig länge men jag hade också jobbiga graviditeter och var rätt nere till och från på grund av olika anledningar <3 Förstår precis hur du menar. Så glad att du uppskattar bloggen. KRAM och lycka till med bebis <3

  10. Mel

    Ja för min del tycker jag att mina barn är det mest fantastiska som hänt mig och försöker njuta av tiden med dom! Men jag ljuger om jag säger att livet som mamma enbart är lätt. För andra kanske det bara är lätt men för dom flesta tror jag att speciellt småbarnsåren är underbara men samtidigt påfrestande. Tror ändå vissa saker spelar in som hur pass krävande barn man har, åldern på barnen, hur mycket barnen sover, hur mycket avlastning man har, hur stort behov av egentid man har och vilka förutsättningar man har. I mitt fall har jag också en sjukdom som har tagit mycket ork och energi vilket påverkar mycket.Sen tror jag att det spelar stor roll för er att ni kunnat vara hemma med barnen båda två. Har varit själv långa dagar med mina två barn och det har varit ljuvligt samtidigt som jag stundtals velat gråta av trötthet för att jag känt mig otillräcklig. Tycker det låter härligt att det varit så enkelt för dig/er med barn. Njut av det, ni kanske aldrig kommer få det tufft heller. Det är så olika! Barn är olika! Men värt att säga att det är helt naturligt att dom kommer in i ”trotsåldrar” om någon därute nu skulle känna sig dålig på grund av att ens barn inte alltid är små änglar☺️

  11. Elin

    Åh vilket fint inlägg! Håller med dig helt. Jag älskar mammor o pappor som bjuder på alla stunder av att vara förälder. För det är precis så det är. Det är så skönt och roligt att kunna relatera till alla olika häftiga stunder som våra älskade barn bjuder på. Även fast det är jobbiga delar så får man ju se charmen i det hela! Då menar jag trots, gnäll osv, såklart inte en sjukdom för det ska inget barn eller förälder behöva gå igenom!!

    Älskar verkligen ALLT med att vara mamma. Alla jobbiga stunder med gnäll, kaos, jobbiga nätter osv, skit samma. Det är ingenting mot den kärleken barn ger. Meningen med livet är ju dessa fantastiska människor vi skapar <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du!! <3 Ja, det är ju så!! Det är klart att det ÄR krävande att ha barn många gånger 🙂 Men det är helt fantastiskt och med en positiv inställning kommer man också långt. Sen är alla barn olika såklart och vissa har det tuffare än andra. KRAM och jag håller helt med dig

  12. Linn Andersson

    Tycker och tänker precis som dig Gabriella! Har skrivit om detta jag med. Det gjorde mig nästan ledsen när jag framstod dom falsk pga att jag verkligen är sjukt glad och positiv person och aldrig känt så hårda känslor mot min dotter. Visst hon är jobbig ibland men de är en så liten bråkdel av livet. Lägger med energi på allt positivt och älskar älskar älskar glada fina inspirerande bilder! Ditt konto är mitt absoluta favorit av alla på hela insta tillsammans med Joanna Johansson tror jag. Men blir glad! Om du kände som jag att du fick lite nedstämd känsla så upp med ditt glada positiva humör igen för du är fantastik.

    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      SÅ sant!! Det är ju så! Och alla är vi olika och vill se olika saker. Därav olika typer av konton och bloggar. Man får följa det man själv gillar och mår bra av. Men den ena sidan är inte sämre än den andra. Alla upplever vi saker olika och det är lika okej. Ingen ska tryckas ner eller anses vara falsk bara för att man kanske har en mer positiv bild av saker än någon annan. KRAM <3 Och tack för så fina ord!! Du är också fantastisk vännen.

  13. Sabina

    Det där med ”vänta bara” har jag också fått höra.. och de är som du skriver att vissa verkar inte tycka att man ska ha de för lätt. De är väl jätte skönt om man får ha de bra och alla barn är ju olika 🙂 💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen ellerhur!! <3 man får acceptera att alla upplever olika utan att trycka ner någon annans bild av det, kram

  14. Katarina

    Du är en varm, klok, underbar människa. Men framförallt en kärleksfull och duktig MAMMA till dina söta barn. Stå alltid på dig !!! Kram Katarina

  15. Pauline

    Vilket otroligt fint inlägg. Så genuint äkta och ärligt. Jag tycker verkligen att du är en fantastisk bloggerska och jag är så glad för att jag hittade din blogg. Du har en jättefin familj och du är en jättestor inspirationskälla!
    Jäklar vad grym du är!
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla Pauline!! Blir så glad av dina fina ord. Stort tack verkligen. Kram och ha en underbar midsommar! DU är också grym!! <3

  16. A

    Du har så rätt, vi umgicks vårt första år med ett föräldrapar som var och är väldigt negativt inställda till föräldraskapet. Det bråkas och tjafsas och klagas. Sedan vi bröt med dem har vi blivit så mycket bättre föräldrar, glada, lugna och nu förstår jag inte hur vi orkade vara så negativa. Inställning är en stor del av hur man ser på livet och därför även hur livet blir. Sedan kommer man såklart i olika perioder. Kanske mycket på jobbet eller något annat men med en bra grundinställning kan man förhoppningsvis älska och skratta sig igenom det mesta av vardagen ändå ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår precis!! <3 <3 och som du säger så går ju ALLT i perioder. Ibland är det mer jobbigt och ibland mindre men man får försöka fokusera på vad som är viktigt och njuta av kaoset också ibland eller vad man ska säga 😉 håller helt med dig!! Kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish