Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Just nu

– Jolie har börjat ta sig framåt sedan ett par veckor tillbaka! Jag är så chockad och imponerad. Jason var verkligen inte såhär tidig med det, haha. Man ska såklart inte jämföra barn och barn men att det kan vara så olika är verkligen häftigt. Jason var istället väldigt före med finmotoriken och kunde dricka och äta själv väldigt tidigt, hade jättebra pincettgrepp tidigt osv.. Är så häftigt att få följa barnen i deras utveckling. Tacksam för varje dag med dom och det går verkligen undan!

– På tal om barnens utveckling så kommer det mer och mer ord från Jason också. Även om mycket är otydligt eller lite fel så blir vi lika glada för alla nya läten. Han är ju sen i talet (bloggade om det här) men det känns som att det kommer släppa nu under sommaren och mot att han fyller tre år. Om det inte släpper så ska vi nog skicka remiss till logoped mot hösten. Har någon av er varit med era barn hos logopeden? Har det hjälpt? Något kanske många inte vet om mig är att jag inte kunde säga ”r” när jag var liten. Jag skorrade jättemycket och tanken var att jag skulle börja gå hos logoped för det. Men rätt som det var så släppte det bara.

– Idag ska jag köpa en stor bukett med pioner. Det känns som att säsongen är slut rätt så snart och jag vill passa på. När vi förnyar våra löften i framtiden så vill jag ha pioner i min bukett. F sa igår att han vet redan nu att han kommer att gråta massor när vi ska förnya löftena och det kommer nog jag med. Vi skrev ju egna löften till varandra när vi gifte oss som vi läste upp för varandra i kyrkan. Då grät vi också, haha. Det är så fint och äkta att bara se varandra i ögonen och läsa upp allt det fina. Fy vad jag är kär i kärleken.. Men det är ju så underbart att få älska och bli älskad tillbaka.

– Vi börjar få mer och mer ordning här hemma och det är så härligt. Man gör framsteg hela tiden både in och utvändigt. Det gör mig också motiverad och inspirerad att bo i ett helt nybyggt område. Nästan alla grannar är ju också ute och pysslar och det är kul att se hur fint allting blir.

– Nästa projekt invändigt är allrummet där uppe. Soffa, matta, soffbord, tv och tv-bänk ska införskaffas. Kanske lite gardiner och detaljer med. Ser fram emot det projektet och att få sitta där uppe och mysa när barnen sover om kvällarna. Då behöver vi inte ha kameraövervakning i sovrummet mer, haha. Det har vi alltid när vi sitter i soffan på nedervåningen och dom sover där uppe.

– Våra planer för midsommar har ändrats lite fram och tillbaka men nu verkar det som om vi ska spendera dagen och kvällen med fina vänner. Ska bli så härligt. Vad ska ni göra på midsommar? 

Lite bilder från igår innan vi åkte hemifrån! Har fått upp en ny tavla i lekrummet också. Visst blev det fint!? Och där ser ni också Jolie som drar sig framåt längs golvet, haha. Hon är så otroligt målmedveten och när jag tog bilden hade hon kravlat sig hela vägen över lekmattan fram till gunghästarna som hon ville komma åt.

Kommentarer

  1. Sara

    Ååååh älskar den där Mrs Mighetto postern med lejonet på 😭😍 om du någon gång vill sälja den så tjingar jag första plats!! 😌

      1. Sara

        Jaaa lova!!! 😀 Letat som en tok men ingen som säljer, de är så himla svåra att få tag i.. 🙁 Kram fina du! <3

  2. Emma

    Vi gick till logopeden första gången i början av året med vår son som fyller 3 år i juli. Det kändes jättebra. Han fick göra ett ordförståelsetest som visade tydligt vilka ord han hade svårt för (lägesbeskrivningar, oregelbundna verb bla). Vi trodde dock att han hade stor ordförståelse för han förstår alltid saker i vardagen. Men logopeden förklarade TT barn förstår mycket utifrån situation. Då fick vi i alla fall tips och verktyg för att boosta just luckorna och nu pratar han faktiskt ganska långa meningar! Och uttalet säger vår logoped att man är förlåtande med ganska högt upp i ålder. Det kanske hade lossnat lika snabbt ändå, men jag tycker att det har varit väldigt skönt att veta hur jag kan stötta honom. Och när barnen är små är det så lätt att lägga in lite övningar i leken. Kram ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig <3 hoppas att det ska hjälpa för oss med när vi får komma dit (om det nu blir så). KRAM <3

  3. Sofia

    Har varit till logoped med vår snart 4-åring. Hon har också ett väldigt otydligt tal som inte alla förstår.. Vår/hennes hjälp har bestått av att vi träffade logopeden tillsammans med dottern vid två tillfällen så logopeden fick höra henne prata och bilda sig en uppfattning om inom vilket område dotterns svårigheter är. Tredje gången var jag och pappan dit och fick med oss en hel hög med övningar hem. Jobbet sker alltså hemma… (för oss iaf och tror det är så för många). Man måste nöta och nöta. Skulle ljuga om jag sa att det är lätt. Man orkar inte alltid vara pedagogen hemma. Speciellt när vi har ytterligare två barn som behöver sina föräldrar. Jag känner mig otillräcklig mest hela tiden.
    Hoppas det hjälper Jason om ni får remiss till logoped.
    Mvh Sofia

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår det.. Ja, det blir väl så just för att barnen är hemma mest.. Men så bra att man får rätt verktyg ändå utifrån vad barnet behöver. Hoppas att ni får bra hjälp <3 hoppas att vi också ska få det. Stor kram till er.

  4. Anna

    Vår son är nu 2 1/2 år och vi fick remiss till logopeden samt till en audionom för hörseltest. Det visade sig att han hade nedsatt hörsel pga mycket vaxprodution och vätska bakom öronen.
    Fick tid till öronläkare som konstaterade att sonen behövde rör i öronen.
    Efter den operationen var det som en ny värld öppnades för honom.
    Vi hade inte haft en aning om att sonen hade nedsatt hörsel men efter rören satt på plats så förstod vi vilken skillnad det var för honom.
    Så jag rekommendera att gå och kolla det med Jason. Lycka till❤️

  5. Sara

    På midsommarafton åker vi med våra familjer och allra närmsta vänner till Italien för att gifta oss på midsommardagen <3 Sjukt att det bara är en vecka kvar. Hoppas på en fantastisk resa såklart! Så skönt dock att bröllopet är utomlands och har hjälp där nere med någon som fixar allt, Annars hade jag nog varit väldigt stressad vid det här laget, haha. Kram fina!

  6. Tess

    Det är verkligen spännande tycker jag med hur olika barn utvecklar sitt språk. Det finns ju alla varianter, från att knappt göra minsta ljud till att som vår dotter som bubblat obehindrat sen hon var 1,5 typ, med den lilla detaljen att det då var just bara bubbel men med riktig språkmelodi eller vad man ska säga. Sen har hon byggt på och byggt på med mer och mer ord som man förstår. Hon är nu 3 och kan fortfarande, typ när hon blir exalterad och vill berätta något, bara bubbla på, det är som att hon fattat att man använder språket för att kommunicera men inte riktigt alla ord som behövs.

    Min man var tvärt om, han var typ tyst eller sa bara dä, där, dä tills han var två då blev han frustrerad för att ingen förstod och drämde till med en perfekt mening typ, jag vill ha den där glassen.

    Också spännande med så olika motorisk utveckling. Vi har en herre på 9 månader som inte knäckt koden framåt ännu. M a o rätt mycket senare i utvecklingen där än Jolie. Men ändå är allt i sin ordning, som sjukgymnasten sa, även i normalspannet måste någon vara sist utan att något är fel och så är väl med allt även talet. Nu säger jag inte att Jason är sist, det kan ju ingen utomstående avgöra, men en logoped skulle ju kunna avgöra om det finns några hinder eller om det bara är normalt, eller hur man ska uttrycka det. Typ som sjukgymnasten som följt vår son sedan han var ca 2 månader som kan se att det han gör, gör han enligt normen han är bara lite försiktig och tränar mycket innan han tar nästa språng och det är ju väldigt skönt att höra.

    Nu blev det lite svamligt, men hoppas du förstår.
    Tack för en fin blogg, det är så mysigt att följa er resa med barn och hus. Jag har ju skrivit förut om hur vi ligger rätt lika i fas. Nästa vecka börjar t ex min man också med altanen ☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så spännande kommentar att läsa! Det är ju verkligen så!! Alla är ju SÅ olika! Och om 30 år kommer det ju inte spela någon roll om dom inte kunde gå när dom var ett år eller om dom inte pratade ordentligt vid tre års ålder. Det viktigaste är att dom är glada, lyckliga och friska!! <3 Ja, det är ju så spännande det där! Kam och tack för så fina ord 😀 lycka till med er altan!! Berätta hur det går längs vägen 🙂

  7. Johanna

    Jag minns att jag själv gick hos logoped under hela skoltiden från 6år-12år, då fick man gå ifrån vanliga lektionen och träffa tanten. Och hemma när vi var t. o. m. ännu yngre så kom det hem en tant och spelade sällskapsspel med oss. Det var roliga tillfällen och det är inte förrän många år senare som jag (och mina syskon) tänkte på att det var talträning. 😇

  8. Emelie

    Hej Gabriella!

    Har en son som blir 3 nu i augusti och är också sen i talet. Han var hemma länge med mig och vi tänkte att så fort han började på föris så skulle talet släppa. Han har nu gått ca 6 månader på föris men pratar inte än. Vi har fått en remiss av BVC till en logoped, han nu fått besked om att de mottagit remissen och att kön är ca 2-3 månader. Innan hans lillasyster kom, då var han 1.5 år så kunde han säga fler ord ovh när hon väl kom så blev han som bebis på nytt. Har hört att detta är vanligt när man får barm tätt. Vi använder mycket tecken här hemma och på föris. Han är super duktig och snabb på att lära sig tecken:-) men det börja bli jobbig/ledsamt när omgivningen påpekar hans tal och att han ej prata så andra än vi i familjen förstår vad han säger/vill. Och jag ser att han tycker det är jobbigt ibland när han är med andra barn och dom inte förstår var han menar/vill 🙁 vi hoppas verkligen att en logoped kan hjälpa oss! Hoppas ni också får hjälp om ni nu behöver det också!

    För övrigt vill jag tacka för en super bra blogg och din Instagram❤️ Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina <3 förstår! Skönt att läsa att det finns fler i samma sits <3 ja, det är ju så tråkigt när andra barn inte kan förstå dom 🙁 hjärtat går sönder många gånger.. Man är ju inte alltid med och kan förklara vad han menar heller. Kram och hoppas vi båda ska få bra hjälp av logoped!! Berätta gärna hur det går längs vägen. Och tack för fina ord<3

  9. My

    Vad härligt att det kommer fler och fler ord från Jason! Jag har inte egna barn men jobbar på förskola och har därför ofta kontakt med logopeder angående barn som behöver stöd i sin språkutveckling på olika sätt. Det vi ser hos i princip alla barn som har logopedkontakt är att det sker en stor utveckling på kort tid. Ju tidigare barnen får stöd desto färre gånger brukar de oftast behöva. Jag rekommenderar alltid föräldrar att ta logopedkontakt om de har frågor eller känner oro. För en del barn räcker det med en eller två träffar 🙂

  10. Malin

    Vår dotter var hos en logoped.Hon har opererat matstrupen vid födseln.Hon hade även kort tungband som hon opererade/klippte vid 5 års ålder.Det hjälpte massor tycker vi.Vi fick massor med tips och olika spel och övningar som vi gjorde hemma,dottern tyckte att det var ett roligt sätt att öva på.Vi behövde inte gå så många gånger och övande mycket hemma i vardagen med talet.

  11. Marre

    Min systerson går hos logoped. Han pratade väldigt lite i jasons ålder. Idag pratar han mycket men en del otydligt fortfarande när han pratar fort. Får hjälp hos logoped att uttala ord med ”s” etc som han haft svårt med. Men mycket har lossnat sen de fick komma dit och fick övningar att träna på! Kram

  12. Viktoria

    Inget fel på att ha skorrande r 😉 Jag som är från Ystad får kämpa när någon ber mig att försöka rulla mina r 😅 vad häftigt att Jolie har börjat röra sig framåt! Min lilla Liv brukar rotera runt när hon ligger på mage, det är väl ett sätt att röra sig också 😂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Håller helt med dig 😉 minns att jag till och med sa det till mamma. Att det är lustigt att jag måste gå till logoped för det när vissa pratar så jämt 😉 HAHA! Kram kram finaste du <3

  13. Diana

    Hej, min son är 4 år och pratar fortfarande otydligt, nästan bara vi som förstår. Vi har gått hos logoped, men jag tycker inte att det hjälper så mkt. Dom följer mer upp hans utveckling och konstaterar att det är bättre med hans tal för varje gång. Känn dig inte ensam om detta för det är jättehärligt och förr eller senare så släpper det ☺ finns bra appar som vi använder på ipaden där man får träna på uttal. Anpassade för deras ålder. Kram Diana

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår <3 det är ju så olika för alla barn! Tror inte dom kommer att prata dåligt när dom är vuxna direkt bara för att dom är sena i denna ålder, kram

  14. A

    Min kompis har tre barn. De två yngsta, kille å tjej, var extremt sena med talet. De sa liksom inget å det dom sa var obegripligt förutom tex mamma å pappa. BVC var lite oroliga å ville skicka barn nr två till logoped. Min kompis visste ju att ”det blir bra” då större barnet då hade börjat prata. Idag är de två tonåringar, som vilka som helst. Visst, det KAN ibland vara nåt tokigt men allt som oftast rätar allt till sig. Jason är ju ännu en ”liten kille”, inte ens tre år så jag skulle inte oroa mig!
    Kram till er, tycker verkligen du är en mamma att se upp till❤️❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår <3 ja, det är ju så! Oftast går det ju till sig med tiden. Tror inte det är något fel på Jason mer än att han är sen i talet, hehe 🙂 så det kommer när det kommer. Han är så stor och lång och har varit tidig med så mycket fysiskt istället. Kram <3 All kärlek till dig. Du lämnar alltid så fina och värmande ord.

  15. Sara

    Min äldsta gick hos logoped. Hon lärde sig att prata för fort så bokstäverna hängde inte med helt enkelt. Än har hon problem med F och S och ibland är det svårt för andra att förstå henne eftersom hon sätter ihop ord lite konstigt (hon blir 5 i höst) Överlag har det inte hjälpt så mycket, det som hjälpte henne var att byta förskola där hon blev sedd, hjälpt och förstådd av pedagogerna på tidigare förskolan blev hon mobbad av pedagogerna då dom ignorerade henne och låtsades inte förstå henne, så hon fann aldrig riktigt viljan att utveckla talet utan så bara jämt ”jag kan inte”..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår <3 skönt att höra att det hjälpte. Vi hoppas så att Jason ska få synas på förskolan också.. 🙁 hemskt att vissa barn inte får bli sedda på grund av en sådan sak exempelvis. Kramar

  16. Johanna Persson

    Min son var sen med talet och det lossnade för honom när han var 3,5 år ungefär. Vi valde också att gå till logpoed rätt tidigt för att ligga lite före. Visst logoped hjälpte säkert lite men i hans fall så kom han bara igång lite senare än ”normalt” helt enkelt 🙂
    Vi gick via vår BVC (logopeden var där en gång i veckan) så behövde inte skicka in nåon remiss. Men det kanske är olika från kommun till kommun!

  17. Malena

    Min son var väldigt sen i talet. Började prata så andra förstod då han var tre. Idag som sjuåring pratar han mycket och gärna. Vi har gått i talterapi med honom. Lycka till!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish