Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Sanningar

– Jag är redan sugen på ett till barn trots att jag njuter av Jolie till fullo. Fortsätter det såhär kommer jag ju snart vara mamma till 10 typ, haha! Nej, så många vill jag faktiskt inte ha. Men om jag fick önska vill jag ha tre eller fyra barn tätt och sedan vara ”klar”. F är också sugen men precis som sist lär jag inte kunna bli gravid förrän jag slutar amma och det är en bit bort. Men man vet ju aldrig! Känner mig inte alls stressad och tar det inte för givet. Men det hade varit mysigt och vi vill ju ha en stor familj. Jag älskar dessutom nyfödd och bebistiden och vill uppleva den om och om igen.

– Jag skruvar aldrig ihop möbler eller liknande. Det är alltid F som sköter allt sådant hos oss. Han tycker det är kul och jag tycker det är tråkigt och jobbigt. Har noll tålamod dessutom. Så då faller det sig rätt naturligt att han gör det.

– Jag har fyra tatueringar på kroppen och alla innefattar ett hjärta. Bakom örat har jag ett hjärta, på revbenen har jag ett hjärta, på foten har jag ett hjärta och på armen har jag Fs namn som avslutas med ett hjärta.. Haha.. Lite sjukt egentligen när jag tänker på det.

– Jag AVSKYR att klippa ihop videos till youtube. Det tar såå lång tid för mig och jag hinner bli uttråkad 100 gånger om.. Gillade det lite smått förut men ju mer jag har gjort det desto tråkigare har det blivit. Men jag gör det ju såklart iallafall.

– Ibland struntar jag i att borsta tänderna på kvällen.. Är på tok för trött efter en lång dag och däckar bara i sängen. Jag har som rutin att alltid ta bort sminket innan 20.00 för låter jag bli det så skulle jag inte orka ta bort det heller.

– Jag tänker väldigt mycket. Jag tänker på livet, döden och allt där i mellan. Min största mardröm är att förlora någon mer som jag älskar och som står mig nära. Jag har förlorat en förälder en gång och tiden läker inte alla sår men man lär sig att leva med det. Om det gör så ont att förlora en förälder så vill jag inte ens föreställa mig hur det är att förlora sitt barn. Jag följer flera på instagram som har gjort det och det knyter sig verkligen i hela min mage när jag ser någon uppdatering kring det. Tårarna kan börja forsa.. Vilka supermänniskor det finns som krigar på och kämpar efter en sådan händelse. Hade inte den svenska sjukvården varit så fantastisk kanske vi hade hamnat i samma sits. Är så tacksam över att få bo i just Sverige och att Jolie får den bästa hjälpen hon kan få.

– I år ska jag betala tillbaka 28.000 i restskatt. Förra året var det strax över 40.000 så det är ju ändå en förbättring. Nästa år är mitt mål att jag ska få igen lite pengar istället. Hoppas att jag ska lyckas!

– Jag tycker att det är så himla fint att som förälder matcha med sina barn eller att matcha syskonens kläder. Någon annan som också tycker det är fint? =)

F och Jason matchar sina skor! Denna modell är så himla fin och jag är nästan sugen på ett par till mig själv med.

Kommentarer

  1. Jennifer

    Åh så tråkigt att du inte gillar att klippa ihop videos för jag ÄLSKAR att kolla på er. Speciellt nu när ni grejar i huset, så himla kul att se hur fint allt blir. När ni åker och handlar eller bara är hemma är också en favorit. Kram

  2. Angi

    Roligt inlägg! ☺️
    Måste rekommendera att ta hand om kroppen/träningen mellan graviditeterna!
    Jag vet att man ständigt får höra det 😅, men det är verkligen SÅ viktigt – iaf styrketräning!

    Jag födde mitt fjärde barn för ca 7 månader sedan och var alltid en sån som var barnsugen typ direkt igen (även samma sak denna gång 😄).
    Tänkte efter varje graviditet att ”jag ska bara stärka kroppen först” men tog aldrig tag i det. Visst hade jag dålig hållning, men mer än så var det inte och därför blev träningen ingen prioritet för mig när man har så mycket annat att tänka på.

    Men nu efter fjärde barnet så märker jag verkligen i vilket behov kroppen är av återhämtning (!) och jag har fått flera fysiska och hälsomässiga besvär pga svag muskulatur i kombination med påfrestningar från småbarnslivet ☹️.

    Så det är ett råd jag verkligen vill sprida ❤️!

  3. Andrea

    Jag älskar att matcha. Har ärvt det av min mormor som var syslöjdslärarinna. Hon sydde upp kläder till hela sin familj. Mormor och hennes 4 döttrar hade matchande klänningar ohh morfar hade slips i samma mönster. Så häftiga foton! Min mamma HATADE det så jag och min bror har aldrig haft något som matchar, inte ens på jul eller midsommar 😛

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh vad roligt!! <3 Haha förstår det 😉 tänker att det blir lite antingen eller. Man gillar det eller inte ;p kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag vet faktiskt inte! Står det någonstans? Köpte dom i butik så tog bara några jag tyckte var fina.. Kram

  4. Emma

    Åh det där med att vilja bli gravid direkt känner jag igen😅 jag älskar verkligen allt som har med graviditeten att göra, tycker förlossningen är en fantastisk kick och det här med barn är ju bara underbart! Har en på två år och en på tre veckor och känner mig redo att köra på igen, men vi väntar lite förstås… maken vill helst att det ska vara minst tre år emellan nästa gång, men vi får se😊😍

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha ja, det är så roligt att få föda! Jag gillar inte att vara gravid men har känt WOW efter båda mina förlossningar 🙂 längtar redan tills nästa <3 stor kram!! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vet inte! Köpte i butik och tog bara några.. Står det någonstans i skon eller så? Så kan jag kika. Kram

      1. Johanna Persson

        Kanske står i skon, ingen aning 😀 får kika runt annars! tack för att du tog dig tid att svara 🙂

  5. Q

    Betalar du skatt för till exempel gratis produkter eller tjänster du får från dina samarbetspartners?! (: Tror du alla influenser gör det eller fuskar de tro?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Man måste givetvis skatta på ALLT! Tror många fuskar, ja! Men vet inte om många fuskar för att dom faktiskt vill fuska eller för att dom inte har koll på reglerna ordentligt. Jag hade ingen koll alls förrän jag blev anmäld och fälld av RO 2015. Efter det läste jag på ordentligt. Kram kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Alla kan inte det :/ jag hade inte ägglossning sist jag ammade och räknar med att det blir samma denna gång <3 kram kram

      1. Cissi

        Jag fick lära mig att amning inte är en garanti för att inte kunna bli gravid. Alltså att risken/chansen finns att man blir gravid trots amning. Därför måste man skydda sig, om man inte önskar bli gravid. Ammar man kontinuerligt, tror det inte får gå mer än 2-3h mellan gångerna så ”behåller man skyddet”, men ammar man oregelbundet eller mer sällan så finns en risk/chans att man blir gravid.

        Ägglossningen kommer ju före mensen i cykeln så man behöver såklart inte få tillbaka mensen innan man ”kan bli gravid” =)

        Det är enkelt med bebis + småbarn. Desto kämpigare med 2 småbarn + graviditet/bebis. Så jag skulle rekomendera att ni inte blir gravida fööör snabbt 😉 Man har inte hunnit känna av syskonbråk, att de springer åt olika håll, gör hyss/olyckor på varsina håll, eviga sjukdommar (de första åren på dagis) m.m. riktigt då man ”bara” har bebis + 1 syskon 😅

        Men så är ju barnen olika. Vissa lugna, andra mindre lugna. Med lugna och hyfsat friska barn är föräldrarollen betydligt enklare (därmed inte sagt att den är lätt). Och ni är ju trots allt två som är hemma =)

        Jag har 2 lugna barn och 2 galningar. Vilken chock, trodde ju att mina 2 första lugna barn berodde på gott föräldraskap. God uppfostran osv. Men så var det visst inte 😂 De två första somnade utn problem läänga på dagarna. De andra sov 20min åt gången och hade mycket vakentid och var krävande då de ej var nöjda i babysitter/stol/vagn osv. Åka bil var inte heller lätt. Det är 12månader mellan de yngsta barnen och det var riktigt tufft med kolik och massor av sjukdommar som äldre syskon drog hem under de 3 första åren. Totalt 4h sömn/natt i 3år 😑

        Men allt går ju. Det handlar om vad man gör det till. Och ”vilket barn man får” (vilket man ju inte vet i förväg) om man nu kan uttrycka sig så 😉😊

        Ett tips! Hitta en bra omega3 olja. Ej kapslar då de så lätt oxiderar vilket man inte alltid märker såvida man inte tar hål på kapseln och luktar iofs.. Vi mammor töms på bla omega 3 och järn under graviditetens 3 sista månader. Får vi barnen tätt så hinner inte kroppen alltid återhämta sig och bygga upp nivåerna. Låga nivåer/brist kan leda till tex förlossningsdeprission. Trötthet. Ofokus. Alla har väl hört om ”amningshjärna”. Det upplever ju även många som inte ens ammar. Man skyller glömska, förvirring och ofokus på ”amningshjärna”. Superviktigt att ha en bra balans i kroppen för att kunna må bra. Så bra som möjligt. Och det vill (behöver) man ju som nyförlöst/småbarnsföräldrar. Ladda med massor av järn och näring! 😊

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Tack för att du delade med dig 🙂 <3 Jag hade ingen ägglossning eller mens alls när jag ammade Jason. Åååh förstår.. <3 Galet att det kan vara så olika!! Och alla barn är ju verkligen SÅ olika <3 Tack snälla för tips. Ska tänka på det, kram <3

      2. Sofia

        Jag hade inte heller ägglossning eller mens när jag ammade i 14 månader. Slutade och vips så var den tillbaka! 🙂

  6. Alexandra

    Så mysigt att ni kommer överens om hur många barn ni vill ha! Själv vill jag ha barn nu men min sambo vill ha när han är runt 25… Jag vill 2-3 barn men han vill bara ha 1.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är jätteskönt att vara överens 😀 åh förstår <3 han kanske ändrar sig längre fram <3 kram

  7. Jonna

    Hur kommer det sig att du får betala så mycket i rest-skatt? Wääh ett år fick jag betala kring 30 tusen, riktigt surt. Då var det för jag hade sålt fonder.

    Har följt dig i sååååå många år och är så glad för din skull hur ert liv har utvecklats som ni velat. Även fast ni mött och möter mottgångar så står ni ändå starka och det är väl det om någon som verkligen är familj. Grattis till livet, familjen, era fina barn och huset. Önskar er allt gott! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag har skattat för lite helt enkelt 🙁 när man kommer över vissa ”gränser” på hur mycket man tjänar så måste man skatta mer än standard! Förstår det! Ååååh tack snälla du för så otroligt varma och snälla ord! Betyder så mycket för mig att få läsa!! <3 Du gjorde min kväll med din kommentar. TACK!! Stor kram och all kärlek <3

  8. Josefine

    Vart har ni köpt den ”pölen” och ”madrasserna” ni har till myshörnan med sänghimmelen? E ute efter nåt sånt själv men vet inte vart de finns att få tag i☺️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish