Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Att jobba som influencer

Efter att jag skrev detta inlägg om hur man tjänar pengar som influencer så dök det upp lite frågor i kommentarsfältet. Nu har jag samlat era frågor i ett inlägg och svarar här nedan. Hoppas att ni gillar. Kram.

Du som har jobbat med både ett “vanligt jobb” och sociala medier, hur skulle du bedöma stressnivån på det senare? Föreställer mig att det är skitjobbigt (men samtidigt kul såklart om man brinner för det!) att jobba med sociala medier, eftersom det känns som att man hela tiden måste tänka på att prestera något intressant för en publik. Sen beror det väl på hur man själv lägger upp det, men tänker att det borde kännas som när man pluggar typ, att man jobbar både aldrig och hela tiden, om du förstår vad jag menar? Kan du släppa att tänka på medierna och ta ledigt när du liksom bestämt dig för det, eller ligger det alltid där i bakhuvudet? Tänker bara en sån sak att kunna prestera fina bilder hela tiden! Beundrar verkligen folk som jobbar med sociala medier och tar det på allvar så mycket, för mig hade det nog inte passat så bra, även om det såklart måste ha rätt stora fördelar också, typ få vara hemma med familj. Och så ser det ju ofta, utåt iaf, ut som ett rätt kul arbete 🙂 Men det måste vara sjukt jobbigt också med folk som typ inte fattar hur mycket arbete som krävs och hela tiden kommer och tycker att jobba med sociala medier inte är ett “riktigt jobb”?? Får du många sådana kommentarer? Tack för en så härlig blogg och för allt arbete du lägger ner för att ge oss något att läsa varje dag <3 Stora kramar till er!

Hej fina! Ska jag vara ärlig så är jag otroligt mycket mer stressad inom mitt jobb som sociala medier. Man är sin egna chef men det är också tidskrävande och man får pussla en del. Många tror att vi som arbetar med sociala medier på heltid bara slänger upp en bild och sedan är det klart –  men riktigt så är det inte. Det ÄR ett jobb. Det är ett lyxigt jobb men det är också ett arbete som kräver mycket av dig. Man jobbar hela tiden men ändå aldrig. Man ska dokumentera hela sitt liv, dela med sig, redigera bilder, svara på kommentarer och mail, ha kontakt med olika företag om samarbeten, fota, filma, skriva utkast för olika uppdrag man får, skicka in, få svar tillbaka, rätta till, skicka tillbaka.. Allt tar tid! Sedan är det som jag skrev ett lyxigt jobb som jag är tacksam för varje dag. Men det är också stressigt och jag kan köra fast många gånger när jag känner att jag inte har inspiration och något att leverera till er.

Jag har väldigt svårt att släppa jobbet helt då det är en så stor del av mitt liv och min vardag. Det finns alltid något att göra. Jag har faktiskt inte fått så mycket kommentarer om att det inte är ett ”riktigt jobb”. Jag anser att allt man kan försörja sig på och får en inkomst ifrån på något vis måste få räknas som ett arbete. Och det ligger ju många timmar av mina dagar i mina sociala medier också. Så för mig är det ett jobb. Sedan har jag såklart fått se kommentarer lite här och där och vet att vissa anser att det inte är ett jobb ”på riktigt”. Men det får ju stå för dom tänker jag. Stor kram <3

Hej! Verkligen super intressant att läsa det du skrivit om hur du känner pengar som på dina sociala medier. Men är det inte jobbigt att aldrig veta en exakt summa som du får ut varje månad? Eller när får du betalat och hur går det till?

Älskar din blogg och dina barn är så söta!

Tack snälla du för så fina ord. Jag har arbetat på olika vis med mina sociala medier. Allt beror på vilket avtal jag har haft. Jag har faktiskt haft fast lön men även jobbat friare. Det finns ju för och nackdelar med båda. Har man en fast lön så är man ju trygg i att ha samma inkomst varje månad och kan planera utifrån den. Arbetar man friare så tjänar man kanske jättemycket en månad och lite mindre en annan. Det viktigaste för mig/oss är att jag kan dra in tillräckligt för att vi ska kunna betala våra utgifter och det har jag aldrig misslyckats med. Så jag är inte alls orolig eller tycker att det är jobbigt. Man vänjer sig rätt snabbt. Finns ju andra yrken där man inte får en fast inkomst utan arbetar helt med provision. Kram.

Vad tycker du det är för fördelar och nackdelar med att jobba med sociala medier? Om du inte jobbade med det, vad skulle du vilja jobba som då? ☺️ Har du haft som mål att jobba med sociala medier från start, eller blev det en ambition under tiden liksom? Och när kände du att du vågade lita helt och hållet på inkomsten på bloggen etc? 😄 Har du något schema du följer eller någon backup, du är ju så duktig på att leverera bra inlägg hela tiden tycker jag! Jättemånga frågor, får be om ursäkt för det, men jag blir så nyfiken! Tycker det är ett sånt häftigt yrke att ha med så många möjligheter ☺️

Fördelar: 

– Ett väldigt fritt yrke där du bestämmer dina arbetstider helt själv = mycket tid med familjen. Jag försöker arbeta mycket under kvällstid när barnen sover.

– All respons i kommentarsfältet. Det är SÅ roligt att prata med er. Vi är som ett stort tjejgäng här inne som ger varandra tips och råd, byter erfarenheter, peppar, stöttar. Ni är en så himla stor del av mitt liv och det uppskattar jag enormt dagligen.

– Otroligt givande och roligt! Öppnar upp för nya möten och möjligheter, man får lära känna företag, andra som arbetar med sociala medier, träffa intressanta människor..

– Bra betalt 

Nackdelar: 

– Jag har ett inre krig med mig själv om vad som är privat och personligt. Jag delar ju mitt LIV.. Det är så galet när man tänker på det. Delar min relation, mina känslor och tankar, mina barn, mitt hem.. ALLT med er. Iallafall det mesta. Är jag osäker på vad jag kan skriva om och inte så pratar jag alltid med F och rådfrågar lite.

– Nättroll. Dom har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det känns dock som att det är rätt ute att vara elak mot andra på nätet. Varför ska man vara det? Tycker att det är värt att tänka över det ett varv till innan man skrattar åt eller hånar.. Tänk om man faktiskt blir anledningen till att någon börjar ogilla sig själv, börjar må riktigt dåligt eller kanske gör något drastiskt? När jag var nybliven tonåring så var jag med på en sida på internet som bara omfattade Umeå och runt omkring. En tjej blev så påhoppad för sitt utseende och sin klädstil att hon slutligen tog livet av sig. Att göra illa folk och kommentera deras val i livet, utseende, hur dom är, deras relationer.. Det kan faktiskt skada något enormt. Mycket mer än vad man kanske tror under tiden som man hånar och skrattar åt. Nej, sprid kärlek istället. Och har man inget snällt att säga behöver man inte säga det alls. Sen snackar man ju ”skit” med vänner och familj ibland men det gör nog ALLA. Och man kan ju faktiskt inte gilla ALLA människor heller.. Tror inte att någon lever fläckfritt och aldrig säger något taskigt då och då.. Men man behöver inte hacka på andra på nätet anser jag (inte i verkliga livet heller men ni förstår nog vad jag menar!).. Vissa kanske redan har det tufft utan att det syns på utsidan. Oj, vad långt jag skrev nu.. Men just näthat är något jag verkligen blir ledsen av. Ingen förtjänar att läsa elaka saker om sig själv eller få taskiga meddelanden eller kommentarer. Sedan kan man tycka eller tänka saker om andra och deras val men man kan framföra sina åsikter på ett trevligt vis – eller inte alls om det är något halvtaskigt.

– Man jobbar hela tiden! Det gör man verkligen.. Bara att fota och dokumentera saker tar mycket tid. Det är roligt också såklart men man är i princip aldrig ledig.

Och som svar på resten av frågorna:

Jag har lite tankar på vad jag vill göra och plugga vidare till men vill inte dela med mig av det riktigt än då jag inte vet helt säkert. Men när det är dags ska ni få veta allt såklart.

Jag hade inte som mål att jobba heltid med sociala medier till en början. Visste inte ens att det gick typ, haha.. =) Trodde bara att det var dom absolut största bloggarna (då var det ju Kenza och Blondinbella) som kunde det. Men sakta men säkert hamnade jag där. Jag vågade lita på det när jag hade fått ut en bra inkomst i kanske fyra månader. Då visste jag att jag kunde släppa allt annat och satsa till 100%. Sedan pushade F mig rätt mycket också i att jag faktiskt skulle våga. Jag saknar inspiration väldigt ofta då mitt liv är rätt enformigt många gånger. Men jag försöker leverera något mer ”spännande” inlägg då och då än vardagsinläggen. Inspiration till det får jag från samtal med andra, tidningar, andra bloggar.. Och ibland kommer det bara upp i huvudet och då sätter jag mig och knappar på datorn. Tack för så snälla ord. Stor kram!

Kommentarer

  1. Profilbild
    Sofi

    Jätteinspirerande! Jag är så kluven till hur mycket tid jag vill lägga ner på min blogg och andra sociala medier… är föräldraledig med mina två tjejer och ser det som ett heltidsjobb, men om jag satsade på bloggen osv kanske det skulle göra så jag kunde vara hemma längre… Hur resonerar du? Känner du att du går miste om/får mer tid med barnen, du som inte är föräldraledig alls? Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig! <3 jag upplever att jag vinner SÅ mycket tid med barnen tack vare det jag gör. Men sedan kanske jag behöver jobba mer intensivt vissa perioder och då förlorar jag tid istället. Men slår man ut det så är det bara positivt om man ser efter hur mycket tid jag kan spendera med mina barn, kram <3

  2. Profilbild
    my

    Tycker det mobbas ganska mycket på nätet och det är hemskt. Många som inte mår bra men det är ju ingen ursäkt. Kram.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish