Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Checklista till en nyfödd

Inlägget innehåller annonslänkar/adlinks

Fick en fråga om jag inte kan ordna en lista med saker som behövs till en nyfödd. Här delar jag med mig av vad vi har använt och även vilka märken vi gillat/använt mest. Detta är ju bara en lista utifrån hur det har varit för oss. Det är ju olika för alla och vissa har använt sådant som vi inte har använt alls och tvärtom. Man får prova sig fram och se vad man behöver helt enkelt =)

Kläder: Jag föredrar mjuka pyjamaser alla dagar i veckan. Har klätt mina barn absolut mest i det. Det sitter inte åt och klämmer någonstans och är bara så himla mysigt för dom små. Body och byxa funkar ju också men det är på något vis ändå skönare med pyjamas/heldräkt. Jag har gillat dom från Livly, Newbie och Marmar Copenhagen bäst. Sedan tycker jag att H&M Baby Exclusive har himla bra, fina och sköna saker. Men ja, kläder behöver man ju och man får köpa kläder baserat på vilken årstid bebis kommer.

Filtar: Filtar har verkligen gått åt hos oss! Vi har hur mycket filtar som helst till typ allt. Att vira in bebis i, lägga bebis på, ha i vagnen, i sängen, som täcke, buffa upp som kudde.. Man kan ha dom till allt. Jag gillar dessa som heter ”muslin blanket” (klick!) och har använt dom flitigt sedan Jason var liten. Sedan tycker jag att Elodie Details har mysiga och fina filtar som är lite tjockare. Ng Baby har också många bra!

Vagn: Vi har ju haft både Stokke och Bugaboo och jag ÄLSKADE Stokken fram tills att jag fick våran Bugaboo, hehe.. Stokken var bra just för att den var så hög och smidig men Bugaboon känns mer ombonad tycker jag. Och den är verkligen en perfekt syskonvagn med. Verkligen så värt att börja provköra vagnar tidigt i graviditeten och verkligen känna sig för vad man gillar och inte.

Hygien/produkter: Nagelfil och nagelsax är bra att ha då dom har såå vassa naglar som växer himla fort.. Och så har vi använt mycket babyolja. Gillar ACOs och Weledas mycket. Sedan har vi smort in barnen morgon och kväll. Jag gillar ACOs minicare-krämer men också Lipikar Balm AP+ (den funkar så otroligt bra på Jasons hy) och Locobase repair. Inotyol är också toppen att ha hemma. Termometer är också toppen att ha hemma. Vi har både vanliga och sådana som man kan ”blippa” i pannan. Tycker det är smidigt med dom digitala. Ni hittar den vi har här. 

Matstol: Kanske låter väldigt onödigt men för oss har det varit GULD med båda barnen. Vi har en Stokke Tripp Trapp-stol med babyinsats. Den lilla bebisen får sitta med vid bordet vid varje måltid och det har fungerat så otroligt bra för oss med både Jason och Jolie. Dom sitter med och kollar nyfiket och tycker det är allmänt spännande att få vara med vid middagen. Ni hittar stolen här. Ni hittar insatsen här. 

Flaskor: Jason fick ersättning max tre gånger som bebis och Jolie har jag helammat.. Men jag pumpar ofta ut mjölk när F ska vara själv med barnen och då ger vi flaska. Vi har gillat Medelas flaskor bäst och så tycker jag även att Philips Avent och MAM har bra flaskor. Jag har fallit lite extra för glasflaskor nu också så det är ett supertips då dom känns fräschare i allmänhet.

Bröstpump: Om du vill amma och vill kunna pumpa ut så är det GULD med en bra bröstpump. Jag provade flera olika men fastnade för Medelas elektroniska. Den är dyr men verkligen värd sitt pris.

Blöjor: Jag gillar både Pampers och Libero. Vi har använt bägge märkena en del.

Babyskydd. Vi har kört på BeSafe till båda barnen. Ni hittar babyskyddet som vi har här. 

Åkpåse: Så mysig och ombonat för den lilla bebisen. Jag älskar dom från Elodie Details. Dom är otroligt fina och varma tycker jag.

Skötväska: Vi har använt Stokkes och Bugaboos och dom är toppen båda två! Tror inte det spelar så stor roll vad man har för skötväska egentligen så länge den är rymlig och har mycket fack och fickor.

Bärsjal/bärsele: Vi har använt både sjal och sele. Så smidigt om man vill ha bebis nära men ändå behöver armarna fria.

Babysitter: Här har jag provat Stokke och Babybjörn och är ett stort fan av Babybjörn. Ni hittar den som vi har här (just nu på rea). 

Saker som jag vet att många använder och behöver men som vi inte har haft allt för mycket användning av: 

– Napp! Inget av barnen har velat ha napp.

– Babynest. Har endast använts vid fåtal tillfällen.

– Spjälsäng. Båda barnen har sovit med oss. Vi sålde Jasons spjälsäng till slut.

– Blöjhink. Vi har bara slängt allt i vanliga soppåsen. Jason slutade dock bajsa i blöja rätt tidigt då vi höll honom ovanför toaletten istället.

– Skötbädd/skötbord. Vi har en skötbädd idag som vi använder då och då. Den ligger i tvättstugan på bänken ovanför tvättmaskinen och tumlaren. Vi har bytt blöja lite här och där med båda barnen. När dom har bajsat har vi oftast sköljt dom direkt i handfatet om rumpan med endast vatten och sedan torkat rent med handduk.

Kommentarer

  1. Evelina

    Super blogg och älskar dina fina bilder du tar! Du skriver att dina barn inte använder napp. Det gör inte min 3 månaders tjej heller. Hon rent ut hatar den.. får panik när man sätter den i munnen på henne. Men har du något annat som du använder tex vid tröstning? Jag ammar och jag blir både mat och napp. Tänkte om du hade något tips! 😃 och sen att dina barn samsover med er? Gör den stora det fortfarande? Vi samsover här hemma med! Älskar det, att ha henne nära! Men tänkte bara hur länge du gör/hade tänkt göra det? 🙂 ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack <3 Jag ammar hela tiden ;p minsta knyst och hon har tutten i munnen, haha 😉 <3 Ja, vi har samsovit med Jason fram tills för en månad sedan 🙂 nu har han fått egen säng och F sover där med honom. Men ibland sover dom med mig och Jolie i vår stora säng också beroende på vad Jason vill. Vi har inga tydliga regler för var han måste sova. Vi tar det lite som det kommer <3 kram kram och ja, det är så mysigt!!

  2. Sara

    Så bra inlägg! Vill du inte göra en uppföljning på detta kring hur man ska tänka kring storlek i bebiskläder. Hur mkt och vad ska man köpa i 50, 56, 62 osv? Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Absolut! Tror dock att det är väldigt olika för alla <3 mina barn växte jättefort fram till storlek 80 typ.. Jolie har det redan nu på vissa kläder då hon är rätt stor i kroppen, kram

  3. Matilda

    Gud vad olika det är! Allt det som ni inte har använt så mycket är typ det vi inte hade klarat oss utan XD bärsjal/sele har använts En gång här hemma. Alltså inget alls för oss, tips till nya föräldrar från mig är att vänta och se vad man känner behov av..:) vår tjej har sovit i sin egen säng från dag 1 tack och lov och utan skötbord hade jag haft så jäkla ont i ryggen! Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha ja det är ju väldigt olika det där från familj till familj 🙂 kul att höra hur det var för er! Kram <3

  4. J

    Tack för bra blogg och inlägg! Jag blir mamma för första gången nästa vecka (Planerat snitt) Känns skönt att ha lite koll på vad som är bra 😊

  5. Anna

    Gillar ert golv, vi har fått en vattenskada och hela golvet måste bytas ut, så nu letar vi 😀 vart är ert ifrån och vad heter ”färgen”?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det är från BOEN <3 minns tyvärr inte exakt vad det heter. Så tråkigt med vattenskada 🙁 kram kram

  6. Ekot

    Viktigast av allt är två bra föräldrar! även om det såklart finns saker som underlättar livet, men det behövs inte så många saker som det är lätt att tro. Många saker används väldigt kort tid och då är begagnatmarknaden bra.

  7. S

    Så bra tips! Måste tipsa om doonas babyskydd som man kan fälla hjul på. Guld värt om man ska in och handla, hå från bilen osv och slipper bära runt på den, vilket blir tungt i längden! Och sen som du säger, muslin blankets! Våran använder dom som snuttefilt nu, men annars har vi använt den till allt från att Linda in honom, ha lite lätt över honom när jag ammat honom och till att torka lite dreggel typ 😅 Sen de små vita handdukarna från ikea är guld om barnet spyr mycket 🙂 har också en buggaboo och älskar den! 👍😃

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad kul att du gillar 🙂 och vilket bra tips! 🙂 Ja, dom är bäst verkligen! Går åt massor, kram! 🙂

  8. Elin, 23 år och mamma till Freja

    Vilken bra lista, du hittar alltid på så roliga inlägg Gabriella! Får jag någon gång ett till barn ska jag introducera flaska med utpumpad bröstmjölk tidigt också, men dottern fick vi aldrig till det vilket resulterade i att jag och pappan inte alls kunde dela på ansvaret speciellt mycket förrän nu då hon äter mat och är över året. KRAM

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish