Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntHjärtebarn

Hjärtkontroll och vår starka tjej

Dagens hjärtkontroll gick bra och allt ser fortfarande precis likadant ut. Jolie mår bra och växer som hon ska och så länge hon gör det i kombination med att allt är oförändrat så får vi bara ”leva vidare” utan att göra något utöver det vanliga. Jag är så lättad att det inte är klokt. Både jag och F grät på väg hem i bilen och det var en så fin känsla att bara kunna känna att allt är okej för ett tag till. Jag är verkligen evigt tacksam mot livet för att vår lilla tjej har fått må såhär bra i nästan fem månader nu. Hon har verkligen motbevisat alla då det i början var prat om operation väldigt nära. Vi trodde alla att hon skulle behöva genomgå en öppen hjärtoperation bara några veckor efter att hon kommit till oss. Men så blev det inte och vi klarar månad för månad på något vis. Vår supertjej!

Vi fick nästa kontroll om FEM månader. Så länge vi inte märker att hon mår sämre så behöver vi inte åka dit förrän i oktober. Förstår ni hur mycket detta betyder för oss som varit där var och varannan dag till en början!? Det är tacksamhet och lycka i dess sanna form. Här nedan ser ni lite hur det såg ut för oss den allra första tiden. Är så tacksam över vården vi har i Sverige för övrigt. Dom som arbetar på barnhjärtmottagningen i Umeå är fantastiska. Men det är ändå skönt att slippa vara på sjukhuset en eller flera gånger i veckan med henne och få leva ett mer normalt liv.

Att få ett barn med hjärtfel är det mest smärtsamma jag gått igenom i mitt liv och jag har förändrats rätt mycket i hur jag tänker och agerar i vardagliga livet efter hennes födsel. Livet vändes upp och ner på en sekund och idag får vi låta bli att planera för långt fram, leva mer i nuet och uppskatta varje dag och stund med henne på ett helt annat vis. Sedan kan jag skriva ut helt ärligt att jag känner mig rätt ruinerad som människa. Jag oroar mig väldigt mycket, har svårt att sova många gånger, tänker mycket, är rädd och stressad, gråter.. Tar illa vid mig för småsaker som jag kanske inte hade brytt mig om annars. Känner mig ganska skör i psyket över huvud taget och har nära till gråt. Men så är det.. Jag är ju trots allt hennes mamma och jag älskar henne över allt i världen. Och det enda jag vill är att hon ska få må bra och slippa genomgå något jobbigt över huvud taget. Hade jag kunnat hade jag tagit allt det jobbiga ifrån henne hundra gånger om. Jag försöker iallafall alltid leda mig själv till positiva tankar för både min, hennes och resten av familjens skull.

Kram och tack för att ni hejar på oss i detta, ger oss fina ord och delar erfarenheter och tankar. KÄRLEK till er. <3

Kommentarer

  1. Mimmi

    Åh så underbart ❤️ Jag blir alltid gråtfärdig så fort jag läser om er starka lilla tjej! Hejja Jolie 🙏❤️

  2. Cecilia

    Underbart ❤️
    Tipsar dig/er gilla och följ hjärtebarnsritten på Facebook, 2 tjejer (min lilla syster och hennes kompis) skall rida ca 30 mil och göra insamling för hjärtsjuka barn om ett par veckor!
    Har även skrivit mejl till dej för ett tag sedan.. 🙂

  3. Sara

    Ååh vad skönt 💗 håller tummarna att allt fortsätter gå vägen så bra som det gjort hittills! Kram på er 💗

  4. Anna köhler

    Gud så underbart att det fortsätter så bra med Jolie 🙂 förstår hur tufft ni har det o allt
    Jolie har världens finaste bror o bästa föräldrarna inte konstigt att hon mår så bra ändå trots sitt hjärtfel ❤️❤️❤️ Sänder en stor kram från Örebro

  5. Marie Dideas 🦋

    Jag var så glad att höra den här nyheten! 🙏🏻❤️ Starkt knubbig tjej! 🎈🙂🎈❤️🎈❤️🎈🙂

  6. Evelina

    Vad skönt! Kommer hon att behöva opereras så småningom eller går det att lev hela livet med hjärtfelet? Kan det vända och bli bättre? Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kan inte vända och bli bättre tyvärr. Det kommer alltid att finnas. Det lär nog behövas men om det är inom närmsta tiden eller inte vet vi inte. Kram <3

  7. Sofi

    Vad skönt! Vet alldeles för väl hur jobbigt det är att vara stammisar på sjukhuset, hur tacksam man är att de tar så väl hand om de små. Sjukvården i Sverige är verkligen grym, och det är ni och er Jolie med! Starka, stora lilla tjejen 😘 kram!

  8. Amanda

    Det är så tur att Jolie har så starka föräldrar som er. Hon är verkligen en jätte tuff tjej. Så skönt att allt är oförändrat. Beundrar dig verkligen jätte mycket. Du fortsätter kämpa hela tiden för henne, det märks verkligen! Önskar er en riktigt fin sommar. Det har ni hela familjen gjort er förtjänt av!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men fina Amanda, tack!! Fick tårar i ögonen av din kommentar! Har haft så nära till tårar hela dagen <3 stor kram och tusen tack!! Hoppas du med får en underbar sommar.

  9. Louise

    Åh va underbart och höra.
    Varje enda gång du sagt att ni ska på hjärtkontroll tänker jag extra mycket på er.

  10. Sandra

    Men åh vad skönt att höra att det är oförändrat! ❤️ Man blir så glad av att läsa det och jag tänker på er varje gång ni ska på kontroll❤️ Stor kram till er fina familjen, ni är så starka och grymma ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är helt underbart!! Har varit så glad hela eftermiddagen så det är inte klokt! Tack snälla för att du tänker på oss, betyder så mycket. KRAM <3

  11. Sara

    Åh vad glad jag blir över att läget är stabilt! Vad fantastiskt det måste kännas att ni inte behöver komma tillbaka förrän om 5 månader. Håller alla tummar och tår att det fortsätter lika bra 😍 Stor kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det känns SÅ bra <3 trodde aldrig att det skulle bli såhär.. Men man får aldrig sluta hoppas och man får försöka lita på livet! Tänker på er massor fina du. Visst var det imorgon ni hade nästa koll? Berätta hur det gick sen. Stor kram <3

      1. Sara

        Så fantastiskt, ja man får försöka göra det trots att det känns tufft många gånger. Ja det är imorgon, tack så mycket det ska jag göra <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish