Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Enklaste kikärtsbiffarna

Du behöver:

Två paket kikärtor

En gul lök

Två klyftor vitlök

Persilja, citron, salt och peppar

Lite mjöl

Olja och lite smör att steka i

Gör såhär: Mixa allt till en smet och smaka av med kryddorna. Häll upp mjöl i en bunke och täck biffarna med lite mjöl. Ta bort överflödigt mjöl och stek sedan i lite olja/smör tills dom fått fin färg. Vi serverade med ris som vi stekt upp med lite bönor, sötpotatis, zucchini, champinjoner, bönor och kryddor. Och så gjorde F en sås på crème fraich, sambal oelek och lite lime + salt och peppar. Jättegott och går snabbt att göra.

Kommentarer

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi använder inte torkade utan sådana på tetra. Om du använder torkade måste du nog koka dom innan 🙂 kram

  1. Denise

    Hej! Hur gör ni så att biffarna håller ihop? När jag gör blir det bara en kladdig smet trots att jag har i vetemjöl eller majsstärkelse. Har du slutat med veckans mat eller är det jag som har glömt bort? Tack för en jättefin blogg och youtubekanal som jag tycker ni ska uppdatera oftare 🙂 <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Man kan ju göra biffar med ägg (vilket vi oftast gör) eller potatismjöl men just i detta fall så får man försöka täcka dom helt i mjöl och sedan steka ganska hårt och snabbt och sedan sänka värmen 🙂 brukar fungera för oss. KRAM och tack snälla för fina ord! <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish