Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att vara mamma

Det roligaste: Helt klart att få se sina barn utvecklas dagligen och formas till egna små individer allt mer för varje dag. Jag tycker att det blir roligare för varje dag.

Det bästa: När ens barn visar en kärlek. Typ när Jason kommer och kramar om mig och säger ”mmmm” och håller fast länge eller när Jolie gosar in sitt huvud hos mig och bara myser. Det är så himla underbart att få den kärleken varje dag av sina små.

Det jobbigaste: Det jobbigaste för mig är när mina barn är sjuka. Och då har vi inte ens haft magsjuka än här hemma.. Tycker det är jobbigt att se dom må dåligt, känna att dom har feber eller är allmänt ynkliga och nedstämda. Att dom har svårare att andas på grund av snor och slem.. Nej fy. Att se dom ha det jobbigt är för mig det jobbigaste.

Jag känner mig som en dålig mamma när.. När båda vill ha uppmärksamhet samtidigt och det inte går. Då känner man sig otillräcklig. Eller jag gör det iallafall. Sedan kan jag känna mig som en dålig mamma om jag har sagt till på skarpen och Jason har blivit ledsen av det. Ibland måste man ju säga till ordentligt och det är inget fel i det men då kan jag känna mig dum trots att det egentligen var rätt av mig att säga till.. Haha.. Ingen logik alls i det kanske men så är det.

Jag känner mig som en bra mamma när.. Allt flyter på och båda barnen är nöjda och glada. När jag hinner ligga steget före och har planerat dagen bra.

Det värsta jag upplevt som mamma: Att få en liten tjej med hjärtfel. Har aldrig känt så mycket smärta i hela mig samtidigt. Tiden precis när vi fick veta var värst när jag inte visste något om hjärtfel och när allt var så oerhört ovisst. Visste typ inte hur jag skulle kunna andas eller leva. Men jag kom ut ur det och trots att det många gånger känns mörkt fortfarande så påminner jag mig själv om att hon mår bra här och nu. Det är det viktigaste.

Min största rädsla som mamma: Att förlora något av barnen eller att själv dö från barnen. Eller att förlora F som precis som jag är barnens största trygghet i livet.

Något jag har lärt mig sedan jag blev mamma: Att inte ta något för givet. Att uppskatta varje sekund och att leva i nuet. Att det inte finns något viktigare än familjen och att alla ”måsten” kan vänta.

Något jag vill lära mina barn: Att dom är helt perfekta som dom är och att dom aldrig behöver ändra något på/med sig själva. Att det är okej att vara olika. Att det är viktigt att vara snäll och ödmjuk och möta sin omgivning med förståelse och omtanke.

Mitt bästa tips till andra mammor: Lita på dig själv och din magkänsla! Du vet alltid vad som är bäst för dig och ditt/dina barn.

Kommentarer

  1. Profilbild
    Sanna

    Hej! Måste fråga, klänningen på bilden, den vita med blåa blommor, är så fin! Kommer du ihåg vart den är köpt? Om man får undra. Kram.

  2. Profilbild
    Tess

    Känner igen det där att man känner sig som en dålig mamma när man behöver säga ifrån. Senast idag hade jag ett sånt tillfälle med min treåring, som utmanade mig ordentligt även efter att jag sagt nej. Bör vi har de lite större konflikterna som idag är jag rätt hård på att hon ska säga förlåt innan vi går vidare. Det sitter långt in men när det kommer får vi istället en fin stund tillsammans. Men mitt i konflikten mår jag så dåligt så det är inte sant och frågar mig själv flera gånger om det var så viktigt egentligen. Oftast är ju svaret ändå ja, för om vi skulle tillåta vissa beteenden eller ageranden nu så kommer vi få ett helvete sen. Men jag vill ju inte bråka med dem jag älskar allra mest ❤️

  3. Profilbild
    Anna

    Du (och F!!) verkar vara så himla kloka föräldrar. Blir typ glad i hjärtat då ja tänker på att era fina barn har såna bra föräldrar! Hoppas allt håller sig bra med lilla tjejen, önskar er en fin sommar!!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish